Τhe higgler (η ιστορία του James Hinks)


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
το παρακατω κειμενο ειναι το πρωτο μερος ενος αρθρου της Rita Horter που δημοσιευτηκε στην canine chronicle,με τιτλο james hinks and the bull terrier στη σειρα masterminds το οποιο διαβασα προσφατα και εξιστορει την ιστορια του James Hinks,του ανθρωπου στον οποιο οφειλουμε τη ρατσα bull terrier και την προϊστορια αυτης.
για να μην κουρασ(τ)ω ,θα το ποσταρω σε συνεχειες .
θα παραθεσω την πηγη σε link,οταν τελειωσει το αρθρο για να μπορεσετε,οσοι θελετε,να το διαβασετε και στο πρωτοτυπο.
ελπιζω αυτο να μην παραβαινει τους κανονισμους του φορουμ.
η μεταφραση ειναι δικη μου:).
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
Το Birmingham, ενα απεραντο εργαστηρι
Ο James Hinks (1829-1878 ) γεννηθηκε στην πολη Mullingar της επαρχειας Westmeath ενα απο τα φτωχοτερα μερη στην Ιρλανδια . Οι γονεις του ηταν ο John Hinks -υποδηματοποιος-και η Charlotte Callew.Τα χρονια εκεινα ενας υποδηματοποιος ,κερδιζε χρηματα αρκετα μονο για να μην πεινασει η οικογενεια του. Ο τυφος,η φυματιωση και αλλες μεταδοτικες ασθενειες ηταν πολυ διαδεδομενες.Μολυσμενο νερο προκαλουσε εξαρσεις χολερας καθ'ολη τη διαρκεια του 19ου αιωνα.

Ο πατερας του James περασε καποιο χρονο της ζωης του στον στρατο και επειδη η οικογενεια του ζουσε σε διαφορα μερη κοντα στους στρατωνες ,πιθανοτατα να υπηρξε στρατιωτικος υποδηματοποιος.
Γυρω στα 1851, η οικογενεια Hinks ειχε μετακομισει. Εζησαν στις Phillips Street,Coventry Street και Balsall Street στο Birmingham,μια βιομηχανικη πολη που την περιεγραφαν τοτε ,ως ...ενα απεραντο εργαστηρι,ενα τεραστιο σιδηρουργειο, ενα αχανες καταστημα.Οι μονοι ηχοι που ακουγε κανεις ηταν ο ηχος των σφυριων και το σφυριγμα του ατμου που εβγαινε απο τους βραστηρες.

Δεν ηταν περιεργο λοιπον που ο δευτεροτοκος γιος τους James,ξεκινησε την καρριερα του ως χυτευτης χαλκου.Μεχρι το 1840 ,πανω απο 3500 ανθρωποι δουλευαν στα χυτηρια του Birmingham και ζουσαν σε μικρες και σκοτεινες εργατικες κατοικιες με ανεπαρκη υγιεινη , που τις μοιραζοντουσαν με μεγαλες οικογενειες.Ακομα κι ετσι ομως,ο James Hinks ηταν σε μια προνομιουχο θεση...ειχε δουλεια και εισοδημα.



Περιπλανωμενος εμπορος πουλερικων


Τον Ιανουαριο του 1851 ο Hinks ,παντρευτηκε την Elizabeth Moore στην εκκλησια του Saint Phillips και ο πρωτος τους γιος , ο James II γεννηθηκε τον Δεκεμβριο. Η κορη τους Mary γεννηθηκε το 1853 και την ακολουθησε ο Frederick το 1854.Κατα την περιοδο αυτη ο Hinks εγινε εμπορος και διακινητης πουλερικων.Το επαγγελμα αυτο ηταν προφανως υψηλοτερα στην κοινωνικη πυραμιδα ,γιατι ο Hinks εγινε κατοχυρωμενος εμπορος στο εμπορικο κεντρο του Birmingham και εκτρεφε συν τοις αλλοις ξενα και οικοσιτα πουλια και κουνελια.Το μπουλντογκ του ο "Old Madman" γεννηθηκε το 1855,ετσι ξεχωρα απο τα πουλια ,τα κουνελια και τα πουλερικα ,εγινε εκτροφεας και εμπορος σκυλων .

Ο Hinks δεν ηταν κανενας καλοκαγαθος ανθρωπος. Αρκετες φορες ειχε ερθει σε συγκρουση με το νομο.
Ξερουμε οτι γυρω στα 1855 εκανε καποιους μηνες φυλακη για πωληση κουνελιων τα οποια ηταν κλεμμενα απο τον κηπο του εφημεριου.Αλλη μια καταδικη ακολουθησε οταν ενας αστυνομικος του ζητησε να μετακινησει ενα κλουβι με κοτοπουλα απο ενα διαδρομο και ο Hinks τον γρονθοκοπησε.Παρ'ολα αυτα ομως εκανε προοδους στη ζωη του και στη συνεχεια εγινε ιδιοκτητης εγκαταστασεων κοντα στο εμπορικο κεντρο ,κατι πολυ βολικο για τη διατηρηση των αποθεματων του.Αρκετες φορες,αυτος και η οικογενεια του μετακομισαν σε πιο ευρυχωρες κατοικιες.

Η οικογενεια Hinks μεγαλωνε με ταχεις ρυθμους.Το τεταρτο παιδι τους ,ο Alfred,γεννηθηκε το 1855,ενω το ογδοο και τελευταιο ,η Louisa,το 1864.Αν και ο Hinks πουλουσε σκυλους απο τα μεσα της δεκαετιας του 50 , δεν τον αναφεραν ποτε στα μητρωα των παιδιων του ως εμπορο σκυλων .

Μονο αργοτερα στα μεσα της δεκαετιας του 60 καταχωρηθηκε ως "εμπορος πτηνων και σκυλων".

Υποθετουμε πως ο Hinks εγινε εμπορος σκυλων μετα τη γεννηση των περισσοτερων παιδιων του.
Παντα η γυναικα του ενεγραφε τα παιδια τους στο Ληξιαρχειο.Πιθανοτα λογω της υψηλης παιδικης θνησιμοτητας, η Elizabeth περιμενε καποιους μηνες πριν τα εγγραψει.Η οικογενεια Hinks παρ'ολα αυτα ομως φαινεται πως σταθηκε τυχερη,μιας και κανενα τους παιδι δεν απεβιωσε μωρο .

Εμπορος πτηνων και σκυλων

Χρονια πριν καταχωρηθει ως "εμπορος πτηνων και σκυλων" ο Hinks,εξετρεφε και πουλουσε σκυλους . Προσπαθουσε αραγε ολο αυτο τον καιρο με αυτον τον τροπο να αποφυγει τους φορους ;

Το 1865,η οικογενεια Hinks μετακομισε στο νουμερο 53 της Worcester Street ,αναλαμβανοντας το Sportsman Alehouse. Η διευθυνση αυτη μας ειναι γνωστη απο τον καταλογο της "μεγαλης ετησιας εκθεσης κυνηγετικων και λοιπων σκυλων". Το Sportsman Alehouse , το οποιο επισκεπτονταν εμποροι και ιχθυοπωλεις δεν ηταν κανενα φανταχτερο μπυροπωλειο.Ο ανταγωνισμος ηταν μεγαλος αναμεσα στο μαγαζι του Hinks και στις τριγυρω pubs. Αν και υπεβαλε αιτηση για αδεια καταστηματαρχη ,δεν την ελαβε ποτε. Ηταν λογω των παλαιοτερων του μικροπροστριβων με το νομο ή μηπως των καταδικων του ; Απλα δεν ξερουμε.

Στα 1877 ο Hinks κολλησε φυματιωση και πεθανε τον Μαϊο του 1878 49 ετων ,αφηνοντας πισω του μια χηρα και 8 παιδια,ηλικιας απο 13 εως 26 ετων.Πεθανε στην Belgrave Road,μια μεσοαστικη περιοχη.Γεννημενος σε μια απο τις φτωχοτερες περιοχες της Ιρλανδιας ,καταφερε να παρει την οικογενεια του απο τις φτωχογειτονιες και να συγκεντρωσει ακινητη περιουσια αξιας 450 λιρων.Συμφωνα με τη διαθηκη του, το σπιτι του κληρονομηθηκε απο τη γυναικα του Elizabeth.Ο θανατος του δεν τραβηξε την προσοχη των μεσων της εποχης...μια αραδα μονο στη "Birmingham Daily Post".
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Yorkaddict


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
το ονομα της αρθρογραφου ειναι Ria Hörter και οχι Rita Horter που εγραψα ...

επισης η χρονολογια της γεννησης-θανατου του Hinks ειναι 1829-1878 ,χωρις το smiley ....

να θυμηθω να μην ξαναγραψω τετοιες ωρες...
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
Θεαμα και διασκεδαση

Γραφοντας κανεις την ιστορια του bull terrier θα πρεπει να αναφερει την πρωιμη ιστορια των bulldogs και των terriers . Απο τον δεκατο τριτο αιωνα , σκυλοι ειχαν χρησιμοποιηθει στο bull-baiting ενα ειδος δημοσιου θεαματος .Σκυλοι τυπου bulldog παλευαν με ενα ταυρο σε μια αρενα ή ενα λακκο.Ηταν μια διασκεδαση και ενα θεαμα το οποιο αναγνωριζαν και παρακολουθουσαν ακομη και οι υψηλοτερες κοινωνικες ταξεις.Στην προσπαθεια τους να κανουν το θεαμα πιο ενδιαφερον,οι εκτροφεις αρχισαν να διασταυρωνουν τα bulldogs για τη δυναμη τους με τα terriers για την ταχυτητα τους,την αγριοτητα τους και την προσαρμοστικοτητα τους.Τα terriers αυτα ηταν εργασιακα terriers σε ποικιλια τυπων,μεγεθων και χρωματων.

Οι μαχες με ταυρους,αρκουδες και ασβους απαγορευτηκε στη Βρετανια το 1835 ,πολλες ομως παρανομες μαχες συνεχισαν να διοργανωνονται σε pubs ή μυστικες αρενες.Στα μεσα της δεκαετιας του 60,οι επαγρυπνουσες αστυνομικες δυναμεις ειχαν εξαλειψει τις αρενες αυτες απο τις πολεις και οι μαχες μεταφερθηκαν σε πιο απομερες περιοχες.Ο Kevin Kane,βιογραφος του Hinks, πιστευει πως ο Hinks δεν συμμετειχε ποτε σε σκυλομαχιες...για ποιο λογο να ρισκαρει τους σκυλους του των εκθεσεων σε ενα λακκο ,οπου μπορουσαν να σκοτωθουν ή να ακρωτηριαστουν ;

Αιμα απο terrier

Ο James Hinks δεν ηταν φυσικα ο πρωτος που διασταυρωσε bulldogs με terriers.Οταν ξεκινησε να αγοραζει ,να εκτρεφει και να πουλαει σκυλους ,πολλα απο τα bulldogs ειχαν ηδη μεσα τους αρκετο terrier ,χαρις σε παλαιοτερες διασταυρωσεις.Ειναι πιθανον στις αρχες να υπηρχε πολυ μικρη διαφορα αναμεσα στους σκυλους του Hinks και σε αλλα bulldogs ή bull-and-terriers στα καλλιστεια σκυλων.
Ως εμπορος σκυλων ο Hinks πουλουσε πολλες ρατσες:mastiffs,pointers,blood-hounds,king charles spaniels,pugs,μαυρα και καφε terriers,δαλματιας και ιταλικα greyhounds....,τα bulldogs και τα terriers ομως ηταν τα αγαπημενα του.

Χαρακτηρας παλιομουτρου

Το Sportsman Ale-house εγινε μια πολυ γνωστη pub,οχι μονο για νεους επαρχιωτες αλλα και για τους γαιοκτημονες που ερχοντουσαν να επισκεφτουν το εκτροφειο του Hinks και τους σκυλους του.Θεωρουνταν τιμη για καποιον να προσκληθει εκει.Μια φορα ,ενας νεαρος μεθυσμενος πυγμαχος μετα απο παρεμβαση του Hinks του ειπε να κοιταζει τη δουλεια του και αυτος τον χτυπησε στο σαγονι πετωντας τον εξω απο την pub.Πραγματικα ο Hinks ηταν λιγο παλιομουτρο ,αν και αυτο οφειλοταν περισσοτερο στις σκληρες συνθηκες των εμπορων στο βικτωριανο Birmingham.

Ενα αλλο γεγονος στο οποιο ο Hinks ειχε μπλεχτει, ηταν η κατηγορια του ξυλοδαρμου ενος bull terrier ,το οποιο ανηκε σε εναν αλλο εκθετη.Συνεβη οταν το σκυλι δαγκωσε τον Hinks.Ο ιδιοκτητης του δηλωσε οτι ο Hinks ειχε προσπαθησει να βγαλει απο τη μεση το σκυλι του απο τον εκθεσιακο στιβο.Η θεση του Hinks ως ενος σεβαστου εκτροφεα σκυλων εκθεσεων ειναι ισως και η αιτια που η υποθεση αυτη δεν προχωρησε.

Ο Old Madman και ο Puss

Ξερουμε πολυ λιγα πραγματα για τις πρωτες δραστηριοτητες του Hinks ως εκτροφεα και εμπορα σκυλων ,τα χρονια δηλαδη που εβαλε τα θεμελια για το μοντερνο bull terrier.Ο John Henry Walsh που εγραφε με το ψευδωνυμο Stonehenge ηταν απο τους πρωτους συγγραφεις που επαινεσε τον Hinks για την εξελιξη μιας νεας γενιας bull terrier.Δε γνωριζουμε ποιες ρατσες χρησιμοποιησε ο Hinks σε αυτη του τη δημιουργια,ή με ποια σειρα ,αν και ξερουμε το bulldog,το λειοτριχο terrier,το δαλματιας και πιθανοτητα το greyhound πηραν μερος σε αυτη τη μιξη.Ειναι βεβαιο ομως οτι το λευκο του bulldog ο Old Madman (Crib x Smit),γεννημενος το 1855 και εμφανιζομενος στις εκθεσεις του Birmingham το 1860,πατερας του Madman επαιξε μεγαλο ρολο.Το 1864 ο Stonehenge περιεγραψε τον Old Madman ως ενα σκυλο που δεν ειχε εκτραφει για τη δουλεια,δηλαδη οχι για σκυλομαχιες ,αλλα για τις εκθεσεις.

Ο Idstone (Αιδεσιμοτατος Thomas Pearce) περιεγραψε τον Old Madman ως ενα απο τα πρωτα bulldogs που παρουσιαστηκαν και ηταν ανταξια του ονοματος που ανηκε στον κυριο James Hinks του Birmingham.Ηταν ενα λευκο σκυλι και κερδισε το πρωτο βραβειο στη γενεθλια πολη του Hinks το 1860.Η μητερα του Madman το bull terrier Puss,μετεπειτα Old Puss (Rebel x Wasp),γεννημενη το 1861 και θεωρουμενη επισημα το πρωτο bull terrier ,παρουσιαστηκε το 1863 στους Cremone Gardens (Λονδινο,Chelsea) .Το 1862 ή το 1863 η Puss πιθανοτατα ειχε μια μυθικη μαχη κατα τη διαρκεια ή μετα απο μια εκθεση με καποιο pit bull ή bull terrier (ιδιοκτησιας του κυριου Tupper).Φερεται να σκοτωσε τον αντιπαλο της σε μιση ωρα και να επεστρεψε στον παγκο της με μονο μερικα σημαδια στη μουσουδα της.Οι περισσοτεροι νεοι συγγραφεις ωστοσο,δηλωνουν οτι αυτο το γεγονος ειναι μερος του bull terrier μυθου γιατι εχει αρκετα τεκμηριωμενα λαθη.Το ιδιο πιστευει και ο βιογραφος του Hinks ,Kevin Kane.

Στο διαστημα αναμεσα στο 1855 και στο 1868 ο Hinks ειχε στην κατοχη του για παραδειγμα τους παρακατω σκυλους: bull terrier Spring (Jerry x Daisy),Bulldog Nettle (Grip x Nettle),bull terrier,Young Puss (Old Madman x Old Puss),το terrier,Lady (Stormer x Daisy),bull terrier,Kit (αγνωστης γενεαλογιας),δαλματιας,Spot (Joss x Dinah) και ενα greyhound με το ονομα Dart (Chap x Fly).Ηταν επισης ο διοκτητης των γονιων των περισσοτερων σκυλων του.

Θα πρεπει εδω να τονιστει οτι το ολολευκο bull terrier δεν το προτιμουσε μονο ο Hinks αλλα και αυτοι που αγοραζαν τα λευκα κουταβια του.Αποτελεσμα ηταν ,τα εγχρωμα bull terriers να μην εξελιχτουν παρα μετα το 1900.






 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
Σκυλοι toy ολων των τυπων

Το 1862 ο Hinks πηρε μερος στην εκθεση "Φανταχτερων και λοιπων σκυλων" στην αποθηκη Holborn.Κερδισε πρωτιες με bulldogs και bull terriers.Οι εκθεσεις σκυλων ηταν ακομη φρεσκες και συνηθως πουλια και βοοειδη κρινοντουσαν στην ιδια εκθεση με τους σκυλους.

Μεχρι τη δεκαετια του 1860,λατρεις των σκυλων και συγγραφεις αρχισαν να παρατηρουν οτι ο James Hinks εξετρεφε ενδογαμικα αλλα και βασιζομενος σε εκτροφικες γραμμες,ενα νεο τυπο bull terrier εξαλειφοντας πολλα απο τα ανεπιθυμητα χαρακτηριστικα του bulldog διατηρωντας ομως το κουραγιο του.Προσθεσε ευγενεια στη φυλη χαρις σε ενα μακρυτερο λαιμο,κεφαλι και ακρα.Λεγεται πως χρησιμοποιησε δαλματιας σκυλους για να ενισχυσει τη γενικη του εικονα και greyhounds για μακρυτερα ακρα.

Μεχρι σημερα,υπαρχουν τεσσερις τυποι στα bull terriers:ο τυπος terrier,ο τυπος δαλματιας,ο τυπος bulldog και μια μεσης οδου τυπος που απο τους ειδικους θεωρειται ως ο ιδανικος τυπος,συνδυαζοντας αρκετα στοιχεια απο τους τρεις προηγουμενους .

Αργα αλλα σταθερα το bull terrier εισχωρησε στους εκθεσιακους στιβους.Η πρωτη εκθεση με κατηγορια για τη φυλη εγινε στο Leeds το 1861.

Το 1862 ο Hinks πηρε την εδρα στα "Caledonian Hall Scotch Stores"και μια εκθεση με σκυλους toy ολων των τυπων διοργανωθηκε εκει.Μια διαφημιση ελεγε:"Ο προεδρευων κυριος Hinks απο το Birmingham θα παρουσιασει τα δυο του bulldogs και bull terrier"τα οποια κατελαβαν τις πρωτες θεσεις στην εκθεση του Holborn.Το κοινο το κεντρισε μια τετοια ανακοινωση που οι περισσοτεροι απο τους καλυτερους σκυλους των αντιστοιχων κατηγοριων στο Λονδινο θα ηταν παροντες.

Κυριαρχια στον εκθεσιακο στιβο

Η παρουσια ενος σκυλου σε εκθεση ηταν σχεδον παντα ενδειξη οτι ο σκυλος ηταν προς πωληση.Το 1864,ο Hinks κοστολογουσε την Puss στις 25 λιρες και τον Madman στις 100.Παλιοι καταλογοι αναφερουν τους σκυλους που ο Hinks παρουσιαζε,αλλα δυστυχως δεν αποτελουν αξιοπιστη πηγη.Μπορουσαν να υπαρχουν αρκετοι σκυλοι με το ιδιο ονομα της ιδιας ρατσας και οι συμμετοχες του Hinks γινοντουσαν σχεδον σιγουρα προφορικα (τα ληξιαρχικα μητρωα των παιδιων του δειχνουν πως ο Hinks τα χρονια εκεινα δεν ειχε τελειοποιηθει στη γραφη).Για παραδειγμα οι σκυλοι εγγραφονταν ως :Χωρις-ονομα bull terrier του Hinks ή Godfrey's Dick (γραμμη του Hinks)και πολυ συχνα τα αποτελεσματα δεν ηταν ακριβη.Παρ'ολα αυτα ειναι ακριβες οτι σε μια κατηγορια με bull terriers πανω απο 4,5 κιλα στο Cremone Show το 1864,ο Hinks κερδισε την πρωτη θεση με τον Madman (Old Madman x Old Puss),μια δευτερη θεση με την Puss (Old Madman x Old Puss) και μια τριτη με την Old Puss (Rebel x Wasp).Τα μετεπειτα χρονια ο Hinks κυριαρχησε στις εκθεσεις και ενα χρονο μετα το θανατο του, ο Vero Shaw εγραψε για αυτον : "Στον αποθανοντα κυριο James Hinks της Worcester Street ,Birmingham πρεπει να αποδωσουμε τα ευσημα που εκανε γνωστη τη ρατσα στο κοινο στην ιδανικοτερη μορφη της και που με τους πασιγνωστους σκυλους του Old Madman και Puss στιγματισε τις σπουδαιοτερες εκθεσεις για μια μακρα περιοδο".

Μεταξυ του 1862 και 1870 ο Hinks συμμετειχε σε 82 (!) εκθεσεις.Αν λαβει κανεις υποψη του τους τροπους με τους οποιους ταξιδευαν οι ανθρωποι πριν απο ενα αιωνα,τα ταξιδια αυτα θα ηταν πραγματικοι αθλοι.Γυρω στα 1870 ο Hinks αποσυρθηκε απο την εκτροφη και τις εκθεσεις των bull terriers ,απο τη μια γιατι και αλλοι εκτροφεις χρησιμοποιουσαν τις γραμμες του πολυ επιτυχημενα και απο την αλλη ,γιατι εδινε μεγαλυτερο βαρος στο καταστημα του για μπυρα και αναψυκτικα .Ειναι πιθανο οτι εβγαζε περισσοτερα λεφτα απο την μπυρα παρα απο την εκτροφη και την εκθεση σκυλων.Αλλωστε το 1870 τα τρια νεωτερα παιδια του ηταν μονο 11,9 και 6 χρονων.

Ενα ημιαιμο κατα βαθος

Ο James Hinks εξαφανιστηκε απο τη κυνολογικη σκηνη γυρω στα 1870 ,το στιγμα ομως που αφησε στη φυλη ειναι τεραστιο.Το δημιουργημα του ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο και οι πρωτοι του σκυλοι,ο Old Madman,o Madman και η Puss θεωρουνται ως η απαρχη των bull terriers.Οσο για τις ρατσες που χρησιμοποιησε για τη δημιουργια του αυτη παραμενει μονο εν μερει μυστηριο. Ακομη και οι γυιοι του δε γνωριζαν με ακριβεια τους συνδυασμους που εκανε ή τα ονοματα στα γενεαλογικα δενδρα των πρωτων του σκυλων.Πιθανοτατα ουτε και ο ιδιος δεν ηξερε ή θυμοταν.

Στη δεκαετια του 1930 οταν ηταν πανω απο 80 χρονων, ο James Hinks ο Δευτερος εγραψε ενα αρθρο για το αμερικανικο περιοδικο "Dogdom".Σ'αυτο δηλωνε πως ο πατερας του ειχε χρησιμοποιησει ενα δαλματιας,ενα bulldog και ενα λευκο Αγγλικο terrier για να δημιουργησει τη φυλη.Το πως τη δημιουργησε αυτη ,μπορει κανεις να το διαβασει στο βιβλιο του Kevin Kane:"στο γεγονος οτι δημιουργησε αυτο που κατα βαθος ηταν ενα ημιαιμο και το παρουσιασε σε ενα ανυποψιαστο κοινο ως Το Bull Terrier.Οι κριτες της εποχης εδειξαν μια προτιμηση για τη δικη του γραμμη των bull terrier".

Αποτυπωμα

Ο Idstone χρησιμοποιησε τον τυπο απο τη γραμμη του Hinks ως αποτυπωμα για να γραψει "Τα σημεια του bull terrier", εναν προδρομο του προτυπου της φυλης,που πρωτοεκδοθηκε το 1888,10 χρονια αργοτερα απο το θανατο του Hinks.

Μπορει αραγε να εξηγηθει ο λογος που η γραμμη του Hinks ηταν τοσο επιτυχημενη και το πως συνεβη αυτος ο ανθρωπος αυτος συγκεκριμενα,να δημιουργησει μονος αυτη τη φυλη;Οι πρωτες διασταυρωσεις αναμεσα σε bulldogs και terriers πραγματοποιηθηκαν πολυ πριν ο Hinks το ξεκινησει και δεν ηταν καθολου ομορφες !Μια ευκολη εξηγηση ειναι πως ο James Hinks ηταν απλα ο καταλληλος ανθρωπος,στο καταλληλο μερος,την καταλληλη στιγμη.Δημιουργησε ενα συνδετικο κρικο αναμεσα στο παλιο κυνομαχικο σκυλι των ανθρακωρυχων του Staffordshire και στο bull terrier τον μοντερνο σκυλο συντροφιας και εκθεσεων.Το σκυλι της αρενας εγινε ο "λευκος ιπποτης".

Οι γιοι του Hinks,ο James o Δευτερος και ο Frederick,συνεχισαν το εργο του.Το 1933 ο ογδονταδιαχρονος James ο Δευτερος,επισκεφθηκε την εκθεση του Birmingham για εβδομηκοστη φορα και αυτο δεν εμεινε ασχολιαστο απο τις εφημεριδες.Ο Carleton Hinks,γιος του James του Δευτερου,εξετρεφε bull terriers ως το θανατο του το 1977.





Βιβλιογραφια


All about the bull terrier and the miniature bull terrier, Marilyn Drewes , 2005
James Hinks:Master craftsman, Kevin Kane , 2001
Bull terriers in Nederland , Alice van Kempen , 2005
The illustrated book of the dog , V.K.Shaw , 1881
Various websites




 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf