ποια είναι τα χαρακτηριστικά των σκύλων που έχουμε και μας αρέσουν πολύ


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Μετά απο τις άπειρες συζητήσεις για τα προβλήματα που έχουμε με τα σκυλιά μας και τις αδυναμίες τους, ας συζητήσουμε και λίγο για τα καλά τους χαρακτηριστικά ,για εκείνα που ξεχωρίζουμε και μας κάνουν να τα αγαπούμε περισσότερο.
Όσοι ασχολούνται με σπορ με τα σκυλιά τους ή εργάζονται μαζί ,σίγουρα θα έχουν να πούν ενδιαφέροντα πράγματα για την ίδια την εξέλιξη της σχέσης τους αλλά και όλοι οι υπόλοιποι σίγουρα θα έχουν διακρίνει στο σκυλί τους ένα ή περισσότερα στοιχεία που κάνουν το σκυλί τους να είναι γιαυτούς ξεχωριστό.

Σίγουρα πάντως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε και να συζητήσουμε για την ποιότητα της σχέσης μας με τα σκυλιά μας που είτε έχουμε τώρα ή ενδεχομένως να ήταν στην ζωή μας στο παρελθόν.
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
το χαρακτηριστικό του Πρωτέα που λατρεύω πάνω του είναι ότι είναι καλόβολος και έτσι μπορώ να τον έχω παντού μαζί μου. με το καλόβολος έννοώ ότι είναι ένα σκυλί που δεν θα μου δημιουργήσει προβλήματα αν τον έχω μαζί μου κάπου. κάθεται μαζί μου και δεν τον παρατηρείς είτε για καφέ είτε κομμωτήριο και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Μου αρέσει που ο μικρούλης μου είναι...μικρούλης! Δηλαδή βολικός στο να τον έχουμε παντού και πάντα μαζί μας, σε βόλτες, διακοπές, εκδρομές. Δεν τον αποχωριζόμαστε πουθενά, δεν μας λείπει, δεν του λείπουμε!
Το πολύ μικρό του μέγεθος τον κάνει και βολικό σε θέματα φαγητού και τουαλέτας. Λίγο φαγάκι, εύκολο καθάρισμα.
Μου αρέσει που ,παρά το μικρό του μέγεθος, είναι ικανότατος φύλακας. Προειδοποιεί για τα πάντα χωρίς να γίνεται ενοχλητικός, γαυγίζει με μέτρο, δεν "επιτίθεται" ποτέ!
Μου αρέσει που είναι καλόβολο, αγαθό σκυλάκι. Που μας κάνει να γελάμε και να ξεχνιόμαστε. Που παίζει ατελείωτες ώρες και δείχνει την αγάπη, την αφοσίωση και την ευτυχία του με κάθε τρόπο, κάθε στιγμή.
Μου αρέσει ακόμα γιατί, παρά το μικρό του μέγεθος, δεν παύει να είναι ένα πλασματάκι με τις δικές του ανάγκες στις οποίες έχουμε αναγκαστεί να προσαρμοστούμε, γιατί με έχει βάλει σε πρόγραμμα να περπατάω μία ώρα την ημέρα, να σηκώνομαι συγκεκριμένη ώρα (το έκανα ούτως ή άλλως, απλά τώρα το κάνω και τα Σαβ/κα), να τον φροντίζουν τα παιδιά όταν εγώ είμαι στη δουλειά, να είναι υπεύθυνα γι αυτόν.
Ακόμα μου αρέσει, καθαρή ματαιοδοξία αυτό, που είναι όμορφος.Πολύ όμορφος. Και τον προσέχουν όλοι, όπου και να πάμε.Κι αυτός, το τερατάκι, απολαμβάνει την προσοχή και τα χάδια, αρκεί να μην κάνουμε πως απομακρυνόμαστε...τότε τους παρατάει όλους κι έρχεται τρέχοντας:)
Εν ολίγοις, αν και "καινούργια", δεν θα άλλαζα με τίποτα τον σκυλάκο μου!
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λατρευω του οτι ειναι και τα δυο πολυ εκδηλωτικα στην αγαπη τους, πολυ πιστα και παιχνιδιαρικα!! :xD:

Καθε μερα που γυρναω απο την δουλεια θα
τρεξουν και τα δυο καταπανω μου σαν κατσικια για να με γεμισουν με φιλια, θα κλεψουν τις παντοφλες μου για να τα κυνηγησω και θα αποζητησουν ενα χαδι μου!!

Και γενικα μου αρεσει παρα πολυ που τα πανε καλα σχεδον με ολους τους ανθρωπους και ολοι εχουν να λενε ποσο γλυκα ειναι!
Δεν θα τα αλλαζα με τιποτα στον κοσμο, παρολες τις σκανταλιες που κανουν!! :p
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λατρεύω τη σπιρτάδα κ την ενέργειά της. Μου αρέσει που είναι πολύ δεμένη μαζί μου κ επίσης το ότι είναι πανέξυπνη! Το ότι της αρέσει το "κρυφτό" (με φαγητό ή με εμένα κ τον Κώστα), τα agility κ οι ατέλειωτες βόλτες στη φύση ή μη, κάνουν τη σχέση μας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού συνέχεια είμαστε σε εγρήγορση! (όποιος με γνωρίζει από κοντά, ξέρει ότι με διακρίνει μία συνεχή 'κινητικότητα' γενικότερα :D )
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθώ ποτέ με τη Λώρα. Κάθε μέρα μαθαίνω ακόμη περισσότερα για αυτή κ ανακαλύπτω κ άλλες πτυχές του χαρακτήρα της (κ χάρη στη Noela που βοηθάει, πολλές φορές, στις ιδέες :) ), με αποτέλεσμα η καθημερινότητά μας να 'ναι ξεχωριστή κ κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε πολύτιμη ;)
Κ όταν έχουμε ξεδώσει κ αράζουμε -ειδικά μετά από μια μεγάλη κ κουραστική μέρα- το βραδάκι μπροστά από την tv, οι αγάπες κ η τρυφερότητά της μάς κάνουν να ξεχνάμε την κούραση κ μάς κάνει να χαμογελάσουμε...

:)
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Αυτό που λατρεύω στον Σκούμπι είναι και αυτό που μου δημιουργεί ταυτόχρονα τα προβλήματά μας.. Έχει τρομερή κρίση και ανεξάρτητο χαρακτήρα.. Καμιά φορά νιώθω λες και διαβάζω τις σκέψεις του.. Είναι πολύ έξυπνος και πιάνει τα πάντα με την πρώτη επίσης(άλλο αν δεν θέλουμε και να τα εκτελέσουμε κιόλας)..
Εκτός από το πνεύμα που έχουμε βέβαια είμαστε και κούκλοι.. :D
Γενικά όμως δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα συν από τα πλην καθώς βλέπω πως είναι αλληλένδετα.. Π.χ. μου αρέσει που είναι ανεξάρτητος και μπορεί και παίζει και μόνος του αλλά με ενοχλεί κιόλας αν με γράψει..
Αυτό όμως που πραγματικά με τρελαίνει είναι το δέσιμο που αποκτάμε μέρα με την μέρα έπειτα από ΠΟΛΛΗ δουλειά και κοινές ώρες...
 


dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
μου αρέσει :

-η υποδοχή που μου κάνει όταν επιστρέφω στο σπιτι

-η χαρά που κανει όταν παίζουμε

-η ανεκτικότητα του σε θέματα καλλωπισμου,ειλικρινα είτε είναι καθημερινό βούρτσισμα ή stripping ή καθάρισμα αυτιων ,κόψιμο νυχιών κλπ το υπομένει αδιαμαρτύρητα

-που δεν γαυγίζει με το παραμικρό

-εάν όμως αντιληφθεί κάτι παράξενο θα με ειδοποιήσει με το γρύλισμά του

-που σε γενικές γραμμές με άλλα σκυλιά είναι "κύριος"

-που μετά την πρωινή βόλτα στις 06:15 δεν θα κάνει τίποτα στο σπίτι μέχρι να τον ξαναβγάλω στις 18:30 το απόγευμα:eek: (αυτό το κάνει από πολύ μικρός και φοβάμαι για τα νεφρά του)

-που κοιμάται ακριβώς δίπλα μου στο κρεβάτι στο πάτωμα και με το που απλώσω το χέρι μου το βραδυ θα είναι εκεί όπως και να έχει

-που είναι χαρούμενος ,καλόβολος

-που είναι πονηρός και έξυπνος

-που αντέχει μεγάλες βόλτες -το Σάββατο κάναμε ποδαράτο περίπου 6χμ (με στάσεις για καφέ κλπ) και τα κατάφερε χώρίς να δυσανασχετήσει ακολουθώντας ευχάριστα μαζί μας(είναι 9 μηνων)

-και το κυριότερο ότι και να με απασχολεί με το που τον βλεπω μου ανεβάζει την διάθεση
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μαρεσει το βλεμα του οταν γυρναω σπιτι

το πως εκτελει το ασε

η ταχυτητα που εκτελει εντολες πριν την βολτα

οτι δεν ειναι φωρτικος οταν εχω κοσμο

η φιλικοτητα του

η ελειψη ενδιαφεροντος για τους ανθρωπους στην βολτα
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το σκέφτηκα πολύ καλά. Μάλιστα είχα αρχίσει να γράφω ένα μεγάλο κείμενο χθες για όσα μου αρέσουν στο σκυλί μου, αλλά θυμήθηκα ότι τα έχω πει 100 φορές.
Τι να πω? Ότι έχω παράπονο? Όχι... αυτό έλειπε.
Είναι καλό σκυλάκι :)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο ότι αγαπάει όλον τον κόσμο..
Tο ότι δεν έχει ίχνος κακιας..
Tο ότι σε κάνει να γελάς με τις βλακείες που κάνει καθημερινά.. σκουντουφλάει, σκάβει με την μουσούδα και με την μουσούδα σκεπάζει αόρατο χώμα στο κόκαλο του.., μετά τσεκάρει αν τον έχει δει κανεις και ενώ έχουμε λυθεί όλοι στα γέλια κάνουμε ότι κοιτάμε το νταβάνι ή δεξιά και αριστερά για να μην δει ότι τον είδαμε.., σε περίπτωση που μας δει οτι τον παρακολουθουμε με μεγάλο ξενέρωμα παίρνει το κόκαλο από εκεί που το έθαβε τόση ώρα και βρίσκει αλλου να το θαψει και φτου και από την αρχή..
Είναι εκφραστικός, προσπαθεί να σε πείσει για αυτό που θέλει με την ομιλία του και τις εκφράσεις του με τα πόδια του.
Δεν γίνεται να είσαι μαζί του και να μην σου φτιάξει την διάθεση..
Λατρεύω τον τρόπο που με κοιτάει, τις χαρες που κάνει όταν μπαίνουμε σπίτι..
Το ότι είναι τσογλανάκι αλλα και κύριος, το ότι είναι συναισθηματικός αλλα και ζωηρός, το ότι σε δουλεύει ψιλό γαζι αν θελει.. υποκρίνεται ότι τρώει σε αδειο πιάτο για να μην τον κανεις μπάνιο..:shock:
και με λίγα λόγια σε πουλάει και σε αγοράζει..

Δεν τα κάνει ποτε μέσα.. έχει αντέξει 14 ώρες..!!

Τι να λέω μπορώ να γράφω με τις ώρες..
καλόβολος, υπάκουος, φιλικός, τα πάει καλά με αλλα σκυλιά, κάνει επίσης τον ψόφιο για να μην κάνει μπάνιο..:cool:
και ναι..δεν του αρέσει το μπάνιο θα κανει τα πάντα για να μην κάνει..
Παρόλα αυτά στο μπάνιο είναι σαν κούκλα.., στο χτένισμα και στην περιποίηση είναι άψογος μονο στα νυχάκια έχουμε πρόβλημα γιατί κάποτε από ατύχημα βγήκε όλο το νύχι και το έχει πάρει από φόβο..
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
η ταχυτητα που εκτελει εντολες πριν την βολτα
χαχαχα :D
ακριβως σαν την δικια μου!
Ειδικα στην εξοχη. Εκτελει αστραπιαια χωρις κανενα λαθος, γιατι ξερει πολυ καλα οτι μετα θα ακολουθησει ενα ενθουσιωδες FREEEEE !!!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν το παιδί της Λίζας όχι ότι δεν τα έχει πει η Λιζα άπειρες φορες :pαλλα θα τα πω και εγώ..:)

Κύριος, σοβαρός, ήσυχος, υπομονετικός, πολύ υπάκουος..

Πολύ καλο σκυλάκι αξιογαπητο!!

Λατρεύω στον μικρό το εξής χαρακτηριστικό..
Πάμε όλοι μαζί για βόλτα..
Το παιδί κάνει συνεχόμενη καταμέτρηση..
Συνεχόμενη..!!!
Περπατάμε και έχει τέτοιο άγχος να μην φύγει κανεις από την αγέλη που συνεχώς πάει εμπρός πίσω κοιτώντας εμάς σαν να μετράει (που βασικά μετράει)..:eek:

Eίναι απίστευτο!!!
Σοβαρή φυσιογνωμία, μετρημένη, παρακαλάει απίστευτα για ένα χάδι (όχι ότι δεν έχει άπειρα..), λατρεύει τις λιχουδιές και θα κάνει ότι κόλπο ξέρει για να αποσπάσει ένα..

Σνομπ σχετικά στους ξένους, αλλα αν σε μάθει δεν σε ξεχνάει ποτε και σε αγαπάει..

Αυτοί οι δυο ο blanco και το παιδί δεν έχουν συναντηθεί ποτε γιατί ίσως δεν θα τα πάνε καλά..
Ομως θα ήταν εντελώς παρωδία..
Ο χαζοχαρούμενος σκύλος από την μια που χοροπηδάει και κάνει συνεχώς βλακείες..και από την άλλη ο σοβαρός, ο μετρημένος θα κοίταζε τον blanco με ένα ύφος..σαν να του λέει ρε αγόρι μου που τα σκέφτεσαι και τα κανεις αυτά..και χαλάρωσε λίγο με το παιχνίδι..με ζάλισες..!!!:D

Όλα τα σκατοσκυλα έχουν την προσωπικότητα τους..
και εμείς τα λατρεύουμε ακριβώς όπως είναι..:):)
 
Last edited:






Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό είναι το παιδί μου, thanks Κάτια :D
Άστο Άρη έχει πολλά ονόματα. Το βασικό του όνομα είναι "βαγγέλης" αλλά δεν μ' αρέσει καθόλου, τον λέμε και Άρτσι - το σιχαίνομαι-, τον λέγαμε πολύ παλιά και Λούνη. Συνήθως τον φωνάζουμε "Παιδί", "Σκύλο" και τελευταία που έχει κουφαθεί "Σουφλιά".
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα ειναι εντελως δικαιολογημενο που επικρατησε το "Παιδι" :D. Ειναι το καλυτερο απο όλα.
 


Eugenia

Member
2 Οκτωβρίου 2009
18
0
Ο σκύλος μου είναι ο αδερφός μου. Μετά από 13 χρόνια που είμαστε μαζί τι να πρωτοπώ. Με ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Ξέρει πότε είμαι καλά και πότε όχι και ξέρει ακριβώς τι να κάνει γι'αυτό. Παρά τα χρόνια του είναι ακόμα το κουτάβι μου. Σεβόμαστε ο ένας τον χώρο και την διάθεση του άλλου. Με τον σκύλο μου μεγαλώσαμε μαζί. Μαζί του πήγα λύκειο, μαζί του τελείωσα τη σχολή, μαζί του γνώρισα το αγόρι μου και μαζί του παντρεύτηκα. Το μόνο που εύχομαι είναι να προλάβω να ζήσω ακόμα περισσότερα μαζί του. Rocky μου σ'αγαπώ!:lol:
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Χεχε.. γέλασα με τον Kango... Κάνει ότι τρώει σε άδειο πιάτο για να μην τον κάνετε μπάνιο?! Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Τι έξυπνο κολπάκι!!!! Απίστευτος!!!

Eugenia συγκινητικά τα όσα γράφεις, μακάρι και γω να περάσω τα ίδια με τον Κόφι.

Θα γράψω για τον Κόφι γιατί πλέον αυτόν θεωρώ εντελώς σκύλο ΜΟΥ.

Μου αρέσει που:

-είναι δεμένος με μένα και πολύ υπάκουος ακόμη και χωρίς λουρί, ακούγοντας κατά 90% το "έλα" ό,τι και αν συμβαίνει γύρω.

-είναι εντελώς μα παντελώς αδιάφορος στα καλέσματα των ξένων, στα "μουτς μουτς μουτς", στα παιδάκια κλπ.

-κάνει χαρές μόνο επιλεκτικά σε δύο φίλους μου που συμπαθεί και όχι σε όλον τον κόσμο.

-είναι εύκολα πλέον εκπαιδεύσιμος και διαμορφώσιμος

-προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες και στις αλλαγές περιβάλλοντος πολύ εύκολα. Μπορεί να κοιμηθεί άνετα σε σπίτια φίλων, έξω, στην ύπαιθρο, σε κάμπινγκ, στο αυτοκίνητο, αρκεί να είμαι παρούσα.

-του αρέσει η θάλασσα, οι βουτιές και το νερό. (τρελαίνομαι εγώ, θα μου ήταν αδιανόητο να μην του αρέσει και εκείνου)

-συνεννοούμαστε δίχως να μιλήσουμε. Πλέον μπορώ να τον διαβάζω, ξέρω γιατί με κοιτάει και τι λέει. Καταλαβαίνει τι θέλω, δίχως πλέον να μιλήσω, δίνει μεγάλη σημασία στα σήματα χεριών και είναι πολύ βολικό αυτό.

-είναι καλός συναγερμός και φύλακας είτε είμαστε στο σπίτι, είτε στο κάμπινγκ όπου αναλαμβάνει καθήκοντα φύλαξης, ειδικά το βράδυ. (έχει τυχει να ακινητοποιήσει και άτομο φέτος το καλοκαίρι και πραγματικά εξεπλάγην!! Πήγε και πέρασε ο Πορτογάλλος στα δύο μέτρα από τη σκηνή μου, μέσα στη μαύρη νύχτα, ενώ ήξερε ότι ήμασταν εκεί)

-δεν επιζητά συνεχώς την προσοχή μου, δε ζηλεύει όταν συναναστρέφομαι άλλον κόσμο ή σκυλιά, δε με διεκδικεί.

-με εμπιστεύεται και αυτό με τιμά, η σχέση μας πλέον βασίζεται στην εμπιστοσύνη και το θεωρώ πολύ βασικό κομμάτι αυτό στην εκπαίδευση.

-δε μαδάει ιδιαίτερα (μακρίτρυχος, σαν ποιμενικό στα αξύριστά του, οπότε πέφτουν "μπάλες" και "τζίβες")

-με ανέχεται ό,τι και αν του κάνω!