Τον χτύπησε αυτοκίνητο


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.703
3.861
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σάββατο βράδυ, γύρω στις 11, μετά από μια όμορφη μέρα στην παραλία, ξεκινήσαμε να πάμε πίσω στο σπίτι. Ο Κούκης ελεύθερος, όπως πάντα, ανέβηκε πρώτος τα σκαλοπάτια. Οταν ανεβήκαμε κι εμείς, δεν μπορούσα να τον βρω. Φωνάζαμε το όνομά του, τίποτα. Ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε, ο καθένας από μας πήρε διαφορετικό δρόμο. Νύχτα. Ρώτησα κάποιους περαστικούς αν είδαν κίτρινο λαμπ. Οχι μου είπανε. Αρχισε να με πιάνει πανικός. Και τότε χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν η φίλη μου "Ελα γρήγορα, τον χτύπησε αυτοκίνητο". Ετρεχα προς το δρόμο, ο οποίος δεν ήταν καθόλου κοντά. Οταν έφτασα, τον είδα ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου, ένα αυτοκίνητο δίπλα, ανθρώπους να τον βρέχουν με νερό. Είχε αίματα γύρω απ' το κεφάλι και ανέπνεε δύσκολα. Τα μάτια κλειστά. Κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους, μου είπανε πως κάλεσαν κτηνίατρο και πως πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως. Στο δρόμο προς τον κτηνίατρο ο Κούκης σηκώθηκε με τα μπροστινά του πόδια και άρχισε να ουρλιάζει, αίματα παντού.

Και μετά οι λέξεις του κτηνιάτρου "αυτός ο σκύλος πεθαίνει".

Τα πνευμόνια του ήταν γεμάτα νερό. Του έδωσε ενέσεις, του έβαλε οξυγόνο. Μου είπε πως δεν θέλει να βγάζει ακτινογραφίες τώρα, γιατί δεν θα οφελήσουν σε τίποτα αν το ζώο πεθάνει. Οι θερμοκρασία του ήταν πάρα πολύ χαμηλή, 37.

Μείναμε εκεί περίπου μισή ώρα. Ευτυχώς, ο Κούκης ηρέμησε, άρχισε να αναπνέει κανονικά. Ο κτηνίατρος μου είπε πως θα μιλήσουμε το πρωί, αν ζει, να δούμε να βγάλουμε ακτινογραφίες. Φύγαμε. Δεν ξέρω πώς την πέρασα εκείνη τη νύχτα, αλλά δεν κοιμήθηκα. Δεν μπορούσα ούτε να κλάψω. Δεν το πίστευα.

Και το τηλέφωνο χτύπησε 8.30 "Ζει".

Φύγαμε. Βγάλαμε ακτινογραφίες. Το δεξί ισχίο βγήκε ολόκληρο. Εχει χτύπημα στο κεφάλι. Οι πνεύμονες ευτυχώς, οκ. Τα οστεόφυτα στη μέση έχουν σπάσει. Ευτυχώς, γιατί αν δεν είχε σπονδύλωση θα είχε σπάσει η μέση του.

Μετά από 3 μέρες θεραπείας με ορούς και ενέσεις, ευτυχώς το σκυλάκι μου συνήλθε. Αρχισε να περπατάει και να τρώει και να πίνει νεράκι. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν τον έχανα, έτσι, ξαφνικά, με αυτόν τον τρόπο και με φταίξιμο δικό μου. Δεν ήταν σκυλί, τόσα χρόνια, 9, που θα έφευγε από μένα. Οχι, ποτέ δεν το έκανε. Τι να έπαθε εκείνη την κακιά στιγμή, τι τον έκανε να τρέξει προς το δρόμο... Μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ.

Ευτυχώς που βρέθηκαν καλοί άνθρωποι που βοήθησαν να φτάσουμε εγκαίρως στον κτηνίατρο. Ευτυχώς που τα τραύματα δεν ήταν τόσο σοβαρά να τον αφήσουν νεκρό ή παράλυτο... Ευτυχώς...

Θα γίνει εγχείρηση του ισχίου την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα θα πάμε να τον πάρουμε, να τον φέρουμε σπίτι. Ηταν τόσο άδειο χωρίς τον Κούκη...

3. μέρα



4. μέρα



 




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
θεε μου.....


αυτό ήταν που εγραψες για το πρώτο χαμόγελο μετά από 3 μέρες???????????
Εφιάλτης

ήρθε η καρδιά στη θέση της μόλις τέλειωσα το κειμένο...

γ@μημένη "κακιά στιγμή"
 
Last edited:


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πω πω....περαστικά σας!!!! Ευτυχώς που υπήρχαν άνθρωποι τριγύρω ......δεν τον πήρες είδηση ότι ξανακατέβηκε τα σκαλιά ?
 
  • Like
Reactions: Berna






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Ανέβηκε τα σκαλιά πρώτος, μέχρι να ανέβω κι εγώ είχε χαθεί. Δεν είναι σκύλος που φεύγει μακριά μου. Κάτι έπαθε, πανικοβλήθηκε, μας έχασε; Ακόμα αδυνατώ να το πιστέψω...
Πραγματικά πολύ παράξενο . Και πώς ενώ κατέβηκε ξανά τα σκαλιά δεν τον είδατε να περνάει από μπροστά σας; αλλά και πάλι τίποτε δεν είναι παράξενο, όλα μπορούν να συμβούν, μέσα σε μία στιγμή.
 
  • Like
Reactions: aem50 and Berna




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πραγματικά πολύ παράξενο . Και πώς ενώ κατέβηκε ξανά τα σκαλιά δεν τον είδατε να περνάει από μπροστά σας; αλλά και πάλι τίποτε δεν είναι παράξενο, όλα μπορούν να συμβούν, μέσα σε μία στιγμή.
Μήπως προχώρησε και μετά το ανέβασμα είναι δρομάκι κλπ?
Σοκ έπαθα
 
  • Like
Reactions: Berna


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.703
3.861
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι, ο δρόμος είναι πίσω απ' τα σκαλιά. Πριν τα σκαλιά είναι ο Δούναβης. Αλλά ο δρόμος είναι αρκετά μακριά, δεν είναι δίπλα. Γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να έτρεχε προς το δρόμο, για να τον χάσουμε έτσι ξαφνικά απ' τα μάτια μας.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli






Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
περαστικα σας,κριμα για τον κουκλο αλλα θα μπορουσε να ειναι κ χειροτερα τα πραγματα,τυχερος μεσα στην ατυχια του..Σιδερενιος απο εδω κ περα.
 
  • Like
Reactions: Berna


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλή ανάρωση να έχει ο μπισκότος σου 'Ελενα.
Πολύ σπαρακτικό να βλέπεις το σκύλο σου να τρεκλίζει η να του χαιδεύεις το κεφαλάκι και να μην έχει το ψυχικό σθένος να κουνήσει το κεφάλι,παρά μόνο τα μάτια.


Άν και δεν χρειάζεται να ειπωθεί τώρα,το γράφω για να μένει σαν γραπτό για τον επισκέπτη.

Δεν αφήνουμε σκυλί ελεύθερο να σουλατσάρει δίπλα μας,σε δρόμους με αυτοκίνητα η μη περιγφραγμένες περιοχές,ΠΟΤΕ.
Άν δε γίνει τον πρώτο χρόνο,ούτε το δεύτερο,μπορεί ούτε και τον τρίτο,τέταρτο,πέμπτο η έκτο χρόνο,κάποια στιγμή το κακό θα γίνει.
 


*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Μέχρι να διαβάσω στο τέλος ότι ζει είχα παγώσει. Δεν ξέρω τι να πω, τυχερός μέσα στην ατυχία αυτή! Σιδερένιος εύχομαι, περαστικά να είναι όλα
 
  • Like
Reactions: Berna






johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καταρχήν, Έλενα, ήρθε τελικά η καρδιά μας στη θέση της!
Διάβασα κι εγώ τον τίτλο (και τον θεματοθέτη) και αρχικά αρνήθηκα να διαβάσω παρακάτω...

"Άγιο είχαμε"... καλούς ανθρώπους, που βρέθηκαν στο δρόμο του, είχαμε...
Την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγάπη σου είχαμε... που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να την εγκαταλείψει...

Περάστικά κι αγύριστα, Έλενα!:)

Περαστικά.
Το πρώτο που μας μαθαίνουν στο φόρουμ είναι ότι η μεγαλύτερη ασθένεια του σκύλου είναι η εμπιστοσύνη :p
:cool:
 
  • Like
Reactions: Sara and Berna


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Είναι τεράστιο το σοκ. Το έχω ζήσει δυστυχώς...

Περαστικά και αγύριστα εύχομαι!

η μεγαλύτερη ασθένεια του σκύλου είναι η εμπιστοσύνη
Σωστό, αλλά εγώ θα έβαζα και την ηλικία στο παιχνίδι, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

9 ετών δεν είναι και μικρός.
Το μυαλό κάνει περίεργα παιχνίδια.