Χμμμ μας λείπουν κάποια μόρια... (Τζακ Ράσσελ)


Colobosto

Member
24 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω τον Άτλα, ένα Τζακ Ράσσελ Τεριέ, ο οποίος αν και 7 μηνών δεν έχει εμφανίσει τα σημεία ανδρισμού του ακόμα. Εξ αρχής και από τις πρώτες επισκέψεις στον γιατρό υπήρξε η συζήτηση γιαυτό το θέμα.
Έχει βρεθεί κανείς σ' αυτή την περίπτωση και συγκεκριμένα για αυτή τη ράτσα σκύλου, γιατί άκουσα από άλλο ιδιοκτήτη πως είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να περιμένω ακόμα 2-3 μήνες για να ξαναπάω στο γιατρό.
Υπάρχει περίπτωση να σωθεί η κατάστασή του;

Παρεμπίπτοντος πολλές φορές έχω δει να κινήτε κάτι στην κοιλία του και άλλες φορές και πιο χαμηλά. Κάτι που μπορώ να κάνω εγώ, καμιά θεραπεία, καμιά άσκηση;

Βασίλης από Θεσσαλονίκη.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Αν ο σκύλος σου είναι από εκτροφέα, τον ενημερώνεις και τον συμβουλεύεσαι.
Μου φαίνεται πολύ, 7 μηνών να μην τα έχει εμφανίσει. Και αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, θα πρέπει να επέμβεις άμεσα. Ο γιατρός σου τι λέει;
 


Colobosto

Member
24 Φεβρουαρίου 2012
11
0
Θεσσαλονίκη
Δε μίλησα ακόμη.. Λέω να πάω αρχές του Σεπτέμβρη (No money, no honey). Αλλά μέχρι τότε θα ήθελα να ξέρω κάποιες εμπειρίες φίλων του Φόρουμ.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Σημαντικότερες από τις εμπειρίες των φίλων, είναι οι γνώσεις του γιατρού σου.
Πάρτον τουλάχιστον τηλέφωνο.
Αν συμβαίνει κάτι και δεν αναπτύσσονται σωστά, μπορεί να χρειάζεται άμεση παρέμβαση, για να μην καταστεί μοιραία η περίπτωση. Μέχρι αρχές Σεπτέμβρη, μπορεί να είναι αργά.

Το "no money..." sorry αλλά έπρεπε να το έχεις συμπεριλάβει στα πλάνα απόκτησης σκύλου. Κυρίως όσον αφορά, τα ιατρικά θέματα.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Να υποθέσω ότι ο σκύλος σου δεν είναι απο εκτροφέα και δεν γνωρίζεις τους προγόνους του?
Έχε υπ`όψιν σου ότι θα πρέπει να τον πας στο γιατρό για αφαίρεση. προφανώς είναι κάπου μέσα του και δεν θα κατέβουν, αν δεν τους αφαιρέσεις όμως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μετατραπούν σε κακοήθιες.

Το τσιουάουα των γονειών μου, είχε παρόμοιο πρόβλημα, δεν κατέβηκε ποτέ ο ένας όρχις και τελικά προχωρήσαμε σε αφαίρεση.
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εξ αρχής και από τις πρώτες επισκέψεις στον γιατρό υπήρξε η συζήτηση γιαυτό το θέμα.
Καλησπέρα...άρα ο γιατρός σου να υποθέσω είναι γνώστης της κατάστασης του σκυλιού ? Τι σου είπε ?
 








Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Η κρυψορχια ειναι κληρονικη νομιζω οποτε αν ηταν απο σωστη εκτροφη μαλλον οι πιθανοτητες θα ηταν λιγοστες να το εμφανισει. Μπορει να τα δεις να κουνιουνται κατω απο το δερμα της κοιλιας καποιες φορες. Οπως και να εχει (επειδη δεν γνωριζω αν κατεβαινουν στο οσχεο πλεον φυσιολογικα αλλα δεν υπαρχει και λογος) μαλλον πρεπει να στειρωθει ο σκυλος και να αφαιρεθουν εντελως διοτι υπαρχει κινδυνος να γινουν καρκινωματα.
 




Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ο σκυλος σου χωρις πεντιγκρι κι εκθεσεις ειναι ημιαιμος οποτε αφου του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ζευγαρωσει κι αφου θα ναρκωθει για χειρουργειο τετοιας φυσεως καλυτερα να μην ρισκαρεις περαιτερω και να ξεμπερδευεις μια κι εξω με το θεμα. ;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95