Εκτροφειο Μεγαλου Δανου στην Ελλαδα :)


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Καμια εκθεση δεν κυνηγαω εγω και ξερω πολυ καλα τι αξιζουν τα σκυλια μου κ οι γονεις τους κ ολο το γενεαλογικο τους. Τους τιτλους δεν τους χρειαζομαι εγω. Μονο οι αγοραστες
σου παταω λαικ,ετσι,για την αλητεια
 






betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καμια εκθεση δεν κυνηγαω εγω και ξερω πολυ καλα τι αξιζουν τα σκυλια μου κ οι γονεις τους κ ολο το γενεαλογικο τους. Τους τιτλους δεν τους χρειαζομαι εγω. Μονο οι αγοραστες
Εχεις θυμωσει και παρανοεις αυτα που σου λενε, νομιζω. Τα κουταβια σου προφανως θα πρεπει να πανε σε εκθεσεις και να αξιολογηθουν. Αλλιως πως θα γινει;
 
  • Like
Reactions: Nizinny


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Καμια εκθεση δεν κυνηγαω εγω και ξερω πολυ καλα τι αξιζουν τα σκυλια μου κ οι γονεις τους κ ολο το γενεαλογικο τους. Τους τιτλους δεν τους χρειαζομαι εγω. Μονο οι αγοραστες
Άντε καλά. Ακόμα δεν βγήκες απο το αυγό (εκτροφικά) και τα ξέρεις όλα αυτά. Καλύ τύχη σε εσένα και τους αγοραστές!
 
  • Like
Reactions: ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ


Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
25
@tasos malinoua καλησπέρα.
Θα μιλήσω αυθόρμητα ,γιατι δεν έχω μιλήσει Προσωπικά face to face με την κυρία Νικη. Από αυτά που διαβάζω όμως,δεν θα έπαιρνα σκύλο,όχι. Γιατί μέσα από τον γραπτό της λόγο,φαίνεται πως ξεκινάει εκτροφή επειδή δεν υπάρχουν άλλοι στην Ελλάδα (ντοινγκκ!!!) Επισης, αν και δεν έχω ιδέα από μεγάλους δανους, πιστεύω ότι τα έχει λίγο μπερδεμένα. Επομενως Όχι,δεν θα την εμπιστευομουν..Δεν θεωρώ πως εχει το υπόβαθρο να κατευθύνει έναν άνθρωπο νέο στον κόσμο του σκύλου,ο οποιος δεν εχει εμπειρία,κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Φιλικά,δίχως να θέλω να θιξω κανεναν,εκφράζω την προσωπική μου άποψη.. !
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Με δεδομένο ότι πρόκειται για την πρώτη σας (όσων θα ασχοληθείτε με την εκτροφή) επαφή με τη φυλή, κι εφόσον φαίνεται να σας λείπουν βασικές γνώσεις τόσο για τα γι' αυτά τα σκυλιά ειδικά όσο και για την εκτροφή γενικά, το παρακάτω πως το ξέρεις/ξέρετε;

ξερω πολυ καλα τι αξιζουν τα σκυλια μου κ οι γονεις τους κ ολο το γενεαλογικο τους.
Παρεμπιπτόντως, έρχονται συχνά πυκνά μέλη σ' αυτό το φόρουμ που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για το καθαρόαιμό τους, θεωρούν ότι οι εκθέσεις μορφολογίας αφορούν μόνο τη Μις Πελοπόννησος, πιστεύουν ότι οι εκτροφείς που ασχολούνται ενεργά με τη φυλή τους είναι απλά αγιογδύτες που ψάχνουν για θύματα, και είναι πεπεισμένοι πως όσοι πληρώνουν πάνω από 200 ευρώ για καθαρόαιμο είναι τουλάχιστον ηλίθιοι. Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια πως με κάτι τέτοια μηνύματά σου τους δικαιολογείς, από την πλευρά του "εκτροφέα" αυτή τη φορά.

Τους τιτλους δεν τους χρειαζομαι εγω. Μονο οι αγοραστες
Ο πρώτος μου σκύλος ήταν Γερμανικός Μολοσσός, και λατρεύω τη φυλή. Θα χαρώ απίστευτα όταν επανεμφανιστούν εκτροφείς στην Ελλάδα. Αλλά εκτροφείς, έτσι; Γιατί από "εκτροφείς" υπάρχει ήδη απόθεμα για κάθε φυλή :oops:
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εντάξει, θέλει πολλά κάκαλα να είσαι τόσο ειλικρινής σ'έναν (ιστο)χώρο όπου ακόμα και οι εκτροφείς διαχωρίζονται σε εκτροφείς και Εκτροφείς.
Ευτυχώς ο διαχωρισμός είναι διεθνής γιατί αλλιώς θα είμασταν οι κομπλεξικοί Έλληνες που δεν στηρίζουμε τις προσπάθειες των ομοεθνών μας.



Για την ιστορία, ρώτησα τις ημερομηνίες γεννήσεως γιατί μιας και είχε την έκθεση πριν λίγες μέρες κοίταξα το βιβλιαράκι των συμμετοχών όπου δεν είδα κάτι σχετικό στα κουτάβια (ο εκτροφέας Γ.Μ. (μη με ξαναδιορθώσει ο Agrian :p) κ.Τσολαρίδης έπαιζε απ'ό,τι βλέπω και 2 ακόμα σκυλιά ξένης εκτροφής κι ελληνικής ιδιοκτησίας). Αλλά ίσως είμαστε λίγο ονειροπόλοι εδώ μέσα τελικά..
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Με όλο το σεβασμό, αλλά αυτό που απορρέει από τα λεγόμενά σας είναι, παίρνω 2 κουτάβια με pedigree για την πάρτη μου κι άμα λάχει κάνω και καμιά γέννα μιας και δεν υπάρχει κανένας άλλος στην Ελλάδα για να καλύψω και τη ζήτηση που υπάρχει. Ήμεθα νομιμότατοι, έχουμε επωνυμία εκτροφείου, γέννα δηλωμένη, τα σκυλιά έχουν pedigree, οπότε δε μπορεί να μας προσάψει κανείς τίποτα. Στο δικό μου μυαλουδάκι, λέγεται απλή κουταβοπαραγωγή. Νόμιμη και πεντιγκράτη, αλλά κουταβοπαραγωγή.

Ουδέποτε με ενδιέφεραν οι Γερμανικοί Μολοσσοί, καθώς δε μου ταιριάζουν στο χαρακτήρα ή σε αυτά που θέλω από ένα σκύλο. Αν υποθέσουμε όμως, ότι απευθυνόμουν σε εκτροφέα για τον καθαρόαιμο σκύλο μου και άκουγα αυτά που διαβάζω, θα έφευγα σφαίρα.

Από κει κι έπειτα, ο καθένας κρίνει και πράττει όπως επιθυμεί. Για μένα όμως, ξεκινάει το όλο εγχείρημα με λάθος λογική επ' αυτού.
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Μα κυνηγοσκυλα ήταν και θα έπρεπε να κρατάνε τις ρίζες της φυλής τους. Αν τα φτάσουμε να μην μπορούν να σύρουν τα κιλά τους όπως τα ναπολιτάνικα τι νόημα θα έχει?



Απο τη wikipedia.
Πλέον όχι δεν χρησιμοποιούνται για κυνήγι. Άποψή μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Δηλαδή να έχουν εκτραφεί για να γίνουν τόσο υπερτυπικά και δυσκίνητα.
Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που εγώ δεν πήρα ΓΜ και στράφηκα σε άλλες φυλές : Η τεράστια διαφορά της σημερινής πραγματικότητας από την αρχική χρήση τους, η οποία συνδυάζεται με πολύ δύσκολα προβλήματα υγείας, ευζωίας και λειτουργικότητας. Από κυνηγός αρκούδων και αγριόχοιρων σε να μην πω (πολιτική ορθότητα που (δεν) λέει κι ο @epial ). Απογοητευτικό και στενάχωρο, τουλάχιστον για μένα.
Από την άλλη, αγαθοί γίγαντες, καλοκάγαθοι και στοργικοί, συναισθηματικοί και όμορφα μπουνταλάδες. Εμένα δεν μου έκαναν, προφανέστατα για άλλους είναι οι ιδανικοί σύντροφοι.


Το οραμα? ποιο οραμα? για πρωθυπουργος βαζω? δε σας καταλαβαινω.
θα εκτρεφω μια φυλη ως εχει και χωρις να τη βλαπτω η αλλοιωνω. επιστημονας ειμαι για να εχω οραμα η να εξελιξω τη φυλη ? και τι σημαινει εξελιξη φυλης?
(ε)ννοειται τις λεξεις που γραφετε η μηπως ειναι και λιγο το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" και πεσατε να με "φατε" ? ξερω πολυ καλα τι πρεσβευει η φυλη και εκτος απο τις γνωσεις τις οποιες διαβαζω μεχρις οτου δημιουργησω εκτροφειο χρειαζεται κ πειρα την οποια και αυτη θα αποκτησω με τον καιρο. γεννηθηκε κανεις σας εκτροφεας με καποια ρατσα στο χερι η ειστε αργοσχολοι και διαιωνιζετε την συζητηση ? ξεκινησα με ολη την καλη διαθεση αλλα δε μπορω να ακουω αλλα ξερολιστικα σχολια συγνωμη κιολας! ααα και μη ξεχασω για το αγγλικο link περι fault χρωματος του μπλε αν ηταν ετσι δεν θα επαιρναν μερος Βlue Danes σε καμια εκθεση σε καμια αναγνωριση κλπ. δεν χρειαζοταν ειρωνια και εχθρα σε κανενα απο τα μνμτ σας γιατι θα πιστευε κανεις οτι ο ενας ειναι γερμανος και του θιξαμε τη γερμανια και τα στανταρ της, ο αλλος συγγενης της Γκιναλα, ο αλλος που απλα διαβασε ενα αρθρο εγινε γνωστης η ο αλλος επειδη ποτε δε καταφερε να αγορασει τετοιο σκυλο. Πιστευα πως αξιζε το forum μα εντελει Ελλαδα βρισκομαστε, κριση εχουμε, νευρα εχουμε, κακια εχουμε και αντι να αγκαλιαστουμε σκοτωνομαστε. Να ειστε καλα, κι αν θελησει κανεις απο τους επιτιθεντες Δανο η Γερμ.Μολοσσο η πως διαολο τον ξερει ας παρει απο την Κα Γκιναλα.
Στο βαθμό που κάποια από τα ανωτέρω απευθύνονται σε μένα, απαντώ μόνο για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, ιδιαίτερα στην αγαπητή θεματοθέτρια :

1. ΔΕΝ είμαι Γερμανός και δεν θεωρώ οτι θίξατε καμία Γερμανία. Όσα έγραψα περί Γερμανικού Μολοσσού και όχι Μεγάλου Δανού, είναι καθαρά από ιστορικής απόψεως και ακρίβειας, κάτι για το οποίο όπως θα σας βεβαιώσουν άλλα μέλη εδώ, έχω "πετριά". Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θυμώσατε επ' αυτού, τη στιγμή που τα ίδια τα εκτροφεία των γεννητόρων των κουταβιών σας μιλούν στον τίτλο τους για Deutsche Doggen http://www.herstallturm.com/welpen/welpen_i.html και Dogue Allemand http://www.chiens-de-france.com/voir-chien/dogue-allemand/Noumea-du-domaine-de-Kalkis/1009189.html .

2. ΔΕΝ είμαι εκτροφέας, ούτε με ενδιαφέρουν οι εκθέσεις μορφολογίας, η FCI κ.λ.π.

3. ΔΕΝ είμαι συγγενής της Γκινάλα.

4. ΔΕΝ σας ειρωνεύτηκα ούτε επέδειξα εχθρότητα σε κανένα μνμ μου.

5. ΔΕΝ είμαι ξερόλας, αλλά με τους μολοσσίδες (και τους ΓΜ) ασχολούμαι από το 1989 μέχρι σήμερα, οπότε θεωρώ οτι κάτι έχω μάθει τόσα χρόνια.

6. ΔΕΝ ενδιαφέρομαι να αποκτήσω και ΔΕΝ θα αποκτήσω ΓΜ ούτε από την Γκινάλα ούτε από κανέναν άλλο.

7. ΔΕΝ σας επιτέθηκα και λυπάμαι πολύ αν εκλάβατε τα καλόπιστα σχόλιά μου ως επίθεση.

Και πάλι σας εύχομαι καλή συνέχεια, καλή επιτυχία στην εκτροφή σας και κυρίως, καλή συμβίωση με τα μωρά σας. Παρεπιπτόντως, οι γεννήτορες των κουταβιών σας, μου άρεσαν για ΓΜ.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Eγώ είμαι υπέρ των startups. Eπίσης συμφωνώ στο ότι κανείς δεν γεννήθηκε με ένσημα εκτροφής - από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει. Και θα αγόραζα από πρώτη γέννα εκτροφέα, αλλά υπό προϋποθέσεις, τις οποίες ανέλυσε ο @Spyros-Akita πιο πάνω. Μάλιστα θα αγόραζα από κάποια πολύ λίγα (απειροελάχιστα) μέλη του φόρουμ από την πρώτη τους γέννα.

Δύο από τις βασικές προϋποθέσεις που εσείς δεν πληρείτε είναι:

  1. Άγνοια μιας βασικής ασθένειας της φυλής. Πρώτα μαθαίνουμε τις ασθένειες αυτές και μετά εκφωνούμε τη λέξη εκτροφή.
  2. Η επιλογή σας των γεννητόρων δεν φαίνεται να γίνεται πρωτίστως με γνώμονα την υγεία, ειδικά σε μία τόσο προβληματική φυλή. Διαφορετικά θα ήσασταν ενήμερη για το πρόβλημα υγείας και η επιλογή των γεννητόρων θα γινόταν με κύριο μέλημα την ελαχιστοποίηση αυτού του ρίσκου.

Ως προς την Γκινάλα τώρα: Ούτε εγώ συμπαθώ τα εκκεντρικά "ιερά τέρατα" που έχουν καβαλήσει καλάμι. Παρόλα αυτά μερικές φορές αν ο σκοπός είναι ιερός που λέμε, χρειάζεται να φιλήσουμε και καμιά κατουρημένη ποδιά - κομμάτια να γίνει, για το καλό της φυλής (αν μας ενδιαφέρει πολύ). Ειδικά όταν ξεκινάμε και είμαστε καυλωμένοι ιδεολογικά που λέμε(που συνήθως έτσι είναι στην αρχή και έτσι πρέπει να είναι).

Άσχετο, ο @Kouros που είναι?
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Όπως ξανά έγραψα δεν είχα καμία άλλη πρόθεση πέρα της ενημέρωσης.Λογω του οτι είδα 2 μπλε κουταβια(εν δυνάμει γεννήτορες) είπα σε περίπτωση που δε γνώριζε η κυρία να την ενημερώσω για την πιθανότητα να εμφανίσουν CDA αν δεν εξετασθούν οι απόγονοι τους.Μια απλή εξέταση και στα δυο σκυλιά ειναι που βρίσκει αν κουβαλούν το "προβληματικό" γονίδιο.Συνηθως οι κτηνίατροι δε γνωρίζουν ασθένειες πιο εξειδικευμένες οι οποίες ελέγχονται απο εργαστήρια του εξωτερικού.Προφανως ούτε εγω γνώριζα,ούτε κανεις μέχρι να ψάξουμε και να ενημερωθούμε.Λογω φυλής με ενδιέφερε και το έψαξα και θεώρησα σωστό να ενημερώσω την μελλοντική εκτροφέα ώστε να γνωρίζει και να γλιτώσει κακοτοπιές.Θα ήμουν πολυ χαρούμενη αν στο ξεκίνημα μου έλεγε κάποιος πράγματα που δε γνώριζα ώστε να αποφύγω τυχον προβλήματα και να μάθω!
Το οτι εξακολουθεί και το θεωρεί επίθεση και οτι επειδη παρέθεσα το λινκ είμαι ξερολας δε μου κανει την καλύτερη εντύπωση,θα το εκλάβω όμως ως άμυνα σε υποτιθέμενη "επίθεση" που δέχτηκε απο τα μέλη.
κ.Παππα καλο ειναι να μη νομίζουμε οτι τα γνωρίζουμε όλα,ούτε οτι μας τα λένε όλα οι κτηνίατροι ή οι σούπερ εκτροφεις..οτι πληροφορία δεχόμαστε ας της δώσουμε την προσοχή που της πρεπει και ας τη φιλτράρουμε.Αν εσείς βγάλετε σκυλάκια με CDA πραγματικά εγω δε θα χάσω κατι(ούτε με ενδιαφέρει στην τελική),εσείς όμως αν σας εχουν ήδη ενημερώσει και αγνοήσετε τις πληροφορίες τι θα χάσετε;
Η ρημάδα η εκτροφή θέλει κόπο,χρονο,χρήμα και προπάντων να μη σταματάς ποτε να μαθαίνεις...Ελπιζω να καταλάβατε έστω αυτη τη φορά πως η αναφορά στο χρωμα των σκύλων σας ήταν απλά για να σας ενημερώσω για κατι που ίσως δε γνωρίζατε και τίποτα περισσότερο.Ουτε τη φυλη σας εχω,ούτε ασχολούμαι,ούτε εχω φίλη την κ Γκιναλα,ούτε τπτ αλλο.
Το καλή αρχή το εννοούσα όταν το είπα και εύχομαι να μην έχετε αμυντική στάση και να καταλάβετε οτι κάποιοι προσπαθήσαμε απλά να βοηθήσουμε για να έχετε μια καλή αρχή..Καλή συνεχεια στις προσπάθειες σας!
 


ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Active Member
8 Μαϊου 2017
42
38
Όπως ξανά έγραψα δεν είχα καμία άλλη πρόθεση πέρα της ενημέρωσης.Λογω του οτι είδα 2 μπλε κουταβια(εν δυνάμει γεννήτορες) είπα σε περίπτωση που δε γνώριζε η κυρία να την ενημερώσω για την πιθανότητα να εμφανίσουν CDA αν δεν εξετασθούν οι απόγονοι τους.Μια απλή εξέταση και στα δυο σκυλιά ειναι που βρίσκει αν κουβαλούν το "προβληματικό" γονίδιο.Συνηθως οι κτηνίατροι δε γνωρίζουν ασθένειες πιο εξειδικευμένες οι οποίες ελέγχονται απο εργαστήρια του εξωτερικού.Προφανως ούτε εγω γνώριζα,ούτε κανεις μέχρι να ψάξουμε και να ενημερωθούμε.Λογω φυλής με ενδιέφερε και το έψαξα και θεώρησα σωστό να ενημερώσω την μελλοντική εκτροφέα ώστε να γνωρίζει και να γλιτώσει κακοτοπιές.Θα ήμουν πολυ χαρούμενη αν στο ξεκίνημα μου έλεγε κάποιος πράγματα που δε γνώριζα ώστε να αποφύγω τυχον προβλήματα και να μάθω!
Το οτι εξακολουθεί και το θεωρεί επίθεση και οτι επειδη παρέθεσα το λινκ είμαι ξερολας δε μου κανει την καλύτερη εντύπωση,θα το εκλάβω όμως ως άμυνα σε υποτιθέμενη "επίθεση" που δέχτηκε απο τα μέλη.
κ.Παππα καλο ειναι να μη νομίζουμε οτι τα γνωρίζουμε όλα,ούτε οτι μας τα λένε όλα οι κτηνίατροι ή οι σούπερ εκτροφεις..οτι πληροφορία δεχόμαστε ας της δώσουμε την προσοχή που της πρεπει και ας τη φιλτράρουμε.Αν εσείς βγάλετε σκυλάκια με CDA πραγματικά εγω δε θα χάσω κατι(ούτε με ενδιαφέρει στην τελική),εσείς όμως αν σας εχουν ήδη ενημερώσει και αγνοήσετε τις πληροφορίες τι θα χάσετε;
Η ρημάδα η εκτροφή θέλει κόπο,χρονο,χρήμα και προπάντων να μη σταματάς ποτε να μαθαίνεις...Ελπιζω να καταλάβατε έστω αυτη τη φορά πως η αναφορά στο χρωμα των σκύλων σας ήταν απλά για να σας ενημερώσω για κατι που ίσως δε γνωρίζατε και τίποτα περισσότερο.Ουτε τη φυλη σας εχω,ούτε ασχολούμαι,ούτε εχω φίλη την κ Γκιναλα,ούτε τπτ αλλο.
Το καλή αρχή το εννοούσα όταν το είπα και εύχομαι να μην έχετε αμυντική στάση και να καταλάβετε οτι κάποιοι προσπαθήσαμε απλά να βοηθήσουμε για να έχετε μια καλή αρχή..Καλή συνεχεια στις προσπάθειες σας!
Ειστε το μοναδικο ατομο που μου φανηκε χρησιμο εδω μεσα. Λαθος καταλαβατε. Ευχαριστω πολυ αν και τα σκυλακια εχουν αρνητικο γενεαλογικο για CDA το οποιο περιμενω μαζι με τα export pedigree τους. Να ειστε καλα
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Active Member
8 Μαϊου 2017
42
38
Ειστε το μοναδικο ατομο που μου φανηκε χρησιμο εδω μεσα. Λαθος καταλαβατε. Ευχαριστω πολυ αν και τα σκυλακια εχουν αρνητικο γενεαλογικο για CDA το οποιο περιμενω μαζι με τα export pedigree τους. Να ειστε καλα
Και να για χαρειτε οι λοιποι ναι δεν το ηξερα κανεις εκτροφεας η κριτης δε μου το ανεφερε γιατι μαλλον προφανως δεν πουλανε τετοια σκυλια με αλωπεκιαση. Το ρωτησα σχεδον σε ολους και το εμαθα χθες. Ιατρικες λεπτομερειες δε χρειαζεστε που μου ειπαν να φανταστω αφου ηδη τα ξερετε ολα ;)
Η αλλη που μπηκε και εψαξε αν πηγα σε εκθεση κ εχασε χρονο για να κανει τον κατασκοπο χαχαχα σε εκθεση χωρις pedigree δεν γινεται να παρεις μερος ειπε ο κοε χαιρετισματα!
Εγω δεν ειμαι ξερολας κ το ειπα. Εσεις βρηκατε μια κοινοποιηση κ "τσιμπατε" σα κοκορια μιας κ τωρα καταλαβα πως λειτουργει το 80% μελων του forum. Να ειστε ολοι καλα. Η δυσφημιση ειναι η καλυτερη διαφημιση τελικα εστω κι απο εδω
 


Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Εγώ δεν έχω ιδέα από εκτροφή και έτσι δεν ξέρω να τοποθετηθώ αλλά μπορώ να σου πω ότι στο forun γενικά έχουμε μια επιθετικότητα που τείνει έντονα σε πολύ κακό bullying (H δεν ξέρουμε να κουβεντιάζουμε ή έχουμε έντονη προσωπικότητα) πάντως για δυσφήμιση δεν το κάνουν σίγουρα.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Και να για χαρειτε οι λοιποι ναι δεν το ηξερα κανεις εκτροφεας η κριτης δε μου το ανεφερε γιατι μαλλον προφανως δεν πουλανε τετοια σκυλια με αλωπεκιαση. Το ρωτησα σχεδον σε ολους και το εμαθα χθες. Ιατρικες λεπτομερειες δε χρειαζεστε που μου ειπαν να φανταστω αφου ηδη τα ξερετε ολα ;)
Η αλλη που μπηκε και εψαξε αν πηγα σε εκθεση κ εχασε χρονο για να κανει τον κατασκοπο χαχαχα σε εκθεση χωρις pedigree δεν γινεται να παρεις μερος ειπε ο κοε χαιρετισματα!
Εγω δεν ειμαι ξερολας κ το ειπα. Εσεις βρηκατε μια κοινοποιηση κ "τσιμπατε" σα κοκορια μιας κ τωρα καταλαβα πως λειτουργει το 80% μελων του forum. Να ειστε ολοι καλα. Η δυσφημιση ειναι η καλυτερη διαφημιση τελικα εστω κι απο εδω
Το ότι κανένας από τους "μέντορές σας" δεν ανέφερε την αλωπεκίαση ως φαινόμενο στη φυλή είναι άκρως ανησυχητικό. Για εκτροφέα είναι λογικό καθώς ελάχιστοι εκτροφείς έχουν τα @ρχίδια να βγάλουν στη φόρα τα στραβά της φυλής ή τα "στραβά" κουτάβια. Αλλά ας μην φοράνε τα παράσημα του μέντορα.

Πάντως εκτός από αυτούς υπάρχει και το google. Αν δώσει κανείς "blue great dane health issues" (που λογικό είναι να το δώσει, καθώς το μπλε χρώμα είναι πολυσυζητημένο και αμφισβητούμενο σε πολλές φυλές) θα δεί μπαμ-μπαμ τα παρακάτω αποτελέσματα με αναφορά στο CDA:

3o αποτέλεσμα:
http://www.yourpurebredpuppy.com/health/greatdanes.html

6ο αποτέλεσμα:
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110127191406AAZRKwN

Δεν λέω ότι οι πηγές αυτές είναι έγκυρες αλλά μας δείχνουν ότι υπάρχει καπνός άρα υπάρχει και φωτιά.
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εγώ "η άλλη" ξέρω πολύ καλά ότι συμμετέχουν χωρίς pedigree, γιατί αλλιώς η σκύλα μας πχ θα έπρεπε να περιμένει να πάει ενός έτους για να πάρει μέρος σε έκθεση, άσε που στην προκριματική κουταβιών -όπου πας όχι για να σου κρίνουν το κουτάβι αλλά για να εξοικειωθεί με την διαδικασία- δεν θα υπήρχαν συμμετοχές. Οπότε τα χαιρετίσματά μου στον ΚΟΕ. Το να ανοίξω το βιβλιαράκι με τις συμμετοχές δεν το λες και φοβερή υπόθεση, το ότι δεν σας βρήκα μέσα (αν κι ελπίζω να σας βρω κάποια στιγμή -μαζί με τον έτερο εκτροφέα ο οποίος κατ'εσάς δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα, να του το πούμε να το ξέρει) πολύ που με νοιάζει, τα δικά σας κουτάβια θα χάσουν -όχι ότι απαιτώ από τον οποιονδήποτε να λάβει μέρος με 4 μηνών κουτάβι, αλλά εδώ εμείς που απλά είμασταν ενθουσιασμένοι μαζί του πήραμε μέρος, πόσο μάλλον αν πηγαίναμε για εκτροφή. Και έκανα τον κατάσκοπο (φοβερή Μάτα Χάρι, άνοιξα το βιβλίο των συμμετοχών) για να δω τα εκτροφικά ονόματα των κουταβιών σας αν είχαν πάρει μέρος, μιας και όταν παρουσιάζεις την εκτροφή σου (όταν με το καλό γίνει) αν μη τι άλλο τα εκτροφεία πίσω από αυτήν τα λες με περηφάνια. Αλλά οκ, είναι μπλε και πολύ καλά σκυλιά. Καλή επιτυχία.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Και να για χαρειτε οι λοιποι ναι δεν το ηξερα ...
Κανείς δεν χαίρετε. Δεν σε ξέρουμε κοπέλα μου και δεν μας νοιάζει τι θα κάνεις. Να φιλτράρεις όλες τις πληροφορίες σου συστήσαμε και να ανοίξεις τα αυτιά σου γιατί και σε φόρουμς που περιφρονείς μαζεύεις όπως είδες κάτι σημαντικό ανάμεσα σε όλα.
 


ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Active Member
8 Μαϊου 2017
42
38
Εγώ "η άλλη" ξέρω πολύ καλά ότι συμμετέχουν χωρίς pedigree, γιατί αλλιώς η σκύλα μας πχ θα έπρεπε να περιμένει να πάει ενός έτους για να πάρει μέρος σε έκθεση, άσε που στην προκριματική κουταβιών -όπου πας όχι για να σου κρίνουν το κουτάβι αλλά για να εξοικειωθεί με την διαδικασία- δεν θα υπήρχαν συμμετοχές. Οπότε τα χαιρετίσματά μου στον ΚΟΕ. Το να ανοίξω το βιβλιαράκι με τις συμμετοχές δεν το λες και φοβερή υπόθεση, το ότι δεν σας βρήκα μέσα (αν κι ελπίζω να σας βρω κάποια στιγμή -μαζί με τον έτερο εκτροφέα ο οποίος κατ'εσάς δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα, να του το πούμε να το ξέρει) πολύ που με νοιάζει, τα δικά σας κουτάβια θα χάσουν -όχι ότι απαιτώ από τον οποιονδήποτε να λάβει μέρος με 4 μηνών κουτάβι, αλλά εδώ εμείς που απλά είμασταν ενθουσιασμένοι μαζί του πήραμε μέρος, πόσο μάλλον αν πηγαίναμε για εκτροφή. Και έκανα τον κατάσκοπο (φοβερή Μάτα Χάρι, άνοιξα το βιβλίο των συμμετοχών) για να δω τα εκτροφικά ονόματα των κουταβιών σας αν είχαν πάρει μέρος, μιας και όταν παρουσιάζεις την εκτροφή σου (όταν με το καλό γίνει) αν μη τι άλλο τα εκτροφεία πίσω από αυτήν τα λες με περηφάνια. Αλλά οκ, είναι μπλε και πολύ καλά σκυλιά. Καλή επιτυχία.
Τουλαχιστον σε διεθνη βαθμολογουμενη εκθεση στην ελλαδα δε μπορω να παρω μερος ετσι μου ειπαν. Οσο για τον ετερο εκτροφεα θα χαιρομουν να τον γνωρισω παρολο που δεν εχω στοιχεια για τον ανθρωπο κι ετρεχα στα εξωτερικα για σκυλο
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf