Οταν ξεκιναει ο οιστρος...


giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
72
Αθηνα-Αιγαλεω
Γεια σας.ημουν στο χωριο μου αυτες τις μερες-χωριο της Δ.Φθιωτιδας-προχτες γυρισα & θελω να μου πειτε την γνωμη σας για ενα θεμα που συμβαινει ταχτικα στα σκυλια στα χωρια,ειδικα,της επαρχιας.Ενας σκυλακος γειτονακος της ξαδερφης μου[θηλυκο ειναι],ειδα οτι ηταν σε μερες οιστρου.ηταν κανονικα σε επαφη με αρσενικα[κολημα δηλαδη].την ειδα τουλαχιστον 2-3 φορες να γινεται αυτο,οσο ημουνα στο χωριο & πιθανα να συνεχιζεται ακομα...Οπως γνωριζετε,εκει στην επαρχια δεν υπαρχει ιδιαιτερα ενδιαφερον για τα σκυλια τους για γιατρους,στειρωσεις,εμβολια κλπ....τα εχουν στις αυλες τους ελευθερα & αυτα γυριζουν,βολταρουν στην γειτονια,στο χωριο & μετα επιστρεφουν στο σπιτι...Αυτο,λοιπον,το θηλυκο σκυλακι της ξαδελφης μου,εχει γεννησει αλλη μια φορα,νομιζω οτι ειχε κανει τεσσερα.απο αυτα κρατησανε το ενα μονο.τα αλλα-καταλαβαινετε-στο πυρ το εξωτερο,τα πεταξανε,οπως κανουν ολοι σχεδον στα χωρια. Την ρωτησα την ξαδερφη μου για την επερχομενη εγκυμοσυνη,αλλα,μου λεει,<<και που να βρω διακοσια ευρω για στειρωση; δεν εχω χρηματα...>>μαλιστα λεω,πανε & αυτα για το πυρ το εξωτερο...αν ειχα & εγω χρηματα,θα βοηθουσα,αλλα δυσκολα....Τελος παντων,ρωτησα την αλλη μερα σε ενα κοντινο χωριο-κωμοπολη-οπου υπαρχει ενας κτηνιατρος-παλι καλα-& μου λεει θα κοστισει 140 ευρω...μαλιστα λεω...μετα,σκεφτηκα την υπηρεσια του Δημου[Δημαρχειο],να δω τι <<παιζει>>εκει με αυτες τις περιπτωσεις,αδεσποτα-στειρωσεις.Μου ειπε ο υπευθυνος αντιδημαρχος,οτι θα πρεπει την στειρωση να την πληρωσει η οικογενεια στην οποια διαμενει ο σκυλος,εμεις δεν εχουμε κονδυλια για τετοια...μαλιστα λεω...οποτε,σκεπτομαι,το προβλημα θα υπαρχει,θα διαιωνιζεται & αν τυχαινει καποιος να εχει λεφτα,εχει καλως,διαφορετικα τα κουταβακια θα ριχνονται στον Καιαδα....αυτα φιλοι μου...σκεπτομαι,αλλα λυση δεν βλεπω γι αυτη τη σκυλιτσα που θα γινει μαμα σε κανα 2 μηνες,υποθετω...αν καποιος φιλος εδω μεσα εχει καποια καλη προταση,με χαρα θα την ακουσουμε.σας ευχαριστω για την υπομονη σας.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Tι ακριβώς να πούμε τώρα εμείς? Ή μαζεύετε τα λεφτά και την στειρώνετε όσοι είστε ενδιαφερόμενοι ή συμμετέχετε όλοι στο έγκλημα του να πετάτε ζωντανά κουτάβια. Ρώτησες τον κτηνίατρο αν μπορεί να σας κάνει διευκόλυνση να τα δώσετε σε 2-3 δόσεις αν δεν τα έχετε άμεσα? Επίσης γιατί ο σκύλος κυκλοφορεί ελεύθερος? Σπίτι, αυλή, φράχτη ακόμη και αλυσίδα να δεθεί όταν έχει περίοδο δεν έχει? Νομίζω ότι η ξαδέρφη σου και η οικογένειά της δεν δίνουν μια για τον σκύλο γενικώς διότι τα παραπάνω που ανέφερα είναι ανέξοδα και κοινή λογική, οπότε αν κάνεις κάτι σε βλέπω να το κάνεις μόνος σου.
 


giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
72
Αθηνα-Αιγαλεω
Σε ευχαριστω πολυ φιλε....τωρα,γιατι ο σκυλος ή οι σκυλοι κυκλοφορουν ελευθεροι στα χωρια στην επαρχια,ε τι να σου πω...αν πας ποτε σε καποιο χωριο,θα τα δεις αυτα με τα ματια σου.να εισαι καλα.