Μόρφωμα 14 εκατοστά στο Ήπαρ


kenzo zedd

New Member
3 Αυγούστου 2018
2
2
45
καλησπέρα σε όλα τα μέλη!
πρίν απο εννέα χρόνια είχα κάνει εγγραφή στο φόρουμ έχωντας τον κένζουλη μου να υποφέρει απο ωτίτιδες συνέχεια.
τότε ενημερώθηκα για πραγμάτα οπως τους byb, τα puppy mills - αλλα και θέματα υγείας των σκύλων, για τα οποία δεν είχα την παραμικρή ιδέα.
για να μην μακρυγορήσω η σελίδα αυτή αλλα και τα μέλη με μόρφωσαν σε τόσα πολλά επιπεδα αναφορικά με την σωστή φροντιδά του τετράποδου φίλου μου και πλεον μέλους της οικογένειας μας.
τον φλεβαρη μας έγινε η διάγνωση του μορφώματος 8 εκατοστών. μη εγχειρήσιμο κατα τον γιατρο μας και επισης χωρις δυνατοτητα αγωγης. μας εδωσε τραμμαλ για τον πονο και εδωσε προσδοκιμο ζωης 2 μηνες.
προ εβδομαδων πηγαμε στον κτηνιατρο και ειδε οτι το μορφωμα εχει μεγαλωσει στα 14 εκατοστα.
τις τελευταιες μερες ο σκυλος μου φαινεται οτι ζοριζεται παρα πολυ. να φαει - να πιει νερο - να κανει κακα. το παλευουμε ομως οσο μπορουμε και τα τραμαλ με το ζορι του τα δινω.
η πρωτη μου ερωτηση είναι σε οποιους ειχαν παρομοια περιστατικα. πως το διαχειριστικα απο κτηνιατρικης αποψης ρωταω. ξερω οτι υπαρχει χημειοθεραπεια. αλλα ο κτηνιατρος μας τον οποιο και εμπιστευομαι απολυτα, μας απεκλεισε το ενδεχομενο παρακεντησης με τον φοβο μην σπασει το μορφωμα και κανει μεταστασεις.
ο κενζο ειναι μονο 10 χρονων.
το ενοχικο μου ως καπνιστρια μου βγήκε -υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστει το μορφωμα λογω παθητικου καπνισματος; εαν και παντα ανοιγαμε παραθυρα οταν καπνιζα.
σε περιπτωση που φυγει απο την ζωη ο κενζο τι επιλογες εχω αναφορικα με την ταφη του; υπαρχει η δυνατοτητα αποτεφρωσης;
προς καθε νεο ιδιοκτητη: ποτε δεν ειχα σκεφτει απο οταν πηρα τον κενζο οτι τα χρονια που μου χαριζε καποια στιγμη θα εφταναν στο τελος.
η διαχειρηση της απωλειας του τετραποδου φιλου σου είναι οτι πιο δυσκολο μπορει να αντιμετωπισει ενας ανθρωπος.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για το καπνισμα μην ενοχοποιεις τον εαυτο σου. Αν ηταν να τον επηρεασει σε σημαντικο βαθμο, πρωτα θα εβλεπες αναπνευστικα προβληματα, αλλεργιες και καρδιοπαθειες. Το τελευταιο οργανο που επηρεαζεται απο το καπνισμα ειναι το συκωτι, αλλα το επηρεαζουν πολυ τα φαρμακα, χρονια προβληματα μεταβολισμου (πχ λαθος διατροφη, παχυσαρκια), η κληρονομικοτητα κλπ.

Εγω παντως θα επαιρνα και μια δευτερη γνωμη αλλα οχι απο "απλο" κτηνιατρο, μονο απο καλο χειρουργο, στον οποιο φυσικα θα εδειχνα ολες τις βιοχημικες και απεικονιστικες εξετασεις.
 
  • Like
Reactions: kenzo zedd


Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
26
Αθήνα
Υπομονή με τον μικρό..Κι εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις και σε άλλον πιο εξειδικευμένο ίσως κτηνίατρο, να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.. Όσο για την αποτέφρωση (αχρείαστη να είναι) Γίνεται. Υπάρχει κοιμητήριο μικρών ζώων στο Κορωπί κοντά στο μετρό-προαστιακό Κωροπίου( Cat's n dogs λεγεται) Εκεί μπορείς να επιλέξεις Ατομική ή ομαδική ταφή, και αποτέφρωση.
https://animal-cemetery.gr/
 
  • Like
Reactions: kenzo zedd


kenzo zedd

New Member
3 Αυγούστου 2018
2
2
45
καλημερα παιδια!
ο Γρηγορόπουλος είναι ο γιατρος μας και τον εμπιστευομαι παρα πολυ.περαν αυτου ο ίδιος έφερε στην 2η απεικονιστική ειδικευμενο συναδελφο του. μέχρι τώρα έχουμε κάνει τρεις υπερηχους.
ο κένζουλης μας παρα της όποιες υποθέσεις για το προσδόκιμο ζωής έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω του - οπότε για την ώρα δεν σκέφτομαι καθόλου το ενδεχόμενο να μας αφήσει.

Σχετικά με τα φάρμακα που αναφέρετε - έχετε οντως δίκιο. ο κένζο έχει παρει πολλές αντιβιώσεις έκανε εμπύρετα επεισόδια πολύ συχνά μικρότερος / είχαμε χρόνια ωτίτιδα επίσης μου είχαν συστησει πολύ δυνατα φαρμακα για πολυ καιρο πέραν της κορτιζόνης κτλ.

έχω μετανιώσει για όλα αυτά που τα φάρμακα που του δίναμε χωρίς τόσο ίσως να χρειάζεται. δεν έχω γίνει κατά των φαρμάκων - απλά πλέον θεωρώ ότι πρεπει να ζορίζεται αρκετά ένας οργανισμός πριν καταφύγει σε ισχυρές αντιβιώσεις .


υποβάλλω τα σεβη μου σε όλα τα παλιότερα μέλη!:)
μέσα απο αυτόν το διαδικτυακό τόπο έμαθα τόσα πολλά απο όλους εσάς!!
πραγματικά σας ευχαρίστω πολύ που μοιραστήκατε τις γνώσεις σας!​
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3