Λοιπόν, για να χαλαρώσουμε λίγο με κάποιο θέμα "ψιλοάσχετο" αλλά "επιθυμητό"...σας δίνω μία φοβερη συνταγή (από τη φίλη μου τη Κλεά0...για βασιλόπιτα σκύλων..
Τώρα αν θα βάλετε φλουρί μέσα...είναι θέμα δικό σας..!!!


Για την τούρτα, θα χρειαστείτε:
600 γραμμάρια άπαχο κιμά,
3 αυγά,
3 χούφτες τριμμένο παξιμάδι,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 πρέζα ρίγανη,
Λίγο νερό
λίγο ελαιόλαδο,
3 κυκλικα αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσεως
Για το ...γλασάρισμα:
Κέτσαπ (όχι καυτερό)
1 κουτί πουρέ σκόνη,
λίγο γαλα
νερό.
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 βαθμούς,
Ζυμώστε καλά τον κιμά, προσθέτοντας τα αυγά, το παξιμάδι, λίγη ρίγανη και σκόρδο για τη γεύση. Ρίξτε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, για να πλάθεται η ζύμη εύκολα χωρίς να διαλύεται. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στα ταψάκια για να μην κολλήσει ο κιμάς και αφού τον μοιράσετε ισότιμα, απλώστε τον φροντίζοντας να καλύψετε όλο το εμβαδόν του κάθε ταψιού και το πάχος να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε τα ταψάκια στο φούρνο.
Στο μεταξύ φτιάξτε τον πουρέ που θα χρησιμέψει ως... γλάσο για την τούρτα σας, ανακατεύοντας συχνά, για να μη σβολιάσει. Μπορείτε να βάλετε μόνο νερό αν τα κατοικίδιά σας παρουσιάζουν δυσανεξία στο γάλα ή να προσθέσετε λίγο γάλα για νοστιμιά και για να ασπρίσει περισσότερο το μείγμα.
Μόλις τα... κρεάτινα παντεσπάνια είναι έτοιμα βγάλτε τα απ΄ το φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
Και μετά προχωρήστε στη διαδικασία... ομαλοποίησής τους για να τελειοποιήσετε το σχήμα της τούρτας. Ισιώστε αργά και προσεκτικά τον Κάθε πάτο, χωρίς να διαλυθεί, και τοποθετείστε τον ένα πάνω στον άλλο για να στρογγυλέψετε το σχήμα κόβοντας ότι περισσεύει.
Αφαιρέστε τους πάτους ξανά, και αλείψτε με κέτσαπ ανάμεσα στις στρώσεις για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους, προσέχοντας να μην τρέξει από τα πλάγια.
Κτίστε προσεκτικά την κατασκευή με πουρέ προσπαθώντας το αποτέλεσμα να θυμίζει ...γλυκό. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και ένα κορνέ για να διακοσμήσετε την κρεατότουρτα. Βάλτε, με κέτσαπ τις τελικές πινελιές και η πρωτοχρονιάτικη τούρτα είναι έτοιμη. Λίγα λεπτά στο ψυγείο θα Κάνουν το κόψιμο εύκολότερο
Τώρα αν θα βάλετε φλουρί μέσα...είναι θέμα δικό σας..!!!
Για την τούρτα, θα χρειαστείτε:
600 γραμμάρια άπαχο κιμά,
3 αυγά,
3 χούφτες τριμμένο παξιμάδι,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 πρέζα ρίγανη,
Λίγο νερό
λίγο ελαιόλαδο,
3 κυκλικα αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσεως
Για το ...γλασάρισμα:
Κέτσαπ (όχι καυτερό)
1 κουτί πουρέ σκόνη,
λίγο γαλα
νερό.
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 βαθμούς,
Ζυμώστε καλά τον κιμά, προσθέτοντας τα αυγά, το παξιμάδι, λίγη ρίγανη και σκόρδο για τη γεύση. Ρίξτε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, για να πλάθεται η ζύμη εύκολα χωρίς να διαλύεται. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στα ταψάκια για να μην κολλήσει ο κιμάς και αφού τον μοιράσετε ισότιμα, απλώστε τον φροντίζοντας να καλύψετε όλο το εμβαδόν του κάθε ταψιού και το πάχος να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε τα ταψάκια στο φούρνο.
Στο μεταξύ φτιάξτε τον πουρέ που θα χρησιμέψει ως... γλάσο για την τούρτα σας, ανακατεύοντας συχνά, για να μη σβολιάσει. Μπορείτε να βάλετε μόνο νερό αν τα κατοικίδιά σας παρουσιάζουν δυσανεξία στο γάλα ή να προσθέσετε λίγο γάλα για νοστιμιά και για να ασπρίσει περισσότερο το μείγμα.
Μόλις τα... κρεάτινα παντεσπάνια είναι έτοιμα βγάλτε τα απ΄ το φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
Και μετά προχωρήστε στη διαδικασία... ομαλοποίησής τους για να τελειοποιήσετε το σχήμα της τούρτας. Ισιώστε αργά και προσεκτικά τον Κάθε πάτο, χωρίς να διαλυθεί, και τοποθετείστε τον ένα πάνω στον άλλο για να στρογγυλέψετε το σχήμα κόβοντας ότι περισσεύει.
Αφαιρέστε τους πάτους ξανά, και αλείψτε με κέτσαπ ανάμεσα στις στρώσεις για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους, προσέχοντας να μην τρέξει από τα πλάγια.
Κτίστε προσεκτικά την κατασκευή με πουρέ προσπαθώντας το αποτέλεσμα να θυμίζει ...γλυκό. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και ένα κορνέ για να διακοσμήσετε την κρεατότουρτα. Βάλτε, με κέτσαπ τις τελικές πινελιές και η πρωτοχρονιάτικη τούρτα είναι έτοιμη. Λίγα λεπτά στο ψυγείο θα Κάνουν το κόψιμο εύκολότερο