Το γαλαστοπ δε κανει δουλεια


bobmastoras3b

Member
24 Οκτωβρίου 2010
6
0
Heraklion
Καλημερα σε ολους.Εδω και 2 βδομαδες περιπου η σκυλιτσα μου εχει εμφανισει σημαδια ψευδοκυησης(Ηταν να ζευγαρωσει πριν 2μισι-3 μηνες ομως δεν εγινε τπτ) εχει γινει μελαγχολικη και βγαζει γαλα(πιεσα τις θηλες της και βγαινει υγρο την πηγα στο γιατρο και μου εδωσε γαλαστοπ ομως αντι να σταματησει φουσκωσαν ακομα παραπανω θηλες την ξαναπηγα στο γιατρο και κανω δευτερη θεραπεια με γαλαστοπ σημερα ειναι η τριτη μερα και απ οτι βλεπω εχει πριστει κ αλλο κ εγω ειμαι σε πανικο τι μπορει να συμβαινει?Το γαλαστοπ μπορει να της κανει κακο?Εγω τι να κανω??Παρακαλω οποιος γνωριζει επι του θεματος να βοηθησει...
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα


bobmastoras3b

Member
24 Οκτωβρίου 2010
6
0
Heraklion
Το γιατι δεν ειναι δικη σου δουλεια δε με ξερεις και μη με κρινεις..Βοηθεια ζητησα και οχι κυρηγμα...ευχαριστω
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είδες να σε έκρινα κάπου;;
Και από την στιγμή που γράφεις σε δημόσιο φόρουμ, να ξέρεις πως θα κριθείς.
ΆΝτε να δούμε και σήμερα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Στο φόρουμ που μπήκες, αυτή είναι η "δουλειά" του. Να ενημερώνει όσους δεν ξέρουν και να βοηθάει όσο μπορεί, όσους ζητάνε βοήθεια. Οπως έκανες εσύ. Προφανώς έχεις άγνοια καταστάσεων και συγχρόνως έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας.
Οι επιλογές σου είναι δύο: α) αλλάζεις ύφος και ενημερώνεσαι μέσω όμορφων διαλόγων, ίσως και αντιρρήσεων ή β) μένεις στην άγνοιά σου.
Διαλέγεις και παίρνεις. Οπως θεωρείς ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις "κηρύγματα", έτσι δεν είναι και κανένας υποχρεωμένος να σε βοηθήσει.
 


bobmastoras3b

Member
24 Οκτωβρίου 2010
6
0
Heraklion
Συγχωρεστε με αν ημουν αγενεις απλα ξερω για τα πραγματα που μου μιλατε και δεν ηθελα να με περασετε για αυτο ακριβως που με περνατε και οπως δε καταλαβατε απ το πρωτο μυνημα ειμαι πολυ χαλια μ αυτο που επαθε η abby(η σκυλιτσα μου)Και για να γινω πιο ξεκαθαρος κ εγω ειμαι υπερ της στειρωσης και ο μονος λογος που η8ελα να το κανω ειναι γιατι πιστευω πως η ιδια η abby το θελει πολυ, εχει τυχει πολλες φορες να φιλοξενησω αδεσποτα σπιτι μου οποτε λοιπον εφερα εδω καποιο νεογεννητο κουταβακι η abby παντα το επαιρνε υπο την προστασια της το περιποιουταν και μια φορα με 2 κουταβια που ειχαμε βρει στα σκουπιδια εβγαλε γαλα,νομιζω πως ειναι στη φυση της να γινει μαμα και αφου κ εγω ξερω καλους ανθρωπους να παρουν τα κουταβια δε θελω να της χαλασω χατιρι αυτο ειναι κ αμα θελετε πιστεψτε με...
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ε,φερε της ενα νεογεννητο κουταβακι αδεσποτακι.Και τα μητρικα ενστικτα της θα ικανοποιηθουν και δε θα περασει εγκυμοσυνη και γεννα = ταλαιπωρια.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Τουλάχιστον εγώ, σε "πέρασα" ακριβώς για αυτό που είσαι και που περιέγραψες και για αυτό θέλησα να το γράψω κιόλας, σαν έναν άνθρωπο που ενώ γνωρίζει τι είναι "σωστό" και τι "λάθος" (έστω και υποσυνείδητα) κάνει το "λάθος", παρασυρόμενος από το συναίσθημα και την παρόρμηση και αργότερα προσπαθεί να το εκλογικεύσει και να το δικαιολογήσει (ή όχι).

Με τον ίδιο τρόπο οι περισσότεροι αγοράζουν από pet shop σκυλάκια ή και ζευγαρώνουν τα σκυλάκια τους, όπως εσύ για παράδειγμα.

Δεν είσαι "κακός" άνθρωπος, ούτε ανεύθυνος ή κακόβουλος επειδή έκανες ένα λάθος...το ίδιο και οι περισσότεροι που ζευγαρώνουν άσκοπα τα σκυλιά τους, αλλά τίποτα δεν αναιρεί το λάθος.

Σκοπός σου τώρα πλέον (και δικός μας ίσως) πρέπει να είναι να κρατηθεί αυτό το "λάθος" σε όσο το δυνατόν μικρότερο βαθμό, να μην γίνει η αρχή για μια σειρά από λάθη.

Υπομονή λοιπόν και επίγνωση εύχομαι!
 


bobmastoras3b

Member
24 Οκτωβρίου 2010
6
0
Heraklion
Καλη ιδεα ομως δε ξερω εαν αφου εχει πιει γαλαστοπ το γαλα θα ειναι καλο η μπορει να παθει κατι το κουταβι απ αυτο το,επισης πρεπει να ψαξω για να βρω ενα νεογεννητο αδεσποτο αν κ αυτο δεν ειναι και τοσο δυσκολο

Εχεις δικιο αλλα και παλι δε βοηθας στο παρον προβλημα να ειστε καλα ολοι ψυχολογοι και μη κριτες και οχι το θεμα εχει ληξει
 


elenar075

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2010
86
0
Nεα Σμυρνη
Μια σκυλιτσα που ειχα μετα απο γεννα φεραμε γατακι στο σπιτι και....την βυζαινε .Αποτελεσμα ηταν να παθει μαστιτιδα ...Υπαρχει χαπι /ενεση για αυτο.Ελπιζω να βοηθησα.
 
Last edited:


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εάν διαβάσεις αυτό που σου παρέθεσα, θα δεις ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν στέκουν. Οπότε λοιπόν, στο μέλλον να ΜΗΝ την ζευγαρώσεις.

Σου πρότεινα να πας και σε 2 κτηνίατρο, γιατί κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι εδώ, αλλά και φίλοι-γνωστοί μου, μου λένε ιστορίες για κακους κτηνίατρους, που κάνουν σοβαρά λάθη και σημαντικές παραλείψεις. Έτσι λοιπόν, εφ'όσον δεν είσαι σίγουρος για το αν ωφελεί το σκυλί σου η θεραπεία του εν λόγω κτηνίατρου, προτείνω να την πας και σε ένα δεύτερο. Είναι το πιο σωστό.

Ο καλός κτηνίατρος δεν θα αφήσει τυχόν απορίες στην τύχη, θα σου εξηγήσει ακριβώς πως έχει η κατάσταση, πως πιστεύει ότι θα αντιδράσει το σκυλί στην θεραπεία, και σίγουρα δεν θα σου αφήσει και πολλά κενά να καλύψεις μέσω ενός φόρουμ. Ναι σαφώς και θα μπεις να συζητήσεις, να ακούσεις εμπειρίες ανθρώπων με παρόμοιο πρόβλημα κλπ, αλλά πάνω κάτω θα ξέρεις το "που, πότε και γιατί", εάν καταλαβαίνεις τι λέω.

Τώρα στο θέμα ζευγάρωμα, το "πιστεύω ότι η abby το θέλει πολύ", δεν στέκει, διότι είναι κάτι που πιστεύεις εσύ, και με αυτό δίνεις ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο σκυλάκι σου, πράγμα που δεν είναι σωστό.Αλλά πιστεύω, πως αυτή την στιγμή δεν είσαι σε θέση να επιχειρηματολογήσεις, αλλά και να ακούσεις και να σκεφτείς -επεξεργαστείς ότι θα σου πούμε λόγω του ότι είσαι στεναχωρημένος, και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να γίνει καλά το σκυλί σου.
Θα πω λοιπόν, περαστικά της, και να αναρώσει το γρηγορότερο δυνατόν, και εμείς εδώ θα είμαστε όταν είσαι σε θέση να συζητήσεις, για να σου εξηγήσουμε που είσαι λάθος και γιατί, εφ'όσον βέβαι το θέλεις.

Εχεις δικιο αλλα και παλι δε βοηθας στο παρον προβλημα να ειστε καλα ολοι ψυχολογοι και μη κριτες και οχι το θεμα εχει ληξει
Στο πρόβλημα σου θα σε βοηθήσει ο κτηνίατρος, εμείς εδώ δεν είμαστε κτηνίατροι.
Υπάρχουν πολλά άτομα εδώ με μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουν περί κτηνιατρικών θεμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε θέση να λύσουν όλα τα προβληματα που προκύπτουν. Και σαφώς δεν είναι υποχρεωμένοι.

Εσύ τι θες να ακούσεις;; Κάνε το τάδε;; Σε λάθος μέρος ρωτάς! Να πας στον κτηνίατρο.

Όσο για τον τρόπο που γράφεις, να ξέρεις πως και να θέλει κάποιος να σου απαντήσει, μπορεί και να μην το κάνει.
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ανέχεται την αγένεια, ή τον επιθετικό τρόπο που απαντάς.
Οπότε ναι το θέμα έχει λήξει, εφόσον μας αποκαλείς κριτές και ψυχολόγους και με αυτό προσβάλεις όλους εκείνους πουθέλησαν να σε βοηθήσουν και να σε ενημερώσουν.
Αν θες πραγματικά να μάθεις 6 πράγματα, σταμάτα να είσαι επιθετικός και ρώτα ξεκάθαρα τι θες να μάθεις.
Εκτός από αυτά που θες να μάθεις, θα μάθεις και πολλά άλλα, είτε το θέλεις είτε όχι, όπου διαφωνούμε θα στο πούμε.
Αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ εξάλλου.
 


bobmastoras3b

Member
24 Οκτωβρίου 2010
6
0
Heraklion
Ναι εχεις δικιο ειμαι επιθετικος οπως επισης εχεις δικιο να το παω σε 2ο κτηνιατρο απλα επειδη ειναι κυριακη και δε μπορω ηθελα να ακουσω μια γνωμη να μαθω αν υπαρχει περιπτωση να ειναι σοβαρο,ναι εχεις δικιο πολλοι απο εσας εχουν πολυ περισσοτερη εμπειρια απο εμενα σε κτηνιατρικα θεματα,εχεις αδικο ομως στο να λες πως δινω ανθρωπινα χαρακτηριστικα στο σκυλο(που η αληθεια ειναι πως σε αλλα πραγματα του δινω) γιατι η αναπαραγωγη ειναι απ τα πρωτογονα ενστικτα σ ολα τα ζωα αυτου του κοσμου (Φυσικα και δεν εννοω να αφησουμε τα σκυλια μας να γεννανε συνεχεια)αυτα θελουν εμεις δεν τ αφηνουμε,δε θελω να δημιουργησω αλλες αντιπαραθεσεις το θεμα ξεφυγε ουτως η αλλως συγγνωμη ειδικα σε σενα sofouli που σου μιλησα ασχημα ισως τα ξαναπουμε ευχαριστω
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Δεν υπαρχει περιπτωση η σκύλα να είναι απλα έγκυος και να μην της κάνει το γαλαστοπ δουλεια επειδη θα ειναι έτοιμη να γεννησει και να κατεβασει γάλα έτσι κι αλλιως; Μηπως της κάνεις και κακο να της δίνει γαλαστοπ αν ειναι έγκυος; Ο δευτερος κτηνιατρος ειναι η πρωτη σου λύση για το προβλημα και η δευτερη να ενημερωθεις πως όσο αναγκη και να έχει η σκυλίτσα για να γίνει μανα απο τη φυση της, εσυ πρεπει να το αποφύγεις. Δε σου λεει κανεις τιποτα κακόβουλα. Διαβασε εδω στο φορουμ, ενημερώσου και θα δεις πως θα αλλαξεις γνωμη και στάση στο θέμα πολυ σύντομα (ευχομαι) καλη τύχη! :)
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
το γαλαστοπ ειναι ορμονικο σκευασμα και θελει προσοχη ,ο γιατρος οταν σου το εδωσε σιγουρα θα σου ειπε να μειωσεις το φαγητο και να περιορισεις το νερο ,ομως θελει προσοχη να εχεις το νο σου για πυομητρα και να περιμενεις τον επομενο οιστρο νωριτερα

τωρα τι πρεπει να κανεις για να σταματησεις την παραγωγη γαλακτος και να περιορισεις τους κινδυνους μαστιτιδας

καταρχην μαζευεις ολα τα παιχνιδια να μην τα εχει ,παρατηρητε το φαινομενο να τα παιρνουν κοντα τους και να τα "θηλαζουν"

ειναι για οποιους αντεχουν τα παρακατω

πληρης νηστεια
τι εννοω
για 3 ολοκληρα 24ωρα καθολου φαγητο,τιποτα! τη 4η μερα μισο στηθος βραστο απο κοτοπουλο ,αν στεγνωσουν οι μαστοι εντελως εισαι οκ και προχωρας καλα ,συνεχιζεις τη διαιτα 5η μερα με το δευτερο μισο στηθος απο το κοτοπουλο και την 6η μερα ξεκιναν σιγα σιγα και πολυ λιγο να δεινεις ξηρα τροφη ,αλλα παντα σε μικρες ποσοτητες ετσι ωστε η σκυλα να πειναει να μην ειναι χορτατη ,δηλαδη δεινεις φαγητο μονο για να συντηρειται ο οργανισμος της ,το κανεις για καμια 10 μερες και εισαι ενταξει ,αυτο παντα σε συνδιασμο με ασκηση

αν η σκυλα με τα πρωτα 3 24ωρα δεν εχει στεγνωσει τους μαστους της ,τοτε δινουμε τη 4η μερα μισο στηθος απο κοτοπουλο και 5η+6η+7η ξανα κανουμε πληρη νηστεια 8η μερα ξανα μισο βραστο στηθος κοτοπουλο και συνεχιζουμε το προγραμμα της ενταξης της διατροφικα οπως το περιεγραψα παραπανω σιγα σιγα

μην φοβηθεις η σκυλα δεν θα παθει τιποτα ,ο οργανισμος τρεφετε απο το γαλα που εχει παραγει και ετσι στεγνωνουν τα στηθακια της και δεν κινδυνευει απο μαστιτιδα καθως επισης περιοριζετε ο κινδυνος εμφανισης νεοπλασματος
επισης λογω πεινας εχουμε αναπτυξη αισθηματος επιβιωσης και ετσι φευγει το μυαλο της απο τη μητροτητα

τη 1η μερα νηστειας φαινομενικα η σκυλα συμπεριφερεται το ιδιο
τη 2η μερα νηστειας η σκυλα ψαχνει συνεχως για φαγητο και ζητιανευει
τη 3η μερα νηστειας η σκυλα πλεον πειναει αλλα συνηθως περιοριζετε απο μονη της στο χωρο της και περιμενει ξαπλωμενη ,μην φοβηθεις δεν θα παθει τιποτα
την 4η μερα ταιζεις το μισο στηθος κοτοπουλο ,η σκυλα βεβαια ζηταει και αλλο εσυ ομως δεν θα δωσεις

ξεχασα να πω η ποσοτητα του κοτοπουλου παει αναλογα με το μεγεθος της σκυλας ,εγω δεινω μισο στηθος που εχω rott

παιζει πολυ μεγαλο ρολο να εισαι αυστηρα τυπικος-η με το προγραμμα για να μην εχεις υποτροπιασμο της καταστασης και ξανα κατεβασει γαλα

αν δεν μπορεσες τελικα να ακολουθησεις το προγραμμα νηστειας και δεις μαζι με το γαλα που κατεβαζει απο τις θηλες και αιμα τρεχεις στο γιατρο για αντιβιωση γιατι ειναι αρχες μαστιτιδας

να σας πω για οσους δεν γνωριζουν γιατι οι σκυλες παθαινουν ψευδοκυηση

στην αγελη οταν μια σκυλα γενναει εχει πολλους κινδυνους και υπαρχει μεγαλος βαθμος θνησιμοτητας

ετσι λοιπον οι αλλες σκυλες "κατεβαζουν" γαλα για να μπορεσουν να θρεψουν τα νεογεννητα της αλλης σε περιπτωση που αυτη πεθανει
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf