Το Thanksgiving του οικοδεσπότη Μουφ


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν φέτος οργάνωσα για πρώτη φορά μόνη μου το Thanksgiving σπίτι μου διότι συνήθως με καλούνε και τους πάω μερικά καλούδια όπως συνηθίζεται εδώ. Αυτή τη φορά μαγείρεψα τα κύρια πιάτα εγώ και μου φέρανε καλούδια.

Το Μουφ αποδείχθηκε πολύ ευσυνείδητος οικοδεσπότης που σημαίνει ότι δεν πολυπήδηξε πάνω σε κόσμο, ούτε επιτέθηκε στα φαγιά ωσάν ταύρος εν υαλοπωλείωι. Βεβαίως του είχα πει διεξοδικά ότι πρωινό θα φάει λίγο διότι θα φάει τα θενκσγκιβιτιάτικα που αποτελούνται κυρίως από:

1) Μια γαλοπούλα
2) Γέμιση
3) Σαλάτα
4) Γλυκοπατάτα ή πουρέ αυτής
5) Κίνουα, το πρωτεϊνούχο δημητριακό που τρώγανε οι βασιλιάδες και οι πρίγκηπες των Μάγια
6) Cranberry sauce που δεν έχω ιδέα πώς μεταφράζεται ελληνιστί

Τώρα το Μουφ πήρε πολύ σοβαρά το όλον θέμα, οπότε κάθισε μπροστά στο φούρνο για τέσσερεις ώρες φυλάγοντας τη γαλοπούλα. Το περίεργο είναι ότι ξέρει πώς να φτιάξει ΚΑΙ αυτήν!! Βασικά από καιρό σε καιρό πρέπει να βάζει κανείς ειδικό θερμόμετρο μέσα στο μπούτι ώστε να δει αν η θερμοκρασία κοντά στο κόκκαλο είναι 180 Φαρενάιτ, οπότε το φαΐ είναι έτοιμο. Στις τέσσερεις ώρες και ένα τέταρτο, αφού είχα αρχίσει να τα παίζω, το Μουφ ήρθε ανήσυχο και άρχισε να χτυπιέται, το οποίο σημαίνει ότι ο φούρνος πρέπει να σβήσει πάραυτα. Όντως η θερμοκρασία ήταν 180 Φαρενάιτ ακριβώς!

Μετά όμως αρχίσανε τα δύσκολα. Η γαλοπούλα έπρεπε πρώτον να κονσομάρει και δεύτερον έπρεπε να φτάσουν οι καλεσμένοι διότι δε μ' αρέσει να τους κάνω να περιμένουν, ως γίνεται συνήθως, και έτσι είχα κάνει τη γαλοπούλα εγκαίρως. Πήρα λοιπόν τις παρακάτω φωτογραφίες με το Μουφ μπροστά στη γαλοπούλα. Στην πρώτη κάθεται στρατιωτάκι, φανερά ελπίζοντας ότι θα του την προσφέρω αν κάτσει, ενώ στη δεύτερη έχει αρχίζει να παρακαλάει και να τσαντίζεται διότι όλα κι όλα! Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στην ώρα του!





Φανταστείτε τώρα και το αγαπημένο τραγουδάκι του Μουφ να παίζει με τίτλο Corndogs, τελείως βλαχο-country:

Corn Dogs - YouTube

Αφορά δε αυτά τα αηδιαστικά και ανθυγιεινότατα αμερικανικά λουκάνικα τηγανισμένα με καλαμποκάλευρο - μπουκιά και κλείνουν οι αρτηρίες!!



Πλάκα έχει όμως το τραγουδάκι και λέω να το πάρω για ringtone στο κινητό!:D Ένα άλλο αγαπημένο τραγουδάκι είναι Ο Τελευταίος Αληθινός Καομπόυς!!:p:D

Τελοσπάντων, στο μεταξύ καθάρισα το μέρος από τα κουτιά που βλέπετε στο βάθος, ήρθαν ο κόσμος και το Μουφ τους οδήγησε στο τραπέζι διότι δεν του αρέσουν οι χασομέρηδες όταν υπάρχει φαΐ. Του έδωσα κι αυτουνού από λίγο και του άρεσε κυρίως η γέμιση που την έκανα ελληνική αντί για τα αμερικανικά στουμπώματα. Εκεί που έγινε η μεγάλη πλάκα όμως ήταν όταν το Μουφ έδειξε το μέγεθος της γενναιοδωρίας και φιλοξενίας του ως άλλος Ξένιος Ζευς: με το που τελειώσανε ο κόσμος τις μπουκιές τους, τους έκανε νεύμα να τσακιστούνε να σηκωθούνε να πάρουνε κι άλλο φαΐ διότι ήθελε να φάει και το ίδιο.

Μόλις γίνανε τα παραπάνω, ηρέμησε, είδε ότι τρίτη φορά δεν του δίνω, οπότε πήγε και ξάπλωσε κάτω από το τραπέζι χωρίς να ενοχλεί κανέναν!!
 
Last edited:




Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Η δεύτερη φώτο τα σπάει!!!!! Έχει ένα βλέμμα ο άτιμος..... άντε κοπελιά θα βγάλουμε πολλές φώτο ακόμα????Το πουλί περιμένει στην πιατέλα.... αμαρτία είναι!!!!
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Εμένα της κοιλιόδουλης μου τρέξανε τα σάλια και για την γαλοπούλα αλλά και για τα corn dogs.
Κάνε μια μεγάλη αγκαλιά στο μουφίδιον, είναι φοβερός γλυκόφατσας!
 


gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Χεχε, πολύ καλή η εξιστόρησή σου...ποιος χρειάζται χρονόμετρο όταν έχεις το Μουφ, ε;
Ζήλεψα πάντως τα καλούδια του thanksgiving, θέλω κι εγώ!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σάρα, σκεφτόμουν ότι για τα απολαυστικά κείμενα που μας γράφεις επιβάλλεται να φτιάξεις blog για να τα έχεις μαζεμένα. Σήμερα αποφάσισα ότι είναι ώρα να γράψεις βιβλίο. Με φωτό βεβαίως.

Επίσης θα ήθελα να μου δανείζεις το Μουφ για τις σπάνιες στιγμές που δημιουργώ στη κουζίνα γιατί εγώ με το φούρνο είμαι τσακωμένη και ποτέ δεν τα καταφέρνω να βγει κάτι ακριβώς την ώρα που πρέπει. Ενώ αν είχα τον ειδήμονα... Πόσο λες βγάζει την ώρα αν τον νοικιάζεις στους γείτονες;

p.s. Δε ζηλεύω καθόλου το thanksgiving γιατί έχω παιδικά τραύματα από κάθε τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη - αν θυμάμαι καλά - να βρωμάει παντού γαλοπούλα. :paja1:
 
Last edited:


vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
το μουφ ειναι όλα τα λεφτάααααα

και έμαθα στη νοηματική τη λέξη corn dog (κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ στη ζωή μου)(αλλά οτι ξέρεις καλό ειναι)
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Hey, ο χοντρός λέπτυνε! :p Και το χτεσινό φαΐ το έφαγε με ρέγουλα και του έδωσα μόνο το μισό πρωινό του και καθόλου βραδυνό. Το ένα τρίτο της γλυκοπατάτας που έφαγε δεν είχε απολύτως τίποτα πάνω του, η γαλοπούλα ήτανε καθαρό κρέας, η γέμιση ελάχιστη και η κίνουα έχει πάρα πολύ λίγες θερμίδες.

Όσο για τα corn dogs, το Μουφ δεν τα έχει φάει ποτέ του απ' όσο ξέρω (ούτε φυσικά εγώ), αν και με το μαλάκα που το είχε πριν, λέω εκείνον που το πέταξε, δεν ξέρεις ποτέ τι αηδίες είχε φάει. Όταν τον πρωτοπήρα τα McDonald's π.χ. τα ήξερε και έβλεπε εκείνο το μεγάλο Μ από μακρυά:



και έκλαιγε!! :D Εγώ από τα McDonald's του παίρνω μόνο νερό με παγάκια που το πίνει από το κύπελλο και μόλις το τελειώσει μου δίνει και μια γλυψιά στο μάγουλο ευχαριστών! :D

Πάντως το τραγουδάκι Corndogs να το μάθετε παρακαλώ διότι έχει και ωραίους στίχους! :eek: Προσέξτε τους στίχους, όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. :p:D Θέλει και βαρειά νότια προφορά, από Αλαμπάμα και κάτω για να βγει αυθεντικός ο ήχος... :rolleyes:

Σοβαρά τώρα, έγραψα χτες στη φιλενάδα μου την πυρηνική φυσικό που έγινε και πετυχημένη τραγουδοποιός στο Tennessee (πώς λέμε το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη? Έτσι κι εκείνη, το πρωί ΝΑΣΑ, το βράδυ ξημεροβραδυάζεται στο περίφημο Bluebird και τραγουδάει με τον άντρα της που το πρωί είναι κομπιουτεράς!). Αποφάσισα λοιπόν να την εκλιπαρήσω να τραγουδήσει και ηχογραφήσει το τραγουδάκι: "that song," της είπα, "is YOU!"
 


gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Corndogs corndogs they are so good to me!

Good when they're hot
Good when they're cold
Good when they're fresh
Good when they're old!

I'm hooked!! :D

And you might die of a heart attack
But at least it'd taste real great!!

Χαχαχαχα!
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κι εγώ το μουρμουράω από χτες! Φαντάζομαι δε τη Λίμπυ να το τραγουδάει με την καομπόικια καπελαδούρα και χτυπιέμαι! :p Αν πει το ναι, θα της πω να το πει στο περίφημο Bluebird, να το αφιερώσει σε μένα, στο Μουφ και στο dogforum.gr και να το ανεβάσει στο Youtube!! :D Θα σας κάνω διάσημους ρε!!! :p