Κούρεμα Μαλτέζ


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
ΠΟΤΕ γουλί σε μαλτέζ ή οποιοδήποτε άλλο σκυλί πλην ίσως εκτακτων περιπτώσεων κάποιας σοβαρής πάθησης στο δέρμα; (Και πάλι δεν είμαι σίγουρη)
Αυτά που σου έγραψαν παραπάνω, κούρεμα puppy και καλό καθημερινό βούρτσισμα. Με αυτό θα βοηθηθεί το μαλλί γενικότερα. Ασε που δε λέει σε καμία περίπτωση να το εκθέσεις σε καιρικές συνθήκες αφαιρώντας του την προστασία που του παρέχει το μαλλί (ήλιο-κρύο-ζέστη κλπ). Εχεις και εκτροφέα, οπότε ακόμα καλύτερα να παίρνεις συμβουλές απο κει. Να σου ζήσει!
 


si_melina

Active Member
7 Απριλίου 2017
39
25
Αυτά ήξερα κι εγώ παιδιά και αυτά έκανα...βέβαια την χτενίζω χωρίς μαλακτική,γιατί δεν νομίζω να το χρειάζεται ακόμη!!! Δεν θα το έκανα αυτό,μου φάνηκε παράλογο εξαρχής...Τον εκτροφέα μου δεν θέλω να τον ενοχλώ για ψιλοπράγματα..ενοχλώ εσάς ,άλλωστε, γι 'αυτά :p:p:p
Ευχαριστώ!!!
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τον εκτροφέα μου δεν θέλω να τον ενοχλώ για ψιλοπράγματα..ενοχλώ εσάς ,άλλωστε, γι 'αυτά :p:p:p
Ευχαριστώ!!!
Εδώ δεν έχεις δίκιο. Επιβάλλεται να τον ενοχλείς για κάθε θέμα που αφορά του κουτάβι που έφερε στον κόσμο. Είναι η υποχρέωσή του αλλά και η χαρά να σε βοηθάει σε ό, τι έχεις απορία.
Και σίγουρα αυτός θα ξέρει καλύτερα εφόσον είναι γνώστης της φυλής.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Συγνώμη, η ερώτησή σου είναι τι πρέπει να κάνεις για να φύγει το κουταβοχνούδι;
Χτένισμα. Αν και δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ με τέτοιου τύπου θέμα στο μαλμπέζ μου...απλά μια γνωστή μου, είχε πει ότι πιθανό να βρίσκω περισσότερες τρίχες στη βούρτσα επειδή σταδιακά θα φεύγουν οι κουταβίσιες. Η αληθεια είναι ότι δεν κατάλαβα διαφορές-αλλαγές στο τρίχωμα. Φρόντισε να βρεις καλό groomer πάντως, ελπίζω να έχεις κάποιες επιλογές, μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων
 


si_melina

Active Member
7 Απριλίου 2017
39
25
Συγνώμη, η ερώτησή σου είναι τι πρέπει να κάνεις για να φύγει το κουταβοχνούδι;
Η ερώτησή μου αφορούσε τα κουτά κατά την γνώμη μου λεγόμενα του "επαγγελματία" και κατά πόσο στέκουν. Επειδή δεν είχα σκοπό να κουρέψω ποτέ το σκυλάκι μου, παρά μόνο με ψαλίδι και μάλιστα μόνη μου, καθώς ήδη του έχω κλαδέψει τις πατουσότριχές και είναι πολύ ήσυχη,οπότε γιατί να μην την περιποιούμαι εγώ(;!!) και είπα μηηηπως έλεγε κάτι που,απλώς, δεν ήξερα.