Σκύλος και γάτα..απορίες!


Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Αν υπαρχει κ αλλο θεμα συγχωρατε με.
Λοιπον πριν μερες μου πεταξαν στο μπαλκονι ενα γατακι το πολυ ενος μηνων... στο τσακ η δικια μου δεν τον ξεκοιλιασε...μονο λιγο ουριτσα προλαβε να δαγκωσει..τα χωρισαμε λοιπον σε δυο μπαλκονια..μεχρι να βρεθει καποιος να το υιοθετησει..πλεον εδω και δυο μερες η "Γκρινια μου" οποτε βλεπει το γατουνι θελει να παιξει..καθεται δλδ κ να μυριστουν κ να παιξουν κ να γαντζωθει πανω της...το γατι φαινεται υγιεστατο..ξερετε λοιπον αν το σκυλι κολλαει κατι απο γατι;;σε περιπτωση που εχει κατι δλδ;; ποσο παει περιπου ενα εμβολιο για γατα;;;;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχω βάλει αρκετά γατομωρά, ανεμβολιαστα στο σπίτι και δεν έχουν κολλήσει κάτι τον σκύλο. Ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα για μύκητες. Δεν έχω κάτι άλλο υπόψιν μου, αλλά ένα τηλέφωνο αύριο το πρωί στον κτηνίατρο θα σου λύσει πιο έγκυρα τέτοια απορία. Η τιμή εμβολίου εξαρτάται πάλι από τον κτηνίατρο, σε εμάς είναι κοντινή ή και ίδια με εμβολιασμό στον σκύλο.

Α! Επειδή αν τα φέρεις σε επαφή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η "Γκρίνια σου" να γκρουμαρει το μωρό (και να φάει και κακά του) και να προσβληθεί από ενδοπαράσιτα. Συζήτα με τον κτηνίατρο και την αποπαρασίτωση (και των δύο)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμας μονο φετος το καλοκαιρη μας ετυχαν 3 γατακια αδεσποτα!
Αποπαρασιτοση να κανεις στο μικρο- τιποτα αλλο προς το παρον.

Τα εμβολια στα γατακια, επειδη δεν εχω την δυνατοτητα να τα τρεχω ολα, σκυλια και γατια ( ταιζουμε και καμια 15αρια σκυλια) σε ιατρο, τα εμβολιαζω μονη μου. 6 ευρω μου στοιχιζει το tricat.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το θέμα είναι ότι χρειάζονται κλινική εξέταση πριν γίνει το εμβόλιο και δεν έχουν όλοι την ικανότητα, την κρίση ή και τα δύο ώστε να γίνουν τα εμβόλια χωρίς επίσκεψη στον κτηνίατρο. Λέμε πόσο απλό είναι κάτι, χωρίς να λέμε τι δύσκολο μπορεί να κρύβει πίσω του...
 


Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Ενταξει το πηγαμε κτηνιατρο εκανε εμβολιο κ αποπαρασιτωση...το γατι εχει γινει αυτοκολλητο του σκυλου....δεν ξερω τι να πω...ποτε δεν το περιμενα οτι επιτελους θα αγαπησει γατες! ιδου και τα αποτελεσματα πρωι πρωι!20151109_164046.jpg
 




Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Τι ενός μηνός καλέ; Αυτό είναι τουλάχιστον δύο!

Ωραίος! Κι η Γκρίνια μια κιουρία!
Να ευχηθούμε καλή συγκατοικηση;
2 μηνων θυληκο ειναι...να μας το ευχηθειτε το υιοθετησαμε και αυτο!!!! εχουμε ενα θεμα με την βολτα βεβαια! μας κανει επιθεση πισω απο τα χορτα και μας δαγκωνει την ουρα... ή στον υπνο μας δαγκωνει τα πατουσια αλλα κιουρια η δικια μου ναι.....εχω εκπλαγει!

βεβαια....με τις υπολοιπες γατες.............τις μεγαλες και υπουλες.......εχει ακομα θεματα μουνταρισματος!!!!!!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπορεί και να μην τα ξεπεράσει και ποτέ. Από την δική μου, ομολογουμενως μικρή, εμπειρία, εξαρτάται από την κάθε γάτα, από εδώ και πέρα για την Γκρίνια σου. Τουλάχιστον τώρα ξέρει ότι υπάρχουν και "καλές".
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Η γάτα του σπιτιού δεν έχει για το σκύλο καμία σχέση με τις έξω. Με την "δικιά του γάτα" ο σκύλος μπορεί να είναι αλοιφή και παρόλα αυτά να θέλει να ξεσκίσει τις έξω γάτες.
 






vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Πότε πρόλαβε κι έγινε η μικρή, η "δική της"γάτα;
Το χω δει να γίνεται σε σκύλο. Από εκεί που έπεφτε να ξεσκίσει τις γάτες της γειτονιάς, με το ήρθαν στο σπίτι δυο σκουπιδόγατα-μωρά τα "υιοθέτησε" σε 1-2 μέρες. Σε σημείο που ξεσήκωνε τους ιδιοκτήτες όταν αυτά τσίριζαν και τους τραβούσε να τους πάει εκεί.
Και σε σκυλιά ξένα που έχουν περάσει από το σπίτι μου έχω δει αντίστοιχες συμπεριφορές με τη γάτα μου σε διάστημα 1-2 εβδομάδων.
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η γάτα δεν εννοεί ούτε μετά από 1 χρόνο να συμπαθήσει το σκύλο - αλλά συνήθως φταίει η γάτα.
 


Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Ξεσηκωνει τους παντες οταν δει γατα...κ οταν παμε βολτα..μου εχει φυγει τρεις φορες απο τα χερια για να τις τσουρομαδησει...με αυτη γινεται αλοιφη.......τοσο που ισα που γριλιζει οταν το γατουλι την δαγκωνει....με ενα "ΜΗΗΗΗΗ" πανικοβλητο...κατσουφιαζει....παντως το γατι ειναι αυτο που την πειραζει συνεχεια...και αυτο που ξεκιναει τα παιχνιδια ..τωρα πριν λιγο ηταν ανασκελα η μικρη μου κ πηγε το χαζο κ της δαγκωσε το γλι γλι...τσιριξε η αλλη...σε πανικο εγω.....παντως συνυπαρχουν..αν ΚΑΙ οταν παω να χαιδεψω λιιιιγο περισσοτερο το γατι...ερχεται και σηκωνεται ορθια και με γλειφει..ή ερχετε και μπαστακωνεται πανω στα ποδια μου(πανω στις παντοφλες) κ γριλιζει ελαφρα στο χερι μου...παντως για την καλη της συμπεριφορα οποτε ειναι κιουρια...τσιμπαει κ το μπισκοτακι της!!! μην τσιμπησει το γατι κ ψαχνομαι!
 
  • Like
Reactions: GRDANE and Orilis






Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Ονειρο θερινης νυκτος κατεληξε η συμφιλιωση....ξεπεταχτηκε το γατί και μας την έκανε.... δάγκωσε την γκρίνια στο μάτι με φρύδι με αποτέλεσμα η μικρή να μην το ανεχτεί άλλο πέρα από όλα που υποχωρεί, (της πέρνει παιχνίδια,κρεββάτι, χάδια απο μένα, κλέβει απο το φαγητό κ τα άλλα δαγκώματα) και την άρπαξε απο το σβέρκο ....
Το γατί μετακόμισε στην γιαγιά.... κλααααψψψψ
το δεξί ματάκι οπως κοιτάτε τη φώτο...όσο φαίνεται...
. 20151121_230923.jpg

20151121_230959.jpg
:notworthy::((n)
 


pioneelf

Active Member
2 Ιουλίου 2015
38
146
43
Και εγώ να σου πω την αλήθεια,την αντίδραση της γάτας φοβάμαι περισσότερο κ δεν τα φέρνω ακόμα σε άμεση επαφή.
Βέβαια στην δική μου περίπτωση το σενάριο του να φύγει κάποιο από το σπίτι δεν παίζει οπότε σιγά σιγά θα τα αφήσω να βρούνε τους δικούς τους κώδικες.
 


Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
37
Ναι δεν ειχα σκόπο και εγώ να το δώσω στον απο κάτω όροφο..αλλά το κακό παράγινε.. αν δείς παραπάνω... την δάγκωνε παντού! Μύτη ..μπούτια... λαιμό... "γλι-γλι" στην ουρά.. συνεχώς..η μικρή γρύλιζε,κλαψούριζε αλλά δεν έκανε κάτι...ατακτούλι το γατί γενικά..αλλά....
 
  • Like
Reactions: GRDANE


pioneelf

Active Member
2 Ιουλίου 2015
38
146
43
Δεν είναι άτακτα μωρέ,αυτό είναι το παιχνίδι τους.

Και εμένα όταν ηταν μικρότερη η γάτα τα χέρια μου ήταν μέσα στην γρατζουνιά...και μιλάμε για όλο το χέρι.Τώρα πλέον μονο κατα λάθος θα με γρατζουνίσει.
 
  • Like
Reactions: Xaroula_Rous


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π