Συνδυαστική διατροφή & BARF






skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
@skylakos από όσο γνωρίζω, είναι ένας κοινός μύθος αυτό. Η τροφή αποτελείται από διάφορα υλικά και συστατικά, με διαφορετικό χρόνο πέψης ούτως ή άλλως. Σε άλλο χρόνο χωνεύεται ή επεξεργάζεται ο οργανισμός τα κόκαλα και σε άλλο την σάρκα, σε άλλο την πέτσα και σε άλλο τα λαχανικά, κ.ο.κ.

Το ίδιο και στην δική μας διατροφή, όπου σε ένα γεύμα θα καταναλώσουμε κρέας, πατάτες, σαλάτα, ψωμί, κρασί, κλπ. δεν έχουν όλα τον ίδιο χρόνο επεξεργασίας ή τον ίδιο βαθμό αφομοίωσης.

Δες αυτό: https://therawfeedingcommunity.com/...s-kibble-may-actually-digest-faster-than-raw/

Επίσης, οι σκύλοι μπορούν να προσβληθούν από Salmonella αλλά συνήθως είναι ασυμπτωματικοί, δεν νοσούν. Θα νοσήσουν σε περιπτώσεις που υπάρχει άλλη λοίμωξη ή ο οργανισμός είναι εξασθενημένος για κάποιο λόγο.
Πολυ καλο το αρθρο και μετρω οτι ειναι απο ανθρωπους που ταιζουν barf. Δεν το γνωριζα κ σε ευχαριστω!

Να αναφερω κ εγω αυτα που εχω δει στον σκυλο μου γιατι σε καποια σημεια συμφωνω, σε αλλα οχι.

Οταν τρωει barf και εχει πλαταρια μαζι με λαχανικα ή κρεας χωρις κοκαλα μαζι με λαχανικα, στα κοπρανα βγαινουν μαζι τα λαχανικα με το κρεας και τα πλαταρια ξεχωριστα απο τα λαχανικα. Φαινονται απο το χρωμα και την υφη. Επομενως, τα κοκαλα πεπτονται αργοτερα απο την υπολοιπη τροφη.

Πριν μερες πηγα καμπινγκ, ο σκυλος ετρωγε αποκλειστικα ξηρα. Οταν γυρισα, το πρωτο του γευμα ηταν πλαταρια. Τα πρωτα κοπρανα που εκανε ηταν πλαταρια και μετα απο μιση μερα εκανε κοπρανα της ξηρας. Εφαγε δηλ πλαταρια, την επομενη τα εβγαλε και μετα απο ωρες εβγαλε τα κοπρανα της ξηρας που ειχε φαει πριν 1,5 - 2 μερες. Σαν να προλαβαν να χωνευτουν τα πλαταρια πιο γρηγορα απο την ξηρα της προηγουμενης μερας.

Δεν ξερω λοιπον αν εχει να κανει με το γαστερντερικο καθε σκυλου ή αν ειναι κανονας. Επισης, να σημειωθει οτι στο πειραμα του αρθρου συμμετειχε ενας σκυλος, δειγμα μη επαρκες.

Αυτο που ακομα σκεφτομαι, αφορα τη συστροφη στομαχου. Η ξηρα τροφη γινεται διπλασια στο στομαχι του σκυλου λογω υγρων ή και νερου που πινει, που αυτο απο μονο του δημιουργει μια αλλη κατασταση στο στομαχι. Το να φαει πλαταρια(που οπως και να το κανουμε ειναι πιο δυσκολα στην πεψη απο οτι το απλο κρεας), δεν δημιουργει επιπλεον επιβαρυνση στο γαστερντερικο;

Με καθησυχαζει το αρθρο ωστε να μην φρικαρω αν φαει ο σκυλος ωμο μαζι με ξηρα, αλλα παρατηρωντας τον ιδιο, θα συνεχισω να αποφευγω την μιξη.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.812
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf