Τι κάνεις αν πρέπει να δώσεις το σκύλο σου;


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Να διευκρινίσω ότι ουδεμία τέτοια πρόθεση έχω, είναι μια θεωρητκή απορία που μου προέκυψε μετά από συζήτηση με φίλη για εγκαταλελειμένα ζώα που οι ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να συντηρήσουν.
Υπάρχει άραγε πρόβλεψη από το νόμο για την περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί πια να φροντίσει το σκύλο του; Πέφτει μια φρικτή αρρώστια στον ιδιοκτήτη και δεν μπορεί πια να κινηθεί, εργαστεί κλπ. Πρέπει ο ιδιοκτήτης να μπει σε νοσοκομείο, κλινικη και λοιπά, για πολύ καιρό. Χάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του, τελειώνει και το επίδομα και μένει στο δρόμο. Η βρίσκει δουλειά σε χώρα του εξωτερικου ή μπαρκάρει ή δεν ξέρω τι άλλο. Τι προβλέπεται τότε; Ας πούμε ότι από γνωστούς και αγγελίες δεν μπορείς να βρεις σπίτι, ή το θέμα είναι επείγον και ξαφνικο και δεν υπάρχουν βδομάδες να το ψάξεις. Καταδικάζεται το σκυλί σε εγκατάλειψη;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Ναι. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη του νόμου. Οπότε εμείς, παρόλο που σαν λαός δεν το έχουμε πολύ με τον προγραμματισμό ειδικά μακάβριων σεναρίων, οφείλουμε να έχουμε κάνει τα κουμάντα μας και να έχουμε κηδεμόνες σε περίπτωση που δούμε τα ραδίκια ανάποδα συντομότερα απ'αυτά.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf