Το Σκυλι Εφαγε Σταφιδες :(


Mikey420

New Member
3 Νοεμβρίου 2015
2
2
29
Για σας το σκυλι μου μολις εφαγε σταφιδες ειχα βαλει ενα ψωμακι με σταφιδες στο τραπεζι ανεβικε και το αρπαξε(εφαγε το μισο) σας παρακαλω τι πρεπει να κανω εχω ακουσει οτι ειναι πολυ τοξικο η σταφιδα..Σας Παρακαλω απαντηστε μου!!!
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Ψυχραιμία!! Και μεν είχε φάει σταφίδες που είχαν πέσει κάτω αλλα δεν επαθε τίποτα. Βέβαια ήταν μια-δυο. Αν δεις οτιδήποτε περίεργο τρεχα στον κτηνιατρο.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Να πάρεις ένα άλλο σταφιδόψωμο και να μην το αφήσεις στο τραπεζάκι, αν θέλεις να το φας. :)

...και άρχισα με χιούμορ διότι δεν πρέπει να τρομοκρατηθείς με αυτό που συνέβει. Δεν είναι κάποια ισχυρή τοξίνη που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, "σώνει και καλά", το σταφύλι. Προσωπικά δεν έχω δει/γνωρίσει σκύλο με άμεση αντίδραση στο σταφύλι. Έχω διαβάσει κάποιες...

Σίγουρα καλό είναι να έχεις την προσοχή στο σκύλο για τις επόμενες ώρες και αν δεις κάτι παράξενο και ανησυχητικό πήγαινε στον κτηνίατρο.
 


Mikey420

New Member
3 Νοεμβρίου 2015
2
2
29
Ευχαριστώ πολυ διοτι ειχα τρομοκρατηθει αρκετα...!! ελπιζω να μην παθει τιποτα και ολα να πανε καλα... Διαβασα οτι σε 24 ωρες θα φανει η οχι...! Ευχαριστω και παλι!!!
 
  • Like
Reactions: bat-iris and canis




Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Αν δε δεις συμπτώματα μην ανησυχείς καθόλου και μη δώσεις τίποτα για αντίδοτο. Αυτός είναι γενικός κανόνας που τον παραβιάζεις μόνο αν ξέρεις ότι έφαγε δηλητήριο ή μεγάλη ποσότητα απαγορευμένης τροφής (ένα κουτί σοκολατάκια, ένα σακί σταφίδες...).
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@vrmode

Τις λέξεις "σιχαίνομαι" και "φαΐ" στην ίδια πρόταση δεν τις έχω χρησιμοποιήσει, νομίζω, ποτέ. :D

Αλήθεια, έχει αντιμετωπίσει κάποιος με το σκύλο του άμεσο πρόβλημα με την βρώση σταφυλιών ή σταφίδας από εδώ;
 
  • Like
Reactions: GRDANE and johnk


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι στ'αληθεια τοξικό ή βγήκε έτσι, για να έχουμε να απαγορευουμε πράγματα; Είναι τελείως αντιεπιστημονικο αυτό που θα πω αλλά με τη λογική μου, ένα φυσικό προϊόν, σε αφθονία κιόλας από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα, στον ελλαδικο χώρο, είτε θα είναι τοξικό και θα έχουν εξελιχθεί έτσι τα σκυλιά ώστε να μην το τρώνε ή δεν είναι και αποτελεί μεζε.
Δεν είναι τεχνητό προϊόν (όπως το αντιψυκτικό για παράδειγμα) που η γεύση ή η μυρωδιά μπορεί να ξεγελασει το χημικό αναλυτή που λέγεται σκυλομυτη.

Παρ'ολ'αυτά, δεν θα δώσω σκόπιμα. Αλλά δεν θα ιδρωσει και το αυτί μου αν τύχει. Παρακολούθηση και τέλος.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και οι καρποί της μπελαντόνας υπάρχουν σε αφθονία στην εξοχή, αλλά δεν θα ρισκάρω νομίζω να δω αν το θεωρεί καποιο σκυλί μεζέ.
Ενα λαμπ που θα φάει τα κέρατα του, ακόμα και πέτρες δεν νομίζω ότι θα σταθεί σε κάποιο ένστικτο που εξελιχθηκε με φυσική επιλογή.
Για τα σταφυλια/σταφίδες/κλπ είχα διαβάσει ότι γενικότερα δεν εχουν καταλήξει τι ειναι αυτό που ειναι τοξικό για τα σκυλιά, απλά ότι η τοξίκωση που προκαλεί ειναι χειρότερη της σοκολάτας.
 








Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Ο 1ος, αυτος εν τη εποχη πληρης αγνοίας, τσιμπουσε συχνα απο μας σταφυλια για μεζε. Δηλαδη συστηματικοτατα οχι 3 ρωγες το 5χρονο.

Δεν επαθε τιποτα (βραχυπροθεσμο). Βεβαια αυτος ηταν απο αυτους που ετρωγαν και πετρες και δεν παθαιναν τιποτα.

Τωρα δε δινω και ποσως με ενδιαφερει να το ρισκαρω. Δεν ειναι κατι φοβερο που θα παθει τιποτα αν δε δοκιμασει.
 




Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Τα παλια χρονια διναμε πολυ σταφυλι στα σκυλια. Τους αρεσε κ τους διναμε με τις χουφτες.

Τωρα βεβαια δεν το κανουμε αφου εχουμε την πληροφορια, αλλα κατα λάθος που εχουν φαει μια δυο ρόγες ή σταφιδουλες δεν παθανε τιποτα..
 
  • Like
Reactions: Orilis


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ο σκύλος μου έφαγε μισό τσαμπί σταφύλι που είχα αφήσει σε μέρος που έφτανε θεωρώντας ότι δε θα του κάνει εντύπωση. Ο κτηνίατρος είχε συμβουλεύσει τηλεφωνικά απλά παρακολούθηση για τυχόν συμπτώματα και περαιτέρω επικοινωνία αν χρειαστεί, αλλά δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα στη συνέχεια ούτε φάνηκε κάτι στις βιοχημικές που έκανε ένα μήνα μετά.
Δεν έχω καταλάβει σίγουρα τί συμβαίνει με τα σταφύλια / κουκούτσια / έλαια - τον καρπό πάντως τον αποφεύγω.
 
  • Like
Reactions: Aslan and Orilis


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εγώ είχα ακούσει - διαβάσει, πως δημιουργούν θέμα και πως από εκεί βγήκε μάλιστα και το γνωστό "πήγε σαν το σκυλί στ'αμπέλι".

Κι εγώ έχω δώσει σταφύλι την προ internet αθώα εποχή και κανένας ποτέ δεν είχε πάθει τίποτα.

Διαβάστε αυτό, έχει ενδιαφέρον
http://www.nomorevetbills.com/2011/grapes-toxic-to-dogs/
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Εφόσον το σταφύλι/σταφίδα είναι αμφιλεγόμενο, δεν το δίνω με την καμία. Γιατί να ρισκάρει κανείς? Εξάλλου μπορεί να έχει να κάνει και με το σκύλο - έχω ακούσει για σκύλο που με ντομάτα γίνεται ...τούμπανο!
Το ίδιο απαγορευτικό με τα σταφύλια ισχύει και με το αβογκάντο και τα μακαντέμια. Γιατί, ...μην με ρωτάτε. Αλλά άμα τσιμπάτε κανα μακαντέμια με το ουϊσκι το βραδάκι , μην δώσετε μακαντέμια στο σκύλο (ούτε ουϊσκι :p).
 


Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
δεν υπαρχει επιστημονικη μελέτη αλλά ποιος θελει να κάνει τον συντροφο του πειραματοζωο..

από την άλλη, η belcando κ πιθανως κ αλλες τροφες, χρησιμοποιούν υποπαραγωγα σταφυλιου... συγκεκριμενα αλεσμενους πυρηνες σταφυλιου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf