Τρέξιμο με σκυλί μεγάλο σε ηλικία!


Droulas13

New Member
28 Μαρτίου 2011
3
0
Μου αρέσει το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων (έχω τρέξει δις μαραθώνιο) και μόλις προσφάτως ανακάλυψα ότι ο σκύλος μου, ημίαιμο χάσκι που κλείνει τα 10 τον αύγουστο, μπορεί να τρέξει μαζί μου στον δρόμο δίπλα μου(με λουρί βεβαίως).

Στην αρχή μου έσπαγε λίγο τα νεύρα στα πρώτα 800 μέτρα γιατί προφανώς δεν καταλάβαινε τι ακριβώς θέλω από αυτόν με αποτέλεσμα να το βλέπει σαν βόλτα και να με τραβάει να πάει να κατουρήσει σε κάθε δέντρο που έβλεπε. Αλλά μετά τα 800 πρώτα μέτρα τα έφτυνε:D και ερχόταν από πίσω μου με την γλώσσα στο πάτωμα :D. Τώρα έμαθε και σχεδόν από τα πρώτα 100 μέτρα έρχεται δίπλα χωρίς να με ενοχλεί σχεδόν καθόλου!

Δεν τον πάω για πολλά χλμ. Στην αρχή μετα τα 2 χλμ κουραζόταν πολύ και με καθυστερούσε σε ρυθμό. Μέσα σε μια βδομάδα όμως είδα μεγάλη βελτίωση και πλέον μπορώ να πω ότι σε μια απόσταση 5-6 χλμ "με έχει":) Τον άρχισα με 2 5αρια την εβδομάδα και τώρα έχουμε φτάσει τα 2 7αρια.

Το ερώτημά μου είναι τι προοπτικές έχει το θέμα? Μέχρι πόσο μπορώ να τον ζορίσω στο μέλλον, υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρω η΄ "βλέποντας και κάνοντας" θα αυξάνω τα χλμ μέχρι να μου σωριαστεί και να τον κλαίω τον μακαρίτη???? (φτου φτου φτου)
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
μην ανεβαζεις καθε βδομαδα χλμ.να εισαι πολυ τυπικος στην ξεκουραση του κ να του κανεις διαλλειματακια αναμεσα στις κουρσες.το ζωο μεχρι τωρα τι δραστηριοτητες ειχε?γενικα τωρα ειναι σε πτωτικη πορεια.καλο ειναι να προσεχεις κ να ρωτησεις κ τον γιατρο σου για καποια εξεταση στην καρδια.μπορει να βελτιωθει σε σχεση με την υπαρχουσα κατασταση,αλλα μην περιμενεις να κανει αυτα που θα εκανε ενας σκυλος 2-3 ετων.γενικα οι χρονοι αναρρωσης αλλαζουν.θελει πλεων τον χρονο του.
 




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.875
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στην θέση σου θα τσέκαρα με τον κτηνίατρο αν είναι η καρδιά του εντάξει, και θα ρωτούσα τον κτηνίατρο γενικότερα, μιας και το σκυλί είναι μεγάλο σε ηλικία.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Φίλε Droulas13, υπάρχει πιο ωραία αίσθηση απο το να τρέχεις και να βρίσκεται δίπλα σου ο σκύλος?
Την στιγμή που τρέχεις και σε ακολουθει πίστεψε με νιώθει πιο ολοκληρωμενος απο κάθε άλλη στιγμή στην ζωή του. Είναι μια πρωτόγονη, τελετουργεία που ξυπνάει το ένστικτο της μετανάστευσεις στο σκύλο.
Αχ, συγκινήθηκα πάλι ο μπούλης... :D