γεια σε ολους!! θελω τις πολυτιμες γνωσεις σας!


karamouzas7

Member
3 Οκτωβρίου 2009
6
0
37
atnina, peristeri
λοιπον..... εδω και καιρο εψαχνα να βρω καποιο σκυλο(αδεσποτο κατα προτιμηση γιατι ειμαι αντιθετος στα pet shop και στην εμπορεια ψυχων που κανουνε και γιατι καλυτερα να παρεις ενα σκυλο απο τον δρομο...) μετα απο ενδελεχη ερευνα στο dog forum και στο adespoto.gr βρηκα ενα BASSET HOUND. Εγω μενω σε πολυκατοικια με τους γονεις μου. Ο λογος που με κανει να θελω να παρω το συγκεκριμενο σκυλι ειναι οτι α) ειναι μικροσωμο. β) ειναι καλη επιλογη για σπιτι διοτι δεν ειναι καποιο πολυ δραστηριο σκυλι. θελω να μου πειτε την γνωμη σας για αυτο!!! s.o.s την παρασκευη εχω κλεισει ραντεβου με την φιλοζωικη.... ειναι καλη επιλογη κατα την γνωμη σας?????
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το θεωρώ υπέροχο σκυλί. Από κει και πέρα φαντάζομαι ότι είναι ημίαιμο basset έτσι δεν είναι?
Ενήλικο? Κουτάβι?

Ως προς το εμπόριο σκύλων είσαι λάθος. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα pet shops, αλλά αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ θα δεις ότι ο τρόπος για την απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου που προτείνεται είναι η αγορά από έναν καλό και ηθικό εκτροφέα.
 


karamouzas7

Member
3 Οκτωβρίου 2009
6
0
37
atnina, peristeri
ναι ειναι 3,5 μηνων. αρσενικο ειναι. δεν εχω κανενα προβλημα αν ειναι καθαροαιμο η οχι...μηπως γνωριζεις σχετικα με τον χαρακτηρα του κατι? εχω διαβασει οτι ειναι λιγο ξεροκεφαλα! ειδα και μερικα post στο forum σχετικα με αυτη την ρατσα!
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν εχω κανενα προβλημα αν ειναι καθαροαιμο η οχι...μηπως γνωριζεις σχετικα με τον χαρακτηρα του κατι? εχω διαβασει οτι ειναι λιγο ξεροκεφαλα! ειδα και μερικα post στο forum σχετικα με αυτη την ρατσα!
μα εαν δεν ειναι καθαροαιμο, πως θα μαθεις χαρακτηριστικα του, διαβαζοντας γι αυτην την ρατσα? γινεται?
εξαλλου , ο χαρακτηρας επιβαρυνεται πολυ και απο τα βιωματα.
αρα για τον χαρακτηρα του θα πρεπει να ρωτησεις αυτους που το εχουν και να μαθεις οσες λεπτομερειες περισσοτερες γινεται (?) για το πως εζησε το σκυλακι μεχρι να το βρουν αυτοι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
3,5 μηνών καθαρόαιμο χαρίζεται στην φιλοζωική ?
Αν δεν είναι καθαρόαιμο και έχει ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ basset hound πρόσεχε, γιατί είσαι θύμα παραπλάνησης. Το σκυλί μπορεί να είναι στον χαρακτήρα ΣΑΝ Basset Hound, αλλά μπορεί και ΟΧΙ, και μιάς και φάινεται ότι ψάχνεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (αν δεν είναι έτσι αγνόησε το post μου) πρέπει να αγοράσεις ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ από εκτροφέα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κατ' εμέ είναι καταπληκτική επιλογή και μπράβο σου! Τυχερό και το σκυλάκι που θα το πάρεις διότι ακούγεσαι υπεύθυνο άτομο που ξέρει να ενημερώνεται και να κάνει σχέδια ώστε να μη βρίσκεται προ απροόπτου.

Μόλις το πάρεις, ρίξε φωτογραφίες να το θαυμάσουμε κι εμείς! :)

Προς τους υπόλοιπους περί χαρακτήρα ημίαιμων (που μπορεί το σκυλί να μην είναι και να είναι κάλλιστα καθαρόαιμο): στα DNA τεστ εδώ κάνουνε και πορτρέτο του πιθανού χαρακτήρα των ημίαιμων βασισμένοι στα χαρακτηριστικά των φυλών που ανιχνεύουν και νομίζω και στα ποσοστά που βρίσκουν. Ακολουθούν κάποιους κανόνες όμως, δεν πρόκειται απλώς για σούμα.

Σχετικά με το πώς επιλέγει κανείς σκυλί από καταφύγιο και τα τελευταία τεστ αξιολόγησης, είχα κάνει ποστ παλιά όταν πήγα σε κείνο το σεμινάριο στο Σικάγο:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6192&page=3
 
Last edited:


karamouzas7

Member
3 Οκτωβρίου 2009
6
0
37
atnina, peristeri
οχι δεν ειναι καθαροαιμο! νομιζω οτι το ειπα στην αρχη. ειναι ημιαιμο basset hound δεν ξερω με τι. εξωτερικα παντος ειναι ιδιο. εχει τα βασικα χαρακτηριστικα. κοντο με μεγαλα αυτια κοντοτριχο με γυαλιστερο τριχωμα. ολα αυτα τα εχω δει απο φωτογραφια, οποτε ασφαλη συμπερασματα δεν μπορω να βγαλω. την παρασκευη θα το δω το σκυλι απο κοντα!τα γενικα χαρακτηριστηκα της ρατσας ηθελα να μαθω. αν ειναι καλο για σπιτι και διαφορα αλλα τετοια... απλα ρωτησα μηπως καποιος απο εσας ειχε η εχει τετοιο σκυλο και γνωριζει τις ιδιαιτεροτητες του σκυλου. βασικα δεν ψαχνω συγκεκριμενα για αυτη την ρατσα, απλα μου κεντρισε το ενδιαφερον! οσο για τα βιωματα που μου ειπες φιλε galazio τι να σου πω! απο τον δρομο το μαζεψαν το σκυλι! δεν ξερω τι εχει αντιμετωπησει ως τωρα στην συντομη ζωη του!:):):):)
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό δεν είναι :) ?
http://adespoto.gr/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=5316&Itemid=55
Είναι πολύ χαριτωμένο σκυλάκι, αλλά απ' τη φωτογραφία δεν μπορείς με τίποτα να πεις αν είναι ή όχι basset (τουλάχιστον εγώ).
Άλλωστε το ξεκαθαρίζει... ημιαιμάκι είναι το καημένο το κουταβάκι! Μπορεί άνετα να βγει ήσυχο και τεμπέλικο όπως το basset, μπορεί να βγει και διαολάκι όπως τo beagle.
Δεν σε αποθαρρύνω απ' την υιοθεσία του, φαίνεται πολύ χαριτωμένο και όπως λέει και η αγγελία είναι "καλοκάγαθο" (κουτάβι θα μου πεις).
Αυτό που θα πρότεινα είναι να σταματήσεις να ψάχνεις για τα χαρακτηριστικά των basset και να πας να δεις το σκυλάκι.
Αν θέλεις basset, απλά πάρε basset.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταλαβαίνεις ότι από την στιγμή που είναι μίξη δεν μπορείς να ψάχνεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ?
Η απαντηση που εψαχνα σε μια άλλη πιο παλια συζητηση.
Ευχαριστω denis.
 


karamouzas7

Member
3 Οκτωβρίου 2009
6
0
37
atnina, peristeri
ναι αυτο ειναι Chloe. θα παω την παρασκευη να το δω. μαλλον θα το παρω. οπως ειπα δεν με νοιαζει η ρατσα... θελω απλα να ειναι βολικο για διαμερισμα και οχι καποιο πολυ μεγαλο, γιατι και αυτο δεν θα περναει καλα και θα δημιουργει προβληματα! θα παω την παρασκευη και θα το δω! μου αρεσει παντως που ειναι ετσι τεμπελικα σκυλια! εχω δει απιστευτα video στο youtube!!! το κορυφαιο ειναι που ροχαλιζει!!!!!
 


karamouzas7

Member
3 Οκτωβρίου 2009
6
0
37
atnina, peristeri
Καταλαβαίνεις ότι από την στιγμή που είναι μίξη δεν μπορείς να ψάχνεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ?
σιγουρα... απλα τα γενικα χαρακτηριστηκα του ηθελα να μαθω!!! αν ειναι διασταυρωση με κανα jack russell terrierθα βγει διαολος! αλλα αν ειναι με κανα ιδιου τυπου σαν αυτο "λογικα" θα βγει ενα ηρεμο σκυλακι! θα δειξει! την παρασκευη θα ξερω!
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θελω απλα να ειναι βολικο για διαμερισμα και οχι καποιο πολυ μεγαλο, γιατι και αυτο δεν θα περναει καλα και θα δημιουργει προβληματα!
Oταν παίρνεις ένα ημίαιμο δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς το μέγεθος του.

μου αρεσει παντως που ειναι ετσι τεμπελικα σκυλια! εχω δει απιστευτα video στο youtube!!! το κορυφαιο ειναι που ροχαλιζει!!!!!
Εχεις δει καθαρόαιμα.., μην το μπερδεύεις..

Δεν μπορείς να υπολογίζεις στον χαρακτήρα των μπασε όταν παίρνεις ημίαιμο.., αν θέλεις αυτά τα χαρακτηριστικά το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να απευθυνθείς σε έναν εκτροφέα.

σιγουρα... απλα τα γενικα χαρακτηριστηκα του ηθελα να μαθω!!!
Το μπασε πέρα απο γλυκο σκυλάκι ειναι και πολύ επίμονο.

αν ειναι διασταυρωση με κανα jack russell terrierθα βγει διαολος! αλλα αν ειναι με κανα ιδιου τυπου σαν αυτο "λογικα" θα βγει ενα ηρεμο σκυλακι!
Δεν ύπαρχει λογικά στα ημίαιμα..υπάρχει το kinder έκπληξη..

την παρασκευη θα ξερω!
Δεν θα ξέρεις την Παρασκευή..
Θα ξέρεις όταν ολοκληρωθεί η αναπτύξει του και ο χαρακτήρας του.

Δεν σου τα λέω αυτά για να σε αποτρέψω από το να πάρεις ενα ημίαιμο αλλά για να μην υπολογίζεις σε χαρακτηριστικά που μόνο αν είναι καθαρόαιμο μπορεις να υπολογίζεις και όποιος παίρνει ημίαιμο πρέπει να το γνωρίζει...
Άλλωστε πίσω από κάθε μίξη βρίσκονται άλλα των προγόνων του..;):)