Gordon Vom Haus Ghor


valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
Μετά από 4 μήνες αναμονής, πολύ ψάξιμο σε εκθέσεις επισκέψεις σε εκτροφεία, συζητήσεις και ερωτήσεις με αρκετό κόσμο.... εχτές ήταν η μέρα που θα ερχόταν ο καινούργιος λύκος σπιτι.

Πριν από αυτό σας έχω μια Μινι οδύσσεια... κάτι σαν τις ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονταν πάντα πριν την κανονική ταινια των monty pythons...


Το ταξίδι άρχισε χτες τη νύχτα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα, από τη νότια εύβοια μιας και βρισκόμαστε στο εξοχικό για διακοπές κατεύθυνση μας ήταν 575χλμ. προς η Έδεσσα οπού και βρίσκεται το Εκτροφείο Haus Ghor του Δημήτρη Ράλλη.
3 το πρωι εγερτήριο, 3κ μισή αναχώρηση. θέλαμε να κάνουμε το ταξιδι αυθημερόν, και για να γλιτώσουμε την πολύ ζέστη ξεκινήσαμε τόσο νωρίς.

κάπου λίγο πριν τη Λαμια άρχισε να χαράζει...


η διαδρομη ήταν πολύ ωραια και ανετη, δεν ειχε καθολου κινηση η εθνικη, καναμε 1-2 στασεις και φτασαμε εδεσσα κατα τις 10. βρεθηκαμε με τον εκτροφεα ειδαμε τον σκυλο τον πηραμε και φυγαμε (ειναι η μεγαλου μηκους αυτη γιαυτο την περναω ετσι).

θελαμε να δουμε και τον καταρακτη ομως να πιουμε κ εναν πεμπτο-εκτο-εβδομο καφε, οποτε πηγαμε μια βολτα κ απο κει....

ξεκιναμε λοιπον κατα 2 το μεσημερι για επιστροφη... ολα καλα το σκυλι αγγελουδι στο crate μεσα στο οποιο μπηκε χωρις γκρινια χωρις τιποτα, ολα τελεια μαλιστα απορουσαμε πως θα αντεξει το σκυλι τοσες ωρες, ο εκτροφεας ελεγε πως στο ταξιδι θα δειτε μερος του χαρακτηρα του. εριξε ενα μικρο κατουρημα καπου στα τεμπη.σκουπισαμε καθαρισαμε κ συνεχισαμε...
Εξω απο τη λαμια κατα τις 6 το απογευμα σταματαμε στην εθνικη κ η αστυνομια μας παραπεμπει σε επαρχιακους δρομους. Λογω ανατροπης νταλικας που κουβαλαγε 25 τονους προπανιο. Κοινως... ΠΑΚΕΤΟ.... μας λενε... " όσοι κατευθύνονται από τη Λαμία προς την Αθήνα, υποχρεώνονται στο 202-ο χλμ, στη διασταύρωση του Μπράλου, στις Θερμοπύλες, να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό και μέσω Μπράλου και Λιβαδιάς να φθάσουν στην εθνική οδό, στο 90-ο χλμ, στη διασταύρωση της Θήβας. τουλαχιστον μεχρι τις 10 θα μεινει κλειστη η εθνικη..."

Oσοι θυμαστε την παλια εθνικη κ τις φρικαλεες στροφες της φανταζεστε τι φρικη βιωνα εκεινη την ωρα. εγω μεχρι χαλκιδα ηθελα να φτασω ο ανθρωπος και μετα τσουπ κατεβαινα απο την παλιο εθνικη σας.

Λεω ο εξυπνος, ρε συ διπλα ειναι ο αγιος κωνσταντινος, θα παμε , θα περασουμε απεναντι με καραβακι και θα κατηφορίσουμε ολη την ευβοια. ελα ομως που το απεναντι ειναι στον αη γιωργη της λιχαδας... κοινως τερμα θεου πανω γωνια της ευβοιας.

το οδικο δικτυο της ευβοιας ειναι γενικα κακο μεχρι το αλιβερι μετα φτιαχνει. τοσο κακο ομως δεν εχω ξαναδει οσο στην Βορεια ευβοια. δρομοι πολυ στενοι, κακιστης ποιοτητας ασφαλτος , τρελες στροφες. πραγματα που δεν ειχα υπολογισει... διεσχυσα ολη την ευβοια απο βουνα λαγγαδια, δαση , χωρις υπερβολες γυρισα ολη την Δίρφη γυρω γυρω αναβαση και καταβαση... οπου αναβει και λαμπακι... 30 χωρια περασα, δε σας κανω πλακα. ολοκληρη Αιδηψος φισκα στον κοσμο και στα μαγαζια και στη ζωη, 9-10 το βραδυ δεν υπηρχε ιχνος ανοιχτου βενζιναδικου. εκανα 110 χιλιομετρα μεχρι που εφτασα εξω απο τη χαλκιδα και επρεπε να βρω βενζινη να καλυψω αλλα 85 που απομεναν μεχρι το σπιτι μου. λεω τωρα θα μεινω εξω απο τον καταβλησμο τσιγγανων και θα μας τα παρουν ολα, λεφτα, αμαξι και ΚΟΥΤΑΒΙ....

μεχρι που βρηκα βενζιναδικο τελευταια στιγμη, φανταζε στα ματια μου σαν την οαση οπως τα βλέπουμε στα καρτούν. και το αποκορυφωμα? ειχε την πιο ΦΤΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ!!! 1,65ε/λιτρο. ειρωνία?
ωρα αφιξης στη βαση μας 2 τη νυχτα. το κουταβι εκλεισε 12 ωρες μεσα στο αμαξι, αν και τις τελευταιες 4, ηταν στη αγγαλια του συνοδηγου. ηρεμος κ κοιμησμενος.

τελος ταινιας.


Να παμε στα καλα και στα σοβαρα τωρα?




GORDON VOM HAUS GHOR


ο ανωθεν τυπος ειναι ηλικιας 69 ημερων, γιος του
Hero Feetback

SG1 Hero Feetback - German Shepherd Dog

και της
Barbarossa Van Contra
BARBAROSSA VAN CONTRA

Αφου κατεληξα στον εκτροφεα, με βαση τα δικα μου κριτηρια, πλην τον δεδομενων κριτηριων που πρεπει να εχει καποιος που θες να συνεργαστεις, κατεληξα και στη γεννα απο την οποια ηθελα σκυλι. ηθελα σκυλο μορφολογικο μεν, αλλα οχι οπως ειναι σημερα, οπως πρεπει να ειναι. εμφανιση μυαλο θεληση και δυναμη.για μενα ο Ραλλης το κανει αυτο.θα μπορουσα να πω πολλα για τον εκτροφεα, αλλα για να μη φανει σαν διαφημιση μενω εδω.

Οπως σας ειπα και πριν ο χαρακτηρας του δεν παιζεται, ηταν ηρεμος στο ταξιδι, η καρδια του σταθερη, ουτε τρομαζε ουτε τιποτα, παρα την πρωτογνωρη για αυτον ταλαιπωρια... βεβαια ειχε ριξει τρομερες ξαπλες στο μεγαλητερο μερος του ταξιδιου... ουτε εμετους ουτε διαροιες ουτε κλαψες ουτε τιποτα εκτος απο μια και μοναχικη...κατρουλα στα τεμπη. την επομενη μερα τα κοπρανα του καλοσχηματισμενα.


Ο σκυλος μπαινει πλεον μονος του στο crate του, αυτη τη στιγμη κοιμαται με ανοιχτη την πορτα μεσα, και χτες μεχρι σημερα κοιμηθηκε με κλειδωμενη την πορτα, ηρεμος, δεν λερωσε μεσα, παρα μονο γκρινιαξε για να τον βγαλω εξω, να κανει την αναγκη του. Για αρχη, το κλουβι του ειναι διπλα στο κρεβατι μου, γιατι εριξει πολυ κλαμα που ηταν στην αλλη γωνια του δωματιου...

Ακουει πολυ, και προσεχει τα παντα. με ακολουθει παντου, οχι σαν φοβισμενος χωμενος μεσα στα ποδια μου αλλα σαν κυριος. Οπου ειμαι μεσα στο σπιτι ερχεται και παιζει με τα παιχνιδια του διπλα μου η κοιμαται μπροστα απο κει που καθομαι. γενικα βλεπω ενα πολυ καλο μυαλο μεσα σε αυτο το κουταβι. με εχει εκπληξει.
βγαινουμε στην αυλη και δεν εχω την παραμικρη ανησυχια οτι θα μου φυγει. μολις τον φωναζω ερχεται, κ μολις φευγω ακολουθει. απο δαγκωμα παει καλα, κυνηγαει αρκετα και του δινει και καταλαβαινει.
Στο δαγκωμα εχει παρει απο τι μανα του, που την επαιξα λιγο στο εκτροφειο με μερικα μαξιλαρακια, και εχει μεγαλη τρελα για δαγκωμα, γεματο και δυνατο.




o hero αραχτος.

αυτα προς στιγμην απο μας, γεια σας!!!!
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ωραίο post.Καλά έκανες κ έγραψες όλο το ταξίδι,μια περιγραφή με πολλές εικόνες είναι πιο πλούσια κ ευχάριστη.
Καλη συμβίωση με το μικρό!
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Τι να πρωτοπει κανείς?

Για την διαδικασία απόκτησης?
Για την όρεξη σου να μπεις σε αυτήν την διαδικασία?
Για τον εκτροφέα σου?
Για το κουτάβι σου?
Για τον μπαμπά του?*agapoylas**agapoylas**agapoylas*:piercing:(συγγνώμη αλλά αγάπες είναι αυτές, μεγάλες κιόλας)
Για την μαμά του?*agapoylas*

Ο Hero Feetback μιας που έχω και εγώ εγγονό του είναι ακριβώς έτσι όπως το περιγράφεις παρακάτω!
Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του σκύλου και το μυαλό του εκτροφέα που θα προσπαθήσει να αναδείξει στους απογόνους ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτό που θα κάνεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό να λέγεται μόνο "Γερμανικός Ποιμενικός" σκέτο!
ηθελα σκυλο μορφολογικο μεν, αλλα οχι οπως ειναι σημερα, οπως πρεπει να ειναι. εμφανιση μυαλο θεληση και δυναμη.για μενα ο Ραλλης το κανει αυτο.θα μπορουσα να πω πολλα για τον εκτροφεα, αλλα για να μη φανει σαν διαφημιση μενω εδω.
Ευτυχώς πέτυχες το "πακέτο" που λέμε!

Να μην μείνεις εδώ στην διαφήμιση!Ο εκτροφέας σου κάνει εξαιρετική δουλειά!
Ο επαγγελματισμός και οι σωστές δουλειές θα πρέπει να αναδεικνύονται σε αυτόν τον τόπο που πάσχει!

Εύχομαι πολύ πολύ πολύ καλή συμβίωση με το μικράκι!
 






valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
Ωραία παρουσίαση! Να τον χαίρεσαι!

Ζηλεύω! Πότε θάρθει και αυτή η στιγμή για μας επιτέλους?
Σωπα οπου ναναι θα σημανουν οι καμπανες...

Να το χαίρεστε και να σας χαίρεται και αυτό!!
Ωραίο post.Καλά έκανες κ έγραψες όλο το ταξίδι,μια περιγραφή με πολλές εικόνες είναι πιο πλούσια κ ευχάριστη.
Καλη συμβίωση με το μικρό!
Εκανα ενα ποστ οπως θα θελα εγω να διαβαζω μια παρουσιαση, θες λεπτομεριες, θες γελιο, και φυσικα φωτογραφιες. Αλλωστε αν δεν μας αρεσαν αυτα, δε θα μασταν φορουμακιδες....

Σας ευχαριστουμε πολυ, και εσας που μας δινετε τις ευχες σας αλλα και το φορουμ που βοηθα παρα πολυ στο να καλυψω πολλα κενα στις γνωσεις μου γυρω απο τον κοσμο των σκυλων, ειτε αυτο ειναι θεμα υγειας ειτε θεμα εκτροφης ειτε θεμα κυνοφιλιας, ειτε θεμα σπορ.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Απο γερμανικούς ποιμενικούς δεν ξέρω, τόσο που το έψαξες όμως, καλός θα είναι :p
Κούκλος πάντως είναι σίγουρα!

Απο Εύβοια ξέρω όμως, και έχω να σου πω, 100000000000 φορές να πήγαινες από Μπράλο. Πραγματικά έχουμε τους χειρότερους δρόμους. Αφού φτάσατε σώοι και αβλαβείς πάλι καλά να λες!!!!

Να σου ζήσει ο κούταβος :)
 


hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
τι σκυλια βγαζει η πολη μου!αστειακι. δεν ηξερα παντως οτι υπαρχει εκτροφειοο στην εδεσσα :/
 


valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
Ο Hero Feetback μιας που έχω και εγώ εγγονό του είναι ακριβώς έτσι όπως το περιγράφεις παρακάτω!
Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του σκύλου και το μυαλό του εκτροφέα που θα προσπαθήσει να αναδείξει στους απογόνους ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτό που θα κάνεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό να λέγεται μόνο "Γερμανικός Ποιμενικός" σκέτο!


Ευτυχώς πέτυχες το "πακέτο" που λέμε!

Να μην μείνεις εδώ στην διαφήμιση!Ο εκτροφέας σου κάνει εξαιρετική δουλειά!
Ο επαγγελματισμός και οι σωστές δουλειές θα πρέπει να αναδεικνύονται σε αυτόν τον τόπο που πάσχει!

Εύχομαι πολύ πολύ πολύ καλή συμβίωση με το μικράκι!
Σε ευχαριστω πολυ στελιο για τις ευχες. απο οτι καταλαβαινω μπορουμε να μιλαμε εμεις οι 2 για τον Ηero ωρες ολοκληρες. σα να αναλυουμε ποιηση.

Ο επαγγελματισμος φαινεται στο οτι δεν αναλωνεται σε φαμφαρες και υποσχεσεις αστειες. αυτο που σου λεει αυτο σου δινει.
οκ ας το πω λοιπον μιας και με παροτρύνεις, In Rallis we trust.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Hero...ο αγαπημένος μου. Ο Μπου μεγάλωσε με 2 Γερμανικά κουτάβια, εγγόνια του, που ανήκουν στη κολλητή μου. Να τον χαίρεσαι και έυχομαι πολλές, πολλές επιτυχίες στο μέλλον....Χαίρομαι όταν διαβάζω τέτοια θέματα!!! Και καρακούκλαρος ο μπέμπης!!!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εναν σκύλο ειπες να πάρεις και ηρθαν όλα ανάποδα στην Ελλάδα, κόπηκε στα δύο! :p

Δεν ξερω πολλά για τους γπ αλλά να τον χαίρεσαι τον μικρό αυταρά και να τον λατρεύεις όπως θα σε αγαπάει και αυτός
Ξετρελάθηκα με την παρουσίαση σου! Όσο για τις στροφές στη βόρεια ευβοια λέει ειναι 52 σε εναν μόνο δρόμο "κεντρικό" που κατεβαίνει προς κεντρική, γιατι ο μηχανικός επαιζε χαρτιά και ειχε χάσει τρελά λεφτα (η αχρηστη πληροφορία της ημερας)
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.661
7.775
Δεν ξέρω από γ.π. και δεν μου αρέσουν έτσι όπως τους καταντήσατε για να είμαι απολύτως ειλικρινής.
Όμως ο κούταβος σου είναι πολύ όμορφος και μου αρέσει και η δική σου στάση απέναντι στάση στο θέμα απόκτηση σκύλου..Επίσης μου αρέσουν οι Monty pythons και οι περιπέτειες σου :D
Να σου ζήσει!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.663
19.907
Να σου ζήσει ο μικρός.
Είναι πάρα πολύ όμορφος!!!
Να τον αγαπάς και να τον προσέχεις, καλύτερα από τον εαυτό σου.
 




maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αχου το !!!τι γλυκα που ειναι οταν ειναι μικρα(ποιος να μου τολεγε οτι θα αναπολουσα αυτη την ηλικια...)να σου ζησει !!
 


keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Να σου ζήσει φίλε μου !!!

Έτσι οπως ξεκίνησες δείχνει πως το μέλλον σας με τον υπέροχο κούταβο που σου έδωσε ο Ράλλης θα είναι από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στη ζωή σου και στο εύχομαι ολόψυχα.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Να τον χαίρεσαι μέχρι τα βαθιά γεραματά του και να είναι γεμάτος υγεία!
Ωραία η διαδρομή-περιπέτεια σας αυτά μένουν...:)