ΣΤΕΙΡΩΣΗ - Ενεργές ψηφοφορίες ( ΝΑΙ / ΟΧΙ )


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μια, δυο φορες το χρονο εχουμε περιστατικα...
Αρα χρειαζεται ελεγχος πληθυσμου. Προβλημα, υπαρχει. Αναμεσα στη φολα, στη μονιμη διαμονη σε κλουβι κυνοκομειου, στην θανατωση 'αν δεν υιοθετηθει σε 40 μερες', η στειρωση καποιων σκυλων δεν μου φαινεται η χειροτερη λυση.
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Θεωρώ πως η φράση "ο σκύλος είναι ανθρώπινο δημιούργημα" έχει πάρει τον στραβό τον δρόμο.
Ευτυχώς ο σκύλος είναι ένα πετυχημένο είδος και μπορεί να αυξάνει πληθυσμό στις περιοχές που ζει.
Με την αύξηση έρχονται και τα προβληματα:φολες,αυτοκίνητα, πείνα κλπ.
Αντί λοιπόν να πούμε πως οφείλουμε να προστατεύσουμε το είδος σκύλος όπως θα έπρεπε να κάνουμε για κάθε είδος, το βαφτίσαμε "δημιουργημα μας" (αλήθεια πότε γίναμε θεοι") έτσι ώστε να δικαιολογείται η δεσποτική συμπεριφορά μας.
Όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι η φύση απεχθάνεται το κενό και μόλις μαζέψουμε ένα αδέσποτο από ένα "καλό" σημείο θα έρθει μια γεννά, μια εγκατάλειψη, μια μετακίνηση και η τρύπα θα κλείσει, τόσο θα συνεχίζουμε να τιμωρούμε το είδος σκύλος για την ικανότητα επιβίωσης που διαθέτει.
 


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Εγώ προτείνω την ακόλουθη τροποποίηση:
Άρθρον 1ο
"Η στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς καθίσταται υποχρεωτική. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση μη στειρωμένου ζώου συντροφιάς. Κάθε κηδεμόνας ο οποίος κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος διαθέτει μη στειρωμένο ζώο συντροφιάς, οφείλει εντός εξαμήνου να προβεί στη στείρωση του.
Από τις διατάξεις του παρόντος ρητώς εξαιρούνται, τα κατά τη δημοσίευση του παρόντος, ενεργά μέλη του διαδικτυακού κυνοφιλικού φόρουμ με την επωνυμία "dogforum.gr", τα οποία δια της συμμετοχής τους στο εν λόγω φόρουμ και της εν γένει υπευθυνότητας τους, αποδεδειγμένα δεν έχουν συμβολή στην αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων και προάγουν το πρότυπο του υπεύθυνου κηδεμόνα ζώου συντροφιάς."
Νομίζω τώρα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;).
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3