Καλαζαρ


Alora

Member
31 Αυγούστου 2018
17
3
32
Καλησπέρα! Μόλις σήμερα ενημερώθηκα ότι ο σκύλος μου έχει καλαζαρ και μάλιστα μου είπαν εδώ και καιρό. Έχει αρχίσει κ επηρεάζει νεφρά! Θέλω την προσωπική σας εμπειρία και την γνώμη σας. Θα αρχίσει να παίρνει χάπι ζιλαπουρ μαζί με ειδική τροφή για τα νεφρά και την άλλη βδομάδα θα τον δει ξανά και αν έχει φτιάξει η κατάσταση και αρχίζει να τρώει θα πάρει και το milteforan.
 




Alora

Member
31 Αυγούστου 2018
17
3
32
τι εξετασεις εκανες και γιατι;
τι ακριβως εδειξαν;
Μερικές φορές δεν πατούσε το πόδι του κ μια μέρα δεν πατούσε καθόλου τα πίσω. . Δεν είχε όρεξη κ είδα ότι μέσα σε λιγότερο από βδομάδα είχε αδυνατίσει αρκετά. .. τον πήγα στο γιατρό κ μου είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα στα κόκαλα κ ότι έχει πυρετό .. Μου είπε να κάνουμε εξέταση για καλαζάρ.. Ο σκύλος έμενε επαρχία ... Τς εξετάσεις τς πήρα σήμερα κ βγήκε θετικό 1/3200 με κρεατινινη και ουρια ανεβασμένη ... ehrlichia (αν το γράφω σωστά) 1/100 Κ θα κάνουμε πάλι σε ένα μήνα την εξέταση να το δούμε κ αυτό. .
 


dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
50
με απλα λογια εχει καλαζαρ στο φουλ και ειναι υποπτος και για ερλιχιωση μια αλλη αρρωστια απο δαγκωμα μολυσμενου τσιμπουριου.αναλογα ποσο πειραγμενα ειναι τα νεφρα ξεκινας θεραπεια τωρα με μιλτεφοραν(ενεσεις απο οτι καταλαβα δεν μπορει να δεχτει ο σκυλος στην κατασταση του) η περιμενεις πρωτα να βελτιωθει(αν βελτιωθει) η κατασταση του σκυλου και μετα το μιλτεφοραν.πως ειναι τωρα ο σκυλος;εχει ορεξη;
 
Last edited:


Alora

Member
31 Αυγούστου 2018
17
3
32
πως ειναι τωρα ο σκυλος;εχει ορεξη;

Την Τετάρτη έκανε ο γιατρός ένεση για να πέσει ο πυρετός... μετά από 3 ώρες περίπου περπατούσε κ έκανε βόλτες κ σήμερα χοροπηδούσε κ όλας μόλις με είδε ... τρώει την τροφή που μας είπε ο γιατρός κανονικά Κ με όρεξη!!! Διάφορα στην συμπεριφορά του υπάρχει. . Δεν τρέχει δλδ που τρελαινόταν ... αλλά δεν κάνει εμετούς ούτε έχει διάρροια... εχω ανησυχήσει πολυ .... φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρει... το μιλτεφοραν θα δούμε από Τετάρτη για να κοιτάξουμε πάλι τα νεφρά του αν είναι σε καλύτερη κατάσταση ...
 


Sofiades

Member
10 Δεκεμβρίου 2018
7
1
28
Καλησπέρα!
Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι ο σκύλος μας έχει καλαζαρ 1/3200. Είναι μικρόσωμος, 7 κιλά. Έχει εμφανίσει δερματικα και αρθριτικα προβλήματα. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι έχει επηρεαστεί το συκώτι του αλλά ευτυχώς όχι τα νεφρά. Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε θεραπεία με μιλτεφοραν για 30 μέρες. Μας χρέωσε 150 ευρώ τα 30mg μιλτεφοραν το οποίο από όσα διάβασα είναι φθηνότερο. Προσπαθώ να το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ και σήμερα πήρα μια γνώμη από 2ο γιατρό ο οποίος θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση ζιλαπουρ ταυτόχρονα με το μιλτεφοραν το οποίο ο δικός μας γιατρός δεν το ανέφερε καν. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει θεραπεία χωρίς τη χρήση ζιλαπουρ τις πρώτες 30 μέρες ;
 


dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
50
τα 150 ευρω για μιλτεφοραν των 30 ml ειναι υπερβολικη εντελως τιμη,εγω αγορασα 150 ευρω τα 60ml και 80 τα 30ml.
οταν ειχα ξεκινησει θεραπεια την πρωτη φορα υπηρχε κτηνιατρος που μου ειχε πει τις 28 μερες του μιλτεφοραν να μην δινω και ζυλαπουρ και να το ξεκινησω μετα,οι περισσοτεροι ομως ειπαν μαζι και τα δυο ειναι το καλυτερο και ορθοτερο και αυτο να κανεις χωρις δευτερη σκεψη καθως ο τιτλος ειναι υψηλοτατος.10-20mg ανα κιλο σκυλου δυο φορες την ημερα ειναι η δοση ζυλαπουρ.προσοχη να δινεις την σωστη ποσοτητα μιλτεφοραν καθε μερα την ιδια ωρα για 28 ημερες προσεχοντας να μην κανει ο σκυλος εμετο(ειναι μια παρενεργεια σχετικα συχνη του μιλτεφοραν),βοηθα ενα αντιεμετικ οαυτες τις μερες ρωτησε τον κτηνιατρο σου.
 


Sofiades

Member
10 Δεκεμβρίου 2018
7
1
28
Κότσο μας έπιασε ο τύπος σε στιγμή αδυναμίας από ότι φαίνεται. Μας είπε ότι το σιρόπι μπορούμε να το προμηθευτούμε μόνο μέσω εκείνου με παραγγελία και δυστυχώς αυτό κάναμε.
Αυτή τη στιγμή προέχει να βρούμε την καλύτερη θεραπεία για τον σκύλο. Βρισκόμαστε σε μια σύγχυση για την επιλογή του κτηνιάτρου γιατί αυτός που είχαμε μάλλον δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Θα τα συζητήσω και μαζί του αύριο περί ζιλαπουρ και άμα είναι αρνητικός μάλλον θα τον αλλάξουμε αλλά δεν θέλουμε να χάνουμε και χρόνο.
 


Sofiades

Member
10 Δεκεμβρίου 2018
7
1
28
Καλησπέρα! Αλλάξαμε κτηνίατρο και ξεκινήσαμε θεραπεία με μιλτεφοραν και ζιλαπουρ.
΄Ηθελα να ρωτήσω από τη δικιά σας εμπειρία πως ήταν η συμπεριφορά του σκύλου κατά τη θεραπεία. Ο δικός μου δεν έχει όρεξη για τίποτα και δεν κουνιέται καθόλου από το κρεβάτι,παρά μόνο την ώρα της βόλτας που και αυτό δεν το κάνει με μεγάλη χαρά. Σήμερα μάλιστα δεν με αφήνει καν να τον χαιδέψω.
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ευχομαι περαστικα, ετσι ηταν και η δικια μου, στις τελευταιες μερες του μιλτεφοραν ηρθε και παλι η ορεξη για παιχνιδι κλπ.
 
  • Like
Reactions: Sofiades


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ο δικός μας δεν είχε αλλάξει απ'όσο θυμάμαι. Τα περισσότερα σκυλιά πάντως ατονούν, η θεραπεία είναι αρκετά "δυνατή".
 
  • Like
Reactions: Sofiades




DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
Περαστικά αρχικά και στους δύο,εμένα ο σκύλος μου είχε ατονία όμως ανάκαμψε γρήγορα,είναι μια δύσκολη κατάσταση μεν αλλά θέλει αισιοδοξία,εγώ όταν έμαθα οτι έχουμε καλαζάρ το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό πέρα απο θεραπείες ήταν να ζώ την κάθε στιγμή,τον κοίταγα και ήταν λές και έβαζα slow motion πάγωνα την κάθε στιγμή και έκανα πιο πολλά πράγματα μαζί του!Αυτά απο ψυχολογικής άποψης,απο κτηνιατρικής δεν θυμάμαι και πολλά,απλά είδα το θέμα και τα θυμήθηκα!
 
  • Like
Reactions: lostresam


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf