η φτηνη τροφη


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Να συμπληρώσω απλά πως ο σκύλος είναι σαρκοβόρο θηλαστικό, γι’ αυτό άλλωστε είναι εξοπλισμένος με δυνατά και κοφτερά δόντια, φτιαγμένα για να σκίζουν και να μασούν σάρκες, αλλά σε αντίθεση με τη γάτα, ο μακροχρόνιος δεσμός του με τον άνθρωπο είχε ως αποτέλεσμα την προσαρμογή του σε ένα πιο ελαστικό και ποικίλο διαιτολόγιο.

Διαιτητικά λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί παμφάγος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει όπως ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο για το σκύλο είναι ένα διαιτολόγιο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και δημητριακά. Η βάση πρέπει να είναι πάντα τα ζωικά προϊόντα (και όχι αποκλειστικά και μόνο το κρέας) σε ποσοστό 70% περίπου.
Η γάτα έχει τον ίδιο μακρόχρόνιο δεσμό με τον άνθρωπο ... ;)
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η γάτα έχει τον ίδιο μακρόχρόνιο δεσμό με τον άνθρωπο ... ;)
Ναι, αλλά όπως έγραψα, σε αντίθεση με το σκύλο δεν προσαρμόστηκε στις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η γάτα δεν έπαψε ποτέ να είναι κυνηγός.
:)
 


jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
στο εξοχικο που μενω οι γατες το χειμωνα μεχρι σπανακορυζο τρωνε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η κυρια τροφη τους ειναι αυτη.
ο σκυλος ειναι σαρκοφαγο απλα εμεις τους εχουμαι εμπλουτισει τη διατροφη τους με διαφορα......αν τον αφεισεις στη φυση ελευθερο σιγουρα για κρεας θα ψαξει και οχι για καλαμποκι και ρυζι
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όντως η διατροφή του σκύλου πρέπει να είναι υψηλή σε πρωτεΐνες. Όσο για το αν προσαρμόστηκε ο σκύλος στον άνθρωπο περισσότερο ή λιγότερο από τη γάτα, θα έλεγα μάλλον το πρώτο αφού ο σύνδεσμός ανθρώπου-σκύλου είναι δυνατότερος και στενότερος. Επίσης τα σκυλιά απ' όσο έχω δει μέχρι τώρα είναι πιο ευέλικτα στο ζήτημα της διατροφής τους.

Τέλος το Μουφ τρώει ΚΑΙ σπανακόρυζο! Μάλιστα στο παρελθόν γκρίνιαζε αν δεν του έδινα φέτα και ψωμί μαζί. Ευτυχώς και το σπανακόρυζο μου το απαγόρεψε ο γιατρός λόγω κρεμμυδιών, οπότε δεν το 'χω πάνω απ' το κεφάλι μου να γκρινοκοπάει.
 
Last edited:


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Όντως η διατροφή του σκύλου πρέπει να είναι υψηλή σε πρωτεΐνες. Όσο για το αν προσαρμόστηκε ο σκύλος στον άνθρωπο περισσότερο ή λιγότερο από τη γάτα, θα έλεγα μάλλον το πρώτο αφού ο σύνδεσμός ανθρώπου-σκύλου είναι δυνατότερος. Επίσης τα σκυλιά απ' όσο έχω δει μέχρι τώρα είναι πιο ευέλικτα στο ζήτημα της διατροφής τους.

Τέλος το Μουφ τρώει ΚΑΙ σπανακόρυζο! Μάλιστα στο παρελθόν γκρίνιαζε αν δεν του έδινα φέτα και ψωμί. Ευτυχώς και το σπανακόρυζο μου το απαγόρεψε ο γιατρός λόγω κρεμμυδιών, οπότε δεν το 'χω πάνω απ' το κεφάλι μου να γκρινοκοπάει.
Μα τι τρωει αυτο το σκυλι!!!!!!!!:D
Μιλαμε για λαιμαργια οχι αστεια!!!!!:D
 








alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
37
Kavala - Kozani
δεν θελω να ακουω για γατες!:paja1::mad::D
Γατουλη...ελα στον σκυλακο του TEO!!! Χαχαχαχαχααααα...!

Πανω που βρηκα ενα θεμα που εχω ρωτησεις τοοοσες φορες τον κτηνιατρο μου αλλα και αλλους κατα καιρους....εεε τι να πω με καλυψατε!! Ολα τα ειπατε!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.811
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf