Συμπεριφορα κουταβιου . SOS


Vasouu

New Member
14 Φεβρουαρίου 2018
4
4
26
Καλησπερα.. ειχα γραψει πριν μια βδομαδα ενα αρθρο σχετικα με ενα κουταβακι που μαζεψα και την συμβιωση του με την 5 χρονων σκυλα μου.
Ευτυχως τα πραγματα μεταξυ των δυο σκυλων ειναι λιγο καλυτερα απο την αρχη. Ωστοσο δεν εχουμε ηρεμησει και παρα πολυ. Αρχικα η κτηνιατρος μας ειπε οτι το κουταβι μας ειναι ή ημιαιμο ροτβαιλερ ή λυκοσκυλο μπορει και καθαροαιμο.. θα σας ανεβασω και μια φωτογραφια να μου πειτε και εσεις. Σας αναφερω την ρατσα για να σκεφτειτε και τον χαρακτηρα καθε ρατσας . Το προβλημα ειναι οτι οταν παιζει με την σκυλιτσα που εχω εδω και 5 χρονια, το κουταβι την δαγκωνει τοσο πολυ που μενει με τουφες της στα δοντια του... η μεγαλη πολλες φορες αγριευει και πολλες φορες δεν ξερει απο που να φυγει, μεχρι να παω να την αρπαξω εγω. Ξεχασα να σας πω οτι η μεγαλη δεν ειναι και παρα πολυ κοινωνικοποιημενη. Δεν ξερω γενικα αν αυτο το "παιχνιδι" ειναι και πολύ σωστο.

Το δευτερο προβλημα μας ειναι το ιδιαιτερο πεισμα που εχει το κουταβι μας... αρχικα ειναι 3 μηνων... και δεν ΑΚΟΥΕΙ με τιποτα. Θα προσπαθει επι μιση ωρα να σκαρφαλωσει στο κρεβατι,μπορει να την κατεβασω 30 φορές αλλα θα προσπαθει μεχρι να της περασει και να σημιωσω οτι δεν την εχω ανεβασει ποτε ή αμα τρωω θα προσπαθει σαν λυσασμενο να ανεβει πανω μου ή πανω στο τραπεζι και οπουδηποτε αλλου παρα πολλες φορες ακομα και αν την αποτρεπω ή της φωναζω "οχι" . Γενικα ειναι λιγο τρελαμενο... δεν ξερω τι να κανω και μαλλον θα καταφυγω σε εκπαιδευτη... 5 χρονια εχω ενα παρα πολυ ηρεμο και υπακουο σκυλο απο κουταβι κιολας και μου ειναι δυσκολο να συμβιωσω με ενα παρα πολυ ζωηρο κουταβι.

Κατι τελευταιο να σημειωσω οτι το σκυλι ηθελα να το παω στον κηπο οταν μεγαλωνε αλλα μαλλον θα το παω απο τωρα γιατι μπορει να μην αντεχει και μεσα στο σπιτι και να θελει να ξεδωσει.

Σας ευχαριστω παρα πολυ και ελπιζω να με διαφωτισετε με τις εμπειρίες σας.
 

Attachments



Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf