Σουλουπώνοντας τη ζωή μας με συντροφιά τετράποδη!


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν μπορώ να αποφασίσω πού να το βάλω αυτό το θρεντ. Απλά καθώς χάζευα στο νετ έπεσα σε αυτό το μπλογκ. Αν ακόμα και "ασχετης" θεματολογίας μέσα, δίνουν σωστή βάση στο θέμα των κατοικιδίων, πιστευω ότι κάαααποτε θα αλλάξει η γενική νοοτροπία.
http://soulouposeto.blogspot.gr/2010/10/blog-post_08.html



Στην πραγματικότητα είναι σαν να αναρωτιέστε αν εσείς ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σας θα πρέπει να μένετε για πάντα κλεισμένοι στο δωμάτιό σας ή θα μπαίνετε και στο καθιστικό και τα δωμάτια των υπολοίπων, όμως επειδή στον ...δίποδο κόσμο μας οι κάθε είδουςμύθοι και η υποκρισία πάντα υπερτερούν της πραγματικότητας, ας προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε επιτέλους κι από μερικούς που αφορούν την συμβίωσή μας με τα ζώα και χωρίς να ξεχνάμε ότι είμαστε εμείς που επιλέξαμε την συγκατοίκηση μαζί τους στο σπίτι μας κι όχι εκείνα.

"Το θέλω μικρό για μέσα στο σπίτι..."
Προφανώς γιατί δεν έτυχε να δείτε κανίς κρεμασμένο από το κουρτινόξυλο ή δεν έχετε ακόμη βρει το γατάκι σας μέσα σε κάποιο συρτάρι ή στον κάδο του πλυντηρίου.
Το αν ένα κατοικίδιο θα κάνει ή όχι "ζημιές" μέσα στο σπίτι έχει τόση σχέση με το μέγεθός του, όση και το βάρος ή το ύψος ενός μικρού παιδιού με το αν θα είναι "διάολος" ή "παναγία".
Αντιθέτως, είναι βέβαιον ότι έναμεγαλόσωμο σκυλί και να θέλει δεν θαχωρά να χωθεί εκεί που με ευκολία θα "τριγυρίζει" ένα μικρότερο ή μια γάτα, δεν θα το ...ψάχνετε ποτέ και γενικώς είναι όλα θέμα εκπαίδευσης. Το "σκυλί σου και το γατί σου όπως το μάθεις", αποφαίνεται η λαϊκή σοφία και ουδεμία σχέση έχει αυτό που θα μάθει, με τον σωστό όμως τρόπο, με το αν είναι μεγαλόσωμο ή όχι.


"Δεν μαθαίνει με τίποτα..."Εκτός από τις περιπτώσεις με κάποιο ιδιαίτερο ψυχολογικό πρόβλημα, δεν υπάρχει ζώο που να μην είναι δεκτικό στην εκπαίδευση. Λιγότερο ή περισσότερο εύκολα κάθε σκύλος ή γάτα θα μάθει τα "όρια" του και μέσα στο σπίτι, αρκεί ο τρόπος που θα του τα ορίσετε να είναι ξεκάθαρος και κυρίως κοινόςγια όλα τα ...δίποδα αφεντικά του.
Αν εσείς το μαλώνετε για να μην ανεβαίνει στον καναπέ ή στο κρεββάτι σας και με το που θα στρίψετε το κεφάλι σας το παιδί το φωνάζει για να κάνουν ..."αγκαλίτσες" στο δικό του κρεβάτι, δεν έχετε ένα ανυπάκουο αλλά ένα πανέξυπνο κατοικίδιο. Σίγουρα πάνω στα κρεβάτια είναι πολύ πιο βολικά και λογικό να αγνοήσει τα δικά σας "μαλώματα" και να προτιμήσει την "εκπαίδευση" που του προσφέρει το καμάρι σας.
Και σίγουρα πολύ πιο εύκολα θα "διαμορφώσετε" γενικά την συμπεριφορά ενός ζώου που από μωρό ζει μαζί σας απ΄αυτό που θα πάρετε σε μεγαλύτερη ηλικία και που είναι λογικό ότι θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο και υπομονή για να προσαρμοστεί σε νέες συνήθειες.

"Δείξτε" του λοιπόν με λίγες και τιςίδιες πάντα λέξεις και κυρίως με τοντόνο της φωνής σας τι "πρέπει" και τι "δεν πρέπει", κρατώντας όλοι μιασταθερή και μόνιμη γραμμή για όλα όσα "απαγορεύονται" μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιείστε επίσης τον τόνο της φωνής σας για να το μαλώσετε κι επίσης με τις ίδιες πάντα λέξεις, π.χ "όχι", "μη" κλπ. χωρίς υστερίες και ακρότητες,επιβραβεύστε το όταν κάνει αυτό που θέλετε και πολύ σύντομα θα μάθει και θααποδεχθεί που πρέπει να ...κυκλοφορεί και να ...ανεβαίνει και που όχι, αφού πριν φυσικά έχετε φροντίσει να έχει τον δικότου χώρο μέσα στο σπίτι είτε αυτό είναι ένα σπιτάκι, το καλάθι του, ένα χαλάκι ή μια πολυθρόνα που θα του ...παραχωρήσετε.


"Δεν αντέχω τις τρίχες..."
Δικαιούστε να το ξεστομίσετε μόνο πριν "υιοθετήσετε" κάποιο τετράποδο κι αν αυτό είναι το πρόβλημα, φροντίστε να επιλέξετε ένα που δεν θα μαδάει. Το να ζητάτε όμως τα ρέστα από ένα που από την πρώτη στιγμή που "συστηθήκατε", ποτέ δεν σας ...έκρυψε την πλούσια γούνα του είναι τουλάχιστον ανόητο.
Βουρτίζετε τακτικά τα κατοικίδια που μαδούν, περιορίστε τα όσο είναι δυνατόν στον δικότους χώρο μέσα στο σπίτι και κυρίως μην φέρνετε την καταστροφή για το τίποτα και μην ασχολείστε διαρκώς με ...τρίχες. Θα τις σκουπίσετε και θα εξαφανιστούν κι αυτές μαζί με όλα τα υπόλοιπα που καθημερινά λερώνουν το σπίτι και θα συνεχίσουν να το λερώνουν, ακόμα κι αν ο σκύλος ή η γάτα ...δεν ξαναπεράσουν ποτέ την είσοδο.



"Μα δεν είναι καθαρό"Αν συμβαίνει, συμβαίνει μόνο επειδή εσείς δεν τοφροντίζετε όπως πρέπει, γιατί ένα εμβολιασμένοκατοικίδιο που ζει σε σωστές συνθήκες υγιεινής, είναι το ίδιο καθαρό όσο κι εσείς σε πολλές δε περιπτώσειςπερισσότερο. Εκτός κι αν με το "καθαρό" εννοείτε τις λάσπες στις πατούσες ή και πάλι τις τρίχες. Αν είναι έτσι, αυτή είναι μια μάλλον ρατσιστική και εξίσουανόητη θεωρία, εκτός κι αν γενικώς συνηθίζετε να επιτρέπετε την είσοδο στο σπίτι μόνο όσων ...έχουν μόλις βγει από το μπάνιο κι αυτό χωρίς τα παπούτσια τους.



"Δεν θέλω να ζει μαζί με τα παιδιά"Ε τότε αντί να το "φυλακίσετε" αποκλειστικά και μόνο στην αυλή, την ταράτσα ή το μπαλκόνι, αφήστε το να πάει να ζήσει μαζί με τους "όμοιούς" του στα ειδικά σχολεία και ιδρύματα για παιδιά με κινητικά και νοητικά προβλήματα, που τα ζώα αποτελούν μέρος της καθημερινής τους "θεραπείας".
Από ένα εμβολιασμένο και φροντισμένο σωστά ζώο, ούτε καν ένα νεογέννητο δεν κινδυνεύει από οποιοδήποτε μικρόβιο, αντίθετα όπως θα σας διαβεβαιώσουν όλοι οι παιδίατροι αναπτύσσει πολύ περισσότερα αντισώματα και κυρίως μεγαλώνει παρέα με μια αναντικατάστατη συντροφιά αφού τα ζώα βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τηνκοινωνικότητά τους και το αίσθημα τηςυπευθυνότητας, τα ηρεμούν, τα διασκεδάζουν και κυρίως συμβάλλουν στο νααναπτύξουν τα παιδιά το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης μέσα από την σχέση τους μ΄έναν αληθινό "φίλο" που τα αγαπά και τους το δείχνει είτε είναι λιγότερο ή περισσότερο έξυπνα, όμορφα ή άσχημα, καλοί ή κακοί μαθητές. Τααγαπά αληθινά όπως κι αν είναι γι΄αυτό που είναι κι αυτή είναι μια σχέση που ασυνείδηταασκεί ειδικά στα παιδιά μικρής ηλικίας μια ευεργετική επίδραση εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.




"Μα γιατί;
Και στην αυλή όλα τα έχει..."
Αν πιστεύετε ότι τα μοναδικάαπαραίτητα για ένα ζώο είναι το φαγητό και το νερό του, προφανώς ανήκετε σε κάποιο σπάνιο είδος που του αρκεί να μην πεινάει και να μην διψάει για να είναιευχαριστημένο από τη ζ ω ή του.
Ειδικά τα κατοικίδια ζώα που η δική μας και όχι δική τους απόφαση να τα φέρουμε στο σπίτι μας τα έχει αποκόψει από την συντροφιά άλλων ζώων, έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη την "παρέα" μας. Μην ταλαιπωρείτε λοιπόν ένα ζώο καταδικάζοντάς το σε μοναξιά, όσο κι αν τυπικά το φροντίζετε "τέλεια", με το να τοαπομονώνετε τις πιο πολλές ώρες από την συνολική ζωή μέσα στο σπίτι, ενώ εκείνο θεωρεί τον εαυτό του αναπόσπαστο κομμάτι της.

Με τις καλύτερες συνθήκες δεν θα ζήσειγια παραπάνω από 10-15 χρόνια.
Κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα όσα απ΄αυτά περάσει μαζί σας να μην είναι τα ...καλύτερά του, δώστε σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να του τα χαρίσει και σ΄εκείνο την δυνατότητα να προσφέρειτην ανιδιοτελή και χωρίς όρια αγάπη του σε κάποιον που την έχει μεγαλύτερηανάγκη από εσάς, σε κάποιον που δεν θα τον νοιάζουν ...οι λασπωμένες πατημασιές, οι τρίχες, μια μικρή ζημιά. Σε κάποιον που θα ταξεχνά όλα μπροστά σ΄ένα κούνημα της ουράς και μια γεμάτη λατρεία και προσμονή ματιά.Σε κάποιον που του αρκεί ότι υπάρχει κάποιος που τον δέχεται και τον λατρεύει όπως είναι κάθε στιγμή. Χαρούμενος, μουτρωμένος, λυπημένος, όμορφος, άσχημος, πλούσιος ή άφραγκος, βρώμικος, καθαρός, με δύο, με ένα ή με κανένα ...πόδι ...χέρι ή ...μάτι. Εσείς μάλλον ακόμη πιστεύετε ότι θα βρεθεί ποτέ ...δίποδο να κάνει για σας και για πάντα, κάτι ..παραπάνω απ΄αυτό.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Θα αλλάξει η νοοτροπία. Ήδη σιγά σιγά αλλάζει, απλά... πολύ σιγά!
 




D

Deleted member 14614

Guest
ε καλά δεν ειπα ότι θα ζησουμε κιόλας να δουμε την αλλαγή :whistle:
Διαφωνώ! Πιστεύω ότι (σοβαρά, όχι για πλάκα) όταν φτάσουμε σε ηλικία σύνταξης θα έχουν αλλάξει πραγματικά τα πράγματα! Αισιοδοξία, όμως ε... :p
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Διαφωνώ! Πιστεύω ότι (σοβαρά, όχι για πλάκα) όταν φτάσουμε σε ηλικία σύνταξης θα έχουν αλλάξει πραγματικά τα πράγματα! Αισιοδοξία, όμως ε... :p
Καλά εσύ εισαι ικανος να μου πεις ότι θα παρουμε και σύνταξη τότε! :p
 


D

Deleted member 14614

Guest
Καλά εσύ εισαι ικανος να μου πεις ότι θα παρουμε και σύνταξη τότε! :p
Χαχαχα! Είμαι σε αισιόδοξη φάση σήμερα, γιατί έχω τα κέφια μου! Από αύριο, πάλι μουντζούφλης! :p
 
  • Like
Reactions: ghelly


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ε καλά δεν ειπα ότι θα ζησουμε κιόλας να δουμε την αλλαγή :whistle:
"Εσείς", θα ζήσετε για να τη δείτε...:)
Γιατί "εμείς"... ή κάποιοι από "εμάς"... πασχίζουμε για την αλλαγή αυτή...:cool::)

Υ.Γ. Ενδεχομένως, να ζήσετε και να δείτε άλλα (χειρότερα?) πράγματα... αλλά, αυτή την αλλαγή, πιστεύω ότι θα την δείτε...
 
  • Like
Reactions: ghelly




D

Deleted member 14614

Guest
Ωραίο το άρθρο,το είδα στο φεις αλλά @rick παιδί μου είπαμε να είμαστε αισιόδοξοι αλλά εσύ είσαι και ονειροπόλος :p:p:p
Βρε σήμερα έκανε το πρώτο του μπάνιο στη θάλασσα ο Σπίθας! Όχι αισιοδοξία, μόνο στο μπαλκόνι δεν έχω βγει με ντουντούκα να γελάω μόνος μου! χεχε
 




Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καποτε σε καποια χρονια απο τωρα...θα φτασουμεκαι σε αυτο το σημειο που περιγραφεται στο αρθρο. Ως τοτε υπομονη και ολοι μαζι οσο μπορουμε ενημερωνουμε και πληροφορουμε τους νεους υποψηφιους σκυλογονεις!
 
  • Like
Reactions: ghelly




Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Ευχαριστω ghelly! Μου εδωσες περισσοτερα εφοδια να βαζω στη θεση τους καποιους "καλοπροαιρετους" συγγενεις. :whistle::D
Για οσους δεν το 'χουν με το διαβασμα καλο ειναι να τους βαζουμε να βλεπουν και αυτο:
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ευχαριστω ghelly! Μου εδωσες περισσοτερα εφοδια να βαζω στη θεση τους καποιους "καλοπροαιρετους" συγγενεις. :whistle::D
Για οσους δεν το 'χουν με το διαβασμα καλο ειναι να τους βαζουμε να βλεπουν και αυτο:
Αφου ειναι και συγγενεις, σκεψου ότι σου δινω και καλή αφορμή αποκληρωσης!:whistle:
 
  • Like
Reactions: Aslan






Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
αν δεν καταπιουμε το σωστό χάπι μπορεί και να τη δούμε ως εικονική πραγματικότητα τύπου matrix :cool:
 
  • Like
Reactions: ntoulis


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Θα ήθελα να δω να γίνονται πράξη όλα αυτά που αναφέρονται στα προηγούμενα μηνύματα, αλλά θα ήθελα να τα δω να γίνονται πράξη σε συνδυασμό με πολλά άλλα που εγώ τα θεωρώ αυτονόητα και ως 1 βαθμό συνδυάζονται με το θέμα ως νοοτροπία αλλά μάλλον δεν είναι.
Θα ήθελα να δω εναν κόσμο που να μην υπάρχουν αδέσποτα.
Θα ήθελα να δω έναν κόσμο που να μην υπάρχουν φιλοζωικές( να μην έχουν λόγο ύπαρξης)
Θα ήθελα να μην υπάρχουν κακοποιημένα ζώα(παντός είδους και οχι μόνο σκυλιά)
Θα ήθελα να μην βλέπω πεταμένες συσκευασίες από αμιτες και κρουασάν στα 2000 μετρά όπου πάω για ορειβασία
Θα ήθελα να μην μου κάνουν παρατήρηση που παω στην παράλια με τον σκύλο μου και αυτοί που μου κάνουν παρατήρηση να μην αφήνουν να κάρο σκουπίδια φεύγοντας από την παραλία.
Θα ήθελα να μην δω φωτιά στην νησίδα της παραλιακής με 2 καμένους φοίνικες απο πεταμένο τσιγάρο
Θα ήθελα
Θα ήθελα
Θα ήθελα
Είναι τόσα πολλά τα ήθελα που αν τα γράψω όλα, θα γράφω μέχρι το πρωί και είμαι και αργός στο γράψιμο και αύριο δουλεύω. :)
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
αν δεν καταπιουμε το σωστό χάπι μπορεί και να τη δούμε ως εικονική πραγματικότητα τύπου matrix :cool:
μπορω αν θες,ειδικα για εσενα να στο κανω και χωρις το χαπι ;)
απλα δεν θα μου πεις τι εγινε μετα.. αυτο ειναι το κακο :D:):):):)
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Θα ήθελα να μην βλέπω πεταμένες συσκευασίες από αμιτες και κρουασάν στα 2000 μετρά όπου πάω για ορειβασία
++++++++Like σε ολα! Αλλα γενικα θα ηθελα να μην βλεπω σκουπιδια πουθενα γενικοτερα παρα μονο εκει που ανηκουν.
 
  • Like
Reactions: manolo


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3