καλημερα σε ολους-νεο μελος


Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στην Γερμανια πριν δυο μηνες αναγνωρισαν γεννα απο αδερφια Φιλα που οχι μονο ηταν αδερφια αλλα και 11 μηνων,και αυτο εγινε με χαρτια FCI παρολο που απαγορευεται.
Επισης κατεβασαν το οριο ηλικιας στους 15 μηνες για γεννες,δεν ειμαι σιγουρος μαλλον μονο για τις μεγαλες ρατσες,εγω καποτε εδω εγραψα οτι υπαρχει προβλημα με την ηλικια στα μολοσσοειδη και το ζευγαρωμα.
Αλλα ορισμενοι παν με το γραμμα του FCI.
Μπορείς να στείλεις link για αυτά ?
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και το αλλο ποιος ειπε οτι οι εκτροφεις ειναι ολοι αγιοι?
Δηλαδη τι πηραμε την επωνυμια και γιναμε αγιοι?
Και αυτοι που ανακαλυψανε ολες τις ρατσες ΒΥΒ δεν ητανε?
Να μου πει καποιος οτι μια επωνυμια σε κατοχυρωνει σαν αγοραστη σε κατι ενας,ποιος μπορει να δωσει εγγυηση για σκυλο?
100% δεν ειναι τιποτε.
Αν ενας ανθρωπος θελει να κανει φουστια στην κανει και ας ειναι και απο το Αγιο Ορος.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Denis ειναι απο το Γερμανικο φορουμ που γραφω,θα σου τα βρω και θα σου στειλω τα λινκ,αλλα να τα βρω πρωτα εγινε πριν ενα μηνα.
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Denis παρε να εχεις το πηρα κετευθειαν απο το VDHhttp://eurasier-klub.de/de/cms/docs/vdhzuchtordnung.pdf , τελικα ειναι για ολες τις ρατσες,και για τους αρσενικους δεν υπαρχει οριο δηλαδη οποτε του κατσει.
Τα αλλα θα σου τα στειλω αυριο ειχανε και αγγελια.
Και ορισμενοι να λετε παρακαλω και αφηστε τις τρομπες.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι γαιοκτημονας ρε λουκια τι πεταλοκαρφα ειναι αυτα,ελευθερο πνευμα ειμαι αλλα που να με καταλαβεται εσεις ζειτε με κανονες φτιαγμενους, ενω εγω κανω δικους μου και το απολαμβανω.
Οσο για το ΒΥΒ και τα αλλα εγω ειμαι μονο κατα της υπερπαραγωγης τωρα απο ΒΥΒ ειναι απο επωνυμο ειναι δεν με νοιαζει γιατι και η Τσεχοι Ουγγροι κ.τ.λ επωνυμοι ειναι οι περισσοτεροι,ολα με μετρο,εδω να ο Denis το διαβαζει τωρα επιτρεπουν κατοπιν συνενοησης με τον συλλογο ακομη και την αιμομιξια 1ου βαθμου,το παραθυρο ειναι ανοιχτο γιατι δεν το κλεινουν?
Μετα επιτρεπεται λεει 2 κατα σειρα γεννες αν στην μια γεννησε κατω απο 6 κουταβια, αυτα τα εκμεταλευονται πολλοι,και πολλα αλλα,εμενα αυτα δεν με αντιπροσωπευουν και ο χρονος ας με κρινει.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Οσο για το ΒΥΒ και τα αλλα εγω ειμαι μονο κατα της υπερπαραγωγης τωρα απο ΒΥΒ ειναι απο επωνυμο ειναι δεν με νοιαζει
Τί εννοείς όταν λες επώνυμο; :confused:
Να είναι πχ η Αθηνά Ωνάση που την ξέρουν κι οι πέτρες; Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνω.

ελευθερο πνευμα ειμαι αλλα που να με καταλαβεται εσεις ζειτε με κανονες φτιαγμενους, ενω εγω κανω δικους μου και το απολαμβανω.
Άσε να ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του με τί κανόνες ζει και τί πνεύμα είναι.
Ένα αγροτεμάχιο 6 χλμ από τον πολιτισμό προσωπικά δε μου λέει απαραίτητα κάτι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορείς να μου πείς έναν λόγο να μην υπάρχει παράθυρο που να επιτρέπει inbreeding, και να πρέπει να κλείσει? Υπάρχει κανόνας - φυσικός - ηθικός - ή ότι άλλο που να καθιστά την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ απαραίτητη για τους σκύλους? Γνωρίζεις πόσες φυλές δημιουργήθηκαν ή διασώθηκαν ή εξελίχθηκαν από inbreeding ? Εξού και η συννενόηση που απαιτείται.

Για τους 15 μήνες (ή και το μή όριο στα αρσενικά) διαφωνώ, μην ξεχνάς όμως πόσες και δη πολύ δημοφιλείς φυλές άπτονται των κανόνων των ομίλων φυλής που είναι πολύ αυστηρότεροι. Προσωπικά για τα όρια δεν βρίσκω καλύτερα στον κόσμο (εκτός αν ήταν σπαστά) από του ΚΟΕ.

Γέννες κατά σειρά ναι, ξέρεις όμως και ότι οι γέννες γίνονται με ελεγκτές και επόπτες, και δεν πάνε για 3η έτσι κι αλλιώς, ας τα λέμε όλα ;)

Omarock πρίν γίνουμε ban να σου πώ κάτι που θα το καταλάβεις γιατί θα το πώ απλά.

Εχεις πάρει τα στραβά όλων (Γερμανών - Τσέχων -Ούγγρων) και συγκρίνόντάς τα ισοπεδώνεις τα πάντα και νομίζεις ότι κάποια πράγματα δεν έχουν αξία. Αυτά που λές τα γνωρίζουν πολλοί, άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι, εσύ τί κερδίζεις με το να ψάχνεις τα στραβά του κανονισμού πχ του VDH και όχι τα καλά, και να προσπαθήσεις να μάθεις από αυτό (όχι μόνο εσύ αλλά όλοι ΒΥΒ και μή) ... το ίδιο ισχύει και για τον ΚΟΕ και όλους τους άλλους ομίλους. Ειναι καθαρά όχι απλά αρπακολίστικη αλλά εξοργιστική νοοτροπία ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ όλα αυτά που προφασίζεσαι. " Δεν με ενδιαφέριε η επωνυμία γιατί επωνυμία έχουν και στην Ουγγαρία και άλλοι ανώνυμοι κάνουν καλή δουλειά " Συγγνώμη αλλά η λογική σου δεν με αντιπροσωπεύει και πιστεύω ότι στατιστικά είναι και άκυρη. Σίγουρα δεν φέρνει πρόοδο πάντως.
 


LEAS

Member
22 Ιουνίου 2009
20
0
ωωωωωωωωωωωω και ακιτα!byb με τη βουλα τελικα ο φιλος σου!:)
και ναι η χλοη εχει αντρα:D
ε τοτε οποιος εχει σκυλια ειναι ΒΥΒ οκ να μην τα ζευγαροσει καμμια φορα
 


LEAS

Member
22 Ιουνίου 2009
20
0
Γεια σου Leas,παρε οτι σκυλο γουσταρεις φιλε μου,και απο οπου γουσταρεις,αρκει να το αγαπας και να το προσεχεις ολα τα αλλα ειναι κοκολορες,μονο υποχονδριος μην γινεις ποτε,παρε το ντογκο σου και περνα ομορφα,η γνωμη φιλου μου εδω στην Δραμα ο οποιος εκανε και εκτροφη με σκυλους απο Αργεντινη ειναι οτι ολα τα σκυλια εχουν τα ελατωματα και τα προτερηματα τους,αυτος εφερε 4 και εκανε εκτροφη χωρις να γνωριζει την πολλα για την ρατσα(εσενα οπως λες τα εχει φιλος σου αρα γνωριζεις) και ηταν απο τους πρωτους που εφεραν ντογκο στην Ελλαδα,ποτε δεν ειχε προβλημα,σκυλος ειναι μεγαλος ειναι πρεπει να εισαι προσεκτικος τιποτα αλλο.
κανενας δν μπορει να ξερει ουτε για το παιδι του ειναι αυτο που ειπες αρκει να το αγαπας και να το προσεχει
 


LEAS

Member
22 Ιουνίου 2009
20
0
Οχι δεν καταλαβαινω τιποτα εξηγησε μου,απο ποτε αναγνωριστηκε το ντογκο και απο ποιον συλογο σαν κυνηγοσκυλο?
Απο ποτε ειναι κακο να παρεις σκυλο απο φιλο σου?
Απο ποτε στα βουνα δεν ειναι επικυνδινα αν εισαι μονος?
Και απο ποτε ειναι ο Ηλιας μαυρο προβατο?
Καθονται μερικοι και γραφουν οτι θελουν,και το Φιλα κυνηγοσκυλο ειναι και πιο παλιο απο το ντογκο αλλα το FCI εχει αλλη γνωμη.
Το ντογκο χρησημοποιηται σημερα περισσοτερο για φυλακας παρα για κυνηγοσκυλο.
Και το Γ.Π ειναι ποιμενικο ειδατε κανενα στα προβατα?
Και 2ον μην κανετε επιθεση στον ανθρωπο,διαβαστε το πρωτο του μυνημα.
Και περιμενω την απαντηση τι καταλαβαινω?
ευχαριστω
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
αρκει να το αγαπας και να το προσεχει
http://www.dogforum.gr/v2/attachment.php?attachmentid=750&d=1247145141
Τα νύχια και τα πέλματα από την αγάπη ή την προσοχή γίνονται έτσι ?
Η αλυσίδα τί χρειάζεται και ποιό είναι το μήκος της ?
Το βαρέλι και η υπόλοιπη βρώμα από την αγάπη ή την προσοχή έχουν προκύψει ? Δεμένη γεννάει η σκύλα ? Μήπως γεννάει στο βαρέλι ?
Οmarock μήπως έχεις άποψη ? Μπορείς να την εκφράσεις ? Τί σου λένε οι γνώσεις σου περί μολοσσών και κυνηγετικών σκύλων ? Αξίζει η μάνα ώς κυνηγόσκυλο ?
 


LEAS

Member
22 Ιουνίου 2009
20
0
ρε παιδια εγω σας ειπα οτι ειμαι μελλισοκομος και θελω 1 σκυλο που στην περιπτοση μου μπορω να παρω το ντογκο αφου τα ξερατε ολα γιατι ρωτατε <τι εχει στα βουνα και τετοια > εγω για συμβουλες σας ρωτησα οχι για να μου πειτε της μ....ς σας, τι να προσεξω πως να το μεγαλωσω και τετοια ,να'στε καλα ΛΕΑΣ
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
LEAS διαβάζοντας το πρώτο μήνυμα είδα ότι είσαι μελισσοκόμος.

Υπάρχουν forums μελισσοκόμων ?

Πώς θα σου φαινόταν αν έγραφα εκεί ότι θέλω να βάλω μελίσσια και να κάνω μέλι ... αλλά με μύγες ?
Αυτό κάνεις. Αν ρωτάς, ρωτάς για να μάθεις. Ρωτάς ή περνάς την ώρα σου κάνοντας 2-3 καυγάδες ? Αν ρωτάς :

Ο φίλος σου διατηρεί σκυλιά σε πολύ κακές συνθήκες, με βέβαιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν κάνει προφανώς και άλλα απαραίτητα πράγματα, είναι σαν να βάλω μελίσσι χωρίς μέλισσες. Οι γνώσεις του για τους σκύλους είναι πρόχειρες και βλαβερές για αυτούς.

Με το σκυλί από εκεί είναι πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα, όπως θα είχα εγώ σίγουρα με την μύγα αν περίμενα να βγάλω μέλι.

Για να πάρεις ένα dogo να συντροφεύει στο βουνό (πολύ καλή επιλογή αν φυσικά δεν σε νοιάζει που μπορεί να κυνηγάει λαγούς και άλλα και να απομακρύνεται) πρέπει να βρείς ένα dogo ΥΓΙΕΣ αλλιώς πιθανόν να μην την βγάζει ούτε στον κήπο, κυρίως από γονείς χωρίς πρόβλημα δυσπλασιών, καρδιάς και άλλα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία, και το κυριότερο ΨΥΧΙΚΑ υγιές, που να γνωρίζει μία φυσιολογική στον χαρακτήρα και την ενέργεια μητέρα και αδέρφια, να έχει μεγαλώσει σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον και σε τέτοιο να συνεχίζει να ζεί. Αν το θές για ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ στο βουνό (λέμε τώρα ... ή τέλοσπάντων για προστασία από άγριους αδέσποτους και ανεπιθύμητους περίεργους) πρέπει να πάρεις ένα ορεινό ποιμενικό (ελληνικό ποιμενικό, Καυκάσιο κλπ κλπ πάλι από παρόμοια ασφαλή πηγή, και να τον διατηρείς - κοινωνικοποιείς και εκπαιδεύεις με την βοήθεια ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ γνώστη ή επαγγελματία, που κυρίως να σέβεται την ιδιοσυγκρασία την υγεία και γενικά τον σκύλο ώς όν.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμβουλές υπάρχουν άπειρες μέσα στο forum δεν χρειαζόταν να κάνεις καινούριο θέμα αν δεν ήθελες να σχολιαστεί η περίπτωσή σου. Να σαι κι εσύ καλά καλή συνέχεια.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981