Σκυλιά στα αεροπλάνα


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον επειδη λογω γερμανιας και με την ελπιδα οτι καποτε θα μου το φερουν το ριτακι μου εδω να μπορεσουμε να παμε να φαμε ενα δειπνο σαν οικογενεια, εψαχνα τα αεροπλανα και μεταφορες. Ειδα οτι οι σχολιασμοι για τη μεταφορα σκυλιων σα φορτιο δεν ηταν και οτι καλυτερο. Πολλα σκυλια λεει τους δινουν οι ιδιοκτητες ηρεμιστικα γιατι φρικαρουν και ετσι πεθεινουν σε ασχημε αναταραξεις -δεν ελεγχουν κορμι. Σιγουρα ξυπνια θα φρικαρουν Οποτε ρωτω γιατι δεν επιτρεπεται σκυλος πανω απο 8 κιλα σε καμπινα. Ας με βαλουν να πληρωσω κανονικο εισητηριο, ας εχουν ειδικες ζωνες για σκυλια -σιγουρα μπορουν να φτιαξουν- ας μου πουν οτι πρεπει να πιασω τριαδα για να μηνενοχλω ας εχουν πετ φρεντλι ζωνη, αλλα γιατι αν χρειαστει καποιος να μεταφερει σκυλι να το ταλαιπωρησει? Γενικα το λεω, εμενα το μυγοχεσμα ειναι 8 κιλα οποτε μπαινει με λιγο κλαψουρισμα αλλα αν ηταν 40?η 10?
 


GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Ταξίδι με κατοικίδια


Για να ταξιδέψετε μαζί με το κατοικίδιό σας, σκύλο ή γάτα, πρέπει να κάνετε αίτηση μεταφοράς του κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας. Αν η αγορά του εισιτηρίου γίνει από το site μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κρατήσεων και να μας ενημερώσετε για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας.

Μεταφορά κατοικίδιου στην καμπίνα αεροσκάφους

Η μεταφορά του κατοικίδιου μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο μέσα σε ειδικό κουτί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε παραπάνω κατοικίδια, τότε βασική προϋπόθεση για τη μεταφορά τους είναι να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί καθώς και να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους. Εάν δεν έχετε προμηθευτεί το απαραίτητο κλουβί για τη μεταφορά τους τότε θα σας το παρέχουμε εμείς χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Οι διαστάσεις του κουτιού δεv πρέπει να ξεπερνούν τα 45εκ. μήκος x 23εκ. ύψος x 35εκ. πλάτος. Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιάριου υγείας του στο check-in. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικίδιων καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα.

Για δρομολόγια εσωτερικού επιβαρύνεστε με €4 ενώ για δρομολόγια εξωτερικού επιβαρύνεστε για κάθε κιλό με το 1,5% του δημοσιευμένου ναύλου της IATA. Η χρέωση από Ελλάδα προς Ευρώπη (πόλεις τις Γερμανίας, Βρυξέλλες, Παρίσι, Άμστερνταμ) με code-share πτήσεις που εκτελούνται σε συνεργασία με τη ***** είναι 10 ευρώ ανά κιλό.

Μεταφορά κατοικίδιου στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών

Σε περίπτωση που το βάρος του κατοικίδιου ξεπερνάει τα 8 κιλά, τότε η μεταφορά γίνεται μόνο στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών, ακολουθώντας την ανάλογη διαδικασία κράτησης. Η μεταφορά κατοικίδιων στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών πραγματοποιείται μόνο στα αεροσκάφη τύπου Boeing και Airbus, τοποθετημένα σε ειδικά κλουβιά που πρέπει να έχετε προμηθευτεί οι ίδιοι. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά τις διαστάσεις του κλουβιού ανάλογα με το βάρος του κατοικίδιου:

Κατηγορία κλουβιούΔιαστάσεις (εκ.)Βάρος (κιλά)
1
60 x 45 x 40
4​
2
80 x 55 x 55
6​
3
100 x 65 x 70
13​
4
125 x 75 x 85
22​

Για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών η χρέωση είναι €4 συν €2 για κάθε επιπλέον κιλό. Για δρομολόγια εξωτερικού επιβαρύνεστε για κάθε κιλό με το 1,5% του δημοσιευμένου ναύλου της IATA. Η χρέωση από Ελλάδα προς Ευρώπη (πόλεις τις Γερμανίας, Βρυξέλλες, Παρίσι, Άμστερνταμ) με code-share πτήσεις που εκτελούνται σε συνεργασία με τη ****** είναι 10 ευρώ ανά κιλό.

Εκπαιδευμένοι σκύλοι-οδηγοί (συνοδοί επιβατών με προβλήματα όρασης και ακοής) δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση, πρέπει όμως να δηλωθούν κατά την κράτηση του εισιτηρίου.

Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε κάποιο άλλο είδος ζώου, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα cargo της εταιρείας μας.
 


GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
πάρε και πες: έχω ένα πύθωνα ή ένα κροκόδειλο 7 κιλά...:D

χωρίς πλάκα, αν ο σκύλος σου χρειαστεί κάτι κατά την πτήση (ένα χάπι, μια θεραπεία πχ) τι κάνεις; λες στον πιλότο να κάνει δεξια και να σου ανοίξει την μπαγκαζιέρα;;;:confused:


υ.γ. mr admin, το κείμενο αν και το έκανα copy paste μου έβαλε περίγραμμα κατά την εισαγωγή..λες και ήταν εικόνα..
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Mηπως να το παιξεις κουφος? Πραγματικα δεν ξερω αν υπαρχει σοβαρος λογος να μην εχουν καποιο διαμορφωμενο χωρο στην καμπινα για μεγαλοσωμα σκυλια αλλα απο οτι εχω δει υπαρχουν θανατοι κατα τη μεταφορα σκυλου σε μπαγκαζιερα! Αν παθει κατι το πλασμα μας αναλαμβανουν την ευθυνη οι εταιριες η το αντιμετωπιζουν σα φορτιο?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αλλάζουν οι κανονισμοί από εταιρία σε εταιρία. Πολλές παίρνουν μέχρι δέκα κιλά σκύλο (στη καμπίνα). Οι καλοί κτηνίατροι θα σου πουν να μην δώσεις ηρεμιστικό σε σκύλο που ταξιδεύει με αεροπλάνο με τις αποσκευές.

Επίσης οι πιο "φιλόζωες" εταιρίες (και πιστεψέ με υπάρχουν) δεν επιτρέπουν να ταξιδέψει σκύλος με τις αποσκευές τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό γιατί όντως έχουν πεθάνει πολλοί σκύλοι από τη ζέστη (πρίν απογειωθεί το αεροπλάνο ή και μετά την προσγείωση, πριν το παραλάβει ο ιδιοκτήτης).

Με την κατάληλη προσοχή, δεν είναι ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία. Ιδίως όταν έχει δωθεί ευκαιρία στο ζώο να εξοικειωθεί με το κλουβί του ένα μήνα πριν από το ταξίδι.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πουλάει οι εταιρία 4 θέσεις ανθρώπινες για τον χώρο που θα χρειαστεί ΕΝΑΣ μεγάλος σκύλος με την κλούβα του.
Αρα, ξεχασέ το.
Εκτός κλούβας δεν το συζητώ. Ουτε τα μικρά δεν αφήνουν εκτός κλούβας. Υπάρχουν πολλά κακομαθημένα σκυλάκια (σε όλα τα μεγέθη) για να δώσει ελευθερία επιλογής η εταιρία στους ιδιοκτήτες σκύλων...
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
και στις αναταραξεις? Τι γινεται? Αν γινει καποα δυνατη πως προστατευεται το σκυλι μας? Επισης αναλαμβανουν ευθυνη αν το παιδι παθει κατι? Χαιρομαι που ακουω οτι καποιες εταιριες ειναι πιο ευαισθητοποιημενες. Καλο παντως θα ηταν να υπαρχχουιν αν μη τι αλλο "οδηγιες προς ναυτιλομενους" γιατι αν ειχα σκυλι πανω απο 8 κιλα οχι αναπηρο και δεν ειχα ιντερνετ θα ελεγα να του δωσω ηρεμιστικο να μη φρικαρει. Ε αυτο μπορει να ειχε οδυνηρες επιπτωσεις. Επισης οι κτηνιατροι.. πααρα πολλοι δεν ειναι καλοι δυστυχωσ..
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
και στις αναταραξεις? Τι γινεται? Αν γινει καποα δυνατη πως προστατευεται το σκυλι μας? Επισης αναλαμβανουν ευθυνη αν το παιδι παθει κατι? Χαιρομαι που ακουω οτι καποιες εταιριες ειναι πιο ευαισθητοποιημενες. Καλο παντως θα ηταν να υπαρχχουιν αν μη τι αλλο "οδηγιες προς ναυτιλομενους" γιατι αν ειχα σκυλι πανω απο 8 κιλα οχι αναπηρο και δεν ειχα ιντερνετ θα ελεγα να του δωσω ηρεμιστικο να μη φρικαρει. Ε αυτο μπορει να ειχε οδυνηρες επιπτωσεις. Επισης οι κτηνιατροι.. πααρα πολλοι δεν ειναι καλοι δυστυχωσ..
Με την Εσμεραλντα εχουμε πεταξει μια φορα Ελλαδα=Γερμανια και πισω παλι!
Οταν πηγαμε εκανε τσισα πανω της στο κλουβι- επειδη το ειχε μαθει 4 μηνες πριν σαν καταφυγειο/σπιτακι της- ακομα και πανω στο πλυντηριο το εβαλα, οταν δουλευε, για να συνηθησει καπος καποιοες κινησεις, πιστευω οτι φοβηθηκε πολυ. ( αν και στον γυρισμο, οταν της ειπα να μπει στο κλουβι, που δεν το ειχε δει καθολου τις 3 εβδομαδες των διακοπων, μπηκε αμεσως!).

ΔΕΝ μπορεις να προστατευσεις τον σκυλο σου απο τιποτα, οταν ειναι κατω στης αποσκευες.
Και ΟΧΙ, δεν αναλαμβανουν την ευθυνη, οταν κατι παθει στην διαρκεια της πτησης- σε βαζουν να υπογραφεις και ενα χαρτι, οτι η ευθυνη ειναι αποκλειστηκα δικια σου ( ετσι μας εκαναν στη LTU τοτε).

Η Εσμεραλντα δεν επαθε τιποτα, αλλα εγω κοντευα να παθω εγκεφαλικο μεχρι να την ξαναπαρω κοντα μου!!
Ειχα τρελανει ολο το πληρομα, με της επισημανσεις μου, για να πουν στον πιλοτο να εχει το νου του κλπ.
Την επομενη φορα που πηγαμε γερμανια, πηγαμε με το αυτοκινητο- Φερρυ μποατ Πατρα=Ανκγονα, Ιταλια, Ελβετια και φτασαμε!!!
Καναμε πιο πολλες μερες, αλλα ειδαμε και πολλα πραγματα και πανω απ ολα, ειχαμε το κοριτσακι μας μαζι μας!!!

Μια φιλη μου εδωσε στην εισοδο στο αεροπλανο ενα γραμμα στον πιλοτο, οπου ειχε μια φωτογραφια του σκυλου και εγραφε :
Γεια σας, ειμαι ο Chucky και αυτην την στιγμη βρισκωμαι κατω στην κοιλια του αεροπλανου σας.
Παρακαλω να κανετε οτι ειναι δυνατων, να φτασω καλα στον προορισμο μου- Ευχαριστω παρα πολυ!
 




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αλλάζουν ανάλογα με τις "πολιτικές" τους και τους ιδιοκτήτες τους.
Ενοείται πως πριν ταξιδέψεις παίρνεις μερικές τηλέφωνο και κρίνες μόνος σου. Μην τα περιμένεις όλα από το φόρουμ. Τα πράγματα αλλάζουν στον πραγματικό κόσμο.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εμενα θα μου εξηγησει κανεις για πιο λογο δε βαζουν μεγαλυτερα σκυλια στα αεροπλανα?:confused: Ειπαμε ας πληρωνουμε εισητηριο κανονικο αλλα γιατι οχι:confused:
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κι εγω μαζι σου ! πολυ θα γουσταρα μια πτηση της κολασεως με ενα ρητριβερ, ενα ποιντερ ,ενα ροτ και ενα καυκασου στα πισω καθισματα:paja1::maria:
χριτακι, μας κοροιδευεις? το ιδιο ειναι να κανει αυνανιες το κανις και να το σβερκωσεις κατω και να το χωσεις στην βαλιτσα και το ιδιο ειναι να τις κανει ενας γερμανικος? λολολ.........
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι είδους έξτρα προσοχή μπορεί να δώσει ένας πιλότος για να μην πάθει κάτι ο σκύλος.:confused:

Θα πιλοτάρει διαφορετικά?
 




Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Μα αυτά δεν πρέπει να τα ελέγχει έτσι και αλλιώς? Αν πάθουν κάποια βλάβη που επιδέχεται διόρθωση και μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, δε θα το κάνει?

Ή πρέπει να ξέρει ότι έχει ένα ζωντανό οργανισμό εκεί για να δώσει λίγο σημασία και να κάνει τη δουλειά του? Γιατί εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. (πχ. σε οδηγό κτελ πρόσεχε γιατί έχουμε μικρά παιδιά :confused:)

Μάλλον προσέχουμε για να έχουμε :rolleyes:
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παντως να βαλεις σκυλι καπου που πρωτα εχεις υπογραψει οτι αν τα κακαρωσει δε φερεις καμια ευθυνη καλο σημαδι δεν ειναι
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
xritaki στα επικίνδυνα χειρουργεία και όχι μόνο, το υπογράφουμε για τους εαυτούς μας.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι είδους έξτρα προσοχή μπορεί να δώσει ένας πιλότος για να μην πάθει κάτι ο σκύλος.:confused:

Θα πιλοτάρει διαφορετικά?
Την θερμοκρασια στον χορο αποσκευων/ειδικο χορο μεταφορας κατοικοιδιων τον ρυθμιζει ο πιλοτος απο το πιλοτρηριο!

Εχει τυχει να ξεχασει, η οτι δεν τον εχουν ενημεροσει οτι υπαρχει σκυλος εκει- με αποτελεσμα ο σκυλος να εχει παγωσει και οι ιδιοκτητες να τον παραλαβουν πεθαμενο........!
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κακός επαγγελματίας. Πιστεύεις ότι αν γνώριζε πως είχε σκύλο θα το κοιτούσε περισσότερο? Ή μπαινάκης - βγαινάκης?

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κακός επαγγελματίας. Πιστεύεις ότι αν γνώριζε πως είχε σκύλο θα το κοιτούσε περισσότερο? Ή μπαινάκης - βγαινάκης?

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου.
Δεν ξερω!
Σιγουρα γινονται λαθοι!
Μπορει να μην ηξερε για τον σκυλο!

Αλλα αν ηξερε και παλι παγωσε ο σκυλος και το ξεχασε- ναι- ηταν κακος επαγελματιας/αδιαφορος.


Για αυτο, πιστευω, οτι δεν ειναι κακο να τους σπαμε και λιγο τα νευρα, να επισημανουμε συνεχος, οτι εχουμε σκυλο μαζι μας- και ας μας περνανε και για τρελους ( μηπος θα μας ξαναδουνε?? Αλλα τουλαχιστον καναμε οτι μπορουσαμε και εμεις).

Τοτε που ειχα μαζι μου την Εσμεραλτνα, με κοιτουσαν πια περιεργα ολοι απο το Crew και ειμαι σιγουρη οτι απο μεσα τους με ειχαν βγαλει την ψυχοπαθεις σκυλου στην θεση XY!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3