canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φανταζόμουν πως μετά από τόσα χρόνια θα "αναγκαστώ" να γράψω για επικίνδυνες ράτσες σκύλων, για σκυλιά δολοφόνους, για αιμοβόρες φυλές.

Μα τι στο διάολο ρε παιδιά! Είναι δυνατόν ακόμα να μιλάμε με αυτούς τους όρους;

Είναι δυνατόν ακόμα να ψάχνουμε τις πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων και να μπαίνουμε σε τέτοιες κουβέντες;

Είναι δυνατόν τα βιντεάκια στο Youtube με αυτόν τον τίτλο να είναι δεκάδες και τα περισσότερα να έχουν χιλιάδες θεάσεις;

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα αυτόν τον τίτλο και μάλλον είναι και ο τρόπος που θα πρέπει να υιοθετήσω αν θέλω να έχουν κάποια τύχη τα όσα γράφω. Έστω για το "κλικ"... Τίτλοι click bait για τον μέσο, λοβοτομημένο χρήστη του ίντερνετ.

Όλα τα σκυλιά, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την φυλή ή τον τύπο που ανήκουν, έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες σε ανθρώπους, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Πρόσφατα, μια γυναίκα στην Οκλαχόμα πέθανε αφού δέχτηκε επίθεση από μια αγέλη μικρόσωμων σκύλων που ανήκαν σε έναν γείτονα της. Κανένα από τα σκυλιά που επιτέθηκαν στην Tracey Garcia δεν ξεπερνούσε τα 18 κιλά και περιγράφηκαν ως ημίαιμα Dachshund και ένα ημίαιμο Border Collie.

Θύμα επίθεσης Jack Russel Terrier.jpg

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι η Amelia Adams και είναι θύμα επίθεσης του Skippy, ενός Jack Russel Terrier της γιαγιάς της Amelia.

Οι περιπτώσεις που επιθέσεις μικρόσωμων σκύλων φτάνουν στα media είναι σίγουρα πολύ λιγότερες από αυτές με τα αιμοβόρα Pit Bulls, τα Rottweilers και τις λοιπές "επικίνδυνες ράτσες σκύλων". Πουλάει περισσότερο αυτή η είδηση και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ότι πολλοί εντυπωσιάζονται με τέτοια κατορθώματα και θέλουν να έχουν στην κατοχή τους έναν τέτοιο επικίνδυνο και αιμοβόρο σκύλο.

Όλα τα σκυλιά είναι ικανά να δαγκώσουν και μάλιστα κάποια, όπως τα Jack Russell παραπάνω, είναι κυνηγετικά σκυλιά που εκτρέφονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν μικρά ζώα. Μικρά ζώα που κινούνται σε μικρό ύψος, δημιουργούν έντονους θορύβους και που έχουν σπασμωδικές και ασυντόνιστες κινήσεις. Σας θυμίζει κάτι η περιγραφή;

Όλα τα σκυλιά, ανεξάρτητα από ράτσα, φυλή, τύπο, μίξη έχουν κάποια χαρακτηριστικά. Κάποια γνωρίσματα χαρακτήρα και ταμπεραμέντου που έρχονται "γραμμένα" στον γενετικό τους κώδικα. Σκύλοι όπως τα Τερριέ, τα Ορεινά Ποιμενικά, τα Μολοσσοειδή αλλά και άλλα πρέπει να τα μεταχειριζόμαστε με σεβασμό.

Οι πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων....jpg

Όλα τα σκυλιά πρέπει να τα μεταχειριζόμαστε με σεβασμό και γνώση, σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που δεν απορρέει από την αποδοχή και την συμμετοχή που λαμβάνουν σχόλια, συζητήσεις και βίντεο περί των "πιο επικίνδυνων φυλών".

Σίγουρα το γονίδιο δεν είναι το παν στο σκύλο. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν διαφορές και διαφοροποιήσεις. Μα όσο και αν δεν προσδιορίζουν τα γονίδια στο 100% την συμπεριφορά του σκύλου, είναι σίγουρο πως στα χέρια του ηλίθιου και του άσχετου αυτά τα χαρακτηριστικά θα εκφραστούν με τον πιο λανθασμένο τρόπο. Μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί και από τύχη δεν θα εκραγεί ποτέ ή θα εκραγεί προκαλώντας μικρές ζημιές.

Αυτό, λοιπόν, όταν συμβαίνει στα μεγαλόσωμα και κυρίως στιγματισμένα σκυλιά (βλ. Pit Bulls, Rottweilers, κλπ.) φτάνει αμέσως στα Μ.Μ.Ε. Με τα μικρόσωμα, αν και συχνότερο το φαινόμενο επίθεσης και δαγκώματος, το περιστατικό περιορίζεται. Λόγω μικρής έκτασης ζημιάς μα και λόγω του ότι δεν πουλάει τόσο.

Κανένας σκύλος δεν είναι "επικινδυνότερος" κάποιου άλλου και κανένας δεν είναι φιλικότερος. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά, κανένας σκύλος δεν μπορεί να θεωρείται παντελώς ακίνδυνος. Ούτε καν τα Staffordshire Bull Terriers που έχουν και το προσωνύμιο "nanny dogs". Πάντα πρέπει να υπάρχει ένας ενήλικας επιβλέπων και να είναι και άνθρωπος με κάποια βασική γνώση.

Όλοι οι σκύλοι αξίζουν το σεβασμό μας και πολλοί από αυτούς θα τον απαιτήσουν, με κάθε τρόπο που θα τους παρουσιαστεί ως ιδανικός.
 
Last edited:


vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
48
Μπήκα και είδα ένα βιντεάκι από αυτά που λες... πιστεύω πως όλοι όσοι έχουν αποκτήσει ή θ αποκτήσουν τέτοιες ράτσες σκύλων δλδ μεγαλόσωμων έως πολύ μεγαλόσωμων όπως είδα κάποια θα πρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Το κάθε ζώο μπορεί να γίνει επικίνδυνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά τα μεγέθη αυτά όπως κι εσύ λες είναι ικανά για το χειρότερο.
Όποιος αποφασίσει να έχει λοιπόν ένα τέτοιο σκύλο θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά και να είναι σίγουρος πως μπορεί ν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα υπάρξουν για να μην συμβεί η στραβή. Σίγουρα λοιπόν εκπαίδευση από εκπαιδευτή αξιόλογο και τήρηση όλων των κανόνων που θα οριστούν.
Αν δεν τα είχαν άνθρωποι ανίκανοι να κάνουν αυτό που πρέπει και δεν καμάρωναν για μια σειρά από λάθος συμπεριφορές που τους δημιουργούν γιατί τόσο τους κόβει όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά...
Δυστυχώς η άγνοια και η επιπολαιότητα σκοτώνει κι όχι τα έρμα τα ζώα!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3