Αξιοπιστία Εκτροφείου


marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας, καθώς ένας φίλος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα Χάσκι Σιβηρίας, αρχίσαμε να ψάχνουμε για ένα καλό εκτροφείο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Στην αναζήτηση πέσαμε πάνω σ ένα ελληνικό site (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ανεβάσω link), ενός κυρίου ο οποίος, δηλώνει Εκπαιδευτής- Εκτροφέας- Εισαγωγέας. Γενικά εγώ δεν έχω καμία απολύτως γνώση πάνω στην έννοια Καλός και σωστός Εκτροφέας, απλά μου φάνηκε κάπως περίεργο το γεγονός ότι κάποιος που δηλώνει επαγγελματίας να εκτρέφει όπως λέει 5 ράτσες ταυτόχρονα (Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ, Πεκινουά Λευκό, Μαλτέζ, Πομεριάν, Σιβηρικό Χάσκι) ενώ ταυτόχρονα κάνει παραγγελίες από το εξωτερικό και αποστέλλει δωρεάν τα κουτάβια, σ όλο την Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται ο υποψήφιος ιδιοκτήτης να τα δει από κοντά. Οι έμπειροι από εκτροφή μπορούν να μας κατατοπίσουν? να κάνουμε μια προσέγγιση ή μιλάμε για επαγγελματικότατη απάτη?
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Μην μπαινεις καν στον κοπο να ασχοληθεις με τον συγκεκριμενο.Απο οσο γνωριζω,πλεον δεν υπαρχει ελληνας εκτροφεας χασκυ,ισως κανω λαθος.Θα πρεπει να απευθυνθειτε σε εκτροφεις του εξωτερικου,με οτι συνεπαγεται αυτο(παραπανω χρηματα,θα πρεπει να ταξιδεψετε για να παραλαβετε το κουταβι,κτλ).Δεν γνωριζω απο τιμες για σιβηρικα κουταβια,αλλα πιστευω πως θα πρεπει να υπολογιζετε τουλαχιστον στα 1000 ευρω(+ τα οποια μεταφορικα-αεροπλανα κτλ :p )
 


marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Γενικά, είδαμε διάφορα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, θ αρχίσουμε τις επαφές. Το παιδί που ενδιαφέρεται είναι κάτοχος σκύλων χρονιά και αρκετά συνειδητοποιημένος σκυλογονιός και απ ότι κατάλαβα σκοπεύει να δώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να το πάρει. (Για το Λαμπραντόρ του είχε δώσει 4.000 ευρώ για να το φέρει από εκτροφείο στον Καναδά...) Εγώ πιο πολύ ρώτησα για τον κύριο, γιατί είναι ο μόνος που βρήκαμε στην Ελλάδα αλλά δεν μου γέμισε το μάτι.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εκτροφή χάσκυ, νομίζω υπάρχει στην Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι εκτρέφει τουλάχιστον η κυρία που εκτρέφει και ροδεσιανά. Λογικά ο ΚΟΕ έχει λίστα. Πάντοτε, όμως, ακόμα κι η λίστα του ΚΟΕ θέλει τσεκάρισμα.
Ένας μπούσουλας για να τσεκάρεις υπάρχει στο θέμα: http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/ όπου μπορείς να γίνεις περισσότερο απαιτητικός/ή αλλά καλό θα είναι να μην γίνεις λιγότερο.
 






Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Δεν γνωριζα παιδια,ειχα μεινει στο Γαϊα Λυκαια και στον Αρκτικο Μυθο,αν οντως προκειται για σοβαρη επαγγελματια γραψτε και το ονομα της,δεν πιστευω πως ειναι κακο να διαφημιζουμε την καλη δουλεια καποιου εκτροφεα.
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η σελίδα τους στο φατσοβιβλίο, είναι αυτή: https://www.facebook.com/leeurifrhodesianridgebacks.siberianhuskies?fref=ts&ref=br_tf αλλά δεν ξέρω αν έχουν κι άλλο site. Παρ'όλ'αυτά, θεωρώ, ότι η επικοινωνία με τον ΚΟΕ (κυνολογικός όμιλος Ελλάδας) είναι απαραίτητη για να μάθει κανείς όλες τις επιλογές, αν πρόκειται να κινηθεί εντός Ελλάδας, κι επιμένω ότι πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια το εκτροφεία στο οποίο θα καταλήξει κανείς, αλλά και να κάνει "κλικ" με τον εκτροφέα. Αν δεν, κοιτάει στο εξωτερικό όπως είπε παραπάνω και το μέλος PMX-DANBULL
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.817
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ενα εκτροφειο...
Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Αρ. Καταχώρησης F.C.I.: GR 27/2011Web:
http://www.arkticosmythos.com/
E
-
mail επικοινωνίας:
[email protected]

αλλο εκτροφειο...

Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ &
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
Αρ. Καταχώρησης F.C.I.: GR 32/96
Web:
www.rhodesianridgeback.gr
(υπό κατασκευή)
E
-
mail επικοινωνίας:
[email protected]