Απροκλητη επιθεση.


Status
Κλειδωμένο θέμα

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Σημερα το πρωι ο Φιντελ επιτεθηκε χωρις λογο και αιτια , στην 8χρονη κορη μου.:mad:

Ευτυχως τα τραυματα δεν ειναι μεγαλα εκτος απο τις τρυπες που εκαναν οι κυνοδοντες στο προσωπο του κοριτσιου μου.Ραμματα δεν εγιναν στο Παιδων, θα δουμε σε 10 ημερες παλι τα τραυματα και ισως γινει πλαστικη.

Καθομουν εξω στο κτημα με τον σκυλο και τον χαιδευα.Απο την αλλη πλευρα πλησιασε η κορη μου, δεν την ειδε, μολις απλωσε το χερι της να τον χαιδεψει στην πλατη , εκεινος χωρις την παραμικρη ενδειξη, ορμηξε πανω της και στοχευσε το προσωπο, καθως ειχε γονατισει η κορη μου και ετσι ηταν στην ευθεια.

Ουτε φαγητο υπηρχε κοντα, ουτε παιχνιδι, ουτε φαινεται να εχει ο σκυλος καποια ενοχληση και να του βγηκε η επιθετικοτητα.Βεβαια οτι και να ειχε σε τετοια περιπτωση, δεν μπορω να δικαιολογησω μια τετοια συμπεριφορα, ιδιως στα παιδια που εχει μεγαλωσει μαζι.

Η αντιδραση μου ηταν αμεση μιας και ημουν διπλα του, τον αρπαξα και τον εβαλα στο κενελ του μαζι με 2 μπουκετα που δεν μπορεσα να σταματησω βλεποντας το προσωπο της κορης μου να κοκκινιζει απο το αιμα.

Μετα απο 1-2 ωρες τον εβγαλα και του εκανα βασικη υπακοη με οχι τοσο γλυκο τροπο. Γενικα εχει αποτραβηχτει, δειχνει ψιλοχαμενος και ''πειραγμενος'' , ελπιζω και μετανιωμενος.Αν και πιστευω οτι αν το εκανε μια, θα το ξανακανει.

Ειμαστε σε επικοινωνια με εκτροφειο και εκπαιδευτες να καταλαβουμε τουλαχιστον το γιατι, την αιτια της επιθεσης.

Ακομα δεν εχουμε αποφασισει για το μελλον του.
 
  • Angry
Reactions: TheBestBoi






panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Ο χειροτερος εφιαλτης για κατοχους σκυλων δυναμικης φυλης!
Περαστικα στο κοριτσι ευχομαι.
Πηρες καποια γνωμη απο τους εκπαιδευτες τι μπορει να συνεβει?
Ειχε δειξει στο παρελθον επιβολη κυριαρχιας σε μελος της οικογενειας σας?
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Περαστικα στη μικρουλα σας :(:(

Ποσο ειναι ο Φιντελ τωρα? Η Αντιοπη που ηταν? Εχει στειρωθει ?
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
λυπάμαι για το περιστατικό,ελπίζω να γίνει καλά η μικρή και να μην είναι κάτι σοβαρό αν και οι τρύπες στο πρόσωπο δεν ακούγεται τόσο χαλαρό.απο την άλλη στο βάθος σκέφτομαι και τον σκυλάκο μετά απο αυτό πώς θα νιώθει ίσως να ένιωσε μία απειλή αν και υπερβολική η αντίδραση του.εύχομαι να είναι καλά η κόρη σου και να είστε όπως πρίν σε λίγες μέρες.
 
Last edited:


νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Περαστικά στο κοριτσάκι σου. Λυπάμαι πολυ για αυτό που έγινε.

Στάλθηκε από το HTC Vision μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μήπως απλά του'ρθε το "χαδι" από πίσω χωρίς να το περιμένει, στα ξαφνικά, και "αμύνθηκε"? Είπες ότι δεν είχε δει τη μικρή....
(Το απλά, τρόπος του λέγειν....)
Περαστικά στη μικρούλα.... (πως το έχει πάρει? τον έχει από φόβο τώρα?)
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ο Φιντελ ειναι 27 μηνων.Η Αντιοπη εχει στειρωθει εδω και 8 μηνες και ο Φιντελ τον τελευταιο καιρο προσπαθει να την ....... αλλα το κανει απο την αναποδη.Παντως εδω και 2 βδομαδες εχει ανεβασμενες ερωτικες ορμονες.

Εχει δειξει αλλη μια φορα ''αντιδραση'' που την ερμηνευσαμε σαν διορθωση στον μικρο μου γιο οταν τον πειραζε την ωρα που ετρωγε το κοκκαλο του.

Η αντιδραση του ηταν αστραπιαια για να πεις οτι το ζυγισε πρωτα και μετα επραξε.

Στην οικογενεια μας εγω ειμαι ο αρχηγος και το ξερει αυτο.Αυτο που ισως πιστευει ειναι οτι μπορει να δοκιμασει να ανεβει στην κυριαρχια δοκιμαζοντας τα υπολοιπα μελη της οικογενειας , δεν ξερω τι αλλο να φανταστω.Θα παμε στον κτηνιατρο να δουμε αν εχει κατι που μπορει να τον οδηγησε σε αυτην την πραξη , αν η διαθεση του δεν δειχνει κατι διαφορετικο του νορμαλ.

Το σημαντικο ειναι οτι η κορη μου Φιντελακο τον ανεβαζει Φιντελακο τον κατεβαζει.Ειναι πολυ ωριμη για την ηλικια της και ηδη μιλησαμε για το συμβαν, η ψυχολογια της ειναι φοβερη και αυτην την στιγμη παιζει με τον αδερφο της.Δεν θα τους φερω ακομα σε επαφη πριν μιλησω με 2-3 εκπαιδευτες για το συμβαν.

Ευχαριστω για τις ευχες σας
 


bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
περαστικά στην μικρή και καλή υπομονή ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις

τα παιδιά μένουν μόνα με το σκυλί?
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Περαστικα στην μικρη σου, Νασο.

Περιττο να πω βεβαια οτι αν ηταν δικος μου ο σκυλος θα ειχε φυγει ηδη απο το σπιτι (αν δεν τον ειχα πνιξει με τα χερια μου στο μεταξυ) και θα βρισκοταν σε καποιο κεννελ μεχρι να βρεθει να τον παρει καποιος.

Καποιοι εκπαιδευτες θα προτειναν μεχρι και ευθανασια, γιατι αν ηταν πιο "επιτυχημενη" η επιθεση θα της ειχε κατεβασει ολο το προσωπο. Καποιοι αλλοι θα ζητησουν ενα σωρο λεφτα για ενα ισως αμφιβολο προγραμμα επανενταξης.

Αν η εμπιστοσυνη κλονιστει με τετοιον τροπο, χανεται για παντα. Μιλαμε για δυνατο σκυλι εδω, οχι για νευρικο μαλτεζακι.
Δεν προσπαθω να σε υποβαλω. Απλά λεω την "αλλη" αποψη.
 
  • Angry
Reactions: TheBestBoi


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σοκαριστηκα και δεν περιμενα να διαβασω κατι τετοιο απο κατοχο της φυλης μας και ποσο μαλλον απο εσενα Νασο που εχεις ασχοληθει με τον σκυλο σου. Μολις το διαβασα αυτο, φανταστηκα τον ευατο μου στην θεση σου, μιας και εγω εχω μικρο παιδι που μεγαλωνει παραλληλα με bullmastiff. Πολυ δυσκολη κατασταση ομολογω. :(
Κατα πρωτον ευχομαι περαστικα στην κορη σου και γρηγορη αναρρωση των πληγων της. (Τις σωματικες αλλα και τις ψυχολογικες)
Κατα δευτερον ψυχραιμια και συντομα να βρεις την καλυτερη λυση ωστε να μην γινει ξανα κατι παρομοιο.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Η ''αλλη'' αποψη ειναι στο μυαλο μου απο την στιγμη που εγινε οτι εγινε.Περασαν απο το μυαλο μου χιλια δυο που θα του εκανα.
Αποφασισα να τον βαλω στον κεννελ και να μεινει εκει μεχρι να μπορω να σκεφτω και να αντιδρασω με βαση την λογικη και οχι τον συναισθημα, γιατι αλλιως.....
Δυσκολα θα μεινει ο σκυλος.Και αν γινει αυτο, υπο προυποθεσεις.
 
  • Angry
Reactions: TheBestBoi


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυσκολα θα μεινει ο σκυλος.Και αν γινει αυτο, υπο προυποθεσεις.
Η πιο λογικη και προφανης προϋποθεση, αν θελεις οπωσδηποτε να τον κρατησεις για καποιον λογο (συναισθηματικο ή πρακτικο πχ φυλαξη) ειναι να ερχεται σε επαφη αποκλειστικα και μονο με σενα. Στην τελικη, εσενα και να σου επιτεθει καποια στιγμη, δεν νομιζω να σε πειραξει και τοσο (εκ πειρας αυτο).
 




Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Λυπάμαι για το περιστατικό... Και εγώ στη θέση σου δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν άνετα μετά το περιστατικό να συνεχίσει να συμβιώνει ο σκύλος ελεύθερα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας...Αν το έκανε στοχευμένα έναντι της κόρης σου *διορθώνοντας* τη επειδή ενόχλησε την τελετουργία του χαδιού από εσένα τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και θα πρότεινα να απομακρύνεις από το σπίτι το σκύλο. Αν το έκανε επειδή αιφνιδιάστηκε και απλά επιτέθηκε επειδή αισθάνθηκε απειλή ξαφνική από άγγιγμα ξαφνικά και απρόσμενα τότε πάλι είναι πολύ άσχημο γιατί επιτέθηκε χωρίς να σκεφτεί. Πολύ δύσκολη η θέση σου για το τι θα πράξεις. Εύχομαι αν επιλέξεις ότι κρίνεις καλύτερο.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν έχω ιδέα από δυναμικούς σκύλους και συγγνώμη πετάγομαι να πω κάτι - απλώς μου φαίνεται σοκαριστικό. Τα διαβάζεις αυτά να συμβαίνουν καμιά φορά αλλά ακούγονται κάπως μη πραγματικά. Ελπίζω να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για όλη την οικογένεια, πολύ κρίμα και άδικο για την κόρη σου να έχει τέτοια εμπειρία. Μακάρι να μην της δημιουργήσει κάποιο φόβο - τα άλλα περνάν και γρήγορα.
Στο δικό μου μυαλό, δε δικαιολογείται τετοια αντίδραση. Ήταν σε οικείο περιβάλλον, σπίτι του απ οτι καταλαβα, διπλα σου, οπότε δε βλέπω το λόγο να αισθανθεί απειλή.
Α, και μπράβο. Εγώ δε θα είχα μπορεσει να αντιδράσω ψυχραιμα.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Για τοσο σοβαρα θεματα νομιζω κανεις δε μπορει να γραψει σε φορουμ. Εφοσον μιλας με εκπαιδευτες (ελπιζω σωστους), ειναι το καλυτερο.
Καταλαβαινω ποσο σε εχει επηρεασει αυτο, η μαλλον φανταζομαι. Αλλα μη κανεις κατι εν θερμω


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νάσο σας εύχομαι περαστικά. Με ψυχραιμία θα δεις τι θα πρέπει να κάνεις. Εύχομαι να πάρεις τις σωστές αποφάσεις!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.656
7.769
Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό , ελπίζω να σας βοηθήσουν οι εκπαιδευτές να βρείτε τον λόγο, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε και μία λογική απόφαση.
Λυπάμαι πραγματικά πολύ, και περαστικά στην μικρή σας Νάσο.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα