Φόρος τιμής στους αδέσποτους ήρωες


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μπορεί να μην έχω αδέσποτους σκυλοήρωες να αναφέρω, αλλά θέλω να γράψω για κάποια ζωάκια που κανείς ποτέ δε πρόσεξε, ούτε νοιάστηκε.
4 γατάκια και 1 σκαντζόχοιρος.
Όλα τους τα βρήκα νεκρά στη μέση του δρόμου. Άλλα μόλις είχαν χάσει τη ζωή τους από κάποιο αυτοκίνητο και άλλα ήταν ήδη κρύα και άκαμπτα.

Το πρώτο γατάκι που βρήκα ήταν λίγη ώρα νεκρό κοντά στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου. Μωρογατάκι ούτε 2 μηνών. Δεν είχα πολλές επιλογές.. Είτε θα το έπαιρνα από κει, είτε θα το πατούσαν και άλλα αυτοκίνητα.
Ήταν ακόμα ζεστό το σωματάκι του όταν το σήκωσα. Είχε κάδο εκεί δίπλα και έτσι το πέταξα..
Μακάρι να μπορούσα να το θάψω, αλλά που και πως...
Από τη μία σκέφτομαι οτι θα γινόταν χαλκομανία και από την άλλη σκέφτομαι τι γίνεται όταν τα απορριμματοφόρα μαζεύουν τα σκουπίδια...

Το δεύτερο ζωάκι που έπρεπε να μαζέψω από τη μέση του δρόμου ήταν ένας σκαντζοχοιράκος.
Ενήλικος πρέπει να ήταν, δεν ήταν μικρός σε μέγεθος.
Γυρνούσα από τη βόλτα με τα σκυλιά, όταν τον είδα. Νόμιζα οτι ήταν ζωντανός, γιατί τα σκυλιά είχαν πάθει παράκρουση μέχρι να πλησιάσουμε. Εκεί είδα και τη λίμνη αίματος από το κεφαλάκι του. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου να έρθει να πάρει τα σκυλιά και να μου φέρει σακούλες (πολλές) για να μπορέσω να τον σηκώσω.
Τότε, σταμάτησε και ένα ακόμα ζευγάρι, νομίζοντας οτι είναι ζωντανός, αλλά μόλις τους είπα οτι έχει πεθάνει, με άφησαν να τον μαζέψω μόνη μου.
Εκείνη τη νύχτα πρέπει να με είχαν βρίσει πολλοί οδηγοί.. Σε όσους περνούσαν, έκανα νόημα για να μη τον πατήσουν. Χαλάλι...
Μόλις μου έφερε τις σακούλες, προσπάθησα να τον σηκώσω... Τσιμπούσε ο άτιμος..
Τελικά τα κατάφερα... Σκέφτηκα να τον αφήσω μέσα σε ένα χωραφάκι που είχε απέναντι, αλλά φοβήθηκα οτι θα μαζευτούν αδέσποτα και γάτες και έτσι και ο σκαντζοχοιράκος, κατέληξε σε κάδο. :(

Τρίτη ήταν μία άσπρη μωρογατούλα. Στη διάρκεια της βόλτας με τα σκυλιά, την είδα στη μέση του μεγάλου δρόμου... Πλησίασα για να τη μαζέψω, αλλά δε τα κατάφερα. Την είχαν χτυπήσει τόσο πολύ που όλα τα όργανα ήταν έξω από το μικρό της σωματάκι. Για πόσο καιρό την έβλεπα στο ίδιο σημείο.. Μέχρι που πια δεν υπήρχε τίποτα... Ακόμα κοιτάζω το σημείο και τη θυμάμαι. Αυτή η γατούλα με πόνεσε πιο πολύ από όλα... Δε μπόρεσα να τη "βοηθήσω".

Την ίδια νύχτα που είδα την άσπρη γατούλα, στο τελείωμα της βόλτας, περάσαμε από το παλιό νοσοκομείο. Μέσα στη μέση του δρόμου και άλλη μία χτυπημένη γάτα.
Δε πρέπει να είχε ώρα που τη χτύπησαν. Η Νεφέλη μύριζε το αίμα μέτρα πίσω και με έτρεξε στο σημείο. Τα έδεσα σε ένα δέντρο που είχε δίπλα και την πέταξα και αυτή στον κάδο...


Τελευταίος, ήταν ένας γάτος... Μόλις είχα βγει βόλτα με τον κοντό. Βγήκαμε στο μεγάλο δρόμο, που ευτυχώς εκείνη την ώρα δε περνούσε ψυχή και περπατούσαμε μέσα στη μέση. Κάτι είδα με την άκρη του ματιού μου. Είπα να συνεχίσω, αλλά δε μπόρεσα. Γύρισα πίσω να κοιτάξω.. Ένας ενήλικος γάταρος.. Δεν είχε αίμα πουθενά, αλλά από την έκφρασή του, πονούσε μέχρι να φύγει. Ήταν μέσα στη μέση του δρόμου και κανείς δε σταμάτησε. Κανείς δε τον έκανε έστω στην άκρη... Έτσι, έμεινα μέσα στη μέση του δρόμου, για να μη περάσει κάποιο αμάξι από πάνω του (ξανά). Έψαχνα κουράγιο να τον σηκώσω και αυτόν, αλλά δε το έβρισκα..
Μέχρι που πέρασε ένας κύριος από το σημείο. Ήρθε να με ρωτήσει. Νοιάστηκε. Έδεσα τον Αζόρ σε ένα στύλο, με βοήθησε να τον σηκώσω και μου άνοιξε τον κάδο. Του είπα να έχει καλό ταξίδι και φύγαμε...


Πόσες τύψεις νιώθω κάθε φορά που πρέπει να ανοίξω τον κάδο και να ρίξω μέσα μία ψυχή.
Πόσες τύψεις νιώθω που δε μπορώ να τους προσφέρω κάτι παραπάνω.....

Θυμάμαι όλα τα σημεία στα οποία έχω βρει ζωάκια νεκρά. Κάθε φορά που περνάω από κει τα θυμάμαι σαν ελάχιστο φόρο τιμής. Θέλω να με καθησυχάζω οτι έστω και μετά το τέλος της ζωής τους, κάποιος νοιάστηκε. Δεν έγιναν ένας λεκές ακόμα στην άσφαλτο. (Τα έριξες σε κάδο και έγιναν κάτι πολύ χειρότερο, θα μου πείτε και δίκιο θα έχετε... Αλλά κάθε φορά δε ξέρω τι παραπάνω να κάνω... )

Καλό ταξίδι να έχετε και ελπίζω τουλάχιστον να πονέσατε όσο το δυνατόν λιγότερο μέχρι να φύγετε... Εγώ θα σας θυμάμαι, αν έχει κάποια σημασία...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και, τώρα πλέον, Φλόξυ μου... αγαπημένη μου γριούλα... στην Γειτονιά των Αγγέλων...
Και η Τατού, η φιλενάδα σου, ένα φάντασμα του εαυτού της...

Για σένα Φλόξυ...

Οι μεγάλες οι αγάπες δεν τελειώνουνε...
Δεν λυγίζουν, δεν ραγίζουν, δεν παλιώνουνε...
Οι μεγάλες οι αγάπες δεν πεθαίνουνε...
Στον Παράδεισο, τα βράδυα, μας πηγαίνουνε...

ΑΘΑΝΑΤΗ!!!
 














Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.547
6.974
Καλό ταξίδι κοριτσάκι... Να μου φιλήσεις τους αγαπημένους μου εκεί πάνω...
 
  • Like
Reactions: johnk




PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλό της ταξίδι. Κι αν δει τη Ζουκίτσα μας, να της πει οτι μας λείπει κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε όλους!
 






Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αθάνατη και ηρωίδα... Κι ευτυχής που γνώρισε φροντίδα, χάρη σε εσάς... Καλό της ταξίδι...
 
  • Like
Reactions: johnk




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλό παράδεισο στο κορίτσι (όχι ότι υπάρχει κι άλλη εναλλακτική δηλαδή...)
Κι ν πετύχεις τον Οδυσσέα (έναν τεράστιο σκυλομαλάκα με ένα πορτοκαλί πετσί πάντα στο στόμα, απομεινάρι από μπάλα του μπάσκετ) πες του ότι η μάνα μου ακόμα κουμπώνει κι ένα χάπι για την πίεση κάθε φορά που μιλάμε γι' αυτόν...
 
  • Like
Reactions: Lavernne and johnk






SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Τι θα έχει να διηγείται, η κούκλα, από αυτή την αξιοθαύμαστη ζωή! Πλήρης ημερών, με αξιοζήλευτη φροντίδα όταν την χρειαζόταν περισσότερο.

Κουράγιο, Τατού... Και @johnk ...
When these graven lines you see,
Traveller, do not pity me;
Though I be among the dead,
Let no mournful word be said.

(...)
Now, and with no need of tears,
Here they leave me, full of years,--
Leave me to my quiet rest
In the region of the blest.
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μαζί με τη Φλόξυ και όλους τους υπόλοιπους τετράποδους φίλους που έχουμε χάσει, βρίσκεται πλέον ο Κύριος Γιάννης (JohnK).
Nα μας τα προσέχετε!!

Έχουν ένα φύλακα άγγελο μαζί τους από σήμερα.... :(
Καλή ανάπαυση..