Dog Forums

  • Αρχική
  • 
    Click on the slide!

    Καλωσήρθατε στο Dogforum

    Στην 1η ελληνική διαδυκτιακή κοινότητα για τον σκύλο, όπου μπορείτε να συζητήσετε και να αναζητήσετε κάθε θέμα που τον αφορά.

    Read more...
    Click on the slide!

    Εγγραφή

    Πραγματοποίηστε εγγραφή δωρεάν και αποκτήστε την δυνατότητα να συζητήσετρ και να μοιραστείτρ απόψεις και γνώσεις για όλα τα κυνοφιλικά και κυνολογικά θέματα.

    Read more...
    Click on the slide!

    Άρθρα Μελών

    Δώστε κι εσείς το δικό σας άρθρο συνεισφέροντας στην δημιουργία μιας βάσης πληροφοριών ή διαβάστε τα ήδη υπάρχοντα και ενδιαφέροντα άρθρα.

    Read more...
    Click on the slide!

    Photo Album

    Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες των σκύλων σας και να τις μοιραστείτε με φίλους ή τα μέλη του φόρουμ.

    Read more...
    Click on the slide!

    Συζητήσεις

    Βρείτε την απάντηση στο θέμα που σας αφορά ή δημιουργήστε νέο θέμα προς συζήτηση.

    Read more...
  • Ανακαλύφθηκε νέο είδος ψαριού με όραση παρόμοια με την ανθρώπινη και περίεργο πρόσωπο.

    Τελικά η φύση ποτέ δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Αν και είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά είδη πάνω στον πλανήτη που δεν είναι ακόμα γνωστά, κάθε νέα ανακάλυψη δεν παύει να είναι ένα ευχάριστο νέο.Πόσο μάλλον το νέο είδος ψαριού που ανακαλύφθηκε στο νησί Ambon στην Ινδονησία, και έχειτην πιο περίεργη όψη που έχουν δει οι ιχθυολόγοι…Το ψάρι αυτό έχει ένα πλατύ πρόσωπο με ρίγες σαν της ζέβρας που εκτείνονται ακτινωτά από το κέντρο προς την περιφέρεια, ενώ το πιο έντονο χαρακτηριστικό του είναι τα μάτια του τα οποία κοιτάζουν ευθεία μπροστά όπως στον άνθρωπο, χαρίζοντάς του με αυτόν τον τρόπο διοπτρική όραση.

    Τα περισσότερα ψάρια έχουν ένα μάτι σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους , με αποτέλεσμα κάθε μάτι να βλέπει διαφορετικές εικόνες. Λίγα ψάρια έχουν τα μάτια τους σε τέτοια θέση ώστε τα οπτικά πεδία των δύο ματιών να διασταυρώνονται (όπως του ανθρώπου) .Ένας ιχθυολόγος μάλιστα ανέφερε ότι πρώτη φορά στα 40 χρόνια που ασχολείται με την ιχθυολογία βλέπει κάτι τέτοιο.

    Το ψάρι μετά από μια πρώτη εκτίμηση ανήκει στα αγγελόψαρα (αν και η τελειωτική απάντηση θα δοθεί από την εξέταση DNA), και μάλλον λόγω των ιδιομορφιών του οι επιστήμονες σκέφτονται ότι θα αποτελέσει νέα οικογένεια. Το σώμα του είναι μαλακό και χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να κινείται ανάμεσα στους κοραλλιογενείς υφάλους.



    Αν και το ψάρι παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, οι επιστήμονες δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρχει σε πολλά μέρη της γης και όχι αποκλειστικά στην Ινδονησία. Οι δύτες που ανακάλυψαν το ψάρι κράτησαν την ανακάλυψη αρχικά κρυφή , για να προστατέψουν το ψάρι. Από τη στιγμή όμως που ανακάλυψαν ότι υπάρχουν πολλά άτομα του είδους, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ώστε να δουν αν και σε άλλα μέρη της γης υπάρχει το ίδιο ψάρι. Δύτες από όλο τον κόσμο ψάχνουν από τότε που βγήκε το νέο για να εντοπίσουν ένα τέτοιο ψάρι.

    Το συγκεκριμένο βρέθηκε σε βάθος 5 μέτρων περίπου , αλλά παρουσιάζει μια σημαντική διαφορά με τα συγγενικά αγγελόψαρα. Αν και χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να κινηθεί στο βυθό της θάλασσας, δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό δόλωμα που κρέμεται μπροστά στο κεφάλι των άλλων , ώστε να προσελκύουν τη λεία τους.

    Πηγή: www.medgreece.gr
  • Φωτογραφίες Μελών

    1. members/lovey.the.lab-albums-lovey-picture22714-4.jpg
    2. members/%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1-albums-spike-picture25454-img_5615.jpg
    3. members/mareco-albums-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83.%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B7-picture5724-%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B7.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CE%B8%CE%B1.%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B9.%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC.%CE%BD%CE%B1.%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9.jpg
    4. members/homer-albums-homerakos-picture14229-dscn0043.jpg