Χάπια - κάψουλες για δυσπλασία


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το Μουφ έκανε αρκετές ακτινογραφίες και γωνία Norberg και πλάγια (δυστυχώς η ορολογία μου έχει τα χάλια της) και του πήρανε και ακτινογραφία ισχύα και σπονδυλική στήλη. Η σπονδυλική του στήλη είναι μια χαρά και τις ακτινογραφίες μου τις δείξανε και εξηγήσανε αναλυτικά. Η δυσπλασία του θεωρείται ελαφρά διότι η κεφαλή του μηριαίου του είναι μέσα στην κοτύλη που είναι πλήρης, αλλά πρώτον δεν εφαρμόζει απολύτως (αν και το κενό είναι πάρα πολύ μικρό) και δεύτερον η κεφαλή δεν είναι απολύτως στρογγυλεμένη, εξ ου και τα μικρά κενά. Αυτό δείχνει προφανώς και την κληρονομικότητα και όχι ότι η δυσπλασία είναι αποτέλεσμα, π.χ. ατυχήματος, άρα επίκτητη. Μετά κοιτάξανε πόσο μυώδης είναι και το γεγονός ότι είναι πολύ αθλητικός συντείνει στη διατήρηση της κατάστασης ως έχει, αρκεί φυσικά να παίρνει τα φάρμακά του που φαίνεται να του κάνουν καλό και επιπλέον να διατηρήσει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεδομένου δε ότι ενέργεια έχει, τρέχει σα μουρλό, χοροπηδάει και δε φαίνεται να πονάει, καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι η δυσπλασία είναι ελαφράς μορφής. Πόνεσε λίγο μόνο όταν τον τεντώσανε για την ακτινογραφία λόγω φλεγμονής.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω σε ενα αδεσποτο με δυσπλασια εδινα αρκετο καιρο τα arthroluxyl. Ανα καιρους που ειχε κρισεις και δεν μπορουσε να κινηθει εδινα Rymadill η κορτιζονη μετα απο συννενοηση με τον κτηνιατρο.
Αλλα επειδη το athroluxyl μου πεφτει καπως ακριβο πλεον δινω αυτα http://www.dorwest.com/Catalogue/Dietary-Supplements/Glucosamine-Chondroitin-tablets και παει πολυ καλα!
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το osteoflex αναφερει οτι ειναι βραδειας αποδεσμευσης.Τι σημαινει;Αν δηλαδη ηταν ταχειας;
Οποιος με πει ασχετη,ειναι κακοπροαιρετος.Ενταξει;;;:rolleyes:

Sara,στο dasuquin,ανα ποσα κιλα ειναι οι καψουλες;Σε εσενα κραταει 5 μηνες,εμενα θα κραταει παραπανω.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
To Dasuquin κυκλοφορεί σε τρεις εκδοχές: για σκυλιά κάτω από 60 pounds (27 κιλά), για σκυλιά πάνω από 60 pounds (27 κιλά) και για πολύ μεγάλα σκυλιά. Αναλόγως του βάρους του σκύλου σου αγοράζεις και το κατάλληλο μπουκάλι που συνήθως έχει μέσα 150 χάπια, δηλαδή 150 δόσεις. Το μπουκάλι για μικρότερα σκυλιά είναι και φτηνότερο. Θα σου φτάσει δηλαδή για 5 μήνες αλλά θα σου στοιχίσει λιγότερο. Τα χάπια δεν πρέπει να σπάζονται. Επίσης όταν ξεκινάς το σκυλί στην αρχή, του δίνεις δυο την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ, για δυο βδομάδες αν θυμάμαι καλά (κοίταξε τη δοσολογία πάνω στο μπουκάλι). Μετά κάνεις συντήρηση με ένα την ημέρα για την υπόλοιπη ζωή του.

Η βραδεία αποδέσμευση αναφέρεται στη συνεχή διάσπαση του φαρμάκου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μην το αποβάλει ο οργανισμός ως παραπάνω όταν δίνεται με μιας, αλλά να το παίρνει όλη τη μέρα. Το ίδιο κάνουν με τα αντιβιοτικά ώστε να είναι πιο σταθερή η δόση και να την παίρνει ο οργανισμός όταν πρέπει.

Για το Dasuquin κοιτάξτε και τις κριτικές στο ίντερνετ. Είναι μοναδικό και θεωρείται ο χρυσός κανόνας για την αντιμετώπιση αρθρίτιδας και δυσπλασίας στα σκυλιά. Κοιτάξτε επίσης το μπλογκ αυτού του κτηνιάτρου για ζητήματα αρθρίτιδας και δυσπλασίας:

http://www.dogarthritisblog.info/
 
Last edited:


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν έτρωγε ο σκύλος σας κόκκαλα, μεδούλι και χόνδρους θα σκεφτόσασταν τα συμπληρώματα γλυκουσαμίνης/χονδροτίνης?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καταρχήν το Μουφ τρώει κόκκαλα, ρουφάει με θόρυβο τα μεδούλια και κρατσανάει χόνδρους σε καθημερινή βάση και μετά θέλει και επιδόρπιο, ει δυνατόν ολόκληρο γουρούνι στην καθισιά!! Τα συμπληρώματα όμως τα χρειάζεται για τα πόδια του που έχουν δυσπλασία. Όλα αυτά τα κόκκαλα τα έτρωγε και πριν, από τότε που τον πήρα, αλλά δυσπλασία είχε. Τη μεγάλη διαφορά την είδα από τότε που του ξεκίνησα Dasuquin και Welactin όπως είπε η κτηνίατρος. Το Dasuquin έχει και άλλες ουσίες και όχι μόνο γλυκοσαμίνη/χονδροϊτίνη.
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ε, αν έχεις μεγαλύτερο σκύλο θα πάρεις τη μεγαλύτερη δόση που επίσης έχει 150 χάπια στο μπουκάλι. Το μεσαίου μεγέθους είναι από 27 μέχρι 55 κιλά (60-120 pounds) που επίσης έχει 150 χάπια. Ζυγίζει ο δικός σου περισσότερο? Η διαφορά είναι απλώς την τιμή.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το dasuquin,δεν ερχεται στην Ελλαδα...:(
Μου το ειπε η κτηνιατρος και τωρα οσο ψαχνω,βλεπω οτι δεν εχουμε.Παραγγελια μονο απο ιντερνετ.

Σαρα,ο δικος μου τωρα ειναι 55 κιλα.Αν το παραγγειλω ομως θα παρω για μεγαλυτερα σκυλια,γιατι δεν ειναι αυτο το τελικο του βαρος.
 
Last edited:


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καταρχήν το Μουφ τρώει κόκκαλα, ρουφάει με θόρυβο τα μεδούλια και κρατσανάει χόνδρους σε καθημερινή βάση και μετά θέλει και επιδόρπιο, ει δυνατόν ολόκληρο γουρούνι στην καθισιά!!
Τιν τούτο που ακού ταυτιά μου?
Εγώ νόμιζα πως ήσουν ενάντια στα ωμά? :D
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τα κρέατα ναι. Τα καπνιστά κόκκαλα όχι. :) Όσο για το Dasuquin προσπάθησες Ελένη να δεις αν σου έρχεται από Amazon?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εννοω οτι δεν εχουμε σε πετσοπ και φαρμακεια.
Απο διαδικτυο,σιγουρα θα μπορω.Παντως στο ebay,δεν εχουν.Θα προτιμουσα παντως να μπορω να το αγορασω απο μαγαζι.Θα ηταν πιο ευκολο...
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δινω στο σκυλο osteoflex και επειδη δεν ειδα διαφορά,ρωτησα τη γιατρο για την ποσοτητα χονδροιτινης,γλυκοσαμινης και μου ειπε γυρω στα 1200mg,για το δικο μου σκυλο.
Οταν της ειπα οτι επειδη ειναι ανθρωπινα χαπια μηπως ειναι υπερβολικα για το σκυλο μου ειπε οτι ο σκυλος εχεις περισσοτερες αναγκες απο τον ανθρωπο και δεν συγκρινονται τα κιλα ουτε οι αναγκες του με αυτα του ανθρωπου.
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος πατάει στα δυο πόδια και κάθε βήμα του είναι μια μικρή πτώση, διαφορετικό κέντρο

βάρους , τότε έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη σε ποσότητα από τον σκύλο.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω.Αυτα μου ειπε η γιατρος,αυτα λεω.Αλλα ακομα και κτηνιατρικα σκευασματα να δεις,η συνιστωμενη ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη των ανθρωπων.Τουλαχιστον στα μεγαλοσωμα σκυλια.
 


ellif

Active Member
31 Αυγούστου 2007
33
0
ηρακλειο κρητης
Πόσο μικρή ?

Arthroluxyl είναι ανθρώπινο και πολύ φθηνό σε σχέση με αυτά.
εμενα μου τα εδωσε ο κτηνιατρος κ λενε πανω κτηνιατρικη χρηση οποτε λογικα επιρεαζουν κ τα οργανα στα ζωα σωστα? διαφωτιστε με..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf