DNA test


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΜΑΚΗΣ

άσχετο

το DNA το παιρνουν απο το σάλιο ή απο ιστους μεσα απο το στομα ( χείλη) που περιέχουν και σαλίο ???
foibos

Από κύτταρα του βλενογόνου στο εσωτερικό του στόματος!
SARA WEST

Από το σάλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των κτηνιατρικών σχολών που μου στείλανε τα κιτ για τα τεστ του Μουφ. Επιπλέον αποφάσισα πρόσφατα να κατανικήσω τους φόβους μου και να κάνω τεστ και στον εαυτό μου να δω τι προδιαθέσεις κουβαλάω η ίδια και μου στείλανε ανάλογο κιτ να τους στείλω σάλιο δικό μου. Όχι φυσικά η κτηνιατρική σχολή, αλλά η ιατρική.:p:p:D:D:D

Το δείγμα παίρνεται από το εσωτερικό του στόματος πίσω από τα μάγουλα και το αφήνεις να στεγνώσει στον αέρα για 30 λεπτά πριν το κλείσεις στην ειδική συσκευασία. Στην περίπτωση ανθρώπων σου ζητάνε να φτύσεις μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα.
και να συμπληρωσω και κατι ακόμη

la salive ne contient pas d’ADN, il est donc impératif de bien frotter l’intérieur de la joue pour obtenir des fragments de tissus

αυτο γραφετε στις οδηγιες απο εργαστηριο που πιστοποιει το DNA σε σκυλους και πιθανες γεννετικες αρρώστεις στην Ευρωπη

τι ισχυει τελικα ???????????????
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μάκη, έχω κάνει στο Μουφ δυο τεστ DNA μέχρι στιγμής από τα μόνα κέντρα στην Αμερική που τα κάνουνε. Το ένα ήταν το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτων και έψαχνε για μεταλλαγμένα γονίδια. Το κιτ είχε τις οδηγίες που σου είπα και επειδή είμαι άσχετη και δεν ήθελα να κάνω λάθος, τα δείγματα πήρε αντιστοίχως μπροστά μου από το Μουφ η κτηνίατρός του και μια φιλενάδα μου που επίσης είναι κτηνίατρος.

Η φάση με το δικό μου DNA έγινε παρουσία του γιατρού μου και με κιτ από άλλο πανεπιστήμιο. Επειδή δε η δεύτερη ειδικότητά μου είναι η ιατροδικαστική, μπορώ να σου πω ότι το σάλιο περιέχει DNA. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί βρίσκουν καμιά φορά εγκληματίες από το DNA που άφησαν όταν σάλιωσαν ένα γραμματόσημο για να στείλουν απειλητικό γράμμα. Έχω επίσης κάνει αυτή τη συζήτηση με φίλο μου Αμερικάνο μπάτσο που είναι διοικητής της αστυνομίας και είχε μια πολύκροτη υπόθεση κάποτε με μια δολοφόνα που άφησε DNA με το σάλιο της. Ο τύπος έχει μάστερ από το FBI και το University of Virginia.

Ορίστε και οι οδηγίες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτων για τους σκύλους:

http://www.vetmed.wsu.edu/depts-VCPL/instructions.aspx
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Συνήθως η συλλογή DNA γίνεται με μια μεγάλη μπατονέτα(βαμβακοφόρος στυλαιός) με την οποία τρίβει ο εξεταστης το εσωτερικό του στόματος, στα μάγουλα, του εξεταζόμενου.
Με αυτό τον τρόπο αποσπώνται κύτταρου του βλενογόνου τα οποία περιέχουν DNA!

Όπως αναφέρει και το γαλλικό κειμενάκι που έχεις παραθέσει!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αυτό έγινε με το Μουφ. Εμένα όμως ο γιατρός με έβαλε να φτύσω στο δοκιμαστικό σωλήνα. Εννοείται δε ότι το τεστ DNA για τους ανθρώπους είναι πέντε φορές πιο ακριβό από των σκύλων αλλά σε ψάχνει για περισσότερα πράματα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το σάλιο δεν περιέχει DNA!
Mέσα στο διάλυμα που σχηματίζεται με διαλύτη το σάλιο περιέχονται κύτταρα από τον βλενογόνο του στόματος που περιέχουν DNA!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλά Φοίβο, όταν θα μου 'ρθει το χαρτί με τη λυπητερή που θα μου λέει ότι έχω κληρονομήσει το γονίδιο του διαβήτη από τη μάνα μου, τότε θα δούμε αν είχε DNA η φτυσιά.:p:p:D:D:D
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Μόνο και μόνο αν τρύψεις τη γλώσσα σου στα δόντια και μετά φτύσεις, θα έχουν αποκολληθεί παραπάνω από αρκετά κύτταρα ώστε να μπορέσει να γίνει έλεγχος DNA....

Συνέχεια αποκολούνται κύτταρα τα οποία βρίσκονται μέσα στο σάλιο....αυτό δεν σημαίνει ότι το σάλιο έχει DNA....
 






Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Sorry Sara o foibos έχει δίκιο.

ATTENTION : la salive ne contient pas d’ADN, il est donc impératif de bien frotter
l’intérieur de la joue pour obtenir des fragments de tissus
Εδώ είναι οι οδηγίες από το εργαστήριο που είναι υπεύθυνο για τις εξετάσεις για τον κυνολογικο όμιλο
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
To abstract που παραθέτεις Sara απλά αναφέρει την μέθοδο με την οποία έγινε η λήψη του DNA,
"Oragene saliva collection method"....
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Παιδιά, βαριέμαι να ψάχνω βραδυάτικα για περισσότερα, έχω να διορθώσω και ένα βουνό εργασίες, αλλά για εξηγείστε μου γιατί βρίσκουν εγκληματίες από το γραμματόσημο που γλύψανε.

Παρεμπιπτόντως, ΠΑΛΙ μου ξενυχτάτε?!:eek::eek::p:p:D:D
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Γιατί στο σάλιο υπάρχουν κύτταρα απο τα ούλα, τις παρειές, τη γλώσσα......άσε που λογικα το γλύψανε με την γλώωσα ή τα χείλη, οπότε την θέση του στυλαιού την έχει πάρει το γραμματόσημο...ίδια τεχνική....


Αυπνίες...αυπνίες....:p:p:D:D
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το ανέκδοτο με τη φάση με τον τύπο και το DNA και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήμα και τα παράσιτα του σκύλου του το ξέρετε??:D:D:D:D:D
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
OK, μεταφράζω από αγγλικά, οπότε μπορεί να μην ακούγεται τόσο αστείο:

Ήταν ένας τύπος που του πόναγε ο καρπός του, οπότε λέει σ' ένα φίλο του ότι θα πήγαινε στο γιατρό να τον δει. "Μπα!", λέει ο φίλος, "άσε, μην πας, θα ξοδέψεις άδικα λεφτά. Πήγαινε εδώ στο φαρμακείο της γωνίας, είναι ένα τρομερό μηχάνημα, βάζεις 10 δολλαρια μέσα και δείγμα ούρων και σου βγάζει διάγνωση και φαρμακευτική αγωγή."

Πάει λοιπόν ο τύπος, βάζει τα ούρα και τα λεφτά, αρχίζει να βγάζει διάφορους ήχους το μηχάνημα, ν' ανάβουνε φωτάκια και του φτύνει ένα χαρτάκι: "Έχεις σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, βάλε πάγο, αλοιφή, πάρε παυσίπονα, ξεκούρασέ το δυο βδομάδες και θα 'σαι περδίκι!"

Εντυπωσιάζεται ο τύπος, οπότε λέει να κάνει κασκαρίκα στο μηχάνημα να δει αν είναι όντως τόσο τρομερό. Την επόμενη μέρα λοιπόν φέρνει άλλο δείγμα, μόνο που είχε βάλει μέσα ούρα της γυναίκας του, της κόρης του, του γιου του, κακάκια από το σκύλο του και τράβηξε και μια μαλακία από πάνω απ' το κοκταίηλ!

Πάει στο μηχάνημα, βάζει τα δέκα δολλάρια και το "δείγμα", πάλι ακούγονται διάφοροι τρελλοί θόρυβοι, ανάβουν φωτάκια, φθιουμπ-φθιουμπ και το μηχάνημα του φτύνει άλλο χαρτάκι που έλεγε: "Η κόρη σου είναι καραπ**τανάρα και πηδάει τους πάντες, έχει βλενόρροια, πάρε αντιβίωση. Ο γιος σου παίρνει κοκαΐνη, βάλτον σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο σκύλος σου έχει παράσιτα, πάρε αντιπαρασιτικά, η γυναίκα σου είναι έγγυος με δίδυμα, δεν είναι δικά σου, πάρε δικηγόρο και αν δε σταματήσεις την πολλή μαλακία δεν πρόκειται να σου περάσει το σύνδρομο!"
 
Last edited:






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.129
Μηνύματα
896.010
Μέλη
19.940
Νεότερο μέλος
desps