Πρωτοφανής συμπεριφορά..


Vassilis_sot

Member
8 Ιουνίου 2018
23
11
25
Καλησπέρα, ο σιμπα ο σκύλος μου είναι πλέον 5 μηνών κοντά, και μέχρι τώρα δεν είχε εμφανίσει ποτέ την παραμικρή επιθετική συμπεριφορά. Αυτόν τον καιρό έχουμε φύγει από την Αθήνα, και έχουμε πάει διακοπές στο εξωχικο και γενικά έχει αλλάξει λίγο συμπεριφορά, γαύγιζει και σηκώνει την τρίχα στην ράχη του όταν ακούει κάποιον θόρυβο, πράγμα που δεν ειχε ξανακάνει.. όλα καλά μέχρι εδώ καθώς μπορώ να καταλάβω την αφύπνιση ενστίκτων λόγω της εξοχησς κλπ. Αλλά σήμερα είχε βγει στην αυλή και τον φώναζε η μητέρα μου να μπει μέσα, ώσπου τον έπιασε από το κολάρο για να τον φέρει μέσα, και κάπου εκεί της δάγκωσε το χέρι και όπως μου είπε η ίδια με άγριο και όχι παιχνιδιάρικο τρόπο.. μετά το μαλωμα που προφανώς έφαγε, πήγε και της έγλειφε την σχετικά βαθιά γρατζουνιά που της έκανε, αλλά με έχει ανησυχήσει... ακούω γνώμες...
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μπορεις να μας πεις λιγα λογια για τον Σιμπα;
Σε ποια φυλη ανηκει (μοιαζει, αν ειναι ημιαιμος), πως τον μεγαλωνετε, τι εντολες ξερει, ποσο συχνα βλεπει τη μαμα σου κλπ;
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Η συμπεριφορα ειναι απολυτα φυσιολογικη, δεδομενης της ηλικιας και της νεας/αγνωστης καταστασης. Και του εξοχικου που εχει αλλα, κ λογικα πιο πολλα, ερεθισματα. Αλλα οχι επιθυμητη. Θελει δουλεια με εκπαιδευση.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Κι εμενα φυσιολογικη μου φαινεται!
Νεος χωρος, αγνωστες εμπειριες. Λογικο ειναι να ειναι στην τσιτα.
Εμενα ο Καστορας οταν πηγαμε στο εξοχικο και ηταν περιπου ενος ετους, δεν αφηνε να πλησιασει το σπιτι κανεις. Το ιδιο τσιτα ηταν και με τους διαφορους θορυβους.
Θυμαμαι οτι το βραδυ που ειχαν βγει οι γυιοι μου, ακουω κατα τις δυο "γαβα γουβα γαβα γουβα" και "σκασε βλακα Καστορα" απ τον μικροτερο που μολις γυρισε και εμπαινε στο σπιτι.
Στις 4:30 "γαβα γουβα γαβα γουβα" "σκασε βλακα Καστορα" απ τον μεγαλο!
Ενδιαμεσα "γαβα γουβα γαβα γουβα", "Γιαννη Γιαννη" απ τη μανα μου (την οποια γνωριζε ελαχιστα) που σηκωθηκε να παει στην τουαλετα. Μετα την μυρισε και πηγε και ξαπλωσε! (αφου της εκοψε την διαθεση για συχνουρια:LOL:)

Ομως το θεμα με τη μητερα σου ειναι διαφορετικο.
Ποσο καλα την ξερει;
Ζειτε μαζι της;
Εαν ζειτε μαζι της προφανως δεν εχετε καταφερει να την θεωρει "αφεντικο" του
Εαν δεν ζειτε μαζι της, λογικο μου φαινεται να αντιδρασει και σφαλμα της μητερας σου που πηγε να τον τραβηξει χωρις αυτος να την θεωρει ενα απ τα αφεντικα του.
Εγω προσωπικα, σ αυτην την περιπτωση δε θα το θεωρουσα προβλημα του σκυλου ωστε να επεμβω εκπαιδευτικα.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Verve


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ειναι φυσιολογικη αλλα αλλο το να το κανει ενα ΕΠ και αλλο ενα κανις
Αλλο επιπεδο πειθαρχιας θελει ενα ροτ κι αλλο ενα μαλτεζ, παρολο που και τα 2 χρειαζονται πειθαρχια.
Επισης, αλλο ειναι ενα κουταβι με το οποιο ασχολουνται και αλλο αυτο που μεγαλωνει σαν αγριοχορτο χωρις να γνωριζει καμια εντολη και κανενα οριο.
Και αλλη συμβουλη θα εδινα αν μαθαινα οτι το κουταβι ειδε τη μητερα του θεματοθετη για πρωτη φορα στη ζωη του, αλλη αν τη βλεπει καθε μερα και παρολο αυτο την αμφισβητει...
 
  • Like
Reactions: Hammer




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Ειπαμε, φυσιολογικη αλλα οχι επιθυμητη κ πρεπει να δουλευτει (εγω παντως δινω κοινη συμβουλη, να δουλευτει, γενικα, σε καθε περιπτωση.). ;)

Η πειθαρχια καλο θα ταν να ναι πανω κατω ιδια ειτε τσιουαουα ειτε μολοσσος. Στην πραξη ολοι εφησυχαζονται ή σκιαζονται με το μεγεθος, οκ, λογικο - μεχρις ενος σημειου.

31 χρονια τωρα, αναμεσα σε 4 σκυλια κ 6-7 γατια που πηγαιναν διαμερισμα <-> εξοχικο, δεν εχω δει ζωο να μην ειναι απο λιγο ως παρα πολυ διαφορετικο στο εξοχικο. Αλλα σκυλια/γατια συνηθως. Ψεμματα, εχω δει ενα, γατι. Αλλα αυτος ηταν ζεεεεννν... Γενικα, το συνηθες ειναι αυτο που λεει ο επιαλ, τσιτα, ενεργειας ή ανησυχιας ή και τα 2 μαζι.

Και μια (μονο, ευτυχως) περιπτωση ηταν ακραια. Γατιου (ευτυχως). Παρα, παρα πολυ ακραια. "Εχω τα σημαδια μετα απο 20 χρονια" ακραια... "Δε μπορουσα να πιστεψω ποτε οτι ενα τοσο δα πλασμα μπορει να σε κανει τοσο κορδελες" ακραια... "3 μερες και οχτακοσιες χιλιαδες κουτια γαζες μετα κλεισανε οι πληγες" ακραια. Αλλα μολις γυρνουσε κ εμπαινε διαμερισμα, στροφη στο μυαλο, κυριος.
 
  • Like
Reactions: noni_papa and epial


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν ειναι θεμα μεγεθους, ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας της καθε φυλης.
Δεν θα εκπαιδευεις ενα σετερ οπως ενα ροτ, εκτος αν θες να το καταστρεψεις.
Δεν θα εκπαιδευεις ενα ροτ οπως ενα σετερ, εκτος αν θες να σε καβαλησει.
Πιο αυστηρη αντιμετωπιση θα προτεινα αν το κουταβι ανηκει σε δυναμικη φυλη, πιο ηπια αν ειναι κυνηγοσκυλακι. Αυτο που δεν αλλαζει ειναι η συνεπεια και η σωστη οριοθετηση.
Αυτο που λεει κι η εκτροφεας μας, θες να χαλασεις για μια ζωη τη σχεση σου με το κουταβι, φερσου σαν να μην εχει ιδιαιτεροτητες η φυλη..

Το γατι που λες τι ειχε παθει και αντεδρασε με αυτον τον τροπο, ετσι απο περιεργεια; ,:)
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Εγώ ως γενική και κοινή συμβουλή έδωσα το να εκπαιδευτεί. Με "πειθαρχία" και σωστή οριοθέτηση όπως λες. Εσύ μιλάς για τη μέθοδο με την οποία θα εκπαιδευτεί. Μιλάω για μήλα, μιλάς για πορτοκάλια, τι συνεννόηση θα βγάλουμε;! Ας πούμε για τον καιρό :p

Αλλά μια που έπιασες τη μέθοδο εκπαίδευσης, εγώ θα παράφραζα την εκτροφέα σου ως εξής: αν θέλεις να χαλάσεις για πάντα τη σχέση σου με ένα κουτάβι αλλά και τις διάφορες άλλες σχέσεις του κουταβιού με όντα και καταστάσεις, φέρσου του σα να μην έχει ιδιαιτερότητες το ίδιο...

Η φυλή είναι χρήσιμη γιατί σου δίνει κατευθυντήριες γραμμές, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να κατανοήσεις πιο γρήγορα ή ακόμα και να προβλέψεις 10 πράματα. Μετά από αυτό το πρώτο βήμα, την κύρια πορεία την χαράζεις με το άτομο, δλδ με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε ζώου. Ένα καλό πρώτο βήμα βέβαια είναι ανακουφιστικό για την περίοδο που δεν "γνωρίζονται" άνθρωπος και ζώο ακόμα, και καίριο που δεν είναι στραβοπάτημα, δε λέω.

Από κει και πέρα, διαφορά σε πιο φοβικό και πιο δυναμικό, πιο ευαίσθητο σε ερεθίσματα και πιο αρντάν, πιο χαρωπό και πιο επιφυλακτικό (έμφαση στο "πιο") σκυλί, υπάρχει όχι μόνο μέσα σε κάθε φυλή αλλά ακόμα και μέσα σε κουτάβια της ίδιας γέννας. Απλά οι διαφορές είναι πιο αμβλυμένες λόγω των γενικών standards που πλαισιώνουν κάθε φυλή και κρατάνε κάποια "μπόσικα". Κι αυτούς τους διαφορετικούς χαρακτήρες, δε μπορείς να τους εκπαιδεύσεις ούτε με την ίδια αυστηρότητα ούτε με την ίδια ηπιότητα.

Ανάλογα με την ατομική περίπτωση λοιπόν, θεωρώ ότι καλύτερο είναι να προσαρμοζεται η εκπαιδευτική γραμμή. Και επίσης να προσαρμόζεται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του χειριστή, του περιβάλλοντος που κινούνται χειριστής και ζώο και των αναγκών που αυτά όλα επιτάσσουν.

Η ιστορία του γατιού είναι μεγάλη και πολύπλευρη. Long story short, ήθελε να σκοτώσει τον άλλο μας γάτο και του μπήκα εμπόδιο.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ναι. Αλλα η φυλη δεν ειναι απλα "πλαισιο". Η φυλη, με τα γονιδια των προγονων, ειναι το θεμελιο του χαρακτηρα. Πανω στο οποιο θεμελιο χτιζεται η προσωπικοτητα του ατομου.

Υπαρχουν 3 Γερμανοι και 3 Γαλλοι και για να χτισεις μια φιλικη σχεση με τον καθε ενα πρεπει να τον κατανοησεις και να τον σεβαστεις σαν ατομο. Αλλα μεχρι να φτασεις στο επιπεδο αυτο, πρεπει αρχικα να κατανοησεις και να σεβαστεις την εθνικη νοοτροπια της καθε ομαδας, τα ηθη και τα εθιμα, τη γλωσσα τους, το φαγητο τους, αλλιως ο ατομικος σεβασμος θα αποτυχει.

Παρομοια πραματα κι εδω. Θα περασουν μηνες ισως και χρονια μεχρι να μαθεις πραγματικα τι ατομο ειναι ο σκυλος σου, αλλα απο την αρχη σεβεσαι τη φυλη του. Κι ας υπαρχουν αποκλισεις απο το ιδεατο προτυπο, θα τις μαθεις και θα τις κατανοησεις, δεν θα παψεις ομως να κανεις 3 διαλειμματα ανα 10λεπτο εκπαιδευοντας ενα μπασεντζι γιατι αλλιως απλα θα βαρεθει και θα σε γραψει στα @@ του...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά καταλαβαίνω κι ότι υπάρχει γενική διαφορά κοσμοθεωρίας. Και πλάκα πλάκα, με έκανες να παρατηρήσω κάτι για τη συμπεριφορά μου σε ανθρώπους.

Γιατί τους 3 Γερμανούς και τους 3 Γάλλους τους αντιμετωπίζω συνήθως (μέχρι να τους γνωρίσω καλύτερα προσωπικά) ως 6 ανθρώπους που είναι το ίδιο πράμα - σα βάση αναφοράς έχω τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ ανθρώπων. Μετά τους εκτιμώ ή όχι. Και μετά, πληροφοριακά, αρχίζω και συνδέω κομμάτια από την κουλτούρα τους πάνω τους. Το ίδιο και με τα σκυλιά.

Δεν μου χει αποτύχει ποτέ ως τώρα ο ατομικός σεβασμός πάντως. Ούτε με ανθρώπους, ούτε με σκυλιά. Ίσα ίσα, υποτίθεται είναι από τα λίγα "ατού" που έχω.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ισως ειναι απλα θεμα προσωπικης εμπειριας.
Εγω πχ εκανα αγωνα για να σεβαστω τη συνηθεια των Ιταλων να φωναζουν, δεν υπαρχουν ωρες κοινης ησυχιας στη χωρα αυτη. Αυτη η ενταση της φωνης για την οποια εδω κανουμε παρατηρηση "μη φωναζεις", εκει θεωρειται φυσιολογικη και θα σου πουν κιολας μιλα πιο δυνατα ρε δεν ακουγεσαι.
Λοιπον αμα αρχιζα να ψυχολογω τον καθε φωνακλα ξεχωριστα θα ημουν ηδη στο θαλαμο 9 για το καλο μου. Απλα, το σεβαστηκα ως μια εθνικη ιδιαιτεροτητα και ηρεμησα. Φωναξτε ρε παιδια, αφου ετσι ειστε ολοι, δεν με χαλαει που θα παω στη δουλεια αυπνη. Και, παραδοξως (βασικα οχι), μολις το ειδα ετσι, επαψε να με ενοχλει.
Αυτο ειναι απλα ενα απο πολλα παραδειγματα που θα μπορουσα να αναφερω. Αλλα καταλαβαινω κι αυτο που θελεις να πεις εσυ.

Παντως μιλωνας με εναν νεο ιδιοκτητη παντα θα αρχιζα απο τα πιο μεγαλα και γενικα πραγματα οπως η φυλη, το φυλο, ακομα και η ομαδα στην οποια ανηκει η φυλη, και μονο υστερα θα πηγαινα στην προσωπικοτητα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Παιδια! Ο Βασιλης ρωτησε γιατι το κουταβι δαγκωσε τη μητερα του, λιγο ξεφυγαμε :D :D

Με καλυψε η @Estranged για τα παραπανω

Eroe, συγγνωμη αλλα παιρνεις μια λεπτομερεια και την κανεις κανονα. Πρωτα απ ολα, συγκρινεις ανθρωπους και σκυλους που ειναι σχεδον παντα λαθος. Στη συνεχεια, παιρνεις ενα χαρακτηριστικο των νοτιων ιταλων (ειναι φωνακλαδες) και το καρφιτσωνεις σε ολους. Και το ονομαζεις εθνικο. o_O Οι νοτιοι ιταλοι ειναι φωνακλαδες οχι επειδη εχουν το γονιδιο αλλα επειδη μεγαλωνουν σε περιβαλλον φωνακλαδων! Οι βορειοι ειναι πιο ξινοι.
Τυχαινει να ειμαι σε σπιτι Ελληνα-Ιταλιδας τωρα και συζητουσαμε προχθες οτι οι Ιταλοι ειναι ο πιο αλλοπροσαλος λαος που υπαρχει, σε θεμα κουλτουρας, νοοτροπιας, εθιμων, οικονομιας, γλωσσας κλπ.
Τα στερεοτυπα ειναι διασκεδαστικα για να πειραξουμε καποιον αλλα δεν μπορουν να σταθουν ως επιχειρηματα σε σοβαρη κουβεντα.

Ααα! Οι φιλοι εχουν μια μικρη κορη (ημιαιμη :LOL:). Πως να την αντιμετωπισω ως Ελληνιδα ή ως Ιταλιδα; :ROFLMAO:

Ολα αυτα βεβαια καμια σχεση δεν εχουν με το σκυλο και ζαλιζουν και το Βασιλη. :)
 




Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
@betty coltrane

Δεν μου λες, απο το ζευγαρι εστω καποιος μπηκε στον κοπο να μαθει τη γλωσσα της/του συζηγου η αποφασισαν οτι ειναι ενα γελοιο στερεοτυπο και τους αρκουν τα αγγλικα; :D
Επισης, η Ιταλιδα εξακολουθει να χαιρεταει η να δειχνει τον αριθμο 5 με την ανοιχτη παλαμη η μηπως... συμβιβαστηκε; :LOL:
Ειναι ολα αστεια οταν δεν ζεις με αυτα.

Εγω ρωτησα τον θεματοθετη 2 πραγματα, γιατι αυτα που εγραψε ειναι ελλειπη και δεν μπορει να αναπτυξει κανεις ενα κατεβατο συμβουλες απο αυτα, εκτος αν ειναι μαγος.
Οκ ο σιμπα πηγε στην εξοχη αλλαξε συμπεριφορα και δαγκωσε τη μητερα.
Τι σιμπα; πως ζει ο σιμπα; ειναι μηπως καυκασιος ο σιμπα; η zwergpinscher;
Για τα υπολοιπα, πανω απο 20 χρονια ειμαι με τα σκυλια και δυστυχως ολοι οι εκπτες για τους οποιους ολα τα σκυλια ηταν "το ιδιο" ανεξαρτητως φυλης ηταν για τον ...
 
  • Like
Reactions: BRUNO2


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Ειναι φυσιολογικη αλλα αλλο το να το κανει ενα ΕΠ και αλλο ενα κανις
Αλλο επιπεδο πειθαρχιας θελει ενα ροτ κι αλλο ενα μαλτεζ, παρολο που και τα 2 χρειαζονται πειθαρχια.
Excuse my language
Τι παπαριες ειναι αυτές?
 


Vassilis_sot

Member
8 Ιουνίου 2018
23
11
25
Κι εμενα φυσιολογικη μου φαινεται!
Νεος χωρος, αγνωστες εμπειριες. Λογικο ειναι να ειναι στην τσιτα.
Εμενα ο Καστορας οταν πηγαμε στο εξοχικο και ηταν περιπου ενος ετους, δεν αφηνε να πλησιασει το σπιτι κανεις. Το ιδιο τσιτα ηταν και με τους διαφορους θορυβους.
Θυμαμαι οτι το βραδυ που ειχαν βγει οι γυιοι μου, ακουω κατα τις δυο "γαβα γουβα γαβα γουβα" και "σκασε βλακα Καστορα" απ τον μικροτερο που μολις γυρισε και εμπαινε στο σπιτι.
Στις 4:30 "γαβα γουβα γαβα γουβα" "σκασε βλακα Καστορα" απ τον μεγαλο!
Ενδιαμεσα "γαβα γουβα γαβα γουβα", "Γιαννη Γιαννη" απ τη μανα μου (την οποια γνωριζε ελαχιστα) που σηκωθηκε να παει στην τουαλετα. Μετα την μυρισε και πηγε και ξαπλωσε! (αφου της εκοψε την διαθεση για συχνουρια:LOL:)

Ομως το θεμα με τη μητερα σου ειναι διαφορετικο.
Ποσο καλα την ξερει;
Ζειτε μαζι της;
Εαν ζειτε μαζι της προφανως δεν εχετε καταφερει να την θεωρει "αφεντικο" του
Εαν δεν ζειτε μαζι της, λογικο μου φαινεται να αντιδρασει και σφαλμα της μητερας σου που πηγε να τον τραβηξει χωρις αυτος να την θεωρει ενα απ τα αφεντικα του.
Εγω προσωπικα, σ αυτην την περιπτωση δε θα το θεωρουσα προβλημα του σκυλου ωστε να επεμβω εκπαιδευτικα.

Ναι.. την βλέπει σχεδόν κάθε μερα και της έχει τρελή αδυναμία, αλλά στο σπίτι στην Αθήνα δεν μένουν στο ίδιο σπίτι..αλλά έδω και 2 βδομαδες που είμαστε εδώ, ζούμε στο ίδιο σπίτι και την βλέπει συνέχεια, μην σου πω ότι την παίρνει συνέχεια από πίσω. Για αυτό δεν μπορώ να το προσδιορίσω..
 


Vassilis_sot

Member
8 Ιουνίου 2018
23
11
25
Μπορεις να μας πεις λιγα λογια για τον Σιμπα;
Σε ποια φυλη ανηκει (μοιαζει, αν ειναι ημιαιμος), πως τον μεγαλωνετε, τι εντολες ξερει, ποσο συχνα βλεπει τη μαμα σου κλπ;
Είναι ημίαιμο, μεγαλόσωμο, ποιημενικος με πίτμπουλ κατά πάσα πιθανότητα, μεγαλωμένος πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, μέχρι να γινει 3μιση-4 μηνών ήμασταν συνέχεια μαζί του ώστε να του περάσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, παιχνίδια βολτες βασική εκπαίδευση.. από εντολές γνωρίζει το μη, άστο, κάτσε, μείνε, free(εντολή απελευθέρωσης), έλα.. την μάνα μου την βλέπει κάθε μερα σχεδόν στην Αθήνα, αλλά δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, απλά μετά από μια βόλτα περνάμε λίγο από εκει γιατί θέλει να τον βλέπει, και της έχει ιδιαίτερη αδύναμια ο σκύλος..πάντως εδώ και δυο βδομαδες μένουμε στο ίδιο σπίτι
 
  • Like
Reactions: Eroe and Hiraeth


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Το οτι φαινεται να της εχει αδυναμια και την παιρνει απο πισω (διοτι θεωρει οτι θα του κανει οτι χατηρι της απαιτει, με τον α' ή β' τροπο που εχει βρει οτι πιανει) δεν σημαινει οτι θεωρει οτι και αυτη εχει δικαιωμα να του επιβαλλει την θεληση της οταν αυτη ειναι αντιθετη με την δικη του! Και της το εδειξε!
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Είναι ημίαιμο, μεγαλόσωμο, ποιημενικος με πίτμπουλ κατά πάσα πιθανότητα, μεγαλωμένος πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, μέχρι να γινει 3μιση-4 μηνών ήμασταν συνέχεια μαζί του ώστε να του περάσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, παιχνίδια βολτες βασική εκπαίδευση.. από εντολές γνωρίζει το μη, άστο, κάτσε, μείνε, free(εντολή απελευθέρωσης), έλα.. την μάνα μου την βλέπει κάθε μερα σχεδόν στην Αθήνα, αλλά δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, απλά μετά από μια βόλτα περνάμε λίγο από εκει γιατί θέλει να τον βλέπει, και της έχει ιδιαίτερη αδύναμια ο σκύλος..πάντως εδώ και δυο βδομαδες μένουμε στο ίδιο σπίτι
Επειδή ο σκύλος ειναι μεγαλοσωμος, δυναμικος και η μαμα κατα πασα πιθανοτητα ηλικιωμενη, εγω θα ελεγα οχι, να μην προσπαθησει να του επιβληθει η ιδια, αλλα ουτε και να αρχισει να τον αποφευγει. Αντι αυτου ισως θα ηταν οφελιμο εσυ να χτισεις τη σχεση τους, ταυτοχρονα "εκπαιδευοντας" και τους δυο, στη μαμα μεν εξηγωντας ποιες κινησεις μπορουν να τον προκαλεσουν, στον σκυλο δε βαζοντας αυστηρα ορια και κοβοντας την καθε προσπαθεια του να κανει τη μαμα σου οτι θελει
 
  • Like
Reactions: Vassilis_sot


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3