Ν. 4039/2012: Ζώα συντροφιάς: προστασία από την εκμετάλλευση,υποχρεώσεις ιδιοκτητών κλπ


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγώ θα ρωτήσω το εξής. Εκεί στο μπακσκετάκι αν ο σκύλος κατουρήσει τι γίνεται; πως θα καθαρίσει; θα τα ρουφήξει ο ιδιοκτήτης; γιατί να πάω εγώ και να σκάω τη μπάλα μου εκεί που κατούρησε το σκυλί;
 


bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Οπως τα καθαριζουμε και στο καταστρωμα του πλοιου, χαρτακι και μπουκαλακι με αραιωμενο ντετολ. Στην περιπτωση δε που δεν ειναι ρητορικο το ερωτημα σου να σου πω οτι στη δικη μας γειτονια εχω πετυχει και ανθρωπο να κατουραει στο μπασκετακι, μην εφησυχαζεσαι..
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
To ιδανικο θα ηταν να υπαρχει και παρκακι και γηπεδακι και πρασινακι και σκυλοπαρκακι. Αν γινονται διαφορες χρησεις σε ενα χωρο, ουτε ο χωρος θα πληρει προδιαγραφες για καποια συγκεγκριμενη χρηση ουτε κανεις θα ειναι χαρουμενος, ουτε κανεις θα μπορει να τον χρησιμοποιησει οτι ωρα θελει . Εν τελει αφου θα κουτσοβολευονται ολοι σε ενα κοτετσι με βαρδιες δε θα εχει υποχρεωση κανεις δημος να φτιαξει επιμερους χωρους. Ακομα και αν πουμε οτι γινεται ως προσωρινη λύση, μη ξεχνατε στο ελλαδισταν ισχυει ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
1)@Μαρια&Ηρα εισαι λιγο προκατειλημμενη. 2)Αλλα οτι αφου δεν εχει αλλη επιλογη θα ξαναπληρωσει και ξαναπληρωσει
3)Φανταζομαι οτι το ιδιο θα εκανε αν ηταν αλλουνου το προστιμο.
1)Ισως...δεν αντιλεγω...εαν επρόκειτο για νεοεισερχόμενο ισως να του δινα κ το "benefit of the doubt" (ακριβως οπως ειχα κανει κ στην περιπτωση του αρχικα)
2)Εξηγησε το μου αυτο!Γιατι?
3)Εδω εχουν "κλεισει" για καταγγελιες κακοποιησεων...
οποτε μαλλον ναι,θα παραμεινει στην σφαιρα της φαντασιας σου κατι τετοιο...

Θα ηταν ακρως ενδιαφερον ενα ντιμπεϊτ Παναγιώτη Μηλα και της κυριας που το παιδακι της με τη γιγια του που δεχτηκε "επιθεση" απο ελευθερο δεσποζομενο.:D
Το θεαμα θα ηταν απλως...
Κωμικοτραγικό!:)
 


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
Βασικά εγώ και ντιμπέιτ Παναγιώτη και Μαρίας θα το απολάμβανα, αρκεί η Μαρία αντί για μ να έβαζε γ ή λ αναλόγος. :p
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οπως τα καθαριζουμε και στο καταστρωμα του πλοιου, χαρτακι και μπουκαλακι με αραιωμενο ντετολ. Στην περιπτωση δε που δεν ειναι ρητορικο το ερωτημα σου να σου πω οτι στη δικη μας γειτονια εχω πετυχει και ανθρωπο να κατουραει στο μπασκετακι, μην εφησυχαζεσαι..
Μπορεί κι αυτός να το καθάρισε με ντετολ, έκατσες μέχρι τέλος; μπορεί και να τα καθάρισε όπως κάνεις στο κατάστρωμα του πλοίου. Πέρα από την πλάκα κάθε χώρος είναι για κάποιο σκοπό. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να πηγαίνουμε με το σκυλί μας όπου θέλουμε.
Δεν θα πω αν είναι σωστό ή λάθος. Η κοινωνία όμως δεν είναι αρκετά ώριμη για κάτι τέτοιο. Πρώτον γιατί η πλειοψηφία ιδιοκτήτων σκύλων είναι κάφροι και δεύτερον γιατί η πλειοψηφία των μη συμπαθούντων τα ζώα είναι κάφροι και αυτοί που ακόμα δεν έχουν κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη στάνη.

Άλλο και αυτό με τα σκυλοπάρκα που όλοι κόπτονται. Σιγά την εκτόνωση που γίνεται στο σκυλοπάρκο, ένα ναρκπεδιο από κουραδες με κάτι τύπους με ένα φραπέ στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο. Τα σκυλιά αραχτα εδώ κι εκεί περιμένουν να περάσει κάτι για να γαμηθουν στο γάβγισμα. Και γαμώ εκτονωσεις. Χρόνια εκτονωνομασταν στο σκυλοπαρκο του Χολαργου. Να μου λείπει τέτοια εκτόνωση. Άσε οι καβγάδες....
 
  • Like
Reactions: bat-iris


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλέ η Κομοτήνη δεν είναι νησί...

υ.γ. έτσι για το στόρυ, η Ξάνθη έχει δημόσιο σκυλόπαρκο
Μα δε μένω στην Κομοτηνή και με το Vasgial η συζήτηση αφορούσε νοσοκομεία.

Που βέβαια ουδεμία σχέση έχει με το θέμα που συζητάμε :LOL:
 
  • Like
Reactions: vasgial


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
Μα δε μένω στην Κομοτηνή και με το Vasgial η συζήτηση αφορούσε νοσοκομεία.
Βρε και εγω για νοσοκομεια το ειπα για την Κομοτηνη. Πας με συναχι και βγαινεις βατραχος. :LOL:

Παμε παλι on-topic τωρα :p
 
  • Like
Reactions: Grifos






ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Στο τελος τι λέει 200000 οικόσιτα και 20000 αδέσποτα;
Μονο στο Κιλκις;


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500192642

Σε διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς


Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά έξι μηνών. Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κ.λπ.

«Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προχωράμε σε αυτή την μεταρρύθμιση με πρωτεύοντα στόχο την προστασία και την ευζωία των μικρών μας φίλων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και συμπλήρωσε «τα προβλήματα των ζώων μας αφορούν όλες και όλους, αφού αντανακλούν στην ποιότητα ζωής και όσων δεν φιλοξενούν ζώο. Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας».

Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων.

Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν τα χρήματα, του δημοσίου αλλά και των ζωόφιλων, να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των ζώων.

Βασικοί διαχειριστές των αδέσποτων αποτελούν οι δήμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν και πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι το έργο τους. Θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να θεσπίσουν τέλος στην αγορά ενός ζώου ενώ αντίθετα θα μπορούν να πριμοδοτούν, με ατέλεια, την υιοθέτηση ενός αδέσποτου καθώς τα ζώα που χρειάζονται κάποιοι για λόγους υγείας, όπως τους σκύλους οδηγούς των τυφλών.

Για τα ζώα εισαγωγής που θα διατεθούν προς πώληση, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ευζωίας και ιχνηλασιμότητας, από τη γέννηση του, τη μεταφορά του στην Ελλάδα και την πώληση του από δομές που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο ενδιαίτησης.

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισαν πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί νοσηρό αποκύημα φαντασίας η υπόνοια ότι θα προχωρούσαμε σε ευθανασίες. Ουδέποτε ετέθη από οποιονδήποτε φορέα τέτοια πρόταση, ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε» και συμπλήρωσαν «οι ευθανασίες παραμένουν μία πράξη που αποφασίζεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, όπως προβλέπει και ο σημερινός νόμος».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα οικόσιτα ανέρχονται περίπου στις 200.000 και τα αδέσποτα τις 20.000.
 
  • Like
Reactions: spyv


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FEDIAF για το 2016, 14% των νοικοκυριών που έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο έχει σκύλο και το 13% γάτα. Τα παραπάνω ποσοστά δεν αποκλείουν την συνύπαρξη και των δύο pet κάτω από την ίδια στέγη. Σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 660.000 σκύλοι και 590.000 γάτες στην Ελλάδα.

FEDIAF 2016 DOGS.jpg

FEDIAF 2016 CATS.jpg
 
  • Like
Reactions: spyv and takisft


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Από στοιχεία άλλης έρευνας που είναι στην διάθεση μου, περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά που έχουν τουλάχιστον ένα σκύλο, έχουν τουλάχιστον και μια γάτα
 




ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Στα παραπανω στατιστικά με μια πρώτη μάτια η Ελλαδα φενεται
να εχει φτάσει την Δυτηκη Ευρώπη αλλα το εντυπωσιακό ειναι
οτι η Ανατολική Ευρώπη εχει πολυ μεγαλήτερα ποσοστά ιδιοκτησίας
απο την δυτική.
Παραδιγμα Ελλαδα 11εκ κατικους=660χιλ. σκύλοι.
Βουλγαρία 6εκ κατικους=764χιλ σκύλοι
Τσεχία 2154000!;!;!;!
 












Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3