Τελικα, γινεται να εχεις σκυλο και παιδια;


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δυστυχως υπαρχουν φασεις στην ζωη ενος κυνοφιλου που δεν συνδυαζονται με τον σκυλο, δεν χωραει πως να το πω. Και δεν ειναι και το τελος του κοσμου καλυτερα το δεν χωραει στην ζωη μου αυτη την στιγμη ενας σκυλος παρα να το ζοριζουμε και να περασουμε χαλια και εμεις και ο σκυλος.
 
  • Like
Reactions: mareco




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Το σκυλακι δεν προκειται να σας το δωσουν πισω....
Για μερικους "φιλοζωους" αυτα τα πλασματα αποτελουν μια καλη πηγη εσοδων.
Υπαρχουν βλεπετε αυτοι που πληρωνουν απο το υστερημα τους για να διατηρηθουν τα αδεσποτα.
Tι εννοείτε ρε παιδιά?
Ότι μπουζουριάζουν σκυλιά στα κλουβιά και τα κρατάνε εκει επίτηδες, για να παίρνουν τα λεφτά - ποια λεφτά? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω... (n)
Για διαφωτίστε με γιατί μάλλον κοιμάμαι όρθια επ αυτού.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.881
@vrmode κακώς κοιμάσαι όρθια. Που ζεις;

Από την άλλη, μην βγάζουμε και έτσι, συμπεράσματα. Δεν ξέρεις πως το σκέφτηκαν, υπό το πρίσμα, ότι το κουτάβι δεν θα βρει εύκολα σπίτι, και τα έξοδά του στο μεταξύ τρέχουν. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Θα έβαζα άμεσα την αγγελία του, εκ νέου. Και ψέμματα θα έλεγα και τα πάντα όλα, προκειμένου να πετύχω το καλύτερο [έστω στο δικό μου το μυαλό, με την δική μου λογική], για το σκυλάκι.

Ο καλύτερος τρόπος, για να μάθεις την αλήθεια, είναι να ρωτήσεις στα ίσια. Τους ίδιους. Και να αναφέρεις και το ενδεχόμενο, της δεύτερης σκέψης. Αν και, και εγώ πιστεύω, ότι δεν θα το δώσουν πάλι πίσω σε σένα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες για τις οποίες τελικά σας απέρριψαν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις κιόλας. Ισως σου προτείνουν ένα μεγαλύτερο σκυλάκι, με λιγότερες ανάγκες από ένα κουτάβι. Πιστεύω, πως όταν είσαι ειλικρινής, ο άλλος το "εισπράττει" (y)

Αναρωτιεμαι, αν το ξανατολμησουμε, αν παρει κανεις ενηλικο σκυλο, τι "εγγυση" μπορει να εχει για το χαρακτηρα του;
Για τον χαρακτήρα των παιδιών και τις συμπεριφορές τους, όταν εσύ δεν θα είσαι μπροστά, πόσο μπορείς να εγγυηθείς; 100%; 1000%; Γιατί σχεδόν πάντα, το ένα, είναι συνάρτηση του άλλου. Ενα κουτάβι είναι ανήμπορο σε άτσαλα παιδικά χέρια. Ενα μεγαλύτερο σκυλάκι όμως, όχι.

Καλό είναι να αναφέρεις και ποιά φιλοζωική είναι. Καλό είναι γενικώς, να ακούγονται αλήθειες. Θα μου πεις...μονόπλευρες; Ε...μονόπλευρες προς το παρόν. Και μακάρι κάποιος μας, να έχει γνωριμίες εκεί, για να διευκρινιστεί το τι συμβαίνει :)

Και @linak σταμάτα να έχεις τύψεις και αμφιβολίες και δεύτερες/τρίτες/τέταρτες σκέψεις. Ναι...ok...καλοί και άγιοι οι προβληματισμοί, αλλά όταν υπερισχύουν του χαμόγελου και των καλών στιγμών, απλώς το σύμπαν σου χτυπάει το καμπανάκι, ότι...κάτι δεν πάει καλά. Οτι δεν είναι σωστή η ώρα. Η οι συνθήκες. Μπορεί όμως, όλα αυτά, να σου αλλάξουν, την αμέσως επόμενη μέρα. Οχι σε 5-10 χρόνια ;)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Συμφωνώ σε πολλά σημεια.
1-2 διαφωνίες.
1.) δεν είναι το θέμα γιατί έβαλαν άμεσα αγγελία. Είναι το θέμα ότι πήραν ένα σκυλάκι από ένα σπίτι που δεν περνούσε άσχημα απλώς όχι ιδανικά και το έβαλαν σε κλουβί με τη προοπτικη να του βρουν νέο σπίτι...Χα! Είναι τόσο σίγουρες ότι θα βρουν το ιδανικό και σύντομα..;Έλα τώρα..Μη συγκρίνεις με τον εαυτο σου. Άλλο εσύ. Άλλο 4-5 άτομα που γνώρισα στο φόρουμ, άλλο το φαζού, και άλλο το συνοθύλευμα φιλοζωικών κυριών με υστερικές τάσεις που κυκλοφορεί εκεί έξω. Το ξέρεις και το ξέρω.

Για τα παιδάκια και τον ενήλικο σκύλο: Δεν είναι μόνο ότι το κουτάβι είναι απροστάτευτο στα χέρια μικρών παιδιών. Άλλωστε δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι. Οι γονείς πρέπει πάντα να είναι μπροστά στα παιχνίδια. Είναι ότι το ενήλικο με ήρεμη ιδιοσυγκρασία είναι εγγύηση. Δεν μπορεί να χαλάσει από άπειρους και λάθος χειρισμούς και θα γίνει τέλειος σύντροφος για τα παιδάκια. Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι δεν θα αντιδράσει άσχημα σε ένα βίαιο χειρισμό από την πλευρά των παιδακίων; Δεν το ξέρουμε. Αλλά αυτό δεν το ξέρω ούτε εγώ για τον Έλβις, που γεννήθηκε σε εκτροφείο και τον μεγάλωσα από μωράκι με στοργή και προδέρμ. Αν τώρα ένα παιδάκι , ακόμη και το παιδάκι μου που το γνωρίζει από μωράκι όταν μεγαλώσει τον βουτήξει από τα αφτιά, ή από την ουρά ή του χτυπήσει το εγχειρισμένο πόδι φυσικά και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. Για αυτό και σαν γονιός οφείλω να μη συμβεί ποτε αυτό.
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν ο καθένας που θέλει ζωάκι από φιλοζωική έπαιρνε ένα από το δρόμο δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης οι φιλοζωικές, τα ίδια σκυλιά είναι, δεν είναι καλύτερα αυτά της φιλοζωικής. Οι δρόμοι δόξα τω θι δρόμοι "δόξα τω θεώ" :( είναι γεμάτοι. Εθελοντισμός και ξένο χρήμα δεν πάνε μαζί γιατί μετά είναι πολλά τα λεφτά Άρη, if you know what I mean.......:censored:.

Υπάρχουν ασφαλώς και ρομαντικοί με αγνές προθέσεις αλλά αυτοί όχι μόνο είναι μακριά από το βάζο με το μέλι αλλά ούτε καν ξέρουν πως κάποιοι τρώνε από αυτό.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Υπάρχει και η άλλη οδός (όπως πήρα εγώ τον δικό μου).
Πολλοί δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και χαρίζουν τα σκυλάκια τους, που τα έχουν μεγαλώσει απο κουτάβια. Θεωρώ ότι είναι μία τίμια πράξη συγκρίση να βρεθούν στον δρόμο και τελικά σε ένα καταφύγιο.
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κανείς να βρει καλό σκυλί, με το βιβλιάριό του, να δει τον χώρο που μεγάλωσε τον χαρακτήρα του κλπ
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Έτσι όπως τα περιγράφετε πιστεύω οτι το σκυλάκι θα ήταν καλύτερα με εσας, παρά μέσα στο κλουβί.. Πιστεύω επίσης οτι μονο του Σπανού τα γένια δεν γίνονται, αλλά εγώ δεν έχω παιδιά!!
Πέρυσι που φιλοξένησα 2 κουτάβια, στην αρχή μου φάνηκαν όλα βουνό και πανικοβλήθηκα. Στην πορεία όμως έστρωσε το πράγμα και όλα πήγαν μια χαρά!
Αυτο που θελω να πω, ειναι αν είστε σίγουροι για την επιλογή σας, διεκδικείστε την, με ένα βηματάκι τη φορά, επικοινωνία και καλή συνεργασία γίνεται! Θα ειναι ένα καλό παράδειγμα και για τα παιδιά!! :love:
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δυστυχώς πολλές κυρίες φιλοζωικής έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια και υπερβάλλουν σε μεγάλο βαθμό...όπως είπες πολύ εύστοχα ούτε με τα παιδιά σου δεν έχεις το πρόγραμμα που έχεις με τον σκύλο.
Εγώ νομίζω ότι αν συνδίαζες ένα μοτίβο, σκύλος στον κήπο όταν δεν μπορείς λόγω χρονου να υπάρχει επίβλεψη από ενήλικα και σκύλος μέσα ότι είστε όλοι μαζί, σκύλος μέσα για τον ύπνο και έστω μία μεγάλη βόλτα την ημερα εφόσον υπάρχει κήπος θα ήσασταν μια χαρά....Αν αυτό είναι too much γιαα σένα καλύτερα που το δώσατε..
Μας έχει φάει η υπερβολή σ'αυτή τη χώρα Ή που θα τα κρεμάνε και θα σέρνουν με αυτοκίνητο ή που θα πρέπει ο άλλος να είναι άνεργος εκατομμυριούχος χωρις καμία υποχρέωση για να μη θεωρείται κακοποίηση η συμβίωση μαζί τους..υπάρχει και μέση οδός αλλά θα υπάρξουν χρόνια να τη βρούμε στο ελλαδιστάν.
Η απαντηση που με καλυτει πληρως.


Κατα τη γνωμη μου εφοσον ο σκυλος δεν ειχε καποιες συγκεκριμενες απαιτησεις ή δεν ειχε καποιες ιδιαιτερες ικανοτητες οι οποιες να θελουν ειδικο χειρισμο/συμπεριφορα/προσοχη δεν μπορω να καταλαβω τον τοσο πανικο και απο τη μερια της φιλοζωικης και απο τη δικη σου. Οπως λες κ υποψιαζεσαι και εσυ (linak) οχι ο σκυλος δε θα παθαινε τιποτα, ουτε θα επρεπε να εισαι 24/7 πανω απο το κεφαλι του.

Επισης, εχει παρα πολυ μεγαλη σημασια νομιζω η ρατσα του σκυλου ή τελος παντων ο χαρακτηρας του.
Δε θυμαμαι σε πιο θεμα ο sea-mol ειχε περιγραψει τι συμβαινει με τα σκυλια ρατσας, τι συνεβαινε στην Ελλαδα παλαιοτερα και πως φτασαμε στο σημερα. Οχι δεν χρειαζεται ο σκυλος να ειναι φρου φρου και αρωματα, οχι δεν ειναι το μονο θεμα που θα σε απασχολει στη ζωη σου... Οντως παλια ηταν ολοι "σκυλοι" με τις εξαιρεσεις των κυνηγετικων και τον τσοπανων...

Υπαρχει μια υστερια ως προς τη συμπεριφορα μας προς το σκυλο και αυτο το εχω εκλαβει και απο το φορουμ και απο αλλου. Μια πολυτεκνη γυναικα με τοσα κουτσουβελα γυρω της δεν πρεπει και δεν χρειαζεται να εχει τοση προσοχη σε ενα σκυλο. Αν μου ελεγες οτι θα παρεις καποια ρατσα που χρειαζεται υπερβολικη εκτονωση πχ border collie τοτε θα σου ελεγα "πλακα κανεις; ξεχνατο!"

Μπορω να φερω στο νου μου πολλα σκυλια που ξερω που θα κολουσαν στην αυλη σου στα παιδια σου και στη ζωη σου! Νομιζω οτι το παρατραβαμε ωρες ωρες!

Για να μην παρεξηγηθω:
Δεν εννοω οτι δεν πρεπει να ασχολειται καποιος με το σκυλο, δεν εννοω οτι "ενα φευγαλεο χαδι" μαζι με το φαι ειναι η σωστη συμπεριφορα, δεν εννοω οτι ο σκυλος δεν χρειαζεται/πρεπει να βγαινει βολτα...

Εννοω οτι δεν ειναι ολες οι καταστασεις ιδιες, ουτε ολοι οι σκυλοι ιδιοι. Για μενα εχει πολυ μεγαλη σημασια το οτι το ενα σου παιδι δεν νιωθει ανετα με το σκυλο, αυτο θα ηταν ο πρωτος λογος για να το αναβαλω, οχι για να το αποριψω.


 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.881
Διαφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις :p

Με αποκορύφωμα, αυτό:
Αν μου ελεγες οτι θα παρεις καποια ρατσα που χρειαζεται υπερβολικη εκτονωση πχ border collie τοτε θα σου ελεγα "πλακα κανεις; ξεχνατο!"
Γιατί πριν 4 χρόνια, "διάλεξα" ένα ήσυχο [σκατά στα μούτρα μου] νόμιζα τότενες καραημίαιμο κουτάβι. Δεν το αλλάζω με τίποτα και το λατρεύω, αλλά...έχει γίνει η ζωή μου κόλαση, γιατί τελικά, αποδείχθηκε σκύλος "πλακα κανεις; ξεχνατο!". Εχω σηκώσει τα χέρια στην διαχείρισή του και έχω αποδεχθεί τις συνέπειες. Και όλα αυτά, ενώ γενικώς γνωρίζω, ενώ γενικώς είμαι busy αλλά, δεν έχω δικά μου παιδιά, να σκέφτομαι. Αν δεν είχα μόνο αυτή την σκοτούρα στο κεφάλι μου, δεν ξέρω πως θα είχαμε καταλήξει :rolleyes:
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
mareco
Δεν πειραζει που διαφωνουμε, ισα ισα αν κανω καπου λαθος να μου το επισημανεις! :)

Το "πλακα κανεις ξεχνα το " ηταν με τη λογικη οτι ενα σκυλος απολυτως απαιτητικος στην εκτονωση για παραδειγμα (για αυτο κ εδωσα το ακραιο Border Collie) θεωρω οτι δε θα ταιριαζε στην καθημερινοτητα της θεματοθετριας για πρακτικα ζητηματα.

Δε θα ειχε το χρονο να το λιωσει στην ασκηση, δε θα ειχε τη σωματικη κατασταση πιθανοτατα, ουτε το κουραγιο.

Ενω ενας σκυλος πιο ηπιων τονων, πιο μαζεμενος, πιο "στρωμενος" θα ταιριαζε περισσοτερο και στην τρελα των τοσων παιδιων και στο χωρο και στην καθημερινοτητα τους.

Διαφωνουμε σε αυτο;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.881
1ον. Το ότι διαφωνούμε, δεν σημαίνει "εγώ τα λέω σωστά κι εσύ λάθος" :)

2ον. Πάνω σ'αυτή σου την λογική, όπως την διατυπώνεις τώρα, συμπληρώνω [επαυξάνοντας], ότι ημίαιμο κουτάβι, δεν μπορείς να ξέρεις, αν θα σου βγει σκύλος "πλακα κανεις ξεχνα το " που ασφαλώς θα απαιτεί όλα όσα γράφεις και ακόμη περισσότερα. Αν δεν έχεις την εμπειρία, την ενέργεια, τον χρόνο, την θέληση και την ηρεμία, να το διαχειριστείς αν σου τύχει, την έβαψες. Κι εσύ και το σκυλάκι, που δεν θα φταίει κιόλας :rolleyes:
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
1. Ναι φυσικα, υπαρχει η διαφορετικη οπτικη και προσεγγιση και υπαρχει και το αντικειμενικα λαθος :)

2. Ισως δεν το εθεσα οπως θα επρεπε πριν μαλλον. Ενα ημιαιμο ενηλικο ομως δε θα ηταν οκ; Το στρωμενο που ειπα πιο πανω παει κ στην ηλικια

3. Αν εχεις ορεξη και δεν βγαινουμε οφ τοπικ μου λες και σε τι αλλο διαφωνεις ;)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.881
Επειδή εσείς, το ζητήσατε :D
3. Αν εχεις ορεξη και δεν βγαινουμε οφ τοπικ μου λες και σε τι αλλο διαφωνεις ;)
Με ενοχλεί, που θεωρείς ότι αυτό το φόρουμ, εκφράζει μια υστερία, σχετικά με το πως [πρέπει να] συμπεριφερόμαστε στον σκύλο μας.

Θεωρώ ότι σε ένα φόρουμ, που μπαίνει ο άλλος και ρωτάει, πρέπει να του απαντήσεις με ειλικρίνεια. Γι'αυτό σε ρωτάει. Γιατί εσύ το ζεις. Κι επειδή θέλει κι εκείνος να το ζήσει, και δεν ξέρει τι τον περιμένει, θέλει να μάθει. Ε...όχι, δεν είναι πάντα ρόδινα τα πράγματα. Συνήθως δεν είναι. Ειδικά όταν μιλάμε για κουτάβι, σε συνδιασμό με τις συνθήκες ζωής του, που σου παρουσιάζει ο ενδιαφερόμενος. Οσο ροζ κι αν το βλέπουμε εμείς, επειδή μιας διακατέχει μια άλφα ψύχωση. Και δεν είναι κακό, να του πεις του άλλου, ότι δεν είναι καλή ιδέα, να βάλει τώρα στην ζωή του ΚΑΙ ένα κουτάβι. Το αν θα σε ακούσει, είναι άλλη υπόθεση. Τουλάχιστον, δεν θα μπορεί να σε κατηγορήσει ;)

* Εχω κι άλλες ενστάσεις, αλλά αυτή την στιγμή, δεν μου βγαίνει, να τις διατυπώσω όπως το θέλω. Κάποια άλλη στιγμή :)
 


Γαβ Γαβ

Well-Known Member
21 Απριλίου 2016
82
195
122
@linak καλώς όρισες!

Συγγνώμη, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα ακριβώς, είναι πού θα έμενε το κουτάβι.. Θα έμενε στην αυλή..ή θα έμενε στο σπίτι μέσα μαζί σας?
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@mareco

Ε κοιτα τωρα, η αληθεια ειναι οτι μια υστερια υπαρχει γενικα....
Οταν λεει η γυναικα για σκυλακι που θα ζει στην αυλη κ πολλοι απαντανε για βολτες δις ημερισιως, ενα θεμα ΟΥΣΙΑΣ το εχουμε.....
Δεν ειναι η βολτα η ο χωρος, αν κ οι 9 στους 10 παλι μια υστερια την παθαινουν με την λεξη "κηπος"......

Η ουσια ειναι το σκυλακι να εχει μια καλη ζωη κ καποιον να ασχειται εστω με περιορισμο χρονου, αλλα ΠΟΙΟΤΙΚΑ.

Και εν παση περιπτωση, σε αυτη τη ζωη, ολα εξαρτονται απο τις διαθεσιμες επιλογες. Απο το κλουβι της φιλοζωικης κ τις υστερικες που περιμενουν το ιδανικο σεναριο καβαλημενες σε ροζ συννεφακια (αν η ιστορια ισχυει ως εχει) το σπιτι αυτο ειναι η απειρως καλυτερη επιλογη του......
 




zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Επειδή εσείς, το ζητήσατε :D

Με ενοχλεί, που θεωρείς ότι αυτό το φόρουμ, εκφράζει μια υστερία, σχετικά με το πως [πρέπει να] συμπεριφερόμαστε στον σκύλο μας.
Να διευκρινισω μονο οτι οπως εχω αναφερει πολλες φορες οτι το φορουμ με εχει βοηθησει παρα μα παρα πολυ, μου ανοιξε τα ματια, το προτεινω σε ατομα που δεν κατεχουν...γενικα θεωρω οτι εχω παρει γνωσεις και πληροφοριες που δεν μπορω να φανταστω απο που αλλου θα τις επαιρνα τοσο ευκολα!

Δεν ειναι η γενικη μου αποψη για το φορουμ οτι εκφραζει μονο μια υστερια!Απλως λεω οτι υπαρχουν φορες που νιωθω οτι διαβαζω υπερβολες, και σου ξαναλεω επειδη δεν ειμαι ακομη κατοχος σκυλου και μπορει να υπερβαλω στο οτι βλεπω υπερβολες:D ειμαι ανοικτος σε οποια υποδειξη. Για να μην το κουρασω αλλο, παλι αν εχεις ορεξη και χρονο πες μου οτι θες απο πμ :)

edit
Στα υπολοιπα συμφωνουμε
 


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
@linak καλώς όρισες!

Συγγνώμη, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα ακριβώς, είναι πού θα έμενε το κουτάβι.. Θα έμενε στην αυλή..ή θα έμενε στο σπίτι μέσα μαζί σας?
Στην αυλη. Με προσβαση στο σπιτι τις ωρες που ειμαι και εγω εκει (δλδ απογευμα). Και φυσικα το χειμωνα τη νυχτα μεσα αν κανει πολυ κρυο, εντονες βροχες κλπ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf