Τώρα στα γεράματα......


Status
Κλειδωμένο θέμα

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Scalpel

Δεν έγραψε ο κος @Μάκης Σέργιος ... Δηλαδή, δεν έχει γράψει ακόμα κάτι ουσιαστικό και δεν έχει σεβαστεί (μέχρι στιγμής) βασικές αρχές διαλόγου και ευγένειας που φαινομενικά υπερασπίζετε.

Έχει κάνει μια εισαγωγή με συγχαρητήρια και ευχές προς την ιστοσελίδα, τις πληροφορίες και το "έργο" που παρέχει μα φαίνεται να μην έχει διαβάσει πριν βασικά πράγματα και "αρχές", θα έλεγε κανείς, της σελίδας.

Στις ερωτήσεις και τις αναζητήσεις του λαμβάνει αμέσως απαντήσεις. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό μα και σωστό, ενημερώνεται και για άλλα πράγματα, για λάθη που έχουν γίνει και που δεν πρέπει να γίνονται και που το πιθανότερο θα είναι και οι αιτίες για μελλοντικά προβλήματα/θέματα που θα αντιμετωπίσει το νέο μέλος. Δείχνει να διαφωνεί και να μην έχει καν διάθεση να μπει σε διάλογο...

Απαξιώνει τους συνομιλητές του εγείροντας θέμα "ανωνυμίας" και διατηρεί ύφος "ευγενικού είρωνα". Παίρνει απαντήσεις και σε αυτά τα ζητήματα...

Ακόμα δεν έχει αναπτύξει επιχειρήματα για οτιδήποτε, δεν απαντά ευθέως, δεν σέβεται τους συνομιλητές του, δεν προσφέρει ούτε καν την δική του άποψη στην κοινότητα.

Μια "ευγενική" και ταυτόχρονα υπεροπτική στάση από ένα άνθρωπο που ζήτησε βοήθεια (και την έλαβε) και δεν του ζητήθηκε.

Παρατήρησε πως ο χρόνος απόκρισης στα "ανούσια" σχόλια και τις "μπηχτές" του κου @Μάκης Σέργιος είναι από 10-60 λεπτά, ενώ σε ουσιαστικότερα σχόλια μα και απευθείας ερωτήσεις που θα προχωρούσαν το θέμα και θα το έκαναν ουσιαστικότερο... δεν έχει απαντήσει (αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας).

Πιθανόν να υπάρξει απάντηση και να εμπεριέχει σχόλια για το ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που απασχολούν την ζωή μας πέρα από το φόρουμ αυτό, να μιλά για σκυλάδες και σκυλούδες, για αγάπες και λουλούδια, να επισυνάψει φωτογραφίες με λούτρινα αρκουδάκια ή το Easter bunny... Μα ουσία θα υπάρχει;

Γιατί, εν τέλει, είναι ευγενικός ο άνθρωπος που σου μιλά στον πληθυντικό και δεν σου λέει τίποτα εκτός και αν θέλει να σε ειρωνευτεί όταν διαφωνεί ή να σε συγχαρεί αν συμφωνείς μαζί του και όχι ο άνθρωπος που με ενικό και πιθανόν "απότομα" και "τραχιά" θα σου δώσει ουσιαστική και χρήσιμη πληροφορία και θα σε τιμήσει με ένα ουσιαστικό διάλογο;

Σίγουρα στον κάθε έναν από εμάς ταιριάζουν και αρέσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, λύσεις και απαντήσεις δίνουν συγκεκριμένα.

Καλή συνέχεια!
 


loulou

Member
11 Ιουνίου 2011
20
65
www.koutsougera.gr
Καλησπέρα, σε όλους.
Θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα από τα ανωτέρω λεχθέντα.
Καταρχήν δεν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα της φυλής Ακίτα, στο πρόσωπο του οποίου να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής περιγραφές που δίνονται από τον κ. Μάκη: να εκτρέφει τη φυλή, να έχε εισάγει από την Ιαπωνία τους καθαρόαιμους γεννήτορες, να δωρίζει κουτάβι του, έστω και ουρά αυτού σε άγνωστο σύζυγο προσώπου που ευγνωμονεί και χωρίς την παραμικρή αναφορά στο pedigree της γέννας.

Περαιτέρω, ό,τι πιο επιπόλαιο ως κίνητρο απόκτησης σκύλου έχω ακούσει, είναι το «ε, ήταν και τζάμπα πώς να αρνηθώ;».


Καβατζώνουμε το τζάμπα σκύλο πρώτα, (Ο Θεός να βοηθήσει αυτό το τζάμπα, στο μέλλον, απολογιστικά, να μην ισοδυναμεί με πολλαπλό κόστος, τόσο οικονομικό όσο και ψυχικό) και εκ των υστέρων αναζητούμε πληροφορίες από «ομοιοπαθείς», λες και το να αποκτήσεις ένα ακίτα είναι πάθημα.


Στη συνέχεια, ενώ τα μέλη του φόρουμ από ότι βλέπω πρόθυμα τον καθοδηγούνε σε βασικά πράγματα, επιπέδου βασικών αυτονόητων γνώσεων, ο δέκτης προτιμά να ειρωνεύεται.


Για να το συνοψίσουμε το ζήτημα, παραιτηθείτε από την ιδέα και αυταπάτη ότι έχετε αποκτήσει ένα καθαρόαιμο κουτάβι της φυλής ακίτα και αρχίστε να φλερτάρετε με την πραγματικότητα, ότι ένας το λιγότερο πισαυλίτης σας πάσαρε το μωρό, με αναλήθειες και ανακρίβειες και ξεφορτώθηκε το κουτάβι ποιος ξέρει για ποιο λόγο.

Αν και μικρή σημασία έχει, ως χομπίστας εκτροφέας της φυλής, με μικρό αριθμό γεννών, κατά την ενασχόλησή μου με τη φυλή, θα απαντήσω στο αρχικό σας ερώτημα, για τη χρησιμότητα της εκπαίδευσης στο κουτάβι σας.

Για μένα είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτεί το κουτάβι που αποκτά κάποιος που δεν είναι γνώστης της φυλής και του ταπεραμέντου που το συνοδεύει και που το απέκτησε όλως τυχαίως. Να αποφεύγονται τα πειράματα που ενδεχομένως να αποβούν μοιραία στη διαμόρφωση τόσο του χαρακτήρα του μωρού, όσο και γενικότερα της συμβίωσής σας με αυτό.
Εγώ το τηρώ ευλαβικά, παρά το ότι πλέον έχω την εμπειρία να αποκωδικοποιήσω συμπεριφορές της φυλής.


Και προς διόρθωση – συμπλήρωση μερικών ανακριβειών που τέθηκαν από άλλα μέλη ανωτέρω:

· Η φυλή έχει εδώ και λίγους μήνες επίσημο Όμιλο, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΙΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – AKITA CLUB OF GREECE», στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω ως αντιπρόεδρος, το δε link που παρέθεσε η Mareco αντιστοιχεί στη σελίδα μας στο FB. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να ρωτήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, έχει και site το οποίο είναι το akitainu.gr.

· Τα pedigree έχουν καταγεγραμμένες τις εξετάσεις δυσπλασίας, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και μόνο αν έχουν γίνει με τον επίσημο ενδεδειγμένο τρόπο. Οι κληρονομικές παθήσεις δεν θα φανούν στο pedigree, ειδικά στο συγκεκριμένο κουτάβι, δεδομένου ότι μάλλον δεν θα μάθετε ποτέ από πού κρατάει η σκούφια του και τι κουβαλάει.

· Πράγματι ο Νίκος Βαζάκας, τυγχάνει ο εμπειρότερος, σοφότερος, παλαιότερος εκτροφέας της φυλής, με Ε (του Εκτροφέα) και Α (του Ανθρώπου), είναι και διεθνής κριτής, τόσο της φυλής όσο και ολόκληρου του γκρουπ. Όλοι τον συμβουλευόμαστε και όλοι του οφείλουμε πολλά από τις γνώσεις που ενδεχομένως έχουμε αποκτήσει σε σχέση με τη φυλή. Είναι "πατέρας" μας, χωρίς αυτό να παραπέμπει σε μεγάλης ηλικίας άνθρωπο, αντιθέτως. Είναι και ο Πρόεδρος του Ομίλου μας. Πρόθυμα καθοδηγεί, αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ την προθυμία του να καθοδηγήσει κατόπιν εορτής, περιστάσεις του τύπου «πήρα το κουτάβι νύχτα, αβασάνιστα κι ακώλυτα, επειδή ήταν τζάμπα κι έρχομαι τώρα σε σένα να μου πεις τι έπρεπε να κάνω πριν το πάρω».

· Η κα Ζανα Τσαφουλια που προτάθηκε ανωτέρω ως "εκτροφέας Πάτρας, που δεν κάνει συχνά γέννες", δεν είναι εκτροφέας και, μέχρι και σήμερα, καμία γέννα δεν έχει πραγματοποιήσει.

· Εκπαιδευτή στην Πάτρα δεν μπορώ να σου προτείνω, αντίθετα, μπορώ να σου πω ότι από έρευνα που έχω κάνει, προκειμένου να παραπέμψω ιδιοκτήτη κουταβιού εκτροφής μου που ζει στην Πάτρα, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, αποδείχθηκαν ότι όχι μόνο ακατάλληλοι αλλά και επικίνδυνοι για τη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης του κουταβιού και γενικότερα του σκύλου. Έχουν μάλιστα και πελάτες, που τους συστήνουν μέσα στην ασχετοσύνη τους και ως «κορυφαίους εκπαιδευτές». Κανά δυο περιπτώσεις που έχω στο μυαλό μου, όταν τους κάνω εικόνα, αυθορμήτως έρχεται στο λαιμό μου η κραυγή "Μακριάάα!!» Πολύ πιθανώς, αν πραγματικά θέλεις να εκπαιδεύσεις, έγκαιρα και έγκυρα το μωρό, να χρειαστεί να δουλέψεις με εκπαιδευτή σε άλλη πόλη, όπως Αθήνα, Τρίκαλα κλπ όπου υπάρχουν εκπαιδευτές, που από το αποτέλεσμα κρίνοντας, και τη σχετική τους κατάρτιση, έχουν να δώσουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της ορθής διαμόρφωσης συμπεριφοράς του κουταβιού της συγκεκριμένης φυλής.

Καλή συνέχεια



Αντζελίνα Κουτσούγερα
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
@canis

Πολύ μεστό και ουσιαστικό το σχόλιό σου.

Δυσκολεύομαι να αντικρούσω με λογικά επιχειρήματα τη θέση σου.
Θα διαφωνήσω μόνο στο (δευτερεύον ίσως) διχοτομικό ''ανούσιος πληθυντικός ή τραχύς ενικός'' - υπάρχει και ο ευγενικός ενικός. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι ήσσονος σημασίας.

Εν προκειμένω, νομίζω ότι ο κριτής όλων χρόνος θα αποφανθεί για τον θεματοθέτη. Δεν είμαι πεισμένος ότι είναι απαξιωτικός προς τους σχολιαστές - υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα αμυντικών αυτοματισμών σε ανοίκειες συμπεριφορές...

Όσον αφορά το δικό μου σχόλιο... ας εκληφθεί ως άστοχο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάνω λάθος - αν και η πρόθεσή μου ήταν αυτή της ''χαλαρής προσέγγισης'' .

Όπερ έδει δείξαι
 
  • Like
Reactions: canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Scalpel

Αφορμή στάθηκε το σχόλιο σου για να κάνω αυτή την δημοσίευση λίγο νωρίτερα από όσο προόριζα (ναι, δεν ήμουν αισιόδοξος ότι θα πάρω απαντήσεις στα δικά μου ερωτήματα ή πως θα τοποθετηθεί ουσιαστικά ο θεματοθέτης)... Μια με δύο μέρες.

Στο θέμα ενικού και πληθυντικού απλά έβαλα τα δύο άκρα... Το ένα το βλέπουμε στο θέμα (ανούσιος πληθυντικός και "κενή ευγένεια") ενώ το άλλο δε θα έλεγα πως το βλέπουμε. Παρόλα αυτά, σίγουρα το ιδανικό είναι μια ευγενική και ουσιαστική προσέγγιση, αλλά θα προτιμήσω κάθε φορά μια ουσιαστική, χρήσιμη, άκομψη παρέμβαση από μια "κενή", "εξυπνακίστικη", "ελιτίστικη" με savoir vivre συμμετοχή.

Οι απόψεις και τα σχόλια μου αφορούν την ως τώρα συμμετοχή (και την μη συμμετοχή) του μέλους. Το μέλλον δε το γνωρίζω, όπως δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε και τις πραγματικές προθέσεις και σκέψεις του οποιουδήποτε αν αυτές δεν εκφραστούν ξεκάθαρα.

Δες την μεστή, ουσιαστική και χρήσιμη απάντηση της @loulou και πως ένας άνθρωπος με εξειδικευμένη γνώση στο θέμα και την φυλή απαντά και δίνει την δυνατότητα για περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών.

Αν, τώρα, ο οποιοσδήποτε πιαστεί από λέξεις, απομονώσει φράσεις και σε αυτή την απάντηση και "ταμπουρωθεί" πίσω από αυτά για να μη μπει στην ουσία που νιώθει πως τον αδικεί ή τον κακοχαρακτηρίζει... Πόσα πολλά θα χάσει;

Στις κοινότητες (όχι απαραίτητα μόνο τις διαδικτυακές) πρέπει να ξεπερνάς τον τρόπο, την κόντρα, τις παρεξηγήσεις, τις "κορδέλες", τις κολακείες, τις ύβρεις... και να ψάχνεις την ουσία. Όπου την βρεις να την εκμεταλλεύεσαι με σωστό τρόπο και να ζητάς περισσότερη και αν μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ.

Η ρήση λέει "Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον θρέψεις μία μέρα. Μάθε τον να ψαρεύει και θα τον τρέφεις σε όλη του τη ζωή".

Φαντάσου, λοιπόν, σε αυτόν τον πεινασμένο να μη δώσεις ούτε καν ψάρι... Απλά να του λες ευγενικά, γλυκά και συμπονετικά πόσο πολύ λυπάσαι, πόσο συμπάσχεις, πόσο συμφωνείς και ταυτόχρονα να μην κάνεις κάτι ουσιαστικό για την πείνα του.

Να ακούσει ένας περαστικός την συζήτηση και να έρθει αγανακτισμένος και να πετάξει στον πεινασμένο ένα καλάμι ψαρέματος και όλα τα απαραίτητα σύνεργα λέγοντας "Πάρε αυτά βρε άνθρωπε και πήγαινε να ψαρέψεις να φας!"... και ο πεινασμένος να αρχίσει να βρίζει τον περαστικό που του έδωσε τα εργαλεία ψαρέματος λέγοντας του "Μα είναι τρόπος αυτός!... Να είσαστε πιο ευγενικός κύριε!... Δε σας έδωσα το λόγο!".

Κάπως έτσι...
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
@canis

Και πάλι με βρίσκεις σύμφωνο στην επιχειρηματολογία σου.

Αυτό που διαφοροποιεί, κατά τη γνώμη μου, το εν λόγω ζήτημα από το, καθ` όλα αποδεκτό, παράδειγμά σου, είναι το διακύβευμα: άλλο η επιβίωση και άλλο το ΄΄χόμπι΄΄. Κατανοώ ότι για πολλούς εδώ μέσα η κυνοφιλία δεν είναι απλά κάτι το επικουρικό στη ζωή τους - είναι πολύ περισσότερο και σημαντικότερο. Η προσέγγισή τους λοιπόν καθορίζεται από αυτό τον υποκειμενικό βαθμό σπουδαιότητας και, αν και εμφορείται από αγνά ιδεώδη, δεν είναι απαραίτητα στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίληψη άλλων που επίσης αγαπάν τα σκυλιά τους, τα σκυλιά εν γένει...

Σε αυτό λοιπόν το φάσμα αντιλήψεων τα βρίσκει κανείς όλα. Καθείς από εμάς ορίζει τι θεωρεί αποδεκτό, τι απαράδεκτο και τι εγκληματικό. Αν κάποιος συζητητής κάνει απλά ΄΄χαβαλέ΄΄ τότε σύντομα θα ολοκληρώσει τον κύκλο του και θα αυτοεξαιρεθεί. Ο ανίδεος αλλά καλώς εννοών θα έπρεπε ιδανικά να διαβάσει προσεκτικά και να απορροφήσει τις πληροφορίες που του δίνονται. Εδώ όμως υπάρχει το κομβικό σημείο της προσλαμβάνουσας εντύπωσης. Αν κάποιος νοιώθει ότι ΄΄του την λένε΄΄ και δεν είναι αρκετά δυνατός να το αντιπαρέλθει και να εστιάσει στην ουσία αυτός ο κάποιος χάθηκε και μαζί του χάθηκε και η ευκαιρία κάποιας, της όποιας, βελτίωσης. Καταλήγει λοιπόν ο φιλότιμος επαίων να απομακρύνει έναν δυνητικά ΄΄καλό μαθητή΄΄ και πιθανό μελλοντικό σύμμαχο της κοινωνίας των κυνοφίλων.

Τέλος για να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα παραδεχθώ ότι στο συγκεκριμένο μίτο δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα ΄΄επιθετικής διαπαιδαγώγησης΄΄ του θεματοθέτη. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα το στάνταρ.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, έστω και διιστάμενων, χωρίς τον συνήθη εκτροχιασμό που βίωσα σε ανάλογες περιπτώσεις.

@loulou

υποδειγματικό σχόλιο - ευχαριστώ
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Παρών ο κατηγορούμενος!

Αγαπητέ(ή) canis, αν μπορούσα να φανταστώ πως ή μικρή μου απουσία από το φόρουμ θα σε έκανε να βγάλεις τόσα άσχημα συμπεράσματα για το άτομό μου, ειλικρινά θα το είχα αποφύγει! Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι ρετσινιές κολλάνε επάνω μας και δεν καθαρίζουνε ούτε με... διαβολάκο του λεκέ!

Ας τα πάρουμε ένα - ένα...
@Scalpel
Δεν έγραψε ο κος @Μάκης Σέργιος ... Δηλαδή, δεν έχει γράψει ακόμα κάτι ουσιαστικό και δεν έχει σεβαστεί (μέχρι στιγμής) βασικές αρχές διαλόγου και ευγένειας που φαινομενικά υπερασπίζετε.
Δεν υπερασπίζομαι τίποτα, φίλε(η) μου. Δεν μπήκα εδώ μέσα για να "υπερασπιστώ" τίποτα ούτε να "γράψω κάτι ουσιαστικό". Να βρω καμιά πληροφορία για το κουταβάκι μου, μπήκα!

Έχει κάνει μια εισαγωγή με συγχαρητήρια και ευχές προς την ιστοσελίδα, τις πληροφορίες και το "έργο" που παρέχει μα φαίνεται να μην έχει διαβάσει πριν βασικά πράγματα και "αρχές", θα έλεγε κανείς, της σελίδας.
Για ποιές "αρχές" και βασικά πράγματα μιλάς; Πού γράφει πως, προκειμένου να γίνει κάποιος μέλος, οφείλει να μάθει αρχές και βάσεις της ιστοσελίδας; Και, πού ακριβώς σε ενόχλησαν τα συγχαρητήρια και οι ευχές μου;

Στις ερωτήσεις και τις αναζητήσεις του λαμβάνει αμέσως απαντήσεις. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό μα και σωστό, ενημερώνεται και για άλλα πράγματα, για λάθη που έχουν γίνει και που δεν πρέπει να γίνονται και που το πιθανότερο θα είναι και οι αιτίες για μελλοντικά προβλήματα/θέματα που θα αντιμετωπίσει το νέο μέλος. Δείχνει να διαφωνεί και να μην έχει καν διάθεση να μπει σε διάλογο...
Σωστά... Κάποια μέλη μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν καλοπροαίρετα και τα ευχαριστώ και πάλι γι' αυτό.
Κάποια άλλα όμως, προτίμησαν να ειρωνευτούν, να ψιλοεπιτεθούν για το αν απαίτησα πιστοποιητικό για το κουτάβι - δηλαδή αν ακολούθησα τις ορθές διαδικασίες υιοθεσίας του.
Όπως, πολύ εύστοχα, παρατήρησε κάποιο μέλος, κανένας δεν έδωσε σημασία στην ακριβή περιγραφή των συνθηκών απόκτησης του κουταβιού, την οποία έκανα από το πρώτο μου ποστάρισμα. Έφτασε κάποιο άλλο μέλος, να μου υποδεικνύει άρθρα για το πόσο λάθος είναι να χαρίζουμε κουταβάκια τα χριστούγεννα στα παιδιά! Για αυτόν τον διάλογο λες;

Απαξιώνει τους συνομιλητές του εγείροντας θέμα "ανωνυμίας" και διατηρεί ύφος "ευγενικού είρωνα". Παίρνει απαντήσεις και σε αυτά τα ζητήματα...

Ακόμα δεν έχει αναπτύξει επιχειρήματα για οτιδήποτε, δεν απαντά ευθέως, δεν σέβεται τους συνομιλητές του, δεν προσφέρει ούτε καν την δική του άποψη στην κοινότητα.

Μια "ευγενική" και ταυτόχρονα υπεροπτική στάση από ένα άνθρωπο που ζήτησε βοήθεια (και την έλαβε) και δεν του ζητήθηκε.
Αν βλέπεις απαξίωση στην απορία μου, γιατί όλοι χρησιμοποιούν nickname, είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα. Εσύ ο(η) ίδιος(α) απάντησες, σε συγχάρηκα για την απάντησή σου και σου επεσήμανα δυο σημεία, για τα οποία επέλεξες να κάνεις την πάπια. Επίτρεψέ μου να έχω τις απόψεις μου για το ζήτημα και απαλλάξου από τη σφοδρή σου επιθυμία να μου τις αλλάξεις! Δεν γίνεται!
Όπως ήδη σου απάντησε και ο φίλος από την Κύπρο, μόνο εσύ αισθάνεσαι πως... "δεν σέβομαι την κοινότητα"!
Κοινότητα φίλε(η) μου, όσο και να το επιθυμείς, δεν αποτελεί ένα διαδικτυακό φόρουμ, όπου έχει χιλιάδες μέλη με μόνο κοινό γνώρισμα το ότι αγαπούν τα σκυλιά. Και, πίστεψέ με, ούτε ένας από τα χιλιάδες αυτά μέλη, δεν γράφτηκε εδώ επειδή τα... μισεί! Ακόμα και αυτοί που, κάποιοι "παλιοί", τους προπηλάκισαν, τους ειρωνεύτηκαν, τους εξευτέλισαν, τους έδιωξαν κακήν κακώς!
Ναι, τα είδα... Αφιέρωσα πολλές ώρες διαβάζοντας παλαιότερα τόπικς με τίτλους σχετικούς με αυτά που ψάχνω, όπου το ξεκατίνιασμα πήγαινε και ερχόταν (επειδή με ρώτησες, είδα, ποιά τόπικς διάβασα και τι αποκόμισα)
Στο... ευγενική, γιατί βάζεις εισαγωγικά; Από πότε όποιος είναι ευγενής, είναι ταυτόχρονα ύποπτος για ανειλικρίνεια και υποκρισία;

Παρατήρησε πως ο χρόνος απόκρισης στα "ανούσια" σχόλια και τις "μπηχτές" του κου @Μάκης Σέργιος είναι από 10-60 λεπτά, ενώ σε ουσιαστικότερα σχόλια μα και απευθείας ερωτήσεις που θα προχωρούσαν το θέμα και θα το έκαναν ουσιαστικότερο... δεν έχει απαντήσει (αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας).

Πιθανόν να υπάρξει απάντηση και να εμπεριέχει σχόλια για το ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που απασχολούν την ζωή μας πέρα από το φόρουμ αυτό, να μιλά για σκυλάδες και σκυλούδες, για αγάπες και λουλούδια, να επισυνάψει φωτογραφίες με λούτρινα αρκουδάκια ή το Easter bunny... Μα ουσία θα υπάρχει;
Αυτά τώρα, πώς να τα χαρακτηρίσω;
Οι ουσιαστικές ερωτήσεις είναι αυτές, οι δικές σου, που ...αργούσα να απαντήσω; Λεβέντη μου (ή κοπέλα μου), μήπως υπερβάλλεις λιγάκι; Για ποιά "ουσία" μιλάς; Αν πήρα το σκυλί μου από εγκεκριμένο εκτροφέα και αν θα βρω τρόπο να το μεγαλώσω σωστά; Γιατί, αν εννοείς τον σωστό διαδικτυακό διάλογο, θα σε θεωρούσα οπαδό του αν, πρώτος(η) εσύ, αποδοκίμαζες το διαδικτυακό "μπούλλινγκ" (δικός σου ο όρος) που μου έγινε.
Στηλιτεύεις όμως πρόθυμα τη δική μου ειρωνεία!

Γιατί, εν τέλει, είναι ευγενικός ο άνθρωπος που σου μιλά στον πληθυντικό και δεν σου λέει τίποτα εκτός και αν θέλει να σε ειρωνευτεί όταν διαφωνεί ή να σε συγχαρεί αν συμφωνείς μαζί του και όχι ο άνθρωπος που με ενικό και πιθανόν "απότομα" και "τραχιά" θα σου δώσει ουσιαστική και χρήσιμη πληροφορία και θα σε τιμήσει με ένα ουσιαστικό διάλογο;

Σίγουρα στον κάθε έναν από εμάς ταιριάζουν και αρέσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, λύσεις και απαντήσεις δίνουν συγκεκριμένα.

Καλή συνέχεια!
Κι εδώ ατύχησες! Εγώ ο φουκαράς, δεν μίλησα σε κανέναν ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ! Έναν φιλικό και ευγενικό τόνο είχα, επειδή μιλούσα με αγνώστους! Οπουδήποτε και σε οποιουσδήποτε αγνώστους, τον ίδιο τόνο θα είχα. Βασικό ιδίωμα της αγωγής που έλαβα, πριν από καμιά εξηνταριά χρόνια.
Παραδέξου όμως πως, σιγά μην άφηνες εσύ να σου δώσει "λύσεις και απαντήσεις", κάποιος που σου απευθύνεται "απότομα" και "τραχειά"!

Σε κατηγορώ λοιπόν ευθέως για εμπάθεια, για νεπωτισμό και για φλύαρη λεξιλαγνεία, με τα οποία αποβλέπεις αποκλειστικά στα "λάικ" που... εισπράτετε κατά χιλιάδες κάποιοι παλαιότεροι εδώ μέσα, με τα οποία θεωρείτε πως δικαιούστε να κάνετε τους τιμητές και τους κήνσορες.
 
  • Like
Reactions: ΚΑΥΑΚ


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Καλησπέρα, σε όλους.
Θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα από τα ανωτέρω λεχθέντα.
Καταρχήν δεν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα της φυλής Ακίτα, στο πρόσωπο του οποίου να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής περιγραφές που δίνονται από τον κ. Μάκη: να εκτρέφει τη φυλή, να έχε εισάγει από την Ιαπωνία τους καθαρόαιμους γεννήτορες, να δωρίζει κουτάβι του, έστω και ουρά αυτού σε άγνωστο σύζυγο προσώπου που ευγνωμονεί και χωρίς την παραμικρή αναφορά στο pedigree της γέννας.

Περαιτέρω, ό,τι πιο επιπόλαιο ως κίνητρο απόκτησης σκύλου έχω ακούσει, είναι το «ε, ήταν και τζάμπα πώς να αρνηθώ;».


Καβατζώνουμε το τζάμπα σκύλο πρώτα, (Ο Θεός να βοηθήσει αυτό το τζάμπα, στο μέλλον, απολογιστικά, να μην ισοδυναμεί με πολλαπλό κόστος, τόσο οικονομικό όσο και ψυχικό) και εκ των υστέρων αναζητούμε πληροφορίες από «ομοιοπαθείς», λες και το να αποκτήσεις ένα ακίτα είναι πάθημα.


Στη συνέχεια, ενώ τα μέλη του φόρουμ από ότι βλέπω πρόθυμα τον καθοδηγούνε σε βασικά πράγματα, επιπέδου βασικών αυτονόητων γνώσεων, ο δέκτης προτιμά να ειρωνεύεται.


Για να το συνοψίσουμε το ζήτημα, παραιτηθείτε από την ιδέα και αυταπάτη ότι έχετε αποκτήσει ένα καθαρόαιμο κουτάβι της φυλής ακίτα και αρχίστε να φλερτάρετε με την πραγματικότητα, ότι ένας το λιγότερο πισαυλίτης σας πάσαρε το μωρό, με αναλήθειες και ανακρίβειες και ξεφορτώθηκε το κουτάβι ποιος ξέρει για ποιο λόγο.

Αν και μικρή σημασία έχει, ως χομπίστας εκτροφέας της φυλής, με μικρό αριθμό γεννών, κατά την ενασχόλησή μου με τη φυλή, θα απαντήσω στο αρχικό σας ερώτημα, για τη χρησιμότητα της εκπαίδευσης στο κουτάβι σας.

Για μένα είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτεί το κουτάβι που αποκτά κάποιος που δεν είναι γνώστης της φυλής και του ταπεραμέντου που το συνοδεύει και που το απέκτησε όλως τυχαίως. Να αποφεύγονται τα πειράματα που ενδεχομένως να αποβούν μοιραία στη διαμόρφωση τόσο του χαρακτήρα του μωρού, όσο και γενικότερα της συμβίωσής σας με αυτό.
Εγώ το τηρώ ευλαβικά, παρά το ότι πλέον έχω την εμπειρία να αποκωδικοποιήσω συμπεριφορές της φυλής.


Και προς διόρθωση – συμπλήρωση μερικών ανακριβειών που τέθηκαν από άλλα μέλη ανωτέρω:

· Η φυλή έχει εδώ και λίγους μήνες επίσημο Όμιλο, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΙΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – AKITA CLUB OF GREECE», στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω ως αντιπρόεδρος, το δε link που παρέθεσε η Mareco αντιστοιχεί στη σελίδα μας στο FB. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να ρωτήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, έχει και site το οποίο είναι το akitainu.gr.

· Τα pedigree έχουν καταγεγραμμένες τις εξετάσεις δυσπλασίας, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και μόνο αν έχουν γίνει με τον επίσημο ενδεδειγμένο τρόπο. Οι κληρονομικές παθήσεις δεν θα φανούν στο pedigree, ειδικά στο συγκεκριμένο κουτάβι, δεδομένου ότι μάλλον δεν θα μάθετε ποτέ από πού κρατάει η σκούφια του και τι κουβαλάει.

· Πράγματι ο Νίκος Βαζάκας, τυγχάνει ο εμπειρότερος, σοφότερος, παλαιότερος εκτροφέας της φυλής, με Ε (του Εκτροφέα) και Α (του Ανθρώπου), είναι και διεθνής κριτής, τόσο της φυλής όσο και ολόκληρου του γκρουπ. Όλοι τον συμβουλευόμαστε και όλοι του οφείλουμε πολλά από τις γνώσεις που ενδεχομένως έχουμε αποκτήσει σε σχέση με τη φυλή. Είναι "πατέρας" μας, χωρίς αυτό να παραπέμπει σε μεγάλης ηλικίας άνθρωπο, αντιθέτως. Είναι και ο Πρόεδρος του Ομίλου μας. Πρόθυμα καθοδηγεί, αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ την προθυμία του να καθοδηγήσει κατόπιν εορτής, περιστάσεις του τύπου «πήρα το κουτάβι νύχτα, αβασάνιστα κι ακώλυτα, επειδή ήταν τζάμπα κι έρχομαι τώρα σε σένα να μου πεις τι έπρεπε να κάνω πριν το πάρω».

· Η κα Ζανα Τσαφουλια που προτάθηκε ανωτέρω ως "εκτροφέας Πάτρας, που δεν κάνει συχνά γέννες", δεν είναι εκτροφέας και, μέχρι και σήμερα, καμία γέννα δεν έχει πραγματοποιήσει.

· Εκπαιδευτή στην Πάτρα δεν μπορώ να σου προτείνω, αντίθετα, μπορώ να σου πω ότι από έρευνα που έχω κάνει, προκειμένου να παραπέμψω ιδιοκτήτη κουταβιού εκτροφής μου που ζει στην Πάτρα, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, αποδείχθηκαν ότι όχι μόνο ακατάλληλοι αλλά και επικίνδυνοι για τη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης του κουταβιού και γενικότερα του σκύλου. Έχουν μάλιστα και πελάτες, που τους συστήνουν μέσα στην ασχετοσύνη τους και ως «κορυφαίους εκπαιδευτές». Κανά δυο περιπτώσεις που έχω στο μυαλό μου, όταν τους κάνω εικόνα, αυθορμήτως έρχεται στο λαιμό μου η κραυγή "Μακριάάα!!» Πολύ πιθανώς, αν πραγματικά θέλεις να εκπαιδεύσεις, έγκαιρα και έγκυρα το μωρό, να χρειαστεί να δουλέψεις με εκπαιδευτή σε άλλη πόλη, όπως Αθήνα, Τρίκαλα κλπ όπου υπάρχουν εκπαιδευτές, που από το αποτέλεσμα κρίνοντας, και τη σχετική τους κατάρτιση, έχουν να δώσουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της ορθής διαμόρφωσης συμπεριφοράς του κουταβιού της συγκεκριμένης φυλής.

Καλή συνέχεια



Αντζελίνα Κουτσούγερα
Κυρία μου, καλησπέρα.
Αν δεν επιμένεις στον χαρακτηρισμό "...ο δέκτης ειρωνεύεται" και δεν σε αποτρέπει από το να συνομιλήσουμε, πολύ θα ήθελα τις συμβουλές σου.
Ίσως να πέρασε απαρατήρητο αλλά πουθενά δεν είπα πως μου το χάρισε εκτροφέας το κουτάβι. Ιδιώτης είναι, με ένα ζευγάρι Ακίτα που γέννησαν έξι κουτάβια και μου χάρισε το ένα όπως χάρισε και τα υπόλοιπα. Είναι πρώτη και τελευταία γέννα της σκυλίτσας, γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αν νομίζεις πως μπορούμε ν' ανταλλάξουμε απόψεις, εγώ είμαι στη διάθεσή σου.
 
Last edited:


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
Καλησπέρα, σε όλους.
Θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα από τα ανωτέρω λεχθέντα.
Καταρχήν δεν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα της φυλής Ακίτα, στο πρόσωπο του οποίου να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής περιγραφές που δίνονται από τον κ. Μάκη: να εκτρέφει τη φυλή, να έχε εισάγει από την Ιαπωνία τους καθαρόαιμους γεννήτορες, να δωρίζει κουτάβι του, έστω και ουρά αυτού σε άγνωστο σύζυγο προσώπου που ευγνωμονεί και χωρίς την παραμικρή αναφορά στο pedigree της γέννας.

Περαιτέρω, ό,τι πιο επιπόλαιο ως κίνητρο απόκτησης σκύλου έχω ακούσει, είναι το «ε, ήταν και τζάμπα πώς να αρνηθώ;».


Καβατζώνουμε το τζάμπα σκύλο πρώτα, (Ο Θεός να βοηθήσει αυτό το τζάμπα, στο μέλλον, απολογιστικά, να μην ισοδυναμεί με πολλαπλό κόστος, τόσο οικονομικό όσο και ψυχικό) και εκ των υστέρων αναζητούμε πληροφορίες από «ομοιοπαθείς», λες και το να αποκτήσεις ένα ακίτα είναι πάθημα.


Στη συνέχεια, ενώ τα μέλη του φόρουμ από ότι βλέπω πρόθυμα τον καθοδηγούνε σε βασικά πράγματα, επιπέδου βασικών αυτονόητων γνώσεων, ο δέκτης προτιμά να ειρωνεύεται.


Για να το συνοψίσουμε το ζήτημα, παραιτηθείτε από την ιδέα και αυταπάτη ότι έχετε αποκτήσει ένα καθαρόαιμο κουτάβι της φυλής ακίτα και αρχίστε να φλερτάρετε με την πραγματικότητα, ότι ένας το λιγότερο πισαυλίτης σας πάσαρε το μωρό, με αναλήθειες και ανακρίβειες και ξεφορτώθηκε το κουτάβι ποιος ξέρει για ποιο λόγο.

Αν και μικρή σημασία έχει, ως χομπίστας εκτροφέας της φυλής, με μικρό αριθμό γεννών, κατά την ενασχόλησή μου με τη φυλή, θα απαντήσω στο αρχικό σας ερώτημα, για τη χρησιμότητα της εκπαίδευσης στο κουτάβι σας.

Για μένα είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτεί το κουτάβι που αποκτά κάποιος που δεν είναι γνώστης της φυλής και του ταπεραμέντου που το συνοδεύει και που το απέκτησε όλως τυχαίως. Να αποφεύγονται τα πειράματα που ενδεχομένως να αποβούν μοιραία στη διαμόρφωση τόσο του χαρακτήρα του μωρού, όσο και γενικότερα της συμβίωσής σας με αυτό.
Εγώ το τηρώ ευλαβικά, παρά το ότι πλέον έχω την εμπειρία να αποκωδικοποιήσω συμπεριφορές της φυλής.


Και προς διόρθωση – συμπλήρωση μερικών ανακριβειών που τέθηκαν από άλλα μέλη ανωτέρω:

· Η φυλή έχει εδώ και λίγους μήνες επίσημο Όμιλο, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΙΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – AKITA CLUB OF GREECE», στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω ως αντιπρόεδρος, το δε link που παρέθεσε η Mareco αντιστοιχεί στη σελίδα μας στο FB. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να ρωτήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, έχει και site το οποίο είναι το akitainu.gr.

· Τα pedigree έχουν καταγεγραμμένες τις εξετάσεις δυσπλασίας, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και μόνο αν έχουν γίνει με τον επίσημο ενδεδειγμένο τρόπο. Οι κληρονομικές παθήσεις δεν θα φανούν στο pedigree, ειδικά στο συγκεκριμένο κουτάβι, δεδομένου ότι μάλλον δεν θα μάθετε ποτέ από πού κρατάει η σκούφια του και τι κουβαλάει.

· Πράγματι ο Νίκος Βαζάκας, τυγχάνει ο εμπειρότερος, σοφότερος, παλαιότερος εκτροφέας της φυλής, με Ε (του Εκτροφέα) και Α (του Ανθρώπου), είναι και διεθνής κριτής, τόσο της φυλής όσο και ολόκληρου του γκρουπ. Όλοι τον συμβουλευόμαστε και όλοι του οφείλουμε πολλά από τις γνώσεις που ενδεχομένως έχουμε αποκτήσει σε σχέση με τη φυλή. Είναι "πατέρας" μας, χωρίς αυτό να παραπέμπει σε μεγάλης ηλικίας άνθρωπο, αντιθέτως. Είναι και ο Πρόεδρος του Ομίλου μας. Πρόθυμα καθοδηγεί, αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ την προθυμία του να καθοδηγήσει κατόπιν εορτής, περιστάσεις του τύπου «πήρα το κουτάβι νύχτα, αβασάνιστα κι ακώλυτα, επειδή ήταν τζάμπα κι έρχομαι τώρα σε σένα να μου πεις τι έπρεπε να κάνω πριν το πάρω».

· Η κα Ζανα Τσαφουλια που προτάθηκε ανωτέρω ως "εκτροφέας Πάτρας, που δεν κάνει συχνά γέννες", δεν είναι εκτροφέας και, μέχρι και σήμερα, καμία γέννα δεν έχει πραγματοποιήσει.

· Εκπαιδευτή στην Πάτρα δεν μπορώ να σου προτείνω, αντίθετα, μπορώ να σου πω ότι από έρευνα που έχω κάνει, προκειμένου να παραπέμψω ιδιοκτήτη κουταβιού εκτροφής μου που ζει στην Πάτρα, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, αποδείχθηκαν ότι όχι μόνο ακατάλληλοι αλλά και επικίνδυνοι για τη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης του κουταβιού και γενικότερα του σκύλου. Έχουν μάλιστα και πελάτες, που τους συστήνουν μέσα στην ασχετοσύνη τους και ως «κορυφαίους εκπαιδευτές». Κανά δυο περιπτώσεις που έχω στο μυαλό μου, όταν τους κάνω εικόνα, αυθορμήτως έρχεται στο λαιμό μου η κραυγή "Μακριάάα!!» Πολύ πιθανώς, αν πραγματικά θέλεις να εκπαιδεύσεις, έγκαιρα και έγκυρα το μωρό, να χρειαστεί να δουλέψεις με εκπαιδευτή σε άλλη πόλη, όπως Αθήνα, Τρίκαλα κλπ όπου υπάρχουν εκπαιδευτές, που από το αποτέλεσμα κρίνοντας, και τη σχετική τους κατάρτιση, έχουν να δώσουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της ορθής διαμόρφωσης συμπεριφοράς του κουταβιού της συγκεκριμένης φυλής.

Καλή συνέχεια



Αντζελίνα Κουτσούγερα
@loulou
Κύρια Κουτσουγερα καλησπέρα.
Ενδιαφέρον το μήνυμα σας και Γενικά θα ηθελα να ανφερω,οτι εκτιμώ πολύ την συνεισφορά σας στην φυλή,στον χώρο της Ελλάδας. Ωστόσο,δεν παρέλειψα το ότι αντικρουετε μια εκ των απαντήσεων μου στο θέμα. Στο site του ομίλου,η κυρια Ζανα Τσαφουλια,αναφερεται ως εκτροφεας,μαλιστα με ονομα εκτοφειου OH NO YASHIRO. Συνεπως,απο την στιγμη που ο ομιλος προσφερεται προς πληροφορηση μας,το σχολιο σας καταρριπτεται. Συμφωνα με τα δικα σας δεδομενα,η κυρια Τσαφουλια,αποτελει εκτροφεα. Επισης,οταν ανεφερα πως δεν κανει συχνα γεννες,το εγραψα σκεπτομενος πως δεν εχω δει ποτε καποιο Litter απο δικη της σκυλα,αλλα επειδη μπορει κατι να μου εχει διαφυγει εγραψα ''δεν κανει συχνα''. Ωστοσο,ο Raijin χρησιμοποιειται ως επιβητορας.
Επισης,μιας και βρεθηκατε στο thread και αναφερατε πως η ΜΗ εκπαιδευση ενος ακιτα αγνωστης προελευσης ειναι ενα πειραμα(πραγμα που σαφως συμφωνω),θα με ευχαριστουσε αν μας αναφερατε την γνωμη σας σχετικα με το αν χρειαζεται να εκπαιδευεται απο εκπαιδευτη,ενας ακιτα που προερχεται απο ενα ισορροπημενο γεανολογικο δεντρο,με εξαιρετικους γονεις κ.ο.κ Εγω μεχρι στιγμης εχω την εντυπωση πως η ανατροφη ενος τετοιου σκυλου,βασιζεται στον αλληλοσεβασμο,οπως ειπα και πιο πανω.
Με εκτιμηση,
Σπυρος
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Κυρία μου, καλησπέρα.
Αν δεν επιμένεις στον χαρακτηρισμό "...ο δέκτης ειρωνεύεται" και δεν σε αποτρέπει από το να συνομιλήσουμε, πολύ θα ήθελα τις συμβουλές σου.
Ίσως να πέρασε απαρατήρητο αλλά πουθενά δεν είπα πως μου το χάρισε εκτροφέας το κουτάβι. Ιδιώτης είναι, με ένα ζευγάρι Ακίτα που γέννησαν έξι κουτάβια και μου χάρισε το ένα όπως χάρισε και τα υπόλοιπα. Είναι πρώτη και τελευταία γέννα της σκυλίτσας, γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αν νομίζεις πως μπορούμε ν' ανταλλάξουμε απόψεις, εγώ είμαι στη διάθεσή σου.
Επίσης, για όνομα του θεού, η αναφορά μου σε... ομοιοπαθείς, ήταν καθαρά χιουμοριστική. Αν είναι να μου έρθουν και άλλα τέτοια "παθήματα" στη ζωή μου, ευτυχής θα είμαι...
 


loulou

Member
11 Ιουνίου 2011
20
65
www.koutsougera.gr
@Spyros-Akita

Στο site του ομίλου έχουμε καταχωρήσει όσους έχουν κατοχυρώσει επωνυμία εκτροφείου σε FCI. Η ιδιότητα του εκτροφέως, νομικά και κυνολογικά αποδίδεται σε όποιον πέραν του αναφερόμενου, έχει πραγματοποιήσει έστω και μια γέννα με θυληκό σκύλο της ιδιοκρησίας του. Η Ζάνα δεν έχει κάνει γέννα μέχρι σήμερα. Το ότι "ο Raijin χρησιμοποιείται ως επιβητορας", το γνωρίζω, τον έχω χρησιμοποιήσει στην πρώτη από τις δυο γέννες στις οποίες ήδη μέχρι σήμερα έχει "εμπλακεί".

Όσον αφορά στο θέμα εκπαίδευσης. Ναι είμαι υποστηρικτής της εκπαίδευσης, εφόσον γίνεται σωστά και αρμοδίως. Το ότι ένας σκύλος προέρχεται από ισορροπημένο γεναολογικό δένδρο, δεν συνεπάγεται και αυτοδίκαια ότι θα προκύψει και ισορροπημένο. Πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλουν ώστε να προκύψει ζώο με προβλήματα στη συμπεριφορά. Ενδεικτικά θα αναφέρω, το να τύχει σε χέρια όχι καλά εκπαιδευμένου και εξοικειωμένου με τις ιδιαιτερότητες της φυλής, ή κάποιου που δεν μπορεί να κουλανδρίσει τα κυριαρχικά ένστικτα του συγκεκριμένου σκύλου. Κάποιον που θα αποδεχτεί παραβατική ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του σκύλου, με την εσφαλμένη ιδέα "εντάξει τι περιμένεις; ακίτα είναι".
Ένας τέτοιος σκύλος συνεπάγεται δουλειά πολύ και ενασχόληση συστηματική, με θετικό φυσικά τρόπο και όχι συναγωνισμό του τύπου ¨θα σου δείξω εγώ ποιος είναι εδώ μέσα το αφεντικό". Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της φυλής, με αγάπη αλλά όχι αδυναμία, με σταθερές μεθόδους που θα ακολουθούνται από όλη την οικογένεια και πολλά άλλα.
Όσο δύσκολο είναι να δώσεις καλή ανατροφή σε ένα ζώο, τόσο εύκολο είναι να παραλάβεις από τον εκτροφέα σου και να καταστρέψεις ένα ζώο που ζούσε άριστα, στην κοιλιά της μάνας του, μετέπειταστην αγκαλιά της , στην αγέλη της τοκετοομάδας του και ενδεχομένως στην αγέλη που περιέχει κι άλλους σκύλους και ζώα.
Παρακολουθώ τα κουτάβια από τις γέννες μου πολύ στενά, πως εξελίσσονται και είναι αυτονόητα ότι δεν μεγαλώνουν όλα το ίδιο, παρόλο που προέρχονται όλα από το ίδιο περιβάλλον, γονείς (τα αδέρφια της ίδιας γέννας εννοώ), ή ακόμα κι αν μοιάζει ο τρόπος που μεγαλώνουν, δεν έχουν την ίδια ανταποκρισιμότητα στις παρόμοιες μεθόδους ανατροφής.
Αυτό άλλωστε γίνεται και με τα παιδιά μας και το καταθέτω ως μάνα δυο εφήβων. Στο ίδιο σπίτι από τους ίδιους γονείς οι χαρακτήρες διαφοροποιούνται.
Μου έτυχε πρόσφατα, σε γέννα που χρησιμοποιήθηκε αρσενικός μου κι ενώ όλα τα μωρά ήταν φιλικά και χαρούμενα, ένα από αυτά πήγε σε μια κυρία που κατάφερε να κάνει ένα κουτάβι σε δυο μέρες επιθετικό και αλλοπρόσαλλο. Δεν πίστευα στα μάτια μου και πήγα η ίδια να το πάρω πίσω. Ακόμα κι εμένα, με δάγκωσε όσο δεν με έχει δαγκώσει ενήλικος σκύλος. Στη συνέχεια το κουτάβι δόθηκε σε μια οικογένεια, από αυτές που εμείς προσευχόμαστε να βρίσκουμε για τα μωρά μας. Ένα μήνα μετά, το συνάντησα και από μακριά μπορούσες να αντιληφθείς ότι το κουτάβι το είχαν δουλέψει πολύ. Λες και ήταν άλλο κουτάβι...

Έτοιμο δεν το βρίσκει κανείς το κουτάβι, ούτε το παιδί, απλά όταν προέρχεται από ισορροπημένο περιβάλλον, από μητέρα ισορροπημένη αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσεις ένα κουτάβι απαλλαγμένο από κληρονομικού τύπου κουσούρια που ενδεχομένως να θέλουν περισσότερη δουλειά, ή ακόμα ακόμα να μην επιδέχονται βελτίωσης.

Γενικά ό,τι δίνεις παίρνεις. Νομίζω πως είναι γενικός κανόνας. Και είναι πολύ πιθανό να θέλεις να δώσεις αλλά να μην γνωρίζεις τον τρόπο. Εκεί υποστηρικτικά έρχεται ο εκπαιδευτής με την κοκκινη μπέρτα του και σε μαθαίνει τον τρόπο να διοχετεύσεις στο σκύλο τα απαραίτητα στοιχεία που θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα του.
Τέλος, να τονίσω ότι τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική μου άποψη και αποτέλεσμα της δικής μου εμπειρίας και ενασχόλησης με το θέμα.
 


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
@loulou
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Το ζητημα με την εκτροφεα,διευθετυθηκε και ευχαριστω,μιας και τελικα ειχα λανθασμενη αποψη,η οποια φυσικα απορρεει απο τα ''ιντερνετικα'' δεδομενα.
Φυσικα αναφερομαι σε ενα κουταβι που ναι μεν θα προερχεται απο ενα ισορροπημενο οικογενειακο περιβαλλον,αλλα θα συνεχισει να λαμβανει την ανατροφη που αρμοζει σε εναν προορισμενο ισορροπημενο σκυλο απο το αφεντικο του με την ταυτοχρονη καθογηγηση του εμπειρου Εκτροφεα.. Σαφως και οτι δινει κανεις παιρνει,αυτο ειναι ενα δογμα που συνανταται καθημερινως στην ζωη μας. Απλα το ζητημα που εθεσα ειναι αν ενα προετοιμασμενο -για την ανατροφη ακιτα-,εχοντας φυσικα την βοηθεια του εκτροφεα του,ειναι απαραιτητο να απευθυνθει σε εκπαιδευτη,τοσο για την εκπαιδευση του σκυλου,οσο κυριως και του ιδιου..Ωστε να αναγνωριζει τις αρνητικες συμπεριφορες,οπως αναφερατε,που ενας αλλος θα παραμελουσε σαν ''τυπικη συμπεριφορά ακιτα''.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Μάκης Σέργιος

Τελικά, ήρθατε σε επικοινωνία με κάποιον εκτροφέα; Αν ναι, τι συζητήσατε και τι σας είπε (δεν είναι απαραίτητο να δώσετε τα στοιχεία του, αν δεν επιθυμείτε, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο και για τους επόμενους που θα διαβάσουν, να μας μεταφέρετε τις πληροφορίες που πήρατε);

Στο dogforum ποια άλλα θέματα έχετε διαβάσει ή παρακολουθείτε;

Τι έχετε αποκομίσει από την σελίδα σε σχέση με τον σκύλο γενικότερα;
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
@Μάκης Σέργιος

Τελικά, ήρθατε σε επικοινωνία με κάποιον εκτροφέα; Αν ναι, τι συζητήσατε και τι σας είπε (δεν είναι απαραίτητο να δώσετε τα στοιχεία του, αν δεν επιθυμείτε, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο και για τους επόμενους που θα διαβάσουν, να μας μεταφέρετε τις πληροφορίες που πήρατε);

Στο dogforum ποια άλλα θέματα έχετε διαβάσει ή παρακολουθείτε;

Τι έχετε αποκομίσει από την σελίδα σε σχέση με τον σκύλο γενικότερα;
Αγαπητέ(ή) canis, να ελπίζω πως η επαναφορά σε κόσμια επίπεδα, είναι πραγματική σου επιθυμία;
Αν είναι έτσι, θα επιθυμούσα από τους διαχειριστές να σβηστούν τα τελευταία ποστ που ανταλλάξαμε.
Στη συνέχεια, μπορώ να σου περιγράψω με γλαφυρότητα, και τι συζήτησα με τον εκπαιδευτή που βρήκα και πόσα ωραία (όχι όλα) ανακάλυψα εδώ μέσα!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δυστυχώς οι διαχειριστές δεν προβαίνουν σε κατά παραγγελία ενέργειες αν δεν καταπατούνται κανονισμοί λειτουργίας του φόρουμ, ή αν δεν προκύπτει κάποιο χρηστικής υφής πρόβλημα.
 
  • Like
Reactions: Orilis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Μάκης Σέργιος

Μόνιμη επιθυμία μου είναι να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος που να αφήνει χρήσιμα συμπεράσματα και πληροφορίες.

Κατά τα λοιπά, είναι ακριβή τα όσα αναφέρει ο @sea-mol
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Ωραία, αυτό το ξεκαθαρίσαμε...
Επειδή με ρώτησες και πρωτύτερα αλλά μόλις σήμερα το είδα, και θέλω να ξεχάσω την επίθεση που - έκπληκτος - δέχτηκα μετά, θα σου απαντήσω...
Ο εκπαιδευτής με τον οποίο συνεννοήθηκα, μου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για απαιτητική ράτσα και ισχύουν επακριβώς όσα έγραψε η κυρία Αντζελίνα Κουτσούγερα πιο πάνω. Με αυτά συμφωνούν και όλα τα υπόλοιπα που διάβασα. Είμαι αισιόδοξος πως, με άφθονη αγάπη, επιμονή και υπομονή, ο μικρός θα εξελιχτεί σε έναν υποδειγματικό φίλο και φύλακα και κοντά μας θα περάσει μια ευτυχισμένη ζωή, όπως άλλωστε και τα άλλα τέσσερα σκυλιά που έχω μεγαλώσει μέχρι τώρα. Με τη βοήθεια του εκπαιδευτή, ακόμα και τα όποια λάθη γίνουν κατά την εκπαίδευση του Γιούρι, θα διορθωθούν έγκαιρα μια και θα μας επισκέπτεται συχνά.
Τώρα, για τα θέματα που λες, μπορείς εύκολα να συμπεράνεις πως επισκέφθηκα και εξάντλησα κάθε τι που αναφέρεται στα Ακίτα. Και δεν έχω τελειώσει ακόμα...
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Εν τω μεταξύ, ο πιτσιρίκος είναι ήδη ενάμισυ μήνα μαζί μας και είναι υποδειγματικός. Δεν δαγκώνει, κάνει την ανάγκη του μόνο έξω, παίζει σαν παλαβό, τρώει ...ανησυχητικά :p (τον πήρα 3800 και είναι 11 κιλα!). Έχει μάθει και τις πρώτες εντολές (κάτσε - κάτω - έλα - άστο), μόνο που προτιμά την ελευθερία του παρά το λουρί. Κι αυτό όμως, θα το μάθει σιγά σιγά. Κάτι δειλές εκδηλώσεις κυριαρχίας, φυσιολογικά πάει να μας τις περάσει αλλά δεν του γίνεται το χατήρι. Ξέρω πως, μεγαλώνοντας, ολο και θα δοκιμάζει τις ανοχές μου αλλά είμαι ...υποψιασμένος :LOL:
 
  • Like
Reactions: Spyros-Akita


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Και, παρακαλώ, κόψε τον πληθυντικό!
Αφού δήλωσες πως δεν τον προτιμάς, αισθάνομαι σαν να με προκαλείς, χρησιμοποιώντας τον.
Καληνύχτα και σε σένα και σε όποιον άλλο διαβάζει αυτές τις γραμμές.
 


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
Βαλτε και καμια ακομη φωτογραφια απο τον πιτσιρικα....!! Ειναι πανεμορφος,ομολογω..Αν και ποτε δεν ειχα ιδιαιτερη προτιμηση στα μακρυτριχα,αλλα κουταβια ειναι για ζουληγμα..
 


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
Επισης,αν εχετε και καποια φωτογραφια απο τους γονεις,θα ηταν και αυτο πολυ ενδιαφερον...!! :)
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf