Το ταξίδι στην Ντόχα


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Καλησπερα σε ολη την σκυλοπαρεα!
Ειπα να ανοιξω καινουριο θεμα για να γραψω αναλυτικα ολα οσα χρεαστηκαμε για να ταξιδεψουμε μαζι με το σκυλο στο νεο τοπο κατοικιας μας.Το πρωτο ειναι αυτο http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/mεταφορά.σκύλου.θεσ.νικη-αθήνα.οδικώς;-21123/ για το οποιο βρεθηκε τελικα η καλυτερη λυση.Μας λυπηθηκαν οι γονεις μου και αφου μετρησαμε και καναμε μια δοκιμη χωρητικοτητας,τελικα μας κατεβασαν αυτοι στην Αθηνα με το αμαξι τους που ηταν αρκετα μεγαλυτερο απο το δικο μας..Κατεβηκαμε μια μερα πριν την πτηση στην Αθηνα,οποτε ημασταν ξεκουραστοι για την μεγαλη μερα του ταξιδιου.
Ας ξεκινησω ομως με το τι χρειαστηκαμε για να ταξιδεψουμε...αν και δεν ευχομαι σε κανεναν να του κατσει τετοιος προορισμος με τον σκυλο του.Το μονο καλο ειναι οτι δεν χρειαζεται καραντινα(κατι ειναι και αυτο).Λοιπον..
1. Αδεια εισαγωγης του σκυλου στην χωρα,που σημαινει οτι απο το δικο τους υπουργειο πρεπει να βγει αυτη η αδεια.Τι κανεις? Υπαρχει λυση.Υπαρχει ιδιωτικο γραφειο που αναλαμβανει(με το αζημιωτο παντα)να σου βγαλει τις αδειες και να σε βοηθησει γενικοτερα με ολη την χαρτουρα μεχρι να φτασει ο σκυλος στον προορισμο του.Λεγονται pet relocators και τους βρηκα ψαχνοντας πληροφοριες στο ιντερνετ για το πως μπορεις να παρεις τον σκυλο σου στο Καταρ.Αν δεν ηταν αυτοι,ισως και να ειχε καταστει αδυνατον να τον φερουμε μεχρι εδω.Δεν εχω δει πιο τρελλη γραφειοκρατια...
2.Διαβατηριο και εμβολια σκυλου.Το εμβολιο της λυσσας πρεπει να εχει γινει το λιγοτερο ενα μηνα πριν ταξιδεψει ο σκυλος και οχι λιγοτερο απο ενα χρονο πριν.
3.Αποπαρασιτωση το πολυ ενα μηνα πριν το ταξιδι.
4.Πιστοποιητικο υγειας του σκυλου απο κρατικο φορεα της χωρας σου.Αυτο το ζηταει η εταιρια cargo με την οποια συνεργαζεται η αεροπορικη που θα ταξιδεψεις.Το βγαλαμε στην διευθυνση κτηνιατρικης Θεσσαλονικης,η οποια βρισκεται Αιγαιου 15 και Σολωμου 1 στην Καλαμαρια,πανω απο τον Μασουτη της Κηφησιας (πληροφορια που μπορει να την χρειαστουν και αλλοι) και το τηλεφωνο ειναι 2310-478315.Το πιστοποιητικο βγαινει επι τοπου και ισχυει για 10 μερες,περισσοτερες πληροφοριες σου δινουν αυτοι με ενα τηλεφωνο,ειναι πολυ εξυπηρετικοι.
Αυτα σε γενικες γραμμες,αν καποιος χρειαστει να μαθει και αλλα,πολυ ευχαριστως να του απαντησω,αν γνωριζω.
Δυστυχως,οσο προετοιμασμενοι και αν ημασταν,φαγαμε πολυ μεγαλη ταλαιπωρια και σκυλος εμεινε μεσα στο κλουβι πανω απο 9 ωρες για μολις 4 ωρες πτησης...Τον πηραν στο cargo απο τις 10 το πρωι και πετουσαμε στις 2 το μεσημερι.Στην Ντοχα φτασαμε στις 6 το απογευμα,αλλα και παλι ανελαβε το γραφειο να τον παραλαβει απο τα εμπορευματα γιατι χρειαζονταν 4 ωρες συμπληρωνοντας χαρτουρες στο αεροδρομιο..πραγμα που αν δεν το εχεις κανει εκατονταδες φορες οπως αυτοι,ειναι αδυνατον να μπλεξεις εσυ ο ασχετος..Το καλο ειναι οτι εκει τον εβγαλαν εξω απο το κλουβι,σε ενα κλιματιζομενο pet room,και του εδωσαν αφθονο νερακι,φα'ι' και χωρο να τρεξει και να ξεπιαστει.Μας τον εφεραν στο σπιτι στις 11 το βραδυ και αφου μας εκανε χαρες για δυο λεπτα,πηγε στο δωματιο με τον κλιματισμο στο σπιτι και εκατσε στο σκοταδι μονος του μεχρι την επομενη μερα.Περιτο να πω οτι απο εκεινη τη μερα δεν εχει βαλει ουτε το κεφαλι του μεσα στο κλουβι και πολυ αμφιβαλλω για τον αν θα ξαναμπει ποτε απο μονος του για ξαπλες.Το φοβηθηκε το ματι του...:confused:
Ο τελικος απολογισμος..αγγιξαμε αισιως το χιλιαρικο για ολη την ιστορια,αλλα χαλαλι απο την στιγμη που εφτασε σωος και αβλαβης.Τωρα εχουμε ενα δυσκολο καλοκαιρι μπροστα μας,αλλα που θα παει..θα περασει..
Οποιος καταφερε και διαβασε ολο το ποστ,περαστικα του!!!!:maria::paletas:
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.749
Kαλή ζωή να έχετε στο νέο τόπο διαμονής σας!!
Με κάνετε και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι σκυλογονείς σαν εσάς! :) (θα μου πεις γιατί χαίρεσαι για το αυτονόητο, πως θα άφηναν πίσω ένα μέλος της οικογένειας τους?! Εμ δεν είναι αυτονόητο για πολλούς!!)
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Με κάλυψε απόλυτα η Μυρτώ,
όλες μου τις ευχές για τα καλύτερα από εδώ και πέρα...:):)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.877
Μπράβο σας παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρησιμότατο θέμα.
Να έχετε μια εξαιρετική νέα ζωή.

Και μην ανησυχείς για το crate. Θα ξαναμπεί.

* Οτι υπάρχει χώρα, με μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη γραφειοκρατία, δεν θα το φανταζόμουν :rolleyes:
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Eυχαριστουμε πολυ παιδια!
Μια σημαντικη συμβουλη που ξεχασα να δωσω πριν.Οποιος προκειται να ταξιδεψει με μεγαλοσωμο σκυλο και χρειαζεται κλουβι μεταφορας για αεροπλανο,το καλυτερο θα ηταν να απευθυνθει σε καποια αεροπορικη εταιρια και να το προμηθευτει απο εκει.Τα πετ σοπ ΔΕΝ διαθετουν αρκετα μεγαλα κλουβια,ασχετα με το τι λενε.Μας το ειπαν απο την goldair, γιατι παραλιγο να μας στειλουν να αγορασουμε αλλο.Ειχαμε παρει το μεγαλυτερο υποτιθεται,αλλα ηταν οριακα στο σωστο μεγεθος και το δεχτηκαν μετα απο συσκεψεις.
@ mareco,εμεις δεν ειμαστε τιποτα μπροστα σε αυτους,ουτε εγω το πιστευα,αλλα και ομως...υπαρχουν και πολυ χειροτερα..
 


νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Μπράβο σας παιδιά καί καλή καινούργια ζωή νά έχετε όλοι σας.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.877
Εγώ πάντως, δυό φορές που έχω χρειαστεί box για αεροπορική μεταφορά, βρήκα σε pet shop, κατόπιν παραγγελίας.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ειχα ρωτησει,αλλα αυτο ηταν το μεγαλυτερο μεγεθος,δεν βρηκα κατι μεγαλυτερο και με διαβεβαιωσαν οτι αυτο ηταν το πιο μεγαλο..τι να πω..Σας μεταφερω αυτο που μου ειπαν απο την εταιρια cargo,που ουτως η αλλως δεν ειχαν οι ιδιοι τιποτα να κερδισουν,δεν πουλουσαν αυτοι και θα ειχαμε θεμα με το να βρουμε τελευταια στιγμη μεγαλυτερο.Ισως στην Αθηνα να εχεις περισσοτερες επιλογες,Θεσσαλονικη παντως,δεν βρηκα τιποτε αλλο..
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να φτιάξετε μια πολύ ωραία ζωή στο νέο σας σπίτι και να χαίρεστε τον σκυλάκο σας για πολλά πολλά χρόνια!
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί ακόμα σκυλογονείς σαν εσάς!
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Μπράβο σας παιδιά να είσαστε καλά και καλή διαμονή να έχετε!:grin:
Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς!!!
 






ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλη προσαρμογη στη νεα χωρα και ολα να πανε καλα. Ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 






Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Kαλη αρχη και ευχαριστουμε για τη χρησιμη ενημερωση!

Τι θερμοκρασια εχει τωρα? Μια πλαστικη πισινα θα χρειαστειτε σιγουρα!
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Σας ευχαριστουμε παρα πολυ ολους!
Φωτογραφιες θα αργησουμε μαλλον να βγαλουμε,μιας και δυσκολα παλευεται το βολταρισμα υπο το φως της ημερας..Τωρα ειμαστε ακομα στα 45αρια...και επεται καυτη συνεχεια.Η πρωινη βολτα γινεται νωρις το πρωι(παλι ιδρωμενοι γυρναμε βεβαια) και μετα τις 9 το βραδυ.Ο μικρος μετα την βολτα πινει εναν κουβα νερο και ξαπλωνει κατω απο το air condition.
Γενικα δεν ειναι και απο τις πιο φιλικες προς τους σκυλους χωρες,δεν τα πολυγουσταρουν,θα ελεγα οτι απλα τα ανεχονται ως ''βιτσιο'' των δυτικων.Οι περισσοτεροι τα φοβουνται κιολας,αντιδρουν σαν να βλεπεις ας πουμε καποιον να βολταρει με ενα λιονταρι στο συνταγμα,χωρις υπερβολη..Μαζευονται απο τα 10 μετρα.Προχθες ηρθε ενας μαστορας για την τηλεοραση και μολις εσκασε μυτη ο σκυλος στην πορτα πηγε να το βαλει στα ποδια.Αναγκαστηκα να κλεισω τον σκυλο στο δωματιο και να τον παρακαλεσω να ερθει μεσα:rolleyes:
Εχουμε πολλα ακομα να δουμε..κατα τα αλλα,εννοειται οτι δεν κυκλοφορει ουτε μισο αδεσποτο,αλλα οι γατες κανουν παρτυ,κατι που μας δυσκολευει λιγο στην βολτα*demonio*
 




fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλή αρχή να έχετε παιδιά,ευχαριστούμε για το χρήσιμο ποστ!!
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Καλη αρχη στο νεο σας ξεκινημα! :) Ολα πηγαν καλα λοιπον για τον σκυλακο κι αυτο ειναι ενα πολυ χρησιμο θεμα και για το φορουμ! :)

Εγω μονο που ακουω για τοση ζεστη ζαλιζομαι! Too_Hot.gif