Dog walking & Pet sitting


ευδοκιμος

New Member
4 Ιουνίου 2016
4
0
26
Γεια σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος της κοινότητας και θέλω να ζητήσω τις γνώμες σας. Θα ήθελα να ασχοληθώ με το dog walking και pet sitting (κυρίως dog walking). Έχω από μικρός τρέλα με τα ζώα και κυρίως με τα σκυλιά,γνωρίζω πολλά πράγματα γι αυτά και επίσης έχω μεγαλώσει με αυτά ( 3 με αυτό που έχω τώρα).Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το εισόδημα από αυτά αλλά πιο πολύ η ικανοποιήση που θα εισπράττω από αυτά...Πως θα προτείνατε να ξεκινήσω? Να βγάλω κάποιο πιστοποιητικό από το ίντερνετ και από που? γιατί στη πόλη μου δεν πραγματοποιούνται σεμινάρια με πιστοποίηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.877
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αφού δεν σε ενδιαφέρει εισοδηματικά, τι το θέλεις να μπλέξεις;
Και δύσκολο είναι και με τεράστιες ευθύνες και δεν μαθαίνεται και πουθενά.
Ούτε διδάσκεται, ούτε βγαίνουν πιστοποιητικά.
Αν πρόκειται μόνο για την ευχαρίστηση της ενασχόλησης με σκύλους, δεν βρίσκεις καλύτερα, κανένα κοντινό σου καταφύγειο, να πας να τους βοηθήσεις;
 


ευδοκιμος

New Member
4 Ιουνίου 2016
4
0
26
Εντάξει δεν εννοώ ότι θα ζω από αυτή τη δουλειά ..απλώς να βγάζω κάποια χρήματα εξτρά φυσικά.
 




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα! Μιας και δεν υπάρχει φορέας που να σου μαθαίνει τη δουλειά και να σε πιστοποιεί, το καταφύγιο είναι μια πολύ καλή ιδέα τόσο για να εξοικειωθείς με διάφορα μεγέθη και ταμπεραμέντα σκύλου όσο και για να προσφέρεις μια χείρα βοηθείας εκεί που την χρειάζονται περισσότερο... Κι αν έχεις κάναν θείο/γείτονα/φίλο των γονιών σου που να έχει σκυλί και να δυσκολεύεται να το βγάζει βόλτες μπορείς να προσφερθείς να βοηθήσεις εσύ, οπότε να δεις πως είναι η δουλειά μέχρις ενός σημείου...
 
  • Like
Reactions: Orilis and theo9


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι μεγάλη ευθύνη να βγάζεις τον σκύλο ενός ανθρώπου εξω με αυστηρή σχέση επαγγελματία-πελάτη. Ο λόγος είναι ο εξής: αν στη βολτα του σκύλου σου συμβεί κάτι -γιατι πάντα μπορεί να συμβεί κάτι- και ο σκύλος σου τραυματιστεί, επιτεθεί κλπ θα εχεις τον πόνο σου, ίσως πιθανά χρόνια προβλήματα για το σκυλί(από σοβαρές επιθέσεις), πιθανές δαπάνες σε κτηνιάτρους ή αποζημιώσεις αλλά στην τελική δε θα εχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν. Δικό σου το λάθος, δικό σου και το τίμημα, ακομα κι αν το σκυλί χαθεί. Αν σου εμπιστευτεί κάποιος τον σκύλο του και γίνει κατι από τα παραπάνω, με δυο λόγια, την εχεις πολύ άσχημα. Γιατι από τη στιγμή που θα σου εμπιστευτώ τον σκύλο μου να τον πας βολτα, θα απαιτήσω όπως θα φύγετε από το σπίτι, ετσι και να γυρίσετε, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς εμπλοκή σε καβγάδες-ως θύτης ή ως θύμα- και φυσικά και πάνω από όλα να γυρίσετε. Μπορείς να μετριάσεις τους κινδύνους, τα ερεθίσματα και όλα όσα αποτελούν πιθανή απειλή για τον σκύλο αλλα δε μπορείς να τα εξαφανίσεις. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να γίνει στραβή και μετα θα πρέπει να απολογηθεις, κι ας μη φταις εσυ.
 


ευδοκιμος

New Member
4 Ιουνίου 2016
4
0
26
μα φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι παντού, όπως επίσης και σε όλα τα επαγγέλματα..έχω μελετήσει και έχω ψάξει χώρους όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα που θα δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς γνωρίζω τη πόλη μου από τη μια μέχρι την άλλη άκρη( μέχρι και που συχνάζουν τα αδέσποτα σκυλιά). Εσείς θα εμπιστευόσασταν το σκυλί σας σε κάποιον άλλο?
 




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Όχι με ευκολία, η αλήθεια να λέγεται... Όμως θα το έκανα αν είχα καλές πληροφορίες κι αν είχα όντως ανάγκη. Πχ στη γειτονιά μου στην Αθήνα υπάρχουν dog walkers μια και πολλοί ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι δεν μπορούν να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα και ομοίως κάποιοι που δουλεύουν αρκετά και δεν μπορούν κάθε μέρα να τ βγάζουν 2 καλές βόλτες.
 






genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Πρακτικά μιλώντας, από όσο εχω δει, η δουλειά ούτε δηλώνεται (κοινώς τα χρήματα είναι μαύρα) οπότε δεν υπάρχει και κανενός είδους επίσημη συμφωνία. Κάποιος σου εμπιστεύεται το σκύλο του και από εκεί και πέρα το τι θα γίνει αν κάτι πάει στραβά, εξαρτάται από εσάς τους δύο - κοινώς από το να σε απολύσει, μέχρι να σε πλακώσει στο ξύλο.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει dog walking για περίοδο που μπορεί να χρειαστεί να λείψει; (πχ 1 εβδομάδα - 10 μέρες). Εντυπώσεις; Με μία γρήγορη αναζήτηση είδα ότι έχουν "ξεπεταχτεί" ένα κάρο υπηρεσίες που κάνουν μέχρι και dog sitting στο χώρο σου.