Σκυλιέρες στα πλοία.....


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
ΠΗΓΗ:
http://markakis.yooblog.gr/2008/07/08/352/
:D :D :D :D
Η Κρήτη -και δεν το λέω επειδή είμαι από ΄δω- είναι μια πολύ ωραία χώρα. (Για την ακρίβεια… δύο, αλλά ας αφήσουμε αυτό το δεύτερο αποσχιστικό επίπεδο στην άκρη προς το παρόν…)
Στην Κρήτη πας συνήθως με καράβι.
Αν κουβαλάς και δύο σκυλιά μαζί σου, πας οπωσδήποτε με καράβι.
Κάποτε, το ταξίδι για την Κρήτη με καράβι ήταν για τα σκυλιά (που ο μεταβολισμός τους είναι έτσι κι αλλιώς επτά φορές πιο γρήγορος απ’ τον δικό μας) ό,τι και η «διαβολοβδομάδα» για τα «βατράχια» του Ναυτικού: αν επιβίωναν απ’ αυτό το 12ωρο, μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα επιβιώσουν από κάθε τι στην υπόλοιπη ζωή τους.
Σήμερα, τα πράγματα είναι καλύτερα –όσο καλά μπορεί να είναι τα πράγματα σ’ αυτόν τον άθλιο τόπο για τα ζώα, δηλαδή.
Θέλω να πω: η Ελλάδα (που, ακόμη, περιλαμβάνει και τις δύο Κρήτες…) είναι σκληρή, ανάλγητη, αδιάφορη και κακιά ακόμη και απέναντι στους νέους, υγιείς ανθρώπους της. Πώς να ήταν, δηλαδή, απέναντι στους γέροντες, τους ανήμπορους και τα ζώα; Καλύτερη; Χλωμό.
Έτσι, παρότι σε σχέση με ό,τι συνέβαινε κάποτε, τώρα υπάρχει στα καράβια για Κρήτη ειδικός χώρος με κλουβιά για τα σκυλιά (κρητιστί «στσυλιέρες»), ακόμη κι όταν ο χώρος είναι ανεκτός σε συνθήκες και σχετικώς επαρκής σε έκταση, τα κλουβιά είναι βρόμικα και παραμελημένα. Και, συνήθως, χωρίς κλειδαριές.
Τώρα, όταν το ένα σκυλί είναι μια ζωηρή μεν, αλλά «μόλις» 25 κιλών Μοσχατο-Καναδο-Καλλιθεάτικη ποιμενική (ναι: καλά καταλάβατε, ημί-ημί-ημίαιμη, δηλαδή), το πράγμα βολεύεται μ’ ένα κομμάτι σύρμα και μια πρόχειρη πατέντα.
Όταν η άλλη είναι καθαρόαιμο ροτβάιλερ 45 κιλών, όμως, δεν βολεύεται. Ειδικά όταν μιλάμε για τη θηλυκή «Χουντίνι» των σκυλιών, που μια φορά έχει ξεφύγει ακόμη και από “σαμαράκι” για τους ώμους προκειμένου να βρεθεί εκεί που ήθελε…
Σχωρνάτε, όμως, χωριανοί: όταν ζητάς ένα κομμάτι σκοινί σ’ ένα καράβι και σε αντιμετωπίζουν όλοι, ευγενικά μεν, αλλά σαν να ζητάς ψαρονέφρι σε εστιατόριο στην Τεχεράνη, φταις, μετά, που το ροτβάιλερ, εφόσον αποφασίσει να αποτινάξει δεσμά, αντιμετωπίζει τον σπάγκο που ανέσυρες απ’ τα μπαγκάζια σου σαν κλωστή; Όχι.
Ούτε αυτό φταίει.
Της ήρθε να βγει; Βγήκε.
Κι εκεί, άρχισε το γλέντι.
Ώρα πέντε το πρωί, καταφθάνει κανείς στο χώρο των κάβων, όπου και οι «στσυλιέρες» και το θέαμα είναι το εξής: το κτήνος (το οποίο, btw, εάν δεν την πειράξεις ή δεν πειράξεις τα αφεντικά της, έχει τον γλυκύτερο και πιο ήρεμο χαρακτήρα που μπορεί κανείς να βρει σε σκυλί, πλην όμως, λόγω μεγέθους και μόνο είναι εκφοβιστική) είναι χυμμένο, όλα τα 45 κιλά της, μπροστά στο ανοιχτό κλουβί και κουνάει την κολοβή της με το που μας βλέπει.

Συν-ταλαίπωρος συνταξιδιώτης που κατεβαίνει Κρήτη παρέα με ημίαιμο ντόπερμαν ονόματι «Απόλλων», μας διηγείται τα καθέκαστα: βγαίνει, μας λέει, η Ήρα από το κλουβί κατά τις τέσσερις, οργανώνει τη συναυλία σε γαβ μείζον των φυλακισμένων τετράποδων αδελφών, κάνει τις βόλτες της, παίζει με τον Απόλλωνα και μετά αράζει. Και μετά… έρχονται ναύτες και ναυτόπαιδες να ετοιμάσουν τους κάβους. Και μπαίνουν ένας ένας, μας λέει ο συν-ταλαίπωρος και με το που βλέπουν το κτήνος, τσουπ, γυρίζουν πίσω και στέλνουν τον επόμενο. Εκείνος, που έχει γνωριστεί μαζί της, τους λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν τον πιστεύουν. Τελικά, βρίσκεται θαρραλέος ο οποίος μπαίνει στον χώρο χωρίς να φοβηθεί την Ήρα (τη χαϊδεύει, μάλιστα, τον γλύφει κι εκείνη, όλα καλά) και μ’ αυτά και μ’ αυτά… δένει το καράβι.
Λίγο αργότερα, λοστρόμος τις μου λέει (με ευγένεια, φυσικά, καθότι κρατάω την Ήρα απ’ το λουρί και ένα ροτβάιλερ 45 κιλών, οσοδήποτε ήρεμο, είναι κάτι σαν «Ζαμπούνης-εξπρές»: σε μαθαίνει σαβουάρ βιβρ σε ένα δευτερόλεπτο):
«Μα καλά, το είχατε λυτό το στσυλί; Δεν ήντονε σωστό. Δεν μπορούσαμε να μπούμε να ρίξουμε τσι κάβους».
«Δεν ήταν σωστό», του λέω κι εγώ. «Αλλά ούτε τα κλουβιά ήταν σωστό να έχουν σπασμένες κλειδαριές. Δεν ήταν λυτό, λοιπόν. Βγήκε απ’ το κλουβί».
«Ένα στσοινί δεν υπήρσε;», μου λέει.
«Υπήρχε», του λέω, «αλλά ήταν λεπτό. Και μόνο στον καπετάνιο δεν ζήτησα χθες ένα πιο χοντρό και δεν βρήκα πουθενά».
«Δεν έπρεπε να είναι ελεύθερο», μου ξαναλέει.
«Καλά, ας μην κάνουμε απ’ την αρχή τώρα την κουβέντα», λέω εγώ και το πράγμα έμεινε εκεί.
Ηθικόν δίδαγμα: σαν βγείτε στον πηγαιμό για την Κρήτη με στσυλί μαζί σας, να έχετε πρόχειρα, εκτός από τα απαραίτητα για το μάζεμα των τυχόν ακαθαρσιών και το βιβλιάριο που θα μπορεί να αποδείξει στον πάσα ένα περίεργο ότι το ζώο σίγουρα δεν κουβαλάει τίποτε μεταδοτικό (ενώ ποιος μπορεί να πει με εξίσου μεγάλη σιγουριά το ίδιο για εκείνον ή τη συμβία του, π.χ.;) ένα σπρέι Dettol για το κλουβί και κάνα δυό μέτρα χοντρούτσικο σύρμα για την πόρτα του κλουβιού. Και ένα μπολ για νερό. Το κατάστημα δεν διαθέτει.
Α, και κάτι ακόμη: γελώντας μόνος μου, αργότερα, καθώς φανταζόμουν το σκηνικό, με τους ναύτες να κάνουν μεταβολή μπαίνοντας στις «στσυλιέρες» και βλέποντας το κτήνος να κοιμάται ανέμελο μπροστά στο ανοιγμένο κλουβί, φαντάστηκα και πώς θα παρουσίαζαν το θέμα τα κανάλια, εάν, τελικά, δεν βρισκόταν ένας θαρραλέος, να το προσπεράσει και να φτάσει στους κάβους.
«Ροτβάιλερ-δολοφόνος τρομοκρατεί πλοίο της γραμμής»!
«Κινδύνευσαν ζωές από λυσσασμένο ροτβάιλερ»!
«Αγωνία για 1.500 επιβάτες επιβατηγού πλοίου από μανιασμένο ροτβάιλερ»!
«Είχαμε άγιο, λένε στο Μπούρδα Τσάνελ, οι επιβάτες πλοίου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ροτβάιλερ-φονιά».
Και όλα τα σχετικά… Άσχετα, ως συνήθως.
Στην Ελλάδα, άλλωστε (που ακόμη περιλαμβάνει και τις δύο Κρήτες…) το να συναπαντήσεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια χωρίς φοβο(λαγνεία) και πάθος σε θέμα δελτίου ειδήσεων έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να βρεθεί ναυτιλιακή εταιρεία που να δίνει και μια δεύτερη δεκάρα για τους επιβάτες της που τολμούν να συνταξιδεύουν με τα σκυλιά τους -λες και αυτή είναι η “κολάσιμη” επιλογή, ενώ το να συνταξιδεύεις μόνο με ανθρώπους είναι πιο ασφαλές, υγιεινό και ακίνδυνο…
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
:):):):):):) εμένα (προς Κρητη) είχε σπάσει το κλουβί (μια φορα και γω η βλα@@@@@νη την έβαλα μεσα) και την βρήκα το πρωί ΜΕΣΑ στο πλοίο...καλα η τρομάρα που πήρα :( όταν δεν την είδα μέσα στο κλουβί:eek:.... άλλα σκεψου τους υπόλοιπους που την είδαν να κάνει βόλτες μέσα στο πλοίο:):):):):):):):)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για να μην εχουμε προβληματα τετοια, παιρνουμε μικρα σκυλακια, και τα μαθαινουμε απο πολυ πιο νορις να καθονται αγκαλια, κουκουλομενα σε μια μωρουδιακη κουβερτουλα (παριστανοντασ, οτι εχουμε το κοιμισμενο μωρο μας αγκαλια) και τα παιρνουμε ετσι στη ζουλα μες στην καμπινα!!! :D:D:D

Παλια, σε ταξιδι Πατρα -Ancona, οπου δεν υπηρχε ακομα η δυνατοτητα να το παιρνεις με μια επιβαρυνση (οπος σημερα) επισημος μαζι στην καμπινα, επιασε ΜΙΑ ΧΑΡΑ αυτο το κολπακι!!
 


GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
αυτά είναι........να στο βλέπουν όλοι για δολοφόνο και συ να περνάς από μπροστά με το σκύλο να σε γλείφει..ήμουν μικρός θυμάμαι, και έπαιζα με το κόλει της οικογένειας. κάποια στιγμή, ο σκύλος ανέβηκε πάνω μου και γαύγιζε.το τι τσιρίδα έπικράτησε στην γειτονιά άλλο πράγμα! όλοι φώναζαν "καλέ, το παιδί!!!!" μέχρι που τον πήρα αγκαλιά και το κατάλαβαν..
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα πλοία της γραμμής που χρησιμοποιώ (Ρόδος - Πειραιάς) έχουν όλα κλωβούς που μπορούν να κλείσουν με λουκέτο. Έχω πάντα τα δικά μου λουκέτα και δε συνάντησα ποτέ πρόβλημα. Μάλιστα μια φορά, με άφησαν να πάρω κουτάβι στη καμπίνα (είχα crate) χωρίς επιβάρυνση.

Στο blue star οι κλωβοί είναι πάντα καθαροί και πολύ άνετοι. Στο Διαγόρας είναι μικροί και στα μισά έχει απίστευτο θόρυβο απο τις μηχανές (μπήκα ο μισός μέσα για να καθαρίσω).
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Eγώ παλι όσες φορές έχω ταξιδέψει με blue star έχει 1 ή 2 skipper μόνο,δεμενα σε κολώνες,με σπασμένες πόρτες,και για μέγεθος...τσιουάουα!
Μακαρι να τα χουν αλλαξει όλα και να ναι οκ τωρα.Είναι τόσο απλο ρε γαμωτο!Απλα να μενει το σκυλι σ ενα νορμαλο κλουβι,δε ζηταμε κ ειδική σουιτα!:p
 




Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν έχω αφήσει ποτέ σκυλί μου σε 'σκυλιέρα'. Δυό φορές Κρήτη, την έβγαλα στο κατάστρωμα με sleeping bag. Πέρυσι μου ζήτησαν να βάλω τον Λέοντα στο κλουβί και ρώτησα αν το έχουν απολυμάνει και αν έχουν κάποιο αποδεικτικό γι αυτό (όπως π.χ. έχουν χαρτί που τσεκάρουν και υπογράφουν στις τουαλέτες) και αυτό τους έδιωξε φαίνεται. :rolleyes: Κατούρησε κάποια στιγμή το κουτάβι στο κατάστρωμα, κι έριξα νερό. Μου υπέδειξαν ότι αυτό θα έπρεπε να το κάνει στα κλουβιά. Και λέω, "δηλαδή μου λέτε να βάλω για το ταξίδι το σκυλί μου εκεί που είναι η τουαλέτα των σκύλων κι έχουν κατουρήσει δε ξέρω πόσα;" :eek:
Προτιμώ να τρώω το κρύο, τον αέρα και τα κύματα μαζί τους.
 


himaira

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
70
0
Leros
www.himaira.gr
Μεταφορικό: Ανθή Μαρίνα
Δρομολόγιο: Πειραιά - Λέρο....
Χρόνος: Πέρσι τον Ιούνιο
Σκηνικό:....
Εχω κλείσει καμπίνα με τον άντρα μου για να πάμε Λέρο.. το μπισκοτάκι μας (αυτοκίνητο είναι.. αλλά σαν μπισκοτάκι μοιάζει) τίγκα σε κούτες, βαλίτσες, ενισχυτής και 2 κλουβάκια με τα κτήνη τους.. (γατούλες επίσημα).
Μπαίνουμε στο καράβι και μας λένε με περισπούδαστο ύφος.. "Τα ζωάκια πρέπει να μπούνε στα κλουβιά του καραβιού"
"να μπούνε λέμε και εμείς"... "που είναι?"..
η απάντηση του ένστολου κυρίου "θα ανεβήτε τις σκάλες, θα κάνετε αριστερά και μετά δεξιά στην πόρτα που θα δείτε... θα τα βρείτε μπροστά σας"
ξεκινάμε και εμείς να βρούμε τα κλουβιά που θα μπαίνανε τα κτήνη μιας και είχε ξεκινήσει ήδη η χορωδία σε νιάου φα σολ λα απο την Ακρόπολη που ξεκινήσαμε και είχαμε ήδη ξεσηκωσει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που μας συναντούσανε στα φανάρια....
Ανεβαίνουμε λοιπόν την σκάλα, κάνουμε αριστερά και μετά δεξιά... καμιά πόρτα... κοιτάμε αριστερά... πάλι καμιά πόρτα...
"δεν μπορεί" λέμε "κάτι δεν κάναμε σωστά", ξανά πίσω..
Ανεβήκαμε με τον σωστό τρόπο αρκετές φορές, βρήκαμε τις σωστικές βάρκες, βρήκαμε τα δωμάτια των ναυτικών.... τα κλουβιά δεν βρήκαμε...

απο δω πήγαμε απο κει πήγαμε... Ευρηκα!!!! (τα βρήκαμε δηλαδή)
Σοκ!..... (αηδιάσαμε δηλαδή)... δίπλα απο τα φουγάρα (καλά τα λέω?), μέσα στην βρώμα, χωρίς αλυσίδες και χωρίς λουκέτα...

Για να μην σας ταλαιπωρω όπως ταλαιπωρήθηκα εγώ και τα κτήνη μου... τα πήρα στην καμπίνα και κοιμηθήκανε για 12 ώρες μια χαρά στην πάνω κουκέτα παρακαλώ...
Τώρα θα μου πείτε... επιτρέπεται ζώων σε κουκέτα που κοιμούνται ανθρώποι???? και να κοιμούνται κιόλας????
απάντηση δεν δίνω γιατί θα βρίσω... σχετικά με το ποιός είναι ποιο καθαρός...
αυτοί που δεν έχουν ζώα και είναι..... (γκουχ γκουχ)ή τα ζώα μας?????

Ηθικόν δίδαγμα...
ή θα αλλάξουμε χώρα
ή θα αλλάξουμε την χώρα (αλλά δύσκολο το κόβω για αυτούς που ζούνε σε αυτή την χώρα)...
ή βολευόμαστε όπως μπορούμε....
 


Naya0r

New Member
5 Σεπτεμβρίου 2008
4
0
Αν και Κρητικια.

Δυσκολευτικα τα μαλα να διαβασω το αρθρο...
Και τι εννοει οταν λεει δυο Κρητες ?
 


Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Εννοεί Ηράκλειο Χανιά.

Εγω μετακόμοισα στο νησί πριν 2 χρόνια.
Σκεπτόμενη πως θα αρχίσω να κάνω συχνά το δρομολόγιο Ηράκλειο - Αθήνα, ρώτησα σε λιμεναρχεία & υπουργεία εαν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει τα σκυλιά-οδηγούς στα πλοία. Ουδείς γνώριζε, οπότε άρχισα να μπαίνω στα πλοία χωρίς να έχω κάποιο χαρτί στα χέρια μου.

Η Λάρα, επετράπει να ταξιδεύει μέσα στην καμπίνα μου.
Παραταύτα, ενώ η πλοιοψηφία του προσωπικού των πλοίων δεν είχε κανενα πρόβλημα με το να κυκλοφορεί η Λάρα εκτός καμπίνας, μου συνέβαιναν πολλά ευτράπελα, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν είσαι ποτε σίγουρος για τίποτα..

Πχ., ήθελα να πάω να φαω στο εστιατόριο και ενώ ο ενας υπάλληλος είχε δώσει άδεια, κάποιος υπάλληλος μέσα στο εστιατόριο δεν με άφηνε να μπω κι επεμενε οτι επρεπε να μου φερουν το φαγητο στη καμπίνα μου. Οποτε έπρεπε να τηλεφωνήσω στον καπετάνιο, για να μπορέσω επιτελους να πάω να φάω..

Μια φορά, εκει που καθόμουν στο μπαρ κι έπινα το κοκτέιλ μού, έρχεται ένας και μου λέει: "Ονομάζομαι ...άκης, είμαι αρχι.. ξερω 'γω τι, ο σκύλος απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους του πλοίου, παρακαλώ, στην καμπίνα σας" .. Βρε καλε μου, βρε χρυσε μου εγώ, τίποτα αυτός... Οσπου καμποια στιγμη, σηκώνεται ένας ηλικιωμένος γιατρός και λέει του αρχιτέτοιου: "Προσφέρω την καρέκλα μου στον σκύλο" το βούλωσε κι ο άλλος κι έφυγε...

Πέρυσι το καλοκαίρι, επιτέλους βρήκα το νομο που επιτρέπει τους σκύλους-οδηγούς σε όλους τους χώρους του πλοιου!!! Επρεπε να μπαρκάρω για Χάλκη απο το λιμάνι της Σητείας και ενημέρωσα την λιμενικό για το ευγενικό τετράποδο που κουβαλάω μαζί μοϋ.. Και ως εκ θαυματος αυτή μου είπε: "στάσου βρε κοπελια, γιατι καπου έχει παρει το μάτι μου ένα νομο για τους σκύλους-οδηγούς"....

Έμεινα εγώ... Γυρισα τόσα μερη σε Αθηνα & Ηρακλειο και να βρεθει ο νομος που? περα μακριά στη Νότια Λιλιπούπολη.. Στην Ελλάδα, κανεις δεν ενημερώνεται ποτε για τίποτα.. Αν εισαι τυχερος και πεσεις επανω σε καποιον δημοσιο λειτουργό που ξερει, εχει καλως. Αν οχι, κατσε και ταλαιπωρήσου άδικα..

Τώρα έχω το χαρτί με το νομο μαζί μου στο πλοίο και η Λάρα, τρώει μπριζόλες στο reustaurant a la carte!!!!
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Καθε φορα δηλαδη που πρεπει να πας καπου, εκτος απο ολα τα αλλα προβληματα π.χ. προσβασιμοτητα, πρεπει να κουβαλας και ενα ντοσιε με νομους, απλα και μονο για να μπορεις να κυκλοφορεις; Πιστευα οτι ειναι αυτονοητο απο ολους οτι ο σκυλος οδηγος παει παντου.
 




Lara GuideDog

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ηράκλειο, Κρήτη
Μονο οι λογικοι ανθρωποι το κατανοούν αυτό και δυστυχως δεν ειναι και παρα πολλοί.. Για καποιους ο σκυλος - οδηγός ειναι σκυλος και "ο σκυλος ειναι βρώμικος με βακτηρια και τρίχες" όπως μου ειπε τον αύγουστο ενας χανιωτης επειδη κολουμπουσα με τη Λαρα... ουδεν σχολιον.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Να πεις να σου δωσσουν το ονοματεπωνυμο τους ολοι αυτοι που πανε να σου απαγορεψουν την εισοδο και να κανουν και υπευθυνη δηλωση οτι δε σε αφηνουν να μπεις γιατι δεν επιτρεπεται. -κολπο που το κανε ενας δικηγοροσ οταν δε του διναν κατι χαρτια σε μια δημοσια υπηρεσια.. Δε θα το κανουν αλλα θα το θυμουνται. Ε και κανε και καμια καταγγελια.. να δουμε θα το ξανακανουν..
Ποση βλακεια και ασχετοσυνη να αντεξει ενας ανθρωπος θεε μου:maria::paja1:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc