ψαχνω να παρω σκυλακι


EFOULAKI

New Member
21 Δεκεμβρίου 2020
3
15
47
καλησπερα. ειμαι νεα στην ομαδα και θα ηθελα γνωμες και ιδεες για να αποκτησω σκυλακι.
Να πω οτι ειχαμε με το συζυγο για 13 χρονια ενα γκριφον κανις μινι...και το λατρευαμε!!! ηταν το πρωτο μας παιδι. Εχουν περασει μερικα χρονια απο τοτε που το χασαμε και σκεφτομαστε να παρουμε εναν σκυλακο...αλλη αυτη τη φορα θα προτιμουσα να ζει εξω στον κηπο, γιατι πλεον εχουμε και μια καλομαθημενη γατα που φοβαται πολυ τα σκυλια. Ιδανικα θα ηθελα να παρω ενα κουταβι για να συνηθισει και η γατα μαζι του, αλλα και να μεγαλωσει με τις δικες μας συνηθειες. Πλεον θα το φροντιζουν και τα εφηβα παιδια μου. Θα ηθελαν λοιπον να ζει εξω στον κηπο, αν μην ειναι τεραστειο...ισως μεχρι 15 κιλα το πολυ, και θα προτιμουσα να ειναι ασπρουλι ή καφε ανοιχτο. Μου αρεσουν πολυ τυπου γκολντεν ριτριβερ, λαμπραντορ, σετερ...αλλα φοβαμαι οτι γινονται τεραστεια! Δεν με νοιαζουν οι ρατσες... θελω να το υοθετησουμε. προς το παρον κιταζω στις φιλοζωικες της περιοχης μου.. Εχετε κατι να μου προτινετε ή να με συμβουλεψετε?
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Να είμαι ειλικρινής, κάθε φορά που διαβάζω παρόμοιες αναρτήσεις, νιώθω να σφίγγομαι λίγο μέσα μου. Με ανακουφίζει που προτίθεστε να υιοθετήσετε και όχι να απευθυνθείτε σε κάποιον εκτροφέα, γιατί έτσι κάποια ψυχούλα θα βρει σπίτι, αλλά παράλληλα με στενοχωρεί, το ότι θα στερηθεί την ευκαιρία να υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια που θα το βάλει στο σπίτι της και θα το κάνει “μέλος” της.

Το έχω ζήσει αυτό που περιγράφετε, σε οικογένεια του στενού φιλικού μου κύκλου και το ότι είχαν σκύλο, το θυμόντουσαν μόνο όταν ερχόταν η ώρα του φαγητού. Καμμία επαφή, καμμία συνύπαρξη…

Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος για την μόνιμη διαβίωση του σκύλου σε εξωτερικό χώρο, αλλά και νόμιμο να είναι, ο νομοθέτης συνήθως προβλέπει τα ελάχιστα. Τα περισσότερα άπτονται των ζωωφιλικών αισθημάτων μας, που σίγουρα δεν συνάδουν με το “λευκό ή ανοιχτό καφέ, έως 15 κιλά, για να ζει στον κήπο”.

Μήπως να το εξετάζατε πάνω σε νέα βάση?
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Καλησπέρα και από εμένα.

Νομίζω ότι θα είναι άδικο για τον σκυλάκο, να ζείτε όλοι μέσα και η γατούλα μαζί σας σαν οικογένεια και αυτός να βρίσκεται έξω. Ειδικά που είχατε πριν σκυλάκι και το λατρεύατε. Ίσως να φοβάστε να ξαναδεθείτε τόσο πολύ με ένα καινούριο σκυλάκο αλλά αυτός τί φταίει...

Έχω και εγώ καλομαθημένο γάτο και πολύ στριμμένο. 'Οταν ήρθε ο σκύλος σπίτι στην αρχή ήταν πρόβλημα αλλά σιγά σιγά βρήκαν τις ισορροπίες τους. Αν μάλιστα σας βοηθήσει ένας εκπαιδευτής πώς να εισάγεται τον σκύλο μέσα στο σπίτι, θα είναι πολύ πιο εύκολα.
 


EFOULAKI

New Member
21 Δεκεμβρίου 2020
3
15
47
ισως να εχετε και δικιο. Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν εννουσα οτι θα τον εχουμε παρατημενο το σκυλακο. Θα εχει απλετο χωρο κηπο να τρεξει και να μην ειναι δεμενος ολη μερα. Θα εχει το σπιτακι του στη βεραντα...και οταν εχει πολυ κρυο θα μπορει να κοιμαται διπλα στο τζακι μαζι με τη γατα. Θελω να τα πηγαινει καλα με γατες. Ομως θα ηθελα να μπορει να ζει και μονος του εξω οταν λειπουμε πολλες ωρες στη δουλεια
 




zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ο καιρός έχει περάσει από τότε που η εικόνα σκύλου δεμένου ή σε σπιτάκι ξεχωριστό έξω και βασικά
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥ έξω ήταν κάτι απλά συνηθισμένο. Η γνώση και η πληροφόρηση έχουν προχωρήσει. Μου φαίνεται πολύ παράξενο το ότι είχατε μικρόσωμο σκυλάκι να ζει μαζί σας, ξέρετε την εμπειρία και τώρα ψάχνετε να αποκτήσετε ένα για τον κήπο.
Εκτός από το ότι με μαθηματική ακρίβεια, ο σκύλος θα γίνει αξεσουάρ κήπου και η ενασχόληση θα είναι όλο και λιγότερη, θα επαναλάβω τα γραφόμενα του μέλους Yorkaddict: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν σκύλο να είναι μακρυά από τον άνθρωπό του.
Καλύτερα να μείνετε με τη γατούλα προτείνω. Ειδικά μετά και από αυτήν τη διευκρίνιση:

και να μην ειναι δεμενος ολη μερα
 
Last edited:


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Χρόνια καλά.

Η μόνιμη παραμονή του σκύλου στον κήπο δεν είναι παράνομη.
Υπάρχει περίπτωση να καταλήξει το σκυλάκι με επαφή μια φορά την ημέρα. Και βόλτα μια φορά την εβδομάδα εάν έχει καλό καιρο.
Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κλέψουν, δηλητηριάσουν, χτυπήσουν.
Και σίγουρα θα έχετε έναν σκύλο που δεν θα μπορείτε να ελέγξετε και να καθοδηγησετε τις συμπεριφορές του, γιατί θα λειτουργεί συνέχεια μόνος του με αυτό επιβραβευομενες συμπεριφορές που δεν θα μπορείτε να κόψετε.

Το ποσό θα μελαγχολήσει στον κήπο εξαρτάται από το πόσο ανθρωποκεντρικό θα είναι.
Αν είναι πολύ θα είναι λυπημένο μόνο του.
Αν είναι λίγο θα σας κοιτάει και δεν θα σας βλέπει καν απ' την στιγμή που θα έχετε τόσο λίγη τριβή.
 


EFOULAKI

New Member
21 Δεκεμβρίου 2020
3
15
47
IMG-34c74876c0b5b011311102eebe192bef-V.jpg...για την ιστορια...
αλλα ειχα στο μυαλο μου...και εντελως αλλα εγιναν.! Τελικα υιοθετησαμε ενα κοκονι...και βεβαια ζει μεσα στο σπιτι μαζι και με τη γατα. Να σας συστησω λοιπον τη Μαστιχα!
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Κοκόνι ε;
Γλύκα είναι. Να σας ζήσει.
Για πες λοιπές λεπτομέρειες για την Μαστίχα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3