Το μεγάλο ταξίδι!!! - (οδικώς προς το Λουξεμβούργο)


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Καλησπέρα φίλοι μου! Θυμάστε που αυτή είχε βρει μια δουλειά και έλεγε ότι άμα κάτσει θα με έχει πάσα στα Γιάννενα? Ε δεν έκατσε και τώρα θέλει να με κάνει Δούκα στο Λουξεμβούργο!!! Πάντως τον τίτλο δεν τον γλυτώνω, για αυτό αλώστε κυκλοφορώ και με γραβάτα όπως θα είδατε στην εορταστική μου φωτογράφιση!!!
Στο θέμα μας τώρα, θα μετακινηθώ οδικώς προς Λουξεμβούργο αρχές Μαρτίου. Φαντάζομαι να μην κουβαλήσουν ότι και στο κάμπινγκ και να έχω λίγο χώρο να μετακινηθώ!!! Θα πάμε με το πλοίο μέχρι την Ανκόνα και από εκεί βόρεια Ιταλία όπου και θα διανυκτερεύσουμε και έπειτα Ελβετία, Γαλλία, Λουξεμβούργο.
Θα έχω προμηθευτεί το διαβατήριο μου και θα κάνω και τα προβλεπόμενα επαναληπτικά εμβόλια. Θα φτιάξω ταυτότητα με τον αριθμό του μικροτσίπ μου και εκτός από τα Ελληνικά τηλέφωνα θα προσθέσω και το τηλέφωνο των φίλων στο Λουξ.
Θα ήθελα να με πληροφορήσετε σχετικά με ότι γνώσεις έχετε για το ταξίδι που θα κάνω και τις χώρες που θα διασχίσω. Κάθε συμβουλή και πληροφορία δεκτή!!

Έχω και εγώ κάποιες απορίες...

Καταρχάς το καράβι. Καμπίνα δε με βλέπω να παίρνω. Δούκας είμαι μόνο στον τίτλο, κατά τα λοιπά σαν τον Βουτσα στο "ξυπόλυτος πριγκιψ"!!! Θα είμαι στο κλουβάκι μου, στο κατάστρωμα και ίσως χρειαστεί να μπω και στα kenels του καραβιού. Έχει μπει κανένας σας? ξέρετε πως είναι? Είναι σε εξωτερικό χώρο???

Επίσης, πιπί μου που θα κάνω??? Να σας θυμίσω δεν είμαι γιορκσαιρ!!! Για την ακρίβεια είμαι ότι χρειαζόταν ο Αβραμόπουλος σε πλατεία. Συντριβάνι!!!

Άλλο θέμα. Θα χρειαστώ κλουβί και μάλιστα κλουβί που να μπορεί να μπει σε αεροπλάνο αν χρειαστεί. Προσανατολίζομαι προς το gulliver iata 7. Μου φαίνεται κάπως μεγάλο. Μετριέμαι ξαναμετριεμαι και τόσο με βγάζω!! Ένα ακίτα δηλαδή που μπαίνει???

Θα εκτιμούσα και κάθε δυνατή πληροφορία για τη χώρα προορισμού μου!!!
Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Και μέχρι τη μέρα της αναχώρησης μου θα σας ρωτάω για ότι χρειαστώ!!!

για όσους δε με ξέρετε και θέλετε να με γνωρίσετε, εδώ!!
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Τα κλουβιά στο καράβι είναι σε εξωτερικό χώρο. Εγώ θα σου έλεγα να το αφήσεις εκεί μόνο αν είναι ανάγκη δεν είναι ότι καλύτερο ούτε από καθαριότητας ούτε από καμιά άλλη άποψη. Προσωπικά όταν ταξιδεύουμε με τη Ήρα την έχω πάντα μαζί μου με το λουρί δεν χρειάζεσαι κλουβί. Για πιπί έχει δίπλα στα κλουβιά συνήθως ωστόσο τα σκαλοπάτια είναι πολύ απότομα και η δικιά μου ενώ ανεβαίνει τα υπόλοιπα χωρίς πρόβλημα τα συγκεκριμένα αρνείται να τα ανέβει πεισματικά (παρόλο που τα κατεβενει) οπότε την βγάζω βόλτα στο ίδιο επίπεδο και στο από κάτω και ξανά ανεβαίνουμε από την εσωτερική σκάλα που είναι πιο φαρδιά (πότε δεν έχει κάνει την ανάγκη της η δικιά μου στο πλοίο μάλλον δεν νοιώθει άνετα). Από ότι κατάλαβα εσύ έχεις μικρό σκυλάκι οπότε μπορείς να το πάρεις αγκαλιά υποθέτω. Αν το ταξίδι είναι πολλές ώρες, βράδυ η κάνει κρύο (εγώ πάντα τυχαίνει να ταξιδεύω και με τα 3) θα παιδευτειτε αρκετά εκεί δεν έχει θέρμανση. Αν είσαι μόνος-η και θες να πας τουαλέτα (θυμάμαι κάποιος με είχε ρωτήσει) πες στους διπλανού σου να το κρατάνε για 2 λεπτά (όλο και κάποιον θα γνωρίσεις) ενώ εσύ τηλεμεταφερεσε στην τουαλέτα η παρτο μαζί σου δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Εγώ πάντως κάθε φορά που ταξιδεύω με το καράβι και την Ήρα ταλαιπωρουμε η Ήρα δεν φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα μόνο κάποια στιγμή αρχίζει και βαριέται και γαβγίζει. Γενικά τα πράγματα τείνουν να πάνε χειρότερα από ότι τα σχεδιάζεις..αν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει είναι μεγάλη ευκολία
 
  • Like
Reactions: mareco


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Από ότι κατάλαβα εσύ έχεις μικρό σκυλάκι οπότε μπορείς να το πάρεις αγκαλιά υποθέτω.
Ax βρε, με έκανες και γέλασα!! Με φαντάστηκα με το 30κιλά τσοπανοσκυλάκι μου αγκαλιά να περιδιαβαίνω στο πλοίο, να ανεβοκατεβαινω τις σκάλες...
Ο Βαρουφ είναι μεγάλο σκυλί. Δεν παίζει να κυκλοφορεί ανενοχλητο στους χώρους του καραβιού, παρά μόνον εκεί που προβλέπεται.
Το ταξίδι είναι πάνω από 20 ώρες και πρέπει και εμείς να κοιμηθούμε για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε με ασφάλεια την επόμενη μέρα. Οπότε και το σκυλί θα χρειαστεί να ταλαιπωρήθει όπως και εμείς.
Το κλουβί θα το χρειαστούμε έτσι και αλλιώς οπότε θα το πάρουμε μαζί. Ένας λόγος που το θέλω είναι και το κρύο. Αν έχει κρύο στα κλουβιά του πλοίου, ίσως με αφήσουν να τον έχω με το κλουβί του σε κάποιον εσωτερικό χώρο.....
Σκάλες πλοίου ανεβαίνει, χωρίς μεγάλη προθυμία, αλλά αν δει ότι πάμε εμείς, προκειμένου να μείνει πίσω, ακολουθεί. Εδώ πατάει στη λαμαρίνα του καταστρώματος. Η μόνη περίπτωση που δέχεται να πατήσει μεταλλική επιφάνεια!!!! Ανάγκα και θεοι πειθονται!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Box/crate πάντως τόσο μεγάλο, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως και αδύνατον μη σου πω, να το σέρνετε μαζί σας στο καράβι. Μόνο με soft, ίσως τα καταφέρετε. Χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα, εφημερίδες, πάνες...για κανένα ατύχημα, οποιουδήποτε είδους. Φίμωτρο, καλό θα ήταν να υπάρχει. Αν είσαστε δύο άτομα, δεν είναι τόσο τραγικό. Βολεύεται κάπως η κατάσταση. Εγώ, αν ήμουν μόνη, θα είχα soft, αν είχα σκύλο φυσιολογικό, και την ώρα του κατουρήματος [δικού μου], πραγματικά θα διακτινιζόμουν προς και από. Μάλλον θα έβαζα και λουκετάκια σε όλα τα φερμουάρ, μέχρι να γυρίσω :rolleyes:
 
  • Like
Reactions: agathe


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Ευτυχώς θα είμαστε δύο, οπότε δεν υπάρχει θέμα ως προς το να μείνει μόνο του το σκυλί. Θα χρειαστεί βέβαια να μείνει κάποιες ώρες για να ξεκουραστούμε και εμείς.

Το μέγεθος του κλουβιού το υπολογίζω πιστεύετε σωστά? Γιατί πραγματικά μου κάνει εντύπωση αν ο δικός μου χρειάζεται αυτό (102 x 72 x 76cm) τα μεγαλύτερα που μπαίνουν???
 




dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Προσωπικά αν είχα να κάνω ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, θα προτιμούσα να έχω λιγότερες ώρες στο πλοίο και περισσότερες στον δρόμο με το αυτοκίνητο. Στην δικιά σου περίπτωση λοιπόν, θα μπορούσες να ξεκινήσεις το ταξίδι από την Ηγουμενίτσα αντί για την Πάτρα, και να κατέβεις στο Μπάρι αντί για την Ανκόνα.
Από την μια μικρότερη ταλαιπωρία στο καράβι και μεγαλύτερη ευελιξία στο οδικό κομμάτι, από την άλλη περισσότερα έξοδα σε βενζίνες και διόδια.
Ωραίο ταξίδι θα κάνετε όπως και να 'χει!
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
εχεις σκεφτει που θα το βάλεις στο αμάξι???? υποθετω θα κουβαλάτε και πράγματα. Εφοσον δε το χρειάζεσαι για πτήση άμεσα θα έλεγα αστο. Στο πλοίο δε το κόβω να βοηθήσει, δε θα μπορει να μεταφερθει πουθενα... Εκτος αν ανοιξεις τρυπες και το μετακινει οπως τους φλιντστοουν.
Πήγαινε δες τα απο κοντά πριν το παρεις. Εγω επαθα πλακα.

Η αληθεια αν θελετε να ειστε ξεκουραστοι η καμπινα ειναι μονοδρομος. Αυτο το δρομολογιο μου χε φανει πολυ κουραστικο. Θυμαμαι, ειχα παει βεβαια το 2004 πανε χρονια, με μινοαν, δε σε αφηναν να ξαπλωσεις το κορμι σου ουτε λιγακι στο καναπεδακι και ας ηταν χειμωνας και ψιλοαδειο πλοιο.
 


Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
53
Αθήνα
Το μέγεθος του κλουβιού το υπολογίζω πιστεύετε σωστά? Γιατί πραγματικά μου κάνει εντύπωση αν ο δικός μου χρειάζεται αυτό (102 x 72 x 76cm) τα μεγαλύτερα που μπαίνουν???
Πήγαινε δες το crate. Εγώ, όταν είδα το iata 6, το οποίο και παρήγγειλα, έπαθα σοκ!!! Μου φάνηκε ότι μόλις είχα πάει σε έκθεση αυτοκινήτων! ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Πήγαινε ρίξε μια ματιά και αποφάσισε από κοντά!
 


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
διαβαζω στο site της ΑΝΕΚ οτι υπαρχουν καμπινες για κατοικιδια και στη γραμμή της Ιταλιας. δεν ρωτατε εκει καλυτερα;
α ρε Βαρουφάκο ζωή και κότα θα ειναι το Λουξεμβουργο!
 


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
@dimitris-skg , εμένα πάλι, όσο και αν βαριέμαι τις 20+ ώρες, το ανέβα κατέβα μπες βγες μου φαίνεται πιο κουραστικό. Άλλωστε ξεκινάμε από Πάτρα, δε βρίσκω λόγο να πάμε Ηγουμενίτσα...Άλλωστε, τις ώρες του ύπνου μέσα στο καράβι θα τις περάσεις, είτε με το ένα είτε με το άλλο δρομολόγιο.... Οπότε αν δεν κοιμηθούμε, καλύτερα λιγότερες ώρες οδήγηση!

@medusa , γελάω ακόμα με τους φλιντστοουν!!!!:LOL::LOL::LOL:
στο αμάξι χωράει, ή θα το κάνω να χωρέσει!!!
Το θέμα είναι οτι ένα crate το χρειαζόμαστε και για εκεί που θα φιλοξενηθούμε στην αρχή και το κλουβί θα το χρειαστούμε σίγουρα κάποια στιγμή. Οπότε το να αγοράζω πολλά διαφορετικά μου φαίνεται λίγο μπελάς. Έλεγα ένα για όλα. Και θέλω σίγουρα να το έχει από εδώ για να το συνηθίσει, να πάρει τη μυρωδιά του... Έμαθε σε crate μικρός, αλλά θα πρέπει να το θυμηθεί.

Ακόμα και καμπίνα να πάρουμε, ο Βαρουφ θα μας κρατήσει άυπνους όλο το βράδυ. Πάντα όταν πάμε σε καινούριο μέρος δεν κλείνουμε μάτι όλο το βραδύ. Μέχρι να συνηθίσει τους νέους ήχους και μυρωδιές, γαβγίζει σε ότι περνάει έξω από την πόρτα. Ίσως δεν είναι και τόσο τραγικός, αλλά εγώ από το άγχος μου να μην ενοχλήσει δεν κοιμάμαι. Οπότε, τον βλέπω στα kennels, αν είναι αξιοπρεπή....

@Char Angel , το είδα και τρόμαξα και σκέψου είδα το 6!!! Αν πήρες εσύ το 6, τότε σίγουρα θέλω το 7.

Θα τα σκεφτούμε όλα όσα μας είπατε και θα επανεξετάσουμε!!!

Για το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής, έχετε καμιά συμβουλή, καμιά εμπειρία????
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
To 7άρι πάντως, χωράει οριακά σε τζιπ, και μεταφέρεται με πάαααρα πολύ κόπο. Να είσαστε έτοιμοι, για μεγάλη ταλαιπώρια. Οχι ότι το 6άρι πάει πίσω :rolleyes:
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Για το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής, έχετε καμιά συμβουλή, καμιά εμπειρία????
Ασχετο αλλα επειδη θα το κανετε οδικως θα προτεινα να μπεις και σε κανα ταξιδιωτικο φορουμ να διαβασεις ή και να ρωτησεις για τη γενικοτερη διαδρομη, μπορει να σου πουν κανα τιπ οπως τι να αποφυγεις και τι να προσεξεις , π.χ ΕΔΩ υπαρχουν αρκετοι τρελοι που ταξιδευουν οδικως
 
Last edited:


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Ναι μωρέ, τα κοιτάω και αυτά. Βρίσκω αρκετή πληροφορία. Το συγκεκριμένο ταξίδι το κάνουν φίλοι 3 φορές το χρόνο, οπότε έχω feedback.
Δεν έχω εντοπίσει κανέναν να έχει περάσει τα σύνορα με σκύλο, να με ενημερώσει αν υπήρχε κάτι ξεχωριστό, μη αναμενόμενο, στη διαδικασία.
 


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Εμβόλια κάναμε, διαβατήριο έχομεν, μυαλά τα αφεντικά βάλανε και μου κλείσανε καμπίνα! Μου παραγγείλανε και soft crate, το οποίο μπορεί και να μη φτάσει εγκαίρως, αλλά ελπίζουμε!
Να 'στε καλά που τους νουθετήσατε, πάλι σαν το γύφτο θα ταξίδευα!!!!
Είμαι έτοιμος!!!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Καλό ταξίδι και καλή εγκατάσταση!

Θα σου πω περιστατικό, για να συνηθίζεις τη ζωή εκεί.

Πήγα πρόσφατα, έμεινα στη φίλη, ξέρεις. Ξυπνάω μια ωραία Κυριακή πρωί με πιάνει όρεξη, λέω ααα, θα πάω να πάρω πράματα να κάνω πρωινό να το βρούνε έτοιμο (+ άλλη μια φίλη, ακόμα κοιμόντουσαν) και θα βγάλω και το σκυλί. Ζαλώνομαι το σκυλί, πάω συνάμενη κουνάμενη σε ένα βενζινάδικο κοντά στο σπίτι που μου πε ότι έχει μίνι μάρκετ και ότι πάει εκεί καμιά φορά στα πλαίσια της σκυλοβόλτας (το κρατάμε αυτό).

Παραπλανημένη που έχω ξαναδεί σκυλιά σε μαγαζάκια, μπουκάρω με το σκύλο. Μένω 50 ώρες μέσα για να βρω αυτά που ψάχνω, στο τέλος βλέπω ψωμιά και άλλα είδη αρτοποιίας και αναρωτιέμαι "μωρ' μπράβο, με εκτεθιμένο φαϊ και πάλι αφήνουν σκυλιά"! Φτάνω στο ταμείο μου λέει η κυρία (που με έβλεπε τόση ώρα) "τα σκυλιά δεν επιτρέπονται εδώ μέσα, έχει χώρο έξω για να τα αφήνετε". Κατακοκινίζω, της ζητάω χίλιες φορές συγνώμη, χαμογελάει και μου λέει εντάξει δεν έγινε τίποτα, απλά να το ξέρετε για την επόμενη φορά.

Πάω σπίτι μου λέει η φίλη "α ναι ρε, εγώ τον δένω απ'εξω και μπαίνω μπαμ μπαμ και παίρνω δύο πράγματα". Ουπς :oops::X3:

Αλλά τι καλούλα η κυρία που δε με διαολόστειλε πριν καν τελείωσω τα ψώνια :love: Είναι ρε παδί μου πιο αμβλείς στην αντιμετώπιση τους στα σκυλιά και έχουν πιο πολλή τριβή, κυκλοφορεί ΠΑΡΑ πολύ σκυλί.

Υ.Γ. Ακόμα μου κάνει εντύπωση που μπαίνουμε κανονικά σε μαγαζιά με ρούχα-παπούτσια, καλλυντικά, σε φαρμακεία (!) και σε μπαρ-καφε-εστιατόρια. Και αλήθεια, έχω δει σκυλί σε μεγάλο σουπερ μάρκετ. Πάλι άκουσα στο δρόμο να λένε ότι είναι σκυλοπαράδεισος. Θα περάσεις τέλεια Βαρούφ!
 
Last edited:










Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3