Τζακ Ράσελ : Δάγκωμα σε μέλη της οικογένειας και άλλα


tontoros

Member
12 Ιανουαρίου 2018
6
11
28
Καλησπέρα, ονομάζομαι Θοδωρής είμαι 21 χρονών και πριν 3 μήνες απέκτησα ένα κουτάβι Τζακ Ράσελ την Αμπι. Πλέον φτάνει κοντά 5 μηνών. Όταν βλέπει άγνωστο, κυρίως φίλο μου για 1η φορά, κατουριεται από τη χαρά της αλλά στη συνέχεια με το χαιδεμα μπορεί και να δαγκώσει. Στην αδερφή μου τη μικρή που χαίρεται όταν τη βλέπει, τη δαγκώνει όταν πάνε να παίξουνε ή να την χαϊδέψει. Της έχω μάθει το ΜΗ, κατεβάζει αυτιά και φεύγει, παρόλα αυτά δεν το κόβει, όση τραμπουκα και αν της έχω ρίξει. Πρόσφατα τη γύρισα από βόλτα με μάλωμα επειδή μου τράβαγε το λουρί και όταν πήγε η μητέρα μου να τη χαϊδέψει, η Αμπι την δάγκωσε δυνατή.
Τι κάνω στην περίπτωση αυτή?

Να ενημερώσω ότι : Εμένα δε με χει δαγκώσει ποτέ, ασχολούμαι μέτρια έως πολύ μαζί της και ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με χάδια και αγάπη ειδικά από τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου.

Ό,τι θέλετε σχετικά ρωτήστε ελεύθερα.

Ευχαριστώ πολύ.
 
  • Angry
Reactions: TheBestBoi


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Την πηρες παρα πολυ μικρη,κ αυτο παιζει ρολο στη συμπεριφορα της...

Ευτυχως ειναι μικρη ακομα. Δεν ξερω τι πειρα έχετε οικογενειακως απο σκυλια, ομως εγω σε ενα κουτάβι φοβικο (γιατι αυτο υποθέτω) θα φωναζα εκπαιδευτή....
 
  • Like
Reactions: Nizinny


barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Όταν βλέπει άγνωστο, κυρίως φίλο μου για 1η φορά, κατουριεται από τη χαρά της
μπορεί και από το φόβο της. Αυτά τα δύο είναι πολύ κοντά...

αλλά στη συνέχεια με το χαιδεμα μπορεί και να δαγκώσει.
Το δάγκωμα απο ένα κουτάβι δεν είναι απαραίτητα επίθεση. Παίζει και πάνω στο παιχνίδι κάνει λάθη... Αν κάνει επίθεση, θα πρέπει να σε προβληματισει πολυ γιατι ένα τοσο μικρο πλασματακι θεωρει οτι πρεπει να επιτεθει (= αμυνθεί στην πραγματικότητα)

Της έχω μάθει το ΜΗ, κατεβάζει αυτιά και φεύγει,
αυτό δεν μοιάζει να έχει μάθει το μη, αλλά να φοβάται τις συνεπιες

όση τραμπουκα και αν της έχω ρίξει
και αυτό εξηγει γιατί φοβάται τις συνέπειες.......

Πρόσφατα τη γύρισα από βόλτα με μάλωμα επειδή μου τράβαγε το λουρί
σοβαρά τώρα? και νομίζεις οτι αυτο το καταλαβε το κουτάβι?

και όταν πήγε η μητέρα μου να τη χαϊδέψει, η Αμπι την δάγκωσε δυνατή.
Τι κάνω στην περίπτωση αυτή?
να σταματήσεις να εκνευρίζεις το σκυλί, αυτό να κάνεις! Δεν το καταλαβαίνεις, αλλά από τον τρόπο που περιγράφεις τα πράγματα νομίζεις οτι έχεις να κάνεις με κάποιον που μιλάτε την ίδια γλώσσα και έχετε την ίδια αντίληψη. Ε, δεν τα έχετε!

Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις κουτάβι και ειδικά ένα ζωηρό και ενεργητικό τζακ ρασελ. Διάβασε λίγο τα διάφορα θέματα εδώ στο φορουμ, να ενημερωθείς λιγο για το πως πρέπει να προσεγγίσεις το σκυλί. Να γίνουν και οι ερωτήσεις σου πιο συγκεκριμένες, να καταλάβεις από που ξεκινάνε τα θέματα που έχεις... Και εδώ είμαστε...
Να σου ζήσει η μικρή και με υπομονή και επιμονή θα τη βρείτε την άκρη!!!
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Από την περιγραφή σου το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι ότι σε φοβάται όπως ο διάολος το θυμίαμα και γενικά έχει μια νευρικότητα, κάποια θεματάκια ψυχολογικά. Π.χ. το να κατουριέται απο τη χαρά της δεν είναι και τόσο αθώο κ χαριτωμένο, η υποτακτική ούρηση ειναι οκ σε 2-3 μηνών κουτάβι μα 5 μηνών θα έπρεπε να είχε ξεθαρρέψει κ να το είχε κόψει. Και κατά κάποιον τρόπο φταις εσύ, μην παρεξηγηθείς δεν σου τη λεμε, να βοηθησουμε θελουμε. Είσαι υπερβολικά αυστηρός; Υψώνεις τη φωνή σου όταν δεν σε ακούει; Εκνευρίζεσαι εύκολα; Πέφτουν κι άλλες "τιμωρίες" σαν κι αυτή που είπες ότι την γύρισες σπίτι γτ τραβούσε το λουρι;
Πρώτα απ'όλα πρεπει να σταματήσει να φοβάται κ να αρχίσει να εμπιστεύεται πραγματικά. Γιατί η οποια εκπαίδευση προϋποθετει εμπιστοσύνη κ ηρεμία, όσο ο σκύλος είναι φοβικός δεν θα εμπεδωσει τπτ, θα μάθει μονο να σε αποφευγει. Και εφόσον αλλάξει αυτό θα της μάθεις να παίζει πιο ήσυχα κ να δαγκώνει μόνο τα παιχνίδια της.
 
Last edited:


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Οταν λες δαγκωνει δυνατα τι εννοεις; Δαηκωνει καικραταει το δαγκωμα ή στιγμιαια; Ταυτοχρονα γρυλιζει δειχνει δοντι; Ρωταω μηπως καταλαβουμε αν ειναι φοβος ή απλα κουταβισιο δαγκωμα.. Εγω θα σου ελεγα οτι ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα κουταβιου σε αυτη την ηλικια. Μην την μαλωνεις αγρια απο τωρα γιατι μονο ζημια θα κανεις, πειθαρχια χρειαζεται ναι, αλλα οχι αγριαδες, η φυλη αυτη εχει λεπτα νευρα..Εκτονωνεται αρκετα με βολτες παιχνιδι κτλ;
 


tontoros

Member
12 Ιανουαρίου 2018
6
11
28
Αρχικά ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και όχι δεν παρεξηγουμαι.. Απλά προφανέστατα δεν ήξερα τι περίμενα.. Όταν την πήρα ήμουνα προετοιμασμενος αγοράζοντας βιβλία και ακούγοντας συμβουλές γενικά αλλά απ ότι φαίνεται δεν το κάνω σωστά.

Φυσικά δεν δικαιολογουμαι ούτε επαινω τον εαυτό μου για τη δική μου κυρίως συμπεριφορά απλά λέω τα συμβάντα όπως έχουν..

Γενικότερα ναι βγάζει δόντι πριν δαγκώσει, δεν το κάνει για παιχνίδι.. Στο παιχνίδι που παίζει μαζί μου με δαγκώνει μεν αλλά παιχνιδιαρικα.. Όχι επιθετικά.. Και γιαυτό ευθύνομαι εγώ που της έχω μάθει αυτό το παιχνίδι..

Μπορεί κάποιος έστω από εμπειρία δική του ή άλλου να μου δώσει μερικά Tips ώστε να μεταχειριστώ καλύτερα την μικρή? Διότι σήμερα έχω ήδη ξεκινήσει σελίδα καινούργια χωρίς απότομες εκρήξεις των νεύρων μου όταν κάνει κάτι, χωρίς το μαλωμα και άλλα τέτοια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για τον χρόνο σας.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καταρχάς κάθε φορά που θα σου έρχεται να την πνίξεις (και ΘΑ συμβαίνει συχνα όσο κι αν την αγαπάς, και από τον τρόπο που μιλάς φαίνεται ότι την αγαπάς πραγματικά) να σκέφτεσαι ότι είναι μωρό παιδί ακόμα. Με αυτή τη σκέψη θα σου φεύγει ο θυμός, και τότε ήρεμα και με μια φωνή σίγουρη αλλά όχι άγρια θα της λες το "μη" ή οποιαδήποτε άλλη εντολή.
Οταν κάνει κάτι σωστά, πάντα, μα πάντα, να την επιβραβευεις με λιχουδιές και χάδια. Πρόσεξε τα χάδια αυτά να είναι απαλά, όχι απότομες κινήσεις, όχι χαϊδεμα στο κεφάλι, γτ τωρα που περνάει αυτή την φοβική φάση μπορεί να το δει σαν απειλή. Όπως ένας άνθρωπος φοβισμένος και μελαγχολικός δεν θα χαρει αν τον χτυπήσεις στον ώμο για να τον χαιρετήσεις. Γενικά προσπάθησε να μάθεις τη γλώσσα του σώματός της, πότε μαζεύει την ουρά, πότε κατεβάζει τ αφτιά και σκύβει το κεφάλι, όλα αυτά είναι σημάδια φόβου.
Και προσπάθησε να ανταποκριθείς κι εσύ με έναν τρόπο φιλικό, στη γλώσσα του σκύλου, δλδ, μη σκύβεις απότομα πάνω της, μην της κοιτάς επίμονα στα μάτια, περίμενε μέχρι να σε πλησιάσει η ίδια και χαίδεψε την απαλά στο λαιμό, όταν τη δεις να χαιρεται κ να κουνάει την ουρά πες κάτι χαρούμενο, δωσε κ μια λιχουδιά. Και αυτό πρεπει να γινεται κάθε φορά...
Επίσης, η μαμά σου κι η αδερφη σου επίσης πρέπει να μάθουν πως να την χαϊδευουν μέχρι να της φύγει ο φόβος.
Προσπάθησε να κάνεις τις βόλτες σας ευχάριστες, ειναι προτιμότερο να περπατήσετε 15 λεπτά χωρίς άγχος από το να βγειτε για μια ώρα κ να γυρίσετε μες στα νευρα. Μεγάλες βόλτες ακόμα δεν χρειάζεται. Αλλά πρέπει να ειναι χαλαρές. Να την αφηνεις να μυρίσει οτι θέλει, να κάτσει λίγο αν έχει κουραστεί, και αντι να την μαλώνεις όταν τραβαει το λουρί να την επιβραβευεις οταν ΔΕΝ το τραβαει.
Αυτά για αρχή... Βέβαια ουτε τα μισά δεν είπα αλλά από τη στιγμή που έχεις καταλάβει κι εσύ ο ίδιος τι ακριβώς συμβαινει, πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Το βασικό όμως δεν είναι απλά να ακολουθεις τις συμβουλές μας, αλλά να μάθεις να την "νιώθεις", να συνεννοείσαι μαζί της.
 
Last edited:


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλώς ήρθες. Τ Τζακ όπως ήδη γνωρίζεις είναι πανέξυπνα, ο @Eroe σου έδωσε πολύ σωστές συμβουλές. Είναι ράτσα που θέλει τ χρόνο σου κ τ προσοχή σου έμπρακτα, όπως βασικά ολα τ σκυλιά. Ένας άλλος παράγοντας είναι κ ο χαρακτήρας που σ κάθε σκύλο διαφέρει κ δύσκολο ν τ διαβάσεις σ βιβλίο. Περιμένω ν διαβάσω τ πρόοδο σου
 
  • Like
Reactions: Eroe


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπερα!
Κατα τη γνωμη μου, πρεπει να αποφευγεις την ενταση με το σκυλι. Τα Τζακ Ρασελ ειναι ιδιαιτερα ενεργητικη φυλη με αναγκη για προσοχη. Να αποφευγεις οτιδηποτε του προκαλει αγχος ή αισθηση απειλης. το μαλωμα να ειναι ηπιο: Μην ουρλιαζεις. οι φωνες δειχνουν πως εχεις χασει τον ελεγχο και σε καμια περιπτωση δεν σε βοηθουν να επιβληθεις. απλα το τρομαζεις και το ενθαρρυνεις να δαγκωσει λογω της πιεσης. Να εισαι απολυτος κ αυστηρος αλλα οχι ''φωνακλας''.
 


Jey-Jey

Member
2 Ιανουαρίου 2018
8
3
Μακεδονία
Πρόσεξε τα χάδια αυτά να είναι απαλά, όχι απότομες κινήσεις, όχι χαϊδεμα στο κεφάλι, γτ τωρα που περνάει αυτή την φοβική φάση μπορεί να το δει σαν απειλή. Όπως ένας άνθρωπος φοβισμένος και μελαγχολικός δεν θα χαρει αν τον χτυπήσεις στον ώμο για να τον χαιρετήσεις. Γενικά προσπάθησε να μάθεις τη γλώσσα του σώματός της, πότε μαζεύει την ουρά, πότε κατεβάζει τ αφτιά και σκύβει το κεφάλι, όλα αυτά είναι σημάδια φόβου.
Και προσπάθησε να ανταποκριθείς κι εσύ με έναν τρόπο φιλικό, στη γλώσσα του σκύλου, δλδ, μη σκύβεις απότομα πάνω της, μην της κοιτάς επίμονα στα μάτια, περίμενε μέχρι να σε πλησιάσει η ίδια και χαίδεψε την απαλά στο λαιμό, όταν τη δεις να χαιρεται κ να κουνάει την ουρά πες κάτι χαρούμενο, δωσε κ μια λιχουδιά. Και αυτό πρεπει να γινεται κάθε φορά...
Μπράβο !!!
Πάρα πολύ διαφωτιστικά όσα συμβουλεύεις στο παιδί κ βοηθάει κι εμένα.
Το δικό μου είναι ημιαιμο κ έχει κάτι από Juck Russel, tricolore είναι,ακριβώς δεν ξέρω,αλλά είναι πολύ δραστήριος,παιχΕπίσης πολύ πεισματάρης. Όσο καλός κ φρόνιμος είναι,άλλο τόσο άτακτος είναι.
Είμαι νέο μέλος επίσης και έχω διάφορα θέματα που χρειάζομαι βοήθεια/συμβουλές.Δεν θέλω να ανοίξω νέο θέμα,όταν ήδη υπάρχουνε,όπως για την γλώσσα του σώματος π λες. Πολύ χρήσιμο το ΤΙΡ με το χαϊδεμα στο κεφάλι,αφού τον αγριεύει μάλλον όταν είναι σε ένταση.Στον λαιμό...Το κρατάω αυτό, να είσαι καλά!!

Πως μπορώ να βρω θέματα ;;; Υπάρχουν σαν κατηγορίες με την αναζήτηση των λέξεων;; κάτι με # ?
Ευχαριστώ και καλό κουράγιο tontores, είναι τα αγαπημένα μου σκυλάκια.Πιστεύω πως θα το ξεπεράσετε σύντομα,όπως σου γράφει Eroe.Υπομονή ,Υπομονή σε σένα + μένα , + να την χαίρεσαι
 
  • Like
Reactions: Sofouli


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
@Jey-Jey πανω δεξια εχει εναν μεγεθηντικο φακο. Ειναι η αναζητηση. Αν κανεις τικ το 'μονο σε τιτλους' θα σε βοηθησει πιο πολυ μαλλον.
 


Elda jack Russell

New Member
23 Φεβρουαρίου 2018
2
0
28
Καλησπέρα, ονομάζομαι Θοδωρής είμαι 21 χρονών και πριν 3 μήνες απέκτησα ένα κουτάβι Τζακ Ράσελ την Αμπι. Πλέον φτάνει κοντά 5 μηνών. Όταν βλέπει άγνωστο, κυρίως φίλο μου για 1η φορά, κατουριεται από τη χαρά της αλλά στη συνέχεια με το χαιδεμα μπορεί και να δαγκώσει. Στην αδερφή μου τη μικρή που χαίρεται όταν τη βλέπει, τη δαγκώνει όταν πάνε να παίξουνε ή να την χαϊδέψει. Της έχω μάθει το ΜΗ, κατεβάζει αυτιά και φεύγει, παρόλα αυτά δεν το κόβει, όση τραμπουκα και αν της έχω ρίξει. Πρόσφατα τη γύρισα από βόλτα με μάλωμα επειδή μου τράβαγε το λουρί και όταν πήγε η μητέρα μου να τη χαϊδέψει, η Αμπι την δάγκωσε δυνατή.
Τι κάνω στην περίπτωση αυτή?

Να ενημερώσω ότι : Εμένα δε με χει δαγκώσει ποτέ, ασχολούμαι μέτρια έως πολύ μαζί της και ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με χάδια και αγάπη ειδικά από τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου.

Ό,τι θέλετε σχετικά ρωτήστε ελεύθερα.

Ευχαριστώ πολύ.
Πριν κάτι μήνες απέκτησα και εγώ το δευτερο τζακ ρασελ,από εξήντα ημερών μου γρυλισε όταν έτρωγε,,Όταν είναι μικρά τα κουτάβια τα πιανει η μητέρα τους από το σβερκο κ τ ταρακουνάει,συνεπώς τ δοκιμασα και γρυλισε το σταμάτησα γιατί όταν βλέπεις ότι γρυλιζει ενισχύεις την κακή συνπεριφορα,,,Μην νομίζεις ότι σε κυριαρχει άμα σταματήσεις ν της πηγαίνεις κόντρα γιατί θα γίνει πιο άγρια μετα,,μπορεί όχι σε σενα αλλά σίγουρα στους άλλους,,,Η συνπεριφορα σου έχει αντίκτυπο στην συνπεριφορα του σκυλιού ,ωστόσο δεν ευθύνεσαι αποκλειστικά εσυ που είναι άγρια ,είναι και τα χαρακτηριστικά της ράτσας,,,πχ η κακοποίηση ενός σκυλιού ίσως το κάνει φοβισμένο και φιλικό η άγριο κ επιθετικό ,,,Το πρώτο τζακ ρασελ μου ήταν άγριο,,ήμουν πιο μικρη και αυστηρη μαζί του καθώς συνπεριφερομουν λανθασμένα χωρίς ν το καταλάβω,,πηρα εκπαιδευτή στ δευτερο τζακ ρασελ για να αποτρέψω τ χειρότερα,Μου είπε αυτά που σ είπε παρακάτω η κυρία,,,είναι μια ράτσα αγχώδης,συνεπώς πολύ ήρεμες κινήσεις όχι σπασμωδικές,,ακόμα και χαρα ν της κανείς η φωνη σου δεν πρέπει ν αλλάζει χροιά η ναναι πολύ γλυκια και λεπτή γιατί αγχώνεται πιο πολύ και ζωηρευει,,,το να ζωηρεύει την κάνει μονίμως ν θεκει ν διοχετεύσει την ενέργεια της,,,και γίνεται καταστροφική ,,συνεπώς ήρεμα χάδια ξαι ν μην την αγχωνεις με λογια του στυλ πάμε βόλτα ποιος είναι έξω από την πόρτα τι θα φας τώρα,,,εμένα μου αγριεύει όταν τις σκουπίζω τ ποδια Γτ το κανα λίγο άγαρμπα,,σιγά σιγά με υπομονή θα της δίνεις λιχουδιές ενώ τις κανείς πραματα που αγριεύει,,,και να αποφεύγεις γενικά ν τις τα κανείς πολύ συχνά,,,όταν βλέπεις ότι κάτι δν της αρέσει μην τ συνεχίζεις,να της λες μη ήρεμα και ν τν βάζεις στο κλουβι εκπαίδευσης χωρίς όμως ν της το κανείς σαν τιμωρία,,,ένα μη φτάνει γιατί αν την μαλωσεις θ τ παρει κακά τ κλουβι,ενώ πρπεει ν ξερει ότι εκεί ειν ο χώρος που ηρεμεί,,,εγώ όπως μ είπε ο εκπεδευτης της βάζω το λουράκι όταν κάνει κάτι κακό και την φέρνω ν ξατσει δίπλα μου της λέω ένα κακό κ αυτό,,,Γενικά πάντως είναι σκυλάκια που ευκολα γίνονται άγρια,,δεν έχουν τόσο καλά στοιχεία είναι περίεργα,,,,πάντως αν είσαι ήρεμος θ είναι πιο ήρεμο κ τ τζακ ρασελ,,,εγώ στ πρώτο τζακ ρασελ έτρεχα σαν τρελή στ σπίτι έπαιζα μαζί του κ έγινε ζωηρό,,αυτό μ βλέπει ν είμαι στ γραφείο η στ κρεβατι συνεπώς είναι ήρεμο,,αλλά αν δν το πάω βόλτα δυο φορες την νερά ζωηρεύει κ γιβεται καταστροφικό,,,Α επισης είναι μεγάλο λάθος σε αυτή την ράτσα το τράβηγμα του παιχνιδιού γιατί γρυλιζει τν αυτά τ σκυλιά και ενισχύεις αυτή την συνπεριφορα σου δείχνει το σκυλι ότι είναι δικό μου αυτό το παιχνίδι ναι σ γρυλίζω γ ν τ πάρω,,,εγώ της τ τραβάω κ μ τ που γρυλιζει σταματάω η της πετάω τ μπαλάκι,,,
 


Elda jack Russell

New Member
23 Φεβρουαρίου 2018
2
0
28
Καλησπέρα, ονομάζομαι Θοδωρής είμαι 21 χρονών και πριν 3 μήνες απέκτησα ένα κουτάβι Τζακ Ράσελ την Αμπι. Πλέον φτάνει κοντά 5 μηνών. Όταν βλέπει άγνωστο, κυρίως φίλο μου για 1η φορά, κατουριεται από τη χαρά της αλλά στη συνέχεια με το χαιδεμα μπορεί και να δαγκώσει. Στην αδερφή μου τη μικρή που χαίρεται όταν τη βλέπει, τη δαγκώνει όταν πάνε να παίξουνε ή να την χαϊδέψει. Της έχω μάθει το ΜΗ, κατεβάζει αυτιά και φεύγει, παρόλα αυτά δεν το κόβει, όση τραμπουκα και αν της έχω ρίξει. Πρόσφατα τη γύρισα από βόλτα με μάλωμα επειδή μου τράβαγε το λουρί και όταν πήγε η μητέρα μου να τη χαϊδέψει, η Αμπι την δάγκωσε δυνατή.
Τι κάνω στην περίπτωση αυτή?

Να ενημερώσω ότι : Εμένα δε με χει δαγκώσει ποτέ, ασχολούμαι μέτρια έως πολύ μαζί της και ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με χάδια και αγάπη ειδικά από τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου.

Ό,τι θέλετε σχετικά ρωτήστε ελεύθερα.

Ευχαριστώ πολύ.
Αααα επισης ξέχασα να σου πω πτι το πρώτο μου τζακ ρασελ έκανε φοβερή χαρα σ όποιον έβλεπε άγνωστο μέχρι οχτω χρονων που πέθανε,,,και ταυτπχρονως ενώ έκλαιγε από την χαρα του μπορεί κ να δάγκωνε και μετά πάλι ν έκλαιγε και ν κάνε χαρα,,ακόμα και σε ανθρώπους που συμπαθούσε φουλ η κ σ μενα,,,,δεν ήθελε με δυο χέρια να το χαϊδεύεις η ν τ πάρεις αγκαλιά άγαρμπα,,,,ήθελε ένα χερι κ ήρεμο χάδι ενώ εκείνο άτσαλα έκανε χαρα,,,,όταν το τζακ ρασελ κάνει σαν τρελό από την χαρα του δν πρέπει ν τ μαλώνεις ούτε ν το ενισχύεις,,,,εμένα μ είπε ο εκπαιδευτής όταν έρχεται κάποιος ν τ έχω με λουρί ήρεμα όμως,,,να μην το έχω ελεύθερο γιατί θ κάνει σαν τρελό θα πηδάει και δν θ αρέσει σ κανεναν Π θ έρχεται αλλά θα μαθει ν είναι ζωηρο,,,με το που του φεύγει η αδρεναλινη τότε το χαϊδεύεις και του δίνεις σημασια,,,αυτά τ σκυλιά θέλουν τόση ηρεμία για ναναι ήρεμα κ φιλικά,,,και όχι περίεργες αγκαλιές στον αερα απότομα αναποδα τότε είναι που γίνονται άγρια,,,απλά δν θα του κανείς το χατιρι όταν γρυλιζει στ παιχνίδι εσυ θ παίρνεις τ αντικείμενο για το οποίο γρυλιζει σπρώχνοντας το σκυλο όμως όχι τ αντικείμενο,,,και θ σταματάς τ παιχνιδι και καμία στογμη θ τ καταλαβει και δν θ τ κάνει έτσι Γεβικα θ μαθει ν ειν ήρεμο,,,όταν τρώει αν αγριεύει Αστο απλά μην του πας κόντρα δοκίμασε ν του δίνεις επιπλέον λιχουδιές όταν τρώει,,,μην τ μαλώνεις όταν αγριεύει γιατί θ γίνει πιο άγριο απλά όλα γίνονται με λιχουδιές και ν αποφεύγεις ν κνεις πραματα Π το αγριεύουν !!:)
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλά όλα αυτά, αλλά να ξέρεις οτι μπορεί και να μην το κόψει το δάγκωμα ποτέ.
Τα Τζακ δεν είναι τα κλασικά χαδιάρικα σκυλιά και τα νεύρα τους πολλές φορές ακροβατούν στα όρια.
Μην παροτρύνεις παιδάκια να το χαιδέψουν με το ζόρι, και μην ξεχνιέσαι στο χαίδεμα, δωσ του όσο θέλει και μετά ασ'το στην ηρεμία του (λέμε τώρα)
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Τα j.r. έχουν το θέμα ότι είναι συνέχεια στην τσίτα επειδή έχουν την πρίζα με το ρεύμα σφηνωμένη στον κωλο. Το μεγαλύτερο κακό σε αυτό είναι ότι η παροχή είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο της ΔΕΗ μόνιμα :ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: Danae2


tontoros

Member
12 Ιανουαρίου 2018
6
11
28
Καλησπέρα και οαλι μετά από ένα χρόνο παιδιά, είχα μια περιπέτεια την περίοδο εκείνη που έκανα το post και το έχασα λίγο.. Anyway, η Αμπι πλέον είναι μια χαρά με τρελό χαρακτήρα, βγαίνουμε βόλτα σε πάρκο την ημερα με μπαλάκια και ιστορίες και το βράδυ μια απλή βόλτα σε συνδυασμό και οι 2 βόλτες με τα γεύματα.. Από εντολες ξέρουμε το μη, οαρτο, άστο, φέρτο, στοπ, πάμε, έλα, κάτσε κάτω πάνω και άλλες 2 3 ατάκες που δε μου ρχονται ξέρω γω..

Ήθελα να ξαναζητήσω τη βοήθειά σας διότι εχω ένα θέμα με τη μικρή.. Δεν τρώει το φαΐ της με τον ίδιο ενθουσιασμό και πλέον της το βάζω στο μπωλ και αυτή το μυρίζει, με κοιτάει στα μάτια και απομακρυνεται.. Μέχρι σήμερα της έδινα την Royal Canin για τα τζακ ρασελ και της την άλλαξα με γεύση μοσχάρι την τροφή μιας άλλης εταιρίας και πάλι τα ίδια.. Για να το φάει ή θελει να την ταισω εγω και αν δεν το φάει πρέπει να ξαναπροσπαθησω μετά από ώρα

Έψαξα στο ιντερνετ για τυχόν πόνο στα δόντια κτλ και είναι μια χαρά

Κάποια ιδέα κανείς?
 






tontoros

Member
12 Ιανουαρίου 2018
6
11
28
Το μόνο που θα πάρει από μεζέ είναι αυτός της επιβράβευσης που στην ουσία είναι η λιχουδιά.. Γενικότερα κανεις δεν της δίνει φαγητό.. Το μόνο ενδεχόμενο θα ήταν που πχ έχει τύχει να βρω στα μαξιλάρια του καναπέ κομμάτι από τοστ που είχε πέσει σε κάποιον και η μικρή λογω ένστικτου το χε κρύψει.. Από θέμα υγείας και κτηνίατρο πήγα και την εξέτασε.. Μια χαρά τη βρήκε.

Να προσθέσω ότι πιο συγκεκριμένα της το βάζω σε πολύ μικρή απόσταση από το στόμα και γυρνάει τη μούρη της στα πλάγια σαν να αδιαφορεί, σαν να το βρίσκει ανούσιο.
 


Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αφού αποκλείσεις το ενδεχόμενο να οφείλετε στην υγεία δοκίμασε να την αφήσεις ένα εικοσιτετράωρο νηστική αν πάλι αρνείται να φάει δοκίμασε μια ποιο εύγευστη τροφή όπως η N&D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf