canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Μερικές μέρες τώρα ήθελα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα και το ανέβαλα για μια "καλύτερη στιγμή" (δε ξέρω ποια θα ήταν και για ποιους λόγους). Ήρθε όμως το μέλος @betty coltrane να κάνει την ερώτηση αυτή περίπου και το είδα σαν "σημάδι" πως ήρθε η ώρα να γίνει το νήμα...

Το 11 δεν είναι τυχαίος αριθμός... Είναι τα χρόνια που λειτουργεί το dogforum. Μα δεν θα με ενδιέφεραν οι απαντήσεις μόνο όσον αφορά το φόρουμ και το διαδίκτυο, μα την "πραγματική ζωή".

Παλαιότεροι μα και νεότεροι στην σελίδα, στο διαδίκτυο ή στην κυνοφιλία, τι πιστεύετε πως έχει αλλάξει τα 11 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (προς το καλύτερο ή το χειρότερο), αν έχει αλλάξει κάτι;

Οι δικές μου απαντήσεις θα έρθουν αργότερα.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στην Ελλάδα του σκύλου τα τελευταία 11 χρόνια, που λειτουργεί το dogforum, αλλά ξέρω τι έχει αλλάξει σε εμένα τα τελευταία έξι χρόνια που το έχω ανακαλύψει...

Μέσα από αυτό ανακάλυψα ότι δεν χρειάζεται να ψάχνω στα ξενογλωσσα σαιτ για να βρω αξιόπιστες πηγές. Μπορώ να τις βρω και στα ελληνικά. Και πολλές από τις πηγές πραγμάτων που με ενδιέφεραν στο σκύλο τις βρήκα τυχαία, να αναφέρονται σε κάποιο ποστ εδώ μέσα. (Μετά ήρθαν κι οι ομάδες στο φβ, από όπου, επίσης μπορούσες να βρεις ωραία πράγματα, πριν αποφασίσουν αυτοί που μας άνοιγαν τα μάτια ότι τελικά είναι για λίγους και για εκλεκτούς οι γνώσεις και οι πηγές κι έγιναν σιγά σιγά οι σχετικές ομάδες κλειστές ή και μυστικές). Πάλι σε ξένες γλώσσες καταλήγεις να διαβάζεις, αλλά την πρώτη πληροφορία, την επιφανειακη την έχεις πάρει στην μητρική σου κι αυτό κάνει μια διαφορά.

Μέσα από το φόρουμ ανακάλυψα ότι υπάρχει κυνολογία και στην Ελλάδα. Με τα καλά της και τα κακά της. Με τους ρομαντικούς της και με τους εμπόρους της.

Μέσα από το φόρουμ γνώρισα και άτομα που μας συνδέουν παραπάνω πράγματα από το σκύλο, πράγματα που ανακαλύπτεις σιγά σιγά και λες "ναι ρε φίλε, το κάνει/ζει/πιστεύει/λέει κι άλλος αυτό, δεν έχω κατέβει από άλλο πλανήτη". Μέσα στο φόρουμ γνώρισα και γνωρίζω άτομα που ίσως να μην δω πότε από κοντά, που μπορεί να διαφωνούμε ριζικά για σχεδόν ότι αφορά τον σκύλο. Βρε που μπορεί να φάμε και τα μουστάκια μας! Αλλά ξέρω ότι κι αυτός αγαπάει το σκύλο όσο κι εγώ, όσο διαφορετικά κι αν το βλέπουμε, όσο κι αν πάνω στα αναμμένα αίματα νομίζει ο καθένας μας ότι ο διαφωνών μισεί τον σκύλο αντί να τον αγαπά. Κοινώς άτομα με πάθος για το σκύλο.

Μέσα από το φόρουμ ανακάλυψα μεγαλύτερο αριθμό σκύλων που ζουν στο αστικό περιβάλλον μεν, με ποιο όμορφες συνθήκες δε. Διότι, προ φόρουμ, κρίνοντας από αυτά που έβλεπα γύρω, για κάθε ένα σκύλο που έβλεπα, με βόλτες, τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο κλπ κλπ αντιστοιχούσαν πάνω από 30-40 σκύλοι παραμελλημένοι και παρκαρισμένοι σε ταράτσες, μπαλκόνια κλπ.

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική στο τι έχει αλλάξει στο θέμα σκύλος γιατί έχω αλλάξει πάρα πολύ εγώ η ίδια πάνω στο θέμα αυτό, επομένως έχει αλλάξει κι η οπτική μου.

Αν κάποιος έχει στατιστικά για τα τελευταία 11 χρόνια θα ήταν ενδιαφέρον να τα βάλει. Τι έχει αλλάξει στην κατοχή σκύλου, στον τρόπο απόκτησης, στον τρόπο ενασχόλησης και διαβίωσης, στον αριθμό των αδέσποτων κι ότι άλλο στατιστικό νούμερο έχει αλλάξει ή έχει μείνει σταθερό, ως προς το σκύλο.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Εχω την εντύπωση οτι τα μέλη του φόρουμ των 2006-2009 γέννησαν την κυνοφιλία στην Ελλάδα από το σχεδόν τίποτα. Θυμάμαι ομως αρκετά καθαρά πώς διάβαζα κάτι εξωγήινες καταστάσεις που στη συνέχεια αυτοονομάστηκαν AgilityAddicts. Χάριν επαγγελματισμού τότε ορισμένοι τείνανε να συμμετέχουν πολύ πιο ''κόσμια'', και οι υπόλοιποι αναγκαστικά ακολουθούσαν.
Από το '11 και μετα αυτοί που προσπαθούσαν να διατηρήσουν καθαρό πρόσωπο στον κλάδο τους αραίωσαν και επικρατήσαμε οι ταραξίες. Αλλάξανε οι τρόποι μας λοιπον.
Το dogforum.gr ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή βρισκεται σε μεταβατική κατάσταση. Θρινούμε τον Johnk όλοι μας και η απουσία του κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο αισθητή,ακόμα και άν αρκετοί δεν γνώρισαν τον άνθρωπο πέρα του nickname του. Δεν θεωρώ οτι μας λείπει περιεχόμενο(και τα παλιά ακόμα εδώ είναι , να μη τα ξεχνάμε) . Μας λειπει η φωνή λογικής , η ενσυναίσθησή του, η οπτική του.

Για τον σκύλο και την σκύλα άλλαξε κάτι; Φοβάμαι πως όχι.

Υπήρχε ανέκαθεν η μερίδα αφεντικών που δεν εμβολιάζαν(πχ) γιατί δε νοιάζονται , αλλα πλέον υπάρχουν και αυτοί που δεν εμβολιάζουν γιατί έτσι είναι καλύτερα- το δήλωσε ένας κύριος γαλακτομπούρεκος στο φβ!Μόνοι τους τα γραφουν και διαβάουν αυτοί που αναρωτιούνται αν χρειάζεται να κάνουν titer test.

Για τα αδέσποτα πραγματικά στοιχεία για τον αριθμό τους ακόμα δεν υπάρχουν.

Για τα πάππυ μιλλς...ελα μωρε δε γίνονται αυτά τα πράγματα το 20Χ6 στην Ελλάδα!

Πόσοι σκύλοι είναι BH? Σαφώς περισσότεροι δηλαδή δυο-τρεις(Μόνο λόγια είμαι , ούτε η δικιά μου θα το κάνει ποτέ)

Μικροτσίπ; Τώρα όταν χάσουμε την μπουμπού θα δηλώσουμε ψεμματα οτι είναι τσιπαρισμένη γιατί πονηρέψαμε. Καταχωρημένο αν είναι;Τί είναι αυτα τα πράγματα του σατανά παιδάκι μου; (Για σύγκριση να αναφέρω οτι οι γερμανοί τσιπάρουν και κρατάνε χαρτιά για τις χελώνες τους.)


Η μόδα στη βόρια Ευρώπη άλλαξε, υιοθεσίες προτιμόνται από την Ρουμανία. Τα καταφύγια κανενός ποτέ δεν άδειασαν.

Η κτηνιατρική έκανε μερικά βηματάκια μποστά σε παγκόσμιο επίπεδο. (για εμβόλια γατιών της προκοπής δεν φιλοτιμήθηκαν να ενδιαφερθούν α-κο-μα). Και πλέον οι έλληνες κτηνίατροι ντρέπονται λίιιγο οταν δηλώνουν ''να γεννήσει τουλάχιστον μια φορά πριν στειρωθεί η σκύλα''.

Αν καλέσω την αστυνομία πλέον θα έρθουν και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν και απο πάνω- αν είμαστε τυχεροί με το αυτόφορο.

Οι κυνηγοί πιστευω δυσκολευονται περισσότερο να βρουν καλά σκυλιά αλλα τους είναι εξίσου ευκολο να ξεφορτωθούν τα κακά.

Τότε ειχαμε κανίς-γκριφφόν και λυκόσκυλα .Κάπου ενδιάμεσα αποκτήσαμε πιτμπούλ μπλου νόουζ και μιν πιν. Τώρα μαλτέζάκια και ακίτα.

Στην εκτροφή συνειδητά δεν θα αναφέρθώ.;)
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Η απαισιοδοξία και η ειρωνία των παραπάνω, ξέρω οτι δεν είναι ακριβώς δίκαιες.
Είμαστε σε θέση να έχουμε δύο ελέφαντες στο δωμάτιο : Ανθρωπιστική και Οικονομική κρίση. Όσο οι άνθρωποι κάνουμε ζικ-ζακ οι σκύλοι δεν μπορούν παρα να μείνουν ακίνητοι.
 


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
εχουν αλλάξει πολλά και πολλά έχουν μείνει ίδια. Μάθαμε ότι υπάρχουν τα puppy mills, τα βαρελόσκυλα, μάθαμε να ταίζουμε barf και όχι μουχλιασμένο ψωμί και αποφάγια. Αυτά στις μεγάλες πόλεις. Στην επαρχία τα πράγματα είναι ακόμα σε πρωτόγονο στάδιο.

Με την επιβολή κάποιας ποινής αλλάζει λίγο η κατάσταση, και αυτό όσο ΄το νέο μέτρο είναι ακόμα νέο. νομίζω ότι δεν πρεπει να υπαρχει πια ανθρωπος που να μην ξερει οτι θα τιμωρηθεί αν αφήσει τον σκυλο του, αν τον εχει μόνιμα στο μπαλκόνι, αν είναι βαρελόσκυλο. και ομως ακόμα γίνονται όλα τα παραπάνω. και αυτό γιατί αδιαφορούμε ως άτομα σχεδόν για τα πάντα γύρω μας. Ο εαυτούλης μας να είναι καλά μωρέ και τι μας νοιάζει το σκυλί του απέναντι που κοιμάται πάνω στα σκατά του σε ένα μπαλκόνι 1χ1. ούτε ο απέναντι μας νοιάζει.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Έχω άποψη αλλά θα το παίξω canis και θα την γράψω αργότερα.

Σε 1η φάση θα ήθελα να διαβάσω τις γνώμες παλιότερων μελών, (κάποια από αυτά δεν συμμετέχουν πολύ τελευταία) που σε μεγάλο βαθμό έχουν διαμορφώσει το φόρουμ.
 


richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Αν κρινω από την δικη μου περιπτωση κι αρκετων ακομη, θα πω πως τα τελευταια 11 χρονια χαρη στο φορουμ εχει ανεβει επιπεδο η κυνοφιλια στην Ελλάδα και θα εξηγηθώ...

πριν απο 2-2,5 χρονια που ανακαλυψα για πρωτη φορα το φορουμ αγνοουσα τα παπι μιλς, τα εκτροφεια, νομιζα πως σκυλι αποκτας απο τους φιλους, τα αδεσποτα ή το πετ σοπ...δεν γνωριζα για τα τσιπακια, τη νομοθεσια για το πως πρεπει να ζει ενα δεσποζομενο ζωο (λουρι, εντος σπιτιου, αν θες ασφαλεια βαζεις συναγερμο στην αυλη, κλπ) και τις υποχρεωσεις του ιδιοκτητη (εκπαιδευση, υγεια)... πλεον μαζι με εμενα, αυτα τα εμαθαν και 10-15 φιλοι μου που με ακουσαν και μου εδωσαν σημασια, χωρις να διαβαζουν το φορουμ, καποιοι αλλοι με αγνοησαν, αλλα με ακουσαν...πριν απο 11 χρονια ολοι εμεις απλα αγνοουσαμε!!

νομιζω πως υπαρχουν αρκετοι σαν εμενα, οποτε το φορουμ εχει βοηθησει τη σκυλο-συνειδηση των Ελληνων..

προτιμω να βλεπω το ποτηρι μισογεματο (κι ας εχουμε πολυ δρομο να διανυσουμε ακομη)!!
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Πρακτικά στα 11 χρόνια που έχουν περάσει υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα. Η ενημέρωση κ η πληροφορία είναι κάτι που βρίσκεται εύκολα αν έχει ο άλλος τ διάθεση ν ψάξει. Πλαίσια βελτίωσης πάντα υπάρχουν.
 
  • Like
Reactions: Orilis and ioanna a


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
εγω πιστευω οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει προς το καλυτερο.
υπαρχουν περισσοτεροι κατοχοι σκυλων με κυνοφιλικη παιδεια.
π. χ. τη δεκαετια του 90 που πρωτοαπεκτησα σκυλο δικο μου, σχεδον κανεις δε μαζευε τις ακαθαρσιες του (του σκυλου εννοω o_O:LOL: ). και εχουν γινει κι αλλα βηματα μπροστα.

κακοι κατοχοι οπως και κακοι ανθρωποι υπαρχουν και θα εξακολουθουν να υπαρχουν. ας μη μας πτοει αυτο.
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν αλλάξει κυρίως 2 πράγματα :

1. Υπερανάπτυξη του διαδικτύου και της σημασίας του στη ζωή μας (ιδίως μέσω των smartphones).
2. Οικονομική κρίση.

Και τα δύο επέδρασαν δραματικά στη σχέση μας με τους σκύλους :

Το διαδίκτυο μας προσέφερε απλόχερα γνώσεις και πληροφορίες που πριν ήταν πολύ δυσκολότερα (και ακριβότερα) προσπελάσιμες. Τώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού πολύ περισσότεροι απ' ότι στο 2005 έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους σελίδα, βίντεο, άποψη. Τρανό παράδειγμα η παρούσα "αγορά". Και οι περιεχόμενες πληροφορίες αυξήθηκαν δραματικά όλο αυτό το διάστημα. Τόσο που πλέον η υπερπροσφορά τους ίσως είναι και αρνητική παράμετρος καθώς πλέον η γνώση χάνεται μέσα στην πληροφορία, η οποία πλέον πολλές φορές είναι και εσφαλμένη ή παραπλανητική.
Κοντολογίς, έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους (και τους ανθρώπους, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες γύρω από το σκύλο) αλλά θέλει περισσότερη δουλειά η ανακάλυψη της γνώσης κι αυτών που αξίζουν πραγματικά.

Η οικονομική κρίση, ιδιαίτερα η μετάβαση από την ευμάρεια και την ανεμελιά στην ύφεση, την απογοήτευση και τη δυσθυμία, λειτούργησε αντιφατικά : Από τη μία τα χρήματα που δαπανούσε για το σκύλο του ο μέσος κηδεμόνας μειώθηκαν, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες/τροφές κλπ να υποβαθμιστούν, πολλοί μη συνειδητοποιημένοι επέλεξαν την εύκολη λύση της εγκατάλειψης και αδεσποτοποίσης και άλλοι που θα ήθελαν να πάρουν σκύλο να μην μπορούν.
Από την άλλη, με την αύξηση της κάθε είδους και αιτίας εγκληματικότητας, πολλοί που δεν θα έπαιρναν σκύλο, βλακωδώς πίστεψαν οτι αυτός θα τους λύσει τα προβλήματα και απέκτησαν, ενώ πριν δεν θα τους περνούσε από το μυαλό. Δυστυχώς οι σκύλοι αυτής της κατηγορίας ανήκουν σε φυλές που δεν είναι κι ότι ευκολότερο να λειτουργήσουν σαν αδέσποτα και φοβάμαι οτι σε λίγο θα αντιμετωπίσουμε - ειδικά στην Αθήνα - τα προβλήματα με τους σκύλους που αντιμετώπισε το Σηάτλ μετά τη βίαιη αποβιομηχανοποίησή του.
Κοντολογίς, όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, θα αυξάνονται τα προβλήματα του σκύλου και θα δυσκολεύει η ομαλή συμβίωση μαζί του.

Λυπάμαι για τη μαυρίλα, προσπαθώ να δω αυτό που είναι μπροστά μου κι όχι αυτό που θα ήθελα να είναι. Ελπίζω να κάνω λάθος ή τα πράγματα να καλυτερέψουν. Μέχρι τότε, εγώ προσωπικά, αποθαρρύνω σχεδόν οποιονδήποτε εκδηλώνει ενδιαφέρον να αποκτήσει σκύλο.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ωραίο θέμα
Θα προτιμήσω να αναφερθώ στα θετικά που κατά την γνώμη μου έγιναν μέσα σε αυτά τα χρόνια

Και μάλιστα χωρίς να αναφερθώ προς το παρόν στα του οίκου μας
Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό

• Ψηφίστηκε ένας αρκετά καλύτερος νόμος (4039/12, 4235/14) για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Μάλιστα είχαμε και σημαντικές παρεμβάσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου γι αυτό το θέμα

• Αύξηση καταγγελιών, συλλήψεων και καταδικών για περιπτώσεις κακοποίησης, βασανισμού και δολοφονίας ζώων

• Αυτοοργάνωση τοπικών κοινωνιών με την ίδρυση πολλών φιλοζωικών συλλόγων τα μέλη των οποίων δρουν πλέον περισσότερο συντονισμένα

• Εξάπλωση του διαδικτύου με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και την ταχύτερη μετάδοση της, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών

• Μεγάλη αύξηση στην κατοχή σκύλου για τις περιοχές Αθήνας / Θεσσαλονίκης/ Αστικές πόλεις (10.000+) συγκρίνοντας το 2006 με το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν η αύξηση είναι της τάξης του +25%

• Σημαντικότατα μεγαλύτερη διείσδυση της ωμής διατροφής (έτοιμης ή «σπιτικής»), καθώς επίσης και μεγαλύτερη ποικιλία μαρκών και τύπων στις συσκευασμένες ξηρές τροφές

• Κυκλοφορία νέων φαρμάκων για την Λεϊσμανίαση (θεραπευτικών & προληπτικών)

• Διενέργεια εκθέσεων από τον ΚΟΕ και άλλων Ομίλων, ελκυστικών για το ευρύ κοινό, που παρέχουν σημαντική πληροφόρηση σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά κοινά, σε θέματα που αφορούν στην κυνοφιλία και την κυνολογία

• Προσπάθεια (έστω και με μεγάλα προβλήματα και πολλές φορές ανυπέρβλητα εμπόδια ) για την αναβίωση Ελληνικών φυλών

• Συνέχιση λειτουργίας του dogforum μετά την πρόσκαιρη διακοπή της λειτουργίας του
 


richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
35
Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν αλλάξει κυρίως 2 πράγματα :

1. Υπερανάπτυξη του διαδικτύου και της σημασίας του στη ζωή μας (ιδίως μέσω των smartphones).
2. Οικονομική κρίση.

Και τα δύο επέδρασαν δραματικά στη σχέση μας με τους σκύλους :

Το διαδίκτυο μας προσέφερε απλόχερα γνώσεις και πληροφορίες που πριν ήταν πολύ δυσκολότερα (και ακριβότερα) προσπελάσιμες. Τώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού πολύ περισσότεροι απ' ότι στο 2005 έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους σελίδα, βίντεο, άποψη. Τρανό παράδειγμα η παρούσα "αγορά". Και οι περιεχόμενες πληροφορίες αυξήθηκαν δραματικά όλο αυτό το διάστημα. Τόσο που πλέον η υπερπροσφορά τους ίσως είναι και αρνητική παράμετρος καθώς πλέον η γνώση χάνεται μέσα στην πληροφορία, η οποία πλέον πολλές φορές είναι και εσφαλμένη ή παραπλανητική.
Κοντολογίς, έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους (και τους ανθρώπους, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες γύρω από το σκύλο) αλλά θέλει περισσότερη δουλειά η ανακάλυψη της γνώσης κι αυτών που αξίζουν πραγματικά.

Η οικονομική κρίση, ιδιαίτερα η μετάβαση από την ευμάρεια και την ανεμελιά στην ύφεση, την απογοήτευση και τη δυσθυμία, λειτούργησε αντιφατικά : Από τη μία τα χρήματα που δαπανούσε για το σκύλο του ο μέσος κηδεμόνας μειώθηκαν, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες/τροφές κλπ να υποβαθμιστούν, πολλοί μη συνειδητοποιημένοι επέλεξαν την εύκολη λύση της εγκατάλειψης και αδεσποτοποίσης και άλλοι που θα ήθελαν να πάρουν σκύλο να μην μπορούν.
Από την άλλη, με την αύξηση της κάθε είδους και αιτίας εγκληματικότητας, πολλοί που δεν θα έπαιρναν σκύλο, βλακωδώς πίστεψαν οτι αυτός θα τους λύσει τα προβλήματα και απέκτησαν, ενώ πριν δεν θα τους περνούσε από το μυαλό. Δυστυχώς οι σκύλοι αυτής της κατηγορίας ανήκουν σε φυλές που δεν είναι κι ότι ευκολότερο να λειτουργήσουν σαν αδέσποτα και φοβάμαι οτι σε λίγο θα αντιμετωπίσουμε - ειδικά στην Αθήνα - τα προβλήματα με τους σκύλους που αντιμετώπισε το Σηάτλ μετά τη βίαιη αποβιομηχανοποίησή του.
Κοντολογίς, όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, θα αυξάνονται τα προβλήματα του σκύλου και θα δυσκολεύει η ομαλή συμβίωση μαζί του.

Λυπάμαι για τη μαυρίλα, προσπαθώ να δω αυτό που είναι μπροστά μου κι όχι αυτό που θα ήθελα να είναι. Ελπίζω να κάνω λάθος ή τα πράγματα να καλυτερέψουν. Μέχρι τότε, εγώ προσωπικά, αποθαρρύνω σχεδόν οποιονδήποτε εκδηλώνει ενδιαφέρον να αποκτήσει σκύλο.
συμφωνω σε οσα λες, αλλα οι δυο συνθηκες που αναφερεις, δεν αρκουσαν για να πληροφορηθουμε, καποιοι ηταν εκει και προσεφεραν την εμπειρια τους (εμπειρια = ο λαθος τροπος για να μαθαινεις..) κι αυτη τους η σταση πιστευω πως ειναι η συνεισφορα του φορουμ στην κυνοφιλια.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ολο και ανακαλυπτω παλιες συζητησεις και μέλη τα οποια εχουν να συνεισφερουν πολλα, θεωρω, και απεχουν..ειναι κατι που πρεπει να δουν οι παλαιοτεροι, καθως υπαρχουν ατομα με 7-8-9 χιλιαδες μηνυματα (δηλαδη τους αρεσε η συμμετοχη τους) και πλεον δεν ασχολουνται..γτ σταματησαν?
 
  • Like
Reactions: ioanna a


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συμφωνώ με τα ποστς πολλών και ειδικά με το ποστ του συναγωνιστή @takisft ......αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι αν η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ανάλογη με το χρόνο των 11 ετών. Θεωρώ πως όχι, θα περίμενα ή μάλλον θα ήλπιζα για μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτά τα 11 χρόνια...
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Συμφωνώ με τα ποστς πολλών και ειδικά με το ποστ του συναγωνιστή @takisft ......αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι αν η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ανάλογη με το χρόνο των 11 ετών. Θεωρώ πως όχι, θα περίμενα ή μάλλον θα ήλπιζα για μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτά τα 11 χρόνια...
"Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο" θα έλεγε κάποιος που μπορεί και να είχε επηρεαστεί και από τον Κοέλιο :sick:

Και ποιος άλλωστε θα διαφωνούσε ε;

Πάντως τα χρόνια από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Θα πρέπει να δούμε και το περιβάλλον στο οποίο δημιουργήθηκαν αυτές οι θετικές εξελίξεις

Που προφανώς στο μεγαλύτερο τμήμα τους είχαν να αντιμετωπίσουν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της χώρας και σίγουρα την μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης

Να δούμε και τα αρνητικά που έγιναν, να τα βάλουμε κάτω μαζί με τις συνθήκες που βιώνουμε, να βρούμε ένα ισοζύγιο και μετά να πούμε αν είμαστε ευχαριστημένοι και πόσο
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Προσπαθω αυτες τις μερες να τα βαλω καπως κατω και να δω αν αυτα που βλεπω γυρω μου και το πως εχω αλλαξει στη συμπεριφορα μου απεναντι στο σκυλο περιγραφουν μια γενικοτερη εικονα.

Πριν 11 χρονια, ειχα τον πρωτο μου σκυλο. Αδεσποτακι που εφερε ο αδερφος στο σπιτι. Εγω ως πολυ εγωιστρια δε θα επελεγα μονη μου τη δεσμευση :)
Η Κλημεντιμη εμενε στον κηπο, αργοτερα στον κηπο της εφτιαξα ενα κεννελ (δεν το λεγαμε τοτε ετσι :p). Ετρωγε μαγειρευτο και κονσερβα μετριας ποιοτητας. Στη βολτα, δεν συναντουσαμε ανθρωπο (με σκυλο). Υπηρχαν καποια σκυλια, τα ακουγαμε απ τις αυλες, αλλα δεν τα βλεπαμε εξω να κανουν βολτες. Και η Κλημη ακομα δεν εβγαινε καθε βραδυ. Σκυλοπαρκα δεν υπηρχαν, η Κλημεντινη σπανια συναντουσε αλλους απ το ειδος της.

Σημερα ο δευτερος σκυλος ζει μεσα. Βγαινει απο 2 εως και 4 ωρες βολτα αναλογα τα κεφια. Ειμαι πιο προσεκτικη με την υγεια του και τη διατροφη του απ οτι με τον εαυτο μου!
Στη βολτα βλεπουμε συνεχως σκυλους. Μπορω να κυκλοφορησω μαζι του σε πολλα μερη. Χθες μετα τη βολτα σταμαστησα στο mall και τον πηρα μαζι μου. Public, κωτσοβολο, πλαισιο μπηκαμε-βγηκαμε και τον αντιμετωπισαν με χαμογελα. Θα μου πειτε, ειναι μερος για το σκυλο το mall; Οχι, αλλα το ειπα για να δειξω οτι ο κοσμος εχει συνηθισει στην εικονα του σκυλου στην καθημερινοτητα.
Ο σκυλος μου εχει σκυλοφιλους που τους βλεπει καθημερινα. Τα εβαλα κατω και μετρησα 40 σκυλους ευκολα. Αν σκεφτω πολυ, θα θυμηθω και αλλους. 40 σκυλοι που κανουν βολτες στα ιδια μερη με μας. Αυτοι ειναι οι τακτικοι. Ο σκυλος μενει μαζι τους, μαζι στις διακοπες στις εξοδους κλπ.
Στους 40 υπαρχουν: 25 σκυλοι απο ιδιωτες/αγγελιες/site, 11 σκυλοι απο φιλοζωικη/δρομο και 4 εκτροφικοι.

Απο αυτους, παραδοξως εχουν ζευγαρωσει μονο 3. Ενας εκτροφικος στον εκτροφεα του και δυο μεταξυ τους. Οι περισσοτεροι δεν ζευγαρωνουν γιατι δεν βρισκουν το λογο.
Ολοι ενημερωνονται για τη διατροφη, την υγεια, την εκπαιδευση, συζητανε, αλλαζουν γνωμες, φροντιζουν το χωρο.

Α κατι τελευταιο. Απο τους 11 της φιλοζωικης, για τους περισσοτερους δεν ειναι ο πρωτος σκυλος. Ενω στους 25 οι περισσοτεροι ειναι καινουργιοι σκυλαδες. Σιγουρα οχι ολοι, αλλα καποιοι απ αυτους δε θα αλλαξουν κατηγορια στον επομενο σκυλο;;
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
@betty coltrane like σου λέω! Έτσι για να δώσω ένα τόνο υπερβολής! :D
Γιατί διαβάζω από την πρώτη μέρα του θέματος και πολλή μαυρίλα βλέπω βρε παιδιά...

Κάνω λίστες στο κεφάλι μου και πείτε με τρελή, αλλά δυσκολεύομαι να βρω πράγματα που έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Και δεν είμαι άνθρωπος (πια; ) που βλέπω παντού πεταλουδίτσες και λουλούδια.

Χρωστάω να βγάλω τη λίστα από το κεφάλι μου και να τη μεταφέρω εδώ. Προς το παρόν καλημέρα σας, καλή συνέχεια :)
 




dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ο σκυλος μου εχει σκυλοφιλους που τους βλεπει καθημερινα. Τα εβαλα κατω και μετρησα 40 σκυλους ευκολα. Αν σκεφτω πολυ, θα θυμηθω και αλλους. 40 σκυλοι που κανουν βολτες στα ιδια μερη με μας. Αυτοι ειναι οι τακτικοι. Ο σκυλος μενει μαζι τους, μαζι στις διακοπες στις εξοδους κλπ.
Στους 40 υπαρχουν: 25 σκυλοι απο ιδιωτες/αγγελιες/site, 11 σκυλοι απο φιλοζωικη/δρομο και 4 εκτροφικοι.
Είναι κάποιος από αυτούς μέλος στο forum; Ή το διαβάζει;
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Και γω σκεφτομουν να συμπεριλαβω και γκρινια αλλα το ποστ του @takisft μου φτιαξε το κεφι.

Να πω, επισης, οτι σιγαααα σιγα, απενοχοποιειται το σκυλι απο φιλοζωικη. Γινεται απλως ενας αλλος τροπος και δε θεωρειται τοσο το 'καλη πραξη' για το 'κακομοιρο το σκυλακι' και ο ανθρωπος 'καλος σαμαρειτης' ή κατι τετοιο. Το οποιο το βρισκω πολυ σωστο. Δε θα πρεπε να ειναι ελεημοσυνη αλλα η πρωτη επιλογη αν δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος για κατι αλλο.

Νταξει το πηγα πολυ μακρια αλλα καποια μερα... :)

Είναι κάποιος από αυτούς μέλος στο forum; Ή το διαβάζει;
Στους 40, δεν εχω συμπεριλαβει ενεργο μελος, αν δεν κανω λαθος. Αν το διαβαζουν, δεν ξερω. Αλλα μπορω να κανω ενα γκαλοπ :p
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.879
Στους 40, δεν εχω συμπεριλαβει ενεργο μελος, αν δεν κανω λαθος. Αν το διαβαζουν, δεν ξερω. Αλλα μπορω να κανω ενα γκαλοπ :p
Εχει και έναν [όχι τόσο τακτικό η αλήθεια είναι] που δεν τον αναφέρει. Κάνει ότι δεν τον ξέρει, όποτε τον βλέπει :cool::p
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf