Τώρα στα γεράματα......


Status
Κλειδωμένο θέμα

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ποσων μηνων το πηρατε το κουταβι απο τον κυριο που σας το εδωσε ; 4 κιλα,ουτε ενος μηνος θα επρεπε να ηταν...;
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Μάκης Σέργιος

Οπότε, δεν ήρθες σε επικοινωνία με εκτροφέα που επιθυμούσες αρχικά (είχα γράψει στο πρώτο μου μήνυμα όσους γνωρίζω) και που γνωρίζει την φυλή, αλλά με κάποιον εκπαιδευτή. Σίγουρα και αυτό πολύ χρήσιμο.

Η εκτροφέας της φυλής που μας τίμησε με την απάντηση της γράφει:

(Ο Θεός να βοηθήσει αυτό το τζάμπα, στο μέλλον, απολογιστικά, να μην ισοδυναμεί με πολλαπλό κόστος, τόσο οικονομικό όσο και ψυχικό)

Για να το συνοψίσουμε το ζήτημα, παραιτηθείτε από την ιδέα και αυταπάτη ότι έχετε αποκτήσει ένα καθαρόαιμο κουτάβι της φυλής ακίτα και αρχίστε να φλερτάρετε με την πραγματικότητα, ότι ένας το λιγότερο πισαυλίτης σας πάσαρε το μωρό, με αναλήθειες και ανακρίβειες και ξεφορτώθηκε το κουτάβι ποιος ξέρει για ποιο λόγο.
Αυτό είναι σημαντικό σε πολλούς τομείς και την απάντηση στο "γιατί" θα την βρεις σε πολλά θέματα στο φόρουμ, όπως και θα σου την εξηγήσει άψογα και κάθε ευσυνείδητος εκτροφέας.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πόσο εμείς γνωρίζουμε την φυλή του σκύλου που αποκτούμε, τα κίνητρα μας, ο τρόπος και η "πηγή" προέλευσης του κουταβιού μας. Επίσης, για πάρα πολλούς και πολύ σημαντικούς λόγους.

Για αυτά τα θέματα βρήκες κάτι που να σε βοήθησε να κατανοήσεις κάποια πράγματα στο φόρουμ;

Τι κατάλαβες και τι θα συμβούλευες κάποιον που θα σε συναντήσει με το κουτάβι και θα σε ρωτήσει πως μπορεί να αποκτήσει και αυτός ένα ίδιο;
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κυρία μου, καλησπέρα...... Αν νομίζεις πως μπορούμε ν' ανταλλάξουμε απόψεις, εγώ είμαι στη διάθεσή σου.
Κύριε Μάκη με το συμπάθειο κιόλας, αλλά αυτό ακούστηκε λίγο σαν να λέω εγώ στον Σπανούλη οτι αν θέλει να ανταλλάξουμε απόψεις για το μπάσκετ, είμαι στην διάθεσή του :p
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Παιδιά, καλημέρα

Πώς έλεγε ο Κώστας Χατζής στους ενθουσιώδεις ακροατές του;
"Λύσσα.... Όλα θα τα πώ!" :p:p:p

Αρχικά, καλέ μου Beyond Wonderland, τον πιτσιρίκο τον παρέλαβα σε ηλικία 39 ημερών. 23 Νοεμβρίου γεννήθηκε, 2 Γενάρη ...κατέλυσε στο νέο του σπίτι. Έκτοτε, έχει φάει τον...μισό μου προϋπολογισμό!

Σπύρο μου, αν και έχω "ένα θέμα" με τις φωτογραφήσεις και το ανέβασμα φωτογραφιών, κάνε ελάχιστη υπομονή. Οσονούπω...
Για τους γονείς, δεν στο υπόσχομαι. Μένει μακρυά ο τύπος.

canis,όπως διάβασες και στο ποστ της κυρίας, στην Πάτρα δεν υπάρχει εκτροφέας και αυτοί που είχες την προθυμία να μου υποδείξεις - και σ' ευχαριστώ, βρίσκονται μακρυά. Ωστοσο, έχω αποκαταστήσει επαφή με την Ζάνα Τσαφούλια, που είχε την καλοσύνη να μου συστήσει ο Σπύρος, εδώ στην Πάτρα, και ελπίζω πως θα βρει τον χρόνο και το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με μένα και το αρκούδι μου. Όσο για το άλλο - σωστό - που είπε, να παραιτηθώ δηλαδή από την ιδέα πως έχω καθαρόαιμο, ειλικρινά, καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν έχει οποιεσδήποτε "προσμίξεις" το DNA του. Επαναλαμβάνω, ο στόχος μου είναι να μεγαλώσω ένα ευτυχισμένο σκυλί. Τώρα, αν ο φίλος το σύστησε για "καθαρόαιμο" και δεν είναι, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι (παροιμία είναι). Είναι ένα υπέροχο κουτάβι και θα γίνει ένας θαυμάσιος σύντροφος - φύλακας.
Χωρίς να επιδιώκω να ακουστώ "κάπως", έχω εμπιστοσύνη στην πείρα μου αλλά και εδώ μέσα, βρήκα πλήθος από χρήσιμες πληροφορίες.
Τέλος, αν κάποιος με ρωτούσε για ένα ίδιο κουτάβι, θα ρωτούσα κι εγώ τον φίλο αν του έχει μείνει κανένα και θα του το σύστηνα ανεπιφύλακτα!

Φίλε(η) μου sea-mol , η παρατήρησή σου με τσάκισε!:LOL::LOL::LOL:
Έχεις απόλυτο δίκηο, αλλά η φράση μου έχει να κάνει με την παρουσίασή μου στο κοινό του φόρουμ, από τον φίλο canis - άθελά του, ελπίζω - περίπου σαν τον... Άδωνι Γεωργιάδη!
Ουσιαστικά, ρωτάω την κυρία αν έχει τη διάθεση να συνομιλήσει με έναν τύπο σαν αυτόν, τα χαρακτηριστικά του οποίου περιγράφηκαν μ' αυτόν τον τρόπο.
Αν την έχει, θα με κάνει πολύ χαρούμενο.
Αν όχι, δεν πειράζει... Καλή καρδιά!...


 
Last edited:


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
Κύριε Μάκη Καλημέρα...
Το σκυλι για ποιο λόγο το πήρατε 39 ημερών?? Αυτό είναι έγκλημα, δεν είναι υιοθεσία....Το κουτάβι Δεν πρέπει να απομακρύνεται από την τοκετοομαδα πριν τις 60 ημέρες,μιας και η μανα τους μαθαίνει τρόπους συμπεριφοράς Και διαφορα Αλλα. Λυπάμαι Που το λέω,αλλά η πιθανότητα το σκυλι να εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς είναι πολύ μεγάλη..
 


9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Κύριε Μάκη Καλημέρα...
Το σκυλι για ποιο λόγο το πήρατε 39 ημερών?? Αυτό είναι έγκλημα, δεν είναι υιοθεσία....Το κουτάβι Δεν πρέπει να απομακρύνεται από την τοκετοομαδα πριν τις 60 ημέρες,μιας και η μανα τους μαθαίνει τρόπους συμπεριφοράς Και διαφορα Αλλα. Λυπάμαι Που το λέω,αλλά η πιθανότητα το σκυλι να εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς είναι πολύ μεγάλη..
Έχεις δίκηο Σπύρο μου αλλά έτσι ήταν επιβεβλημένο, λόγω πολλών συγκυριών. Τ'ωρα, πάει, έγινε. Ελπίζω να μην εμφανιστούν τέτοια προβλήματα σαν αυτά που φοβάσαι και κάνω ό,τι χρειάζεται γι' αυτό.
 






canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Μάκης Σέργιος

Αν οι πληροφορίες που έχεις βρει στην σελίδα αυτή, το dogforum.gr, σου έχουν δώσει την εντύπωση πως αυτά που λες και πιστεύεις είναι ορθά και αν δεν διακρίνεις πολλά και σημαντικά λάθη, τότε ένας από τους δύο μας πλανάται.

Ίσως βέβαια και αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι "ότι ψάχνεις βρίσκεις" και στο ότι "ότι σε συμφέρει καταλαβαίνεις"... και μιλώ γενικώς αλλά και ειδικώς.

Όταν θα έχω περισσότερο χρόνο και διάθεση ίσως γράψω αναλυτικά (και) σε αυτό το θέμα για ποιους λόγους δεν πρέπει να γίνονται ανεύθυνα και ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα από ιδιώτες που δεν έχουν γνώσεις και δεν έχουν και κάποιο στόχο.

Ίσως γράψω για ποιους λόγους ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου θα πρέπει να ενημερώνεται για την φυλή που θα αποκτήσει, ιδιαίτερα αν αυτή είναι μια φυλή με ιδιαιτερότητες.

Ίσως ξαναπούμε για ποιους λόγους είναι πολλές φορές καλύτερο ένας άνθρωπος που απλά θέλει ένα σκύλο συντροφιάς να επιλέξει ένα αδέσποτο ή ένα ζώο από κάποιο καταφύγιο ("καθαρόαιμο" ή "ημίαιμο" δεν έχει σημασία).

Μπορεί να ξαναγράψω για την αξία που έχει το pedigree και που δεν έχει σχέση με "γαλαζοαίματους" και "καλλιστεία".

Να ξαναπούμε για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίζει ο σωστός εκτροφέας στην ζωή του κουταβιού στο μελλοντικό του σπίτι.

Να συζητήσουμε ξανά για το πολλαπλό κακό αντίκτυπο που έχουν οι ανεύθυνες γέννες και οι παρορμητικές αγορές ή υιοθεσίες αυτών των κουταβιών στα μεγάλα θέματα των σκύλων στην Ελλάδα (αδέσποτα, νεκρά, ταλαιπωρημένα, κακοποιημένα ζώα).

Να μιλήσουμε για την κατάλληλη περίοδο που ένα κουτάβι μπορεί να αποχωριστεί την τοκετομάδα του και την μητέρα του και πόσο αυτό επηρεάζει την σωματική και την ψυχική του υγεία.

Τέλος, ίσως πούμε ξανά γιατί ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα λάθη δεν πρέπει να τα ωραιοποιεί και να τα προσπερνά με ένα "...και τι να κάνουμε τώρα" και πως αυτό επηρεάζει μια γενικότερη, διαιωνιζόμενη κατάσταση με την οποία κάποιοι παλεύουν καθημερινά περιθάλποντας αδέσποτα, αναγκασμένοι να ζουν καθημερινές καταστάσεις πόνου και θανάτου μα και απαξίωσης όταν πάνε να πούνε "μια κουβέντα".

Ίσως στο μεσοδιάστημα καταφέρεις να βρεις μόνος τέτοια θέματα και αφού τα διαβάσεις, αν επιθυμείς, μπορείς να μοιραστείς ξανά τις απόψεις και την στάση σου απέναντι σε αυτά.

Προς το παρόν θα αφήσω το παρόν θέμα και νιώθω πως δεν έχω κάτι "ουσιαστικό" να προσφέρω...

Καλή συνέχεια!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Τέλος, αν κάποιος με ρωτούσε για ένα ίδιο κουτάβι, θα ρωτούσα κι εγώ τον φίλο αν του έχει μείνει κανένα και θα του το σύστηνα ανεπιφύλακτα!
Τραγικό!!! :eek:

Έχεις δίκηο Σπύρο μου αλλά έτσι ήταν επιβεβλημένο, λόγω πολλών συγκυριών. Τ'ωρα, πάει, έγινε.
Κλασσική δικαιολογία. Πάντα, την ίδια ακούμε :mad:

Κατά τα λοιπά, η ευγένεια μας μάρανε.

Το μόνο που μένει...κε.Μάκη, είναι να μας πεις [ενικός για να μην προκαλώ], ότι δεν θα έχεις και κανέναν απολύτως ενδοιασμό, αύριο-μεθαύριο, να αποκτήσεις και παιδάκι του...κου.Γιούρι. Γιατί...που είναι το κακό, να θέλεις μια κόπια, αυτού του σούπερ σκυλάκου ε; :rolleyes:
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Επίσης μια ερώτηση δεδομένου ότι έψαχνες εκτροφείς .....
Γιατί κάποιος εκτροφέας να ασχοληθεί με ένα κουτάβι που δεν είναι δικής του γέννας ή να ασχοληθεί με κάποιον ιδιοκτήτη, ο οποίος πήρε ένα κουτάβι της ιδίας φυλής και θέλει πληροφορίες για αυτή ... ;
 




9 Φεβρουαρίου 2017
31
23
66
Ίσως και να είναι έτσι, όπως τα λέτε παιδιά...
Όμως, επειδή... ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του (άλλη παροιμία) και επίσης... όποιος ανακατεύεται με τα πίττουρα τον τρώνε οι κότες (και νέα παροιμία), παρακαλώ να με συγχωρήσετε για την αναστάτωση που σας προκάλεσα, να θεωρήσετε την εγγραφή και την παρέμβασή μου στο φόρουμ σας, μια άτυχη παρένθεση, να κλείσει εδώ το θέμα και να με ξεχάσετε.
Κάτι τέτοιους σκουριασμένους τύπους σαν και εμένα, ούτε είσαστε υποχρεωμένοι ούτε σας είναι σε κάτι χρήσιμο, να τους ανέχεστε. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κύριε Μάκη, καμία αναστάστωση. Τίποτα δεν είναι προσωπικό, άλλωστε περνούν και φεύγουν ή μένουν πάρα πολλά μέλη απ το φόρουμ.
Αν δεν σας αρέσουν τα χνώτα μας, δεν μπορούμε να σας κρατήσουμε με το ζόρι, αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μας, δείτε το σαν πρόκληση και μείνετε. (y)
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μακη, το σκυλι σου ειναι σαν ψευτικο!! :love:

Παρολο που το αποκτησες με λαθος τροπο, ελπιζω να το μεγαλωσεις σωστα και οπως αρμοζει σε καθε σκυλο.

Και αφου πιασαμε τις παροιμιες ξεκινησες δυνατα με το 'τωρα στα γεραματα'. Δεν γινεται η συνεχεια της φρασης να ναι 'τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου'. Ειναι καπως απογοητευτικο. :)
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Κύριε Μάκη αρχικά καλως ήρθατε και να σας ζήσει το λούτρινο! (ειναι πανέμορφο)

Κοπιάστε, φτιάξτε καφέ και ξεκινήστε το διάβασμα... Καλό θα σας κάνει πιστέψτε με όπως έκανε και σε μενα και σε όλους όσους μπήκαμε στη διαδικασία να ενημερωθούμε! :)

Ελπίζω να τα λέμε
 






Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Αν τελικα αποχωρησει ο κος Μακης, απλα θα αποδειχθει οτι με οποιον τροπο και αν πεις σε καποιον τα λαθη του, αν ο ιδιος δεν εχει την διαθεση να δεχτει συμβουλες και να δει αλλιως καποια πραγματα που εχει παγιωμένα στο κεφαλι του, το αποτελεσμα δεν αλλαζει...αρα οταν κατηγορουμε καποιους εδω μεσα για "επιθεσεις" (που οντως πολλες φορες γινονται προκαταβολικα ή/και ξεπερνανε τα ορια), ας κρινουμε ,τουλαχιστον ταυτοχρονα, και την σταση του "αμυνομενου". Ελπιζω στο συγκεκριμενο θεμα να πιασει τοπο η τοση ευγενεια, για να αλλαξει την αποψη του ο κος Μακης και να αποτρεψει στο μελλον οποιον φιλο του ενδιαφερθει ειτε να παρει κουταβι απο τετοιες γεννες, ειτε ,ακομα καλυτερα, οποιον σκοπευει να κανει τετοια ζευγαρωματα...
κε Μακη τωρα που το πηρατε, με τις οποιες αδικαιολογητες συγκυριες τελος παντων, να σας ζησει με οσο το δυνατον λιγοτερο προβληματα.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf