επιλογη σκυλου!!!


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
καλησπερα σας.καταρχην να με συνχορεσετε για τα ορφογραφικα μου :( εχω μια μορφη δισλεχιας που λεγετε δισγραψια και ξερω οτι ειμαι απιστευτα ανορφογραφη :eek::eek::eek::eek::eek: ....
ξεκιναω το θεμα ζητοντας την βοηθεια σας στην επιλογη κατικοιδιου :)¨...
λοιπων....ειμαστε μια 4μελης οικογενεια που ηδη εχουμε ενα μικρου μεγεθουσ σκυλακη (μην ρωτισετε ρατσα ουτε οι γιατροι μας εχουν βγαλει ακρη ....:confused::confused::confused::confused::confused:) θελουμε ενα μεγαλο σκυλο για φυλακα!!! εχουμε στο μιαλο μας η ντογκο αρτζεντινο ή :confused:ερμανικο ποιμενικο! ισωσ βεβαια να μου δωσετε και αλλεσ ιδαιες!
ζουμε σε μονοκατοικια 170 τετραγονικα και 700μετρα κηπο στο ηρακλειο κρητης αυτο συμενει οτι το σκυλι θα εχει το χωρο του και οτι δεν θα ειναι σε ενα διαμερισμα η ενα μπαλκονι κλεισμενο!! δεν εχουμε γειτωνες οποτε ουτε αυτο ειναι προβλημα!θελουμε ενα σκυλο να ειναι κοινονικος διοτι στο σπιτι μας εχουμε παντα κοσμο με ενα καλο χαρακτηρα,αν και αυτο βασιζετε σε εμας κατα βαση.,και στον τροπο που θα τον μεγαλοσουμε,το σκυλι θα εχει ολλη την αγαπη και την φροντιδα του κοσμου!!!την εκπαιδευση που πρεπει να παρει απο ειδηκους(παρουσια μας παντα,ο εκπεδευτης θα ερχετε στο σπιτι μας για να κανει την εκπεδευση,)αυτο που θελει η μαμα μου μονο ειναι να μην ειναι μαλιαρος :p για τους ευνοητους λογους της μανας ελληνιδας νοικοκυρας....:D:D:D:D δεν ταχιδευουμε πολυ.βασικα παντα καπιος μενει σπιτι.ειναι τα προγραματα μας ετσι που ειναι λιγο περιεργα...δεν εχουμε μωρα παιδια στο σπιτι και ο κυκλος μας γενικα δεν εχει.εχουν ομωσ σχεδων ολοι σκυλια και οι περισοτεροι τα περνουν μαζι τουσ οπου πανε.για οποιαδηποτε αλλη ερωτηση ειμαι εδω να σας απαντισω...
α!ναι το κυριοτερο δεν θελουμε σκυλο για μπιμπελο στο σπιτι μεσα!!! βαζα και τασακια κρισταλινα εχουμε..ξερουμε και κατανοουμε τι θελει ενα σκυλι για να μεγαλωσει και τι εξοδα εχει...και ειμαστε διατθημενοι να τα παρεχουμε.οπως σας ειπα μπαινει στο σπιτι μας ενα νεο μελος οχι ενα σκυλι...
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΓΚΟ και δεν κανει για την δουλεια που το θες!

απο εκει και περα τι σου αρεσει το θεμα.

παιρνοντας σαν δεδομενο οτι θα βρεις εναν σωστο εκπαιδευτη να σε οδηγησει!

ο γερμανικος ποιμενικος φανταζει ιδανικος! τωρα αν σου αρεσουν και τα μαστιφοειδη (λογω ντογκο). μποξερακι, μαστιφ, μπουλμαστιφ, dogue de borxeaux, neapolitan mastif (μαστινο)! ειναι φυλες που θα τις παλευες και θα εκαναν και την δουλεια που θες! απλα καποια ειναι ποιο "ευκολα" (μποξερ) απο καποια αλλα (μπουλμαστιφ).

αφου καταληξεις σε ρατσα (και βρεις σωστο εκτροφεα) πρεπει να βρεις εκπαιδευτη πριν το παρεις και διαβασε οσα περισοτερα μπορεις.

καλως ηρθες !
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Προσωπική εμπειρία με dogo δεν έχω αλλά από ότι ξέρω δεν είναι και οι καλύτεροι φύλακες καθώς επίσης πρόκειτε και πολύ κυριαρχικά σκλιά και με πα΄ραπολύ ενέργεια η οποία αν δεν διοχετεύεται κάπου τα οδηγεί στο να καταστρέφουν το σπίτι σας!Ο Γ.Π. είναι από τις καλύτερες πιστέυω επιλογές!Στις απαιτήσεις πιστεύω ότι μπορεί να ταίριαζε κι ένα ντόπερμαν!
Τώρα βέβαια αν είναι ζήτημα φύλαξης του χώρου όπως έχουν πεί πολλοί εδώ μέσα ο συναγερμός είναι η καλύτερη λύση!:p
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
εχουμε συναγερμο... :p για περσα καναριαν???η γνωμη σας???? βασηκα για το ντογκο δεν ξερω πολλα πραγματα ψαχνομαι και εγω ειναι πανεμορφο σκυλι αλλα να το παρω και να ειναι δυστιχισμενο και αυτο και εμεις δεν το σκευτομαι καθολου....το γερμανικο τον εχω πολυ εντονα στο μιαλο μου και εγω..ειναι πως να σας το πω το αποθημενο μου!!! ειχαμε εναν που πιαθανε απο γεραματα...:( απιστευτα σκυλια οντος ...το boxer το σκευτομαι εχει ο καλός μου.αλλα ειναι πολυ ατιθασος και δεν τον εχω δει με καλο ματι...βασικα ουσιαστικη επαφη με την ρατσα δεν ειχα ποτε για να ξερω !και μετα τον χαμο του μπρουνο απο τυφο ο γιατρος μας ειπε το λιγοτερο ενα 6μηνο για να παρουμε σκυλο...οποτε θελω να ψαξω απο τωρα για να καταληξω και σε ρατσα και σε εκτροφειο :)
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
dogue de borxeaux απιστευτο σκυλη το εχει μια φιλη μου...εχουμε τις καλυτερεσ σχεσεις με τον Παρη (ετσι τον λενε).οταν παω για καφε σπιτι τις ασχολουμε μαζι του οταν με δει κανει σαν τρελος!!! ξερει οτι ηρθε η Ζενια ηρθε το παιχνιδι!!!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Να ξέρεις ότι σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα από τα μαστιφοειδή, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με την φυλή, είναι κυριαρχικά σκυλιά και πρέπει εσείς να φροντίσεται να μπεί η οικογένεια πιο ψηλά στην ιεραρχία από τον σκύλο!Τα πρέσσα κανάριο είναι από τα πολύ κυριαρχικά!
Βέβαια,προσωπική καθαρά αποψη είναι αυτή, αν είστε διατεθημένοι να διαβάσεται πολύ και να ασχοληθείτε ακόμη περισσότερο μπορείτε να πάρετε ότι φυλή θέλετε!;)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ακόμη κι ο σκύλος φύλακας με σπιτάκι στον κήπο, πρέπει να περνάει το λιγότερο μια ώρα της ημέρας μαζί σας ΜΕΣΑ στο σπίτι. Αλλιώς θα είναι δυστυχισμένος (και πιο δύσκολος στην υπακοή).

Φυσικά, αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα κανένα, διότι θα τον εκπαιδεύσετε όπως είπατε. Δεν κινδυνεύουν τα "διακοσμιτικά σας" (ίσα, ίσα!).

Η επιλογή του σκύλου είναι πολύ προσωπικό θέμα. Προτείνω να πάτε (οικογενειακώς) στην επόμενη έκθεση που θα γίνει απο τον Κυνολογικό Όμιλο Ηρακλείου (εξαιρετικός όμιλος: www.koh.gr !) για να δείτε τις φυλές από κοντά και να ρωτήσετε τα σωστά άτομα για τις λεπτομέρειες. Αν σαν φανεί "μακρυά" η επόμενη έκθεση, διαβάστε μερικά βιβλία περί φυλών και εκπαίδευσης σκύλων μέχρι τότε, να περάσει ο καιρός πιο γρήγορα. Μην βιάζεστε γιατί είναι επιλογή ζωής! Θα έχετε νέο μέλος στην οικογένεια, δεν πρέπει να τον επιλέξετε με ελαφρά τη καρδία!

Μια μικρή πληροφορία, το πολύ μαλιαρό (τι εννοείς δεν κατάλαβα ακριβώς) δεν έχει σχέση με το μάδημα της τρίχας. Για παράδειγμα, οι Γ.Π. χάνουν ΠΟΛΥ τρίχα (περισσότερη την άνοιξη και το φθηνόπωρο) και οι περισσότεροι κοντότριχοι σκύλοι μαδούν ΟΛΟ τον χρόνο.

Υπάρχουν φυλές ΠΟΛΥ πιο μαλιαρές απο τον Γερμανικό Ποιμενικό, που δεν χάνουν καθόλου τρίχες (και άλλες ακόμη περισσότερες που χάνουν ελάχιστες και ας είναι "αρκούδες").

Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα αφού ο σκύλος τις περισσότερες ώρες τις ημέρας θα είναι στον κήπο. Στην μαμά, πες να χαρεί αν μαδάει ο σκύλος (έτσι είπα στη δικιά μου) γιατί θα τις δώσει κάτι να κάνει ...:D

Υπάρχουν αρκετές φυλές που δεν μαδάνε (και φύλαξης) αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει (ΚΥΡΙΩΣ εσάς που έχετε και κήπο). Πιο σημαντικά είναι :
α) οι απαιτήσεις του σκύλου σε άσκηση και βόλτες (ΑΣΧΕΤΩΣ του κήπου, ΟΤΙ σκύλο και να πάρετε, θα χρειάζεται το ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2 βόλτες την ημέρα! (για το μυαλό του, όχι μόνο το σώμα του!).
β) η απαιτήσεις του σκύλου σε εκπαίδευση/εργασία
γ) η γενική συμπεριφορά του σκύλου να είναι για οικογενειακό περιβάλλον (θέλετε σχετικά έξυπνο σκύλο, με ΕΥΚΟΛΑ ελεγχόμενα ένστικτα προστασίας).

Λόγο του ότι ο Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι αρκετά δύσκολος για αρχάριους, θα συνηστούσα τον Γ.Π. κι αν έχετε μεγάλα παιδιά, αρσενικό. Αποτελούν εξαίρεση οι Γ.Π. στο ότι οι αρσενικοί είναι που τα πάνε καλύτερα με τα παιδιά (στις περισσότερες φυλές αυτό ισχύει για τα θηλυκά)...
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
ενωιτε οτι το σκυλι θα πειγενει 2 φορες τιν μερα βολτα!!! το πρωι μια πιο μικρη και το απογευμα την μεγαλη !!! τι συμενει αυτο οτι το πρωι θα βγαινει κανενα 15 λεπτο και το απογευμα μεγαλη βολτα πανω απο ωρα για περπατημα παιχνιδι κλπ...οπωσ εκανα και με τα πρωιγουμενα σκυλια μου το απογευματακι μπαιναμε στο αμαξι και πειγεναμε κεντρο περπατουσαμε καθομασταν για καφε η αν η μερα το επετρεπε στην παραλια για παιχνιδι ευτιχως εδω κατω εχουμε 8 μηνες καλοκαιρι οποτε αυτο συμαινει exrta μερες για παιχνιδι με τα μικρα μας :D:D:D:D
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
dr.Zhivago το σκυλι θα ειναι μεσα στο σπιτι οχι δεμενο με μια αλισιδα εχω...στην μεγαλη βεραντα μπροστα θα εχει το σπιτακι του απλα και μονο για να μπορει να μενει εκει αν καπια στιγμη λοιπουμε ολοι απο το σπιτι.οπως κανουμε και με τον πατσατσουφο τωρα.αν και μερες που κανει πολυ κριο τον αφινουμε μεσα με το σηναγερμο μαζι (απενεργοποιιση στα radar) οποτε δεν εχει προβλημα
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν μπορεί να σου αρέσει και να σου κάνει και για τη δουλειά σου ... και ο Γ.Ποιμενικός και το Ντογκ ντε Μπορντώ ... κάτι κάνεις λάθος ... κάτι λάθος ζητάς από τον σκύλο ... κάτι λάθος έχεις ακούσει ...

Εργασία ... Θές σκύλο να δουλεύει μαζί σου - να φυλάει εσένα - να φυλάει το σπιτι - να ενεργεί κατά βάση μόνος του - να αντέχει στο κρύο - να αντέχει στην ζέστη - να αποδίδει και στην ζεστη ... θα τον βγάζει βόλτα γυναίκα - μικρο παιδί ?

Ασχολία ... Θές να βγάζει τρίχα λίγη ή να ΕΧΕΙ τρίχα λίγη ? Θές να βουρτσίζεις ή όχι ?

Το ΑΛΛΟ σκυλί τί χαρακτήρα έχει ? Εϊναι αρσενικό ή θηλυκό ? Τί ηλικία έχει ? πού ζεί ?

Και κάτι άλλο

Ο σκύλος στον κήπο είναι ένας νεκρός σκύλος με το που κάποιος αποφασίσει να σε κλέψει στα σοβαρά. Ο σκύλος μέσα σε κλειστό σπίτι είναι καλύτερος από οποιονδήποτε πανάκριβο και απαραβίαστο συναγερμό ... ;)
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
dogue de borxeaux απιστευτο σκυλη το εχει μια φιλη μου...εχουμε τις καλυτερεσ σχεσεις με τον Παρη (ετσι τον λενε).οταν παω για καφε σπιτι τις ασχολουμε μαζι του οταν με δει κανει σαν τρελος!!! ξερει οτι ηρθε η Ζενια ηρθε το παιχνιδι!!!
Να έχεις υπόψιν ότι τα dogue de bordeaux έχουν συχνά προβλήματα υγείας
 


Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Έχεις σκεφτεί να υιοθετήσεις κάποιο έτοιμο σκύλο-ενήλικα-φύλακα? γιατί δεν σημαίνει πως ο Γ.Π. θα είναι φύλακας πόσο μάλιστα το Dogo Argentino
 




izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
καλημερα σας! ειπα οτι ο σκυλος θα μενει μεσα στο σπιτι...απλα υπαρχει η αυλη και το σκυλι δεν θα ειναι κλησμενο μεσα σε ενα διαμερισμα ή μπαλκονι ή ταρατσα...ναι θελω να ειναι φυλακας αυτο δεν σημενει οτι επαναπαυομαι στο σκυλο.για την τριχα δεν εχω εγω προβλημα ουτε η αδερφη μου..απλα η μυτερα μου θα προτιμουσε να μην εχει...οσο για την βολτα ειπα οτι δεν εχουμε μικρα παιδια...οκ πιστευω οτι το 1.76 και τα 62 μου κιλα μπορουν να τον κανουν καλα αν αγριεψει καπια στιγμη...συν του οτι θα εκπαιδευτει το σκυλι...ο μικρος που εχουμε τωρα ειναι 4 χρωνων και εχει μαθει να ζει με αλλα σκυλια.μεχρι πριν 4 μηνες συγκατισουσε με ενα πιτ μπουλ..και τα πειγενανε μια χαρα...μολισ εφυγε ο ερμης επαθε καταθλιψη :(επεισης παιδια δεν ειμαι τοσο αρχαρια στουσ σκυλους...απλα αυτη την φορα αποφασισαμε να παρουμε σκυλο βαση πιο οριμης σκεψης και οχι με κριτιριο μονο την εμφανιση...
 




izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
ευχαριστω!!!!θα τα κοιταξω το απογευμα διοτι τωρα θα με φανε λαχανο στην δουλεια :p:p:p:p παντος σημερα θα περασς απο το γιατρο μας (κτινιατρο) να συζιτισουμε το θεμα.ειναι πλεων φιλος μας και πηστευω οτι θα μας κατατοπισει καλητερα.ξερει και τον τροπο ζωης μας και της αναγγες μας :D:D:D:D:D
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Οι κτηνίατροι είναι γιατροί. Αν πρέπει να το συζητήσεις με κάποιον, να το κάνεις με κάποιον εκπαιδευτή. Και πάλι, την προσωπική έρευνα κανένας δεν μπορεί να στην αντικαταστήσει.
Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα, και ψάξε για τις υποψήφιες φυλές ρωτώντας γιατρούς, εκπαιδευτές, και κυρίως ανθρώπους που έχουνε φυλές που σε ενδιαφέρουν. Μόνο έτσι γίνεται δουλειά. Και πάλι, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις με κριτκή σκέψη τα όσα ακούς.
Κι εγώ ήθελα να πάρω για 2ο σκύλο ddb. Γράφτηκα σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού για ddb, και μόνο τότε έβγαλα άκρη.

Μην εντυπωσιάζεσαι από την εμφάνιση κάποιας φυλής. Βάλτα κάτω και δες τί θέλετε και τί μπορείτε να έχετε.
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
εχεις απολυτο δικιο λουκια!γιαυτο ψαχνω απο τωρα...κουταβι θα παρω μετα απο ενα 6μηνο...μετα τον μπρουνο οχι απλα θα ψαχτουμε...οτι και οσο χρειαστει θα κανουμε !!!δεν ενθουσιαζομαι ψαχνω διαβαζω ρωταω βλεπω και θα αποφασησουμε ολοι μαζι επεισης θα επισκευτω εκθεσεις εκτροφεια ιδιοτες που εχουν σκυλια εκπεδευτες οτι περναει απο το χερι μας παιδια.καλητερα να μην παρουμε σκυλο παρα να ειναι δυστιχισμενο και αυτο και εμεις και ο πιπικος που εχουμε τωρα ...
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3