Η φοβική σκυλίτσα μας


YFCBanana

Member
19 Αυγούστου 2020
6
22
34
Για σας και από εμένα,

Εδώ και 3 μήνες έχουμε υιοθετήσει μια ημίαιμη σκυλίτσα την Σιμών η οποία τώρα είναι 8 μηνών και γύρω στα 15 κιλά. Δεν ξέρουμε τι ράτσες έχει το μιξ γκριλ αλλά από την εμφάνιση της πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει κάποιου είδους κυνηγόσκυλο μέσα της.

Λίγα πράγματα για την διαδρομή της μέχρι να φτάσει σε εμάς. Η σκυλίτσα αυτή κατέληξε μαζί με τα αδέρφια της σε φιλοζωική (δεν γνωρίζουμε πως, φανταζόμαστε ότι θα βρέθηκαν κάπου παρατημένα) όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν τύφο. Μια εθελόντρια - εκπαιδεύτρια τα περιέθαλψε και αυτή είναι ένα από αυτά που τα κατάφεραν. Εμείς την είδαμε στο προφίλ της εθελόντριας μιλήσαμε μαζί της και έτσι μας ήρθε.

Είναι ο πρώτος μας σκύλος. Με την φίλη μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί και πάντα θέλαμε έναν σκύλο. Αφού πλέον μένουμε μαζί και εγώ τους τελευταίους μήνες (και για κάποιους ακόμα) δουλεύω από το σπίτι αποφασίσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να υιοθετήσουμε το τετράποδο μέλος της οικογένειας μας.

Γενικά είναι πολύ ήσυχη. Την περισσότερη μέρα αράζει είτε στο crate της είτε στο στρωματάκι της είτε στο πάτωμα. Για παιχνίδι θα ενδιαφερθεί μόνο όταν θα της έρθει όρεξη, αλλιώς δεν πα να χοροπηδάς σαν τον ηλίθιο με το αγαπημένο της παιχνίδι θα σε κοιτάει με ένα βλέμμα του στιλ "Θεέ μου δώσε μου δύναμή γιατί έχω μπλέξει με ηλίθιους". Αλλά όσο δεν την ενδιαφέρουν τα παιχνίδια της τόσο food drive έχει. Θα κάνει τα πάντα έστω και για ένα σπυρί από το kibble της. Με τους ανθρώπους και τα σκυλιά είναι πολύ φιλική και ζητάει χάδια από όποιον άνθρωπο έρχεται στο σπίτι και παιχνίδι από όποιον σκύλο μας επισκέπτεται.

Ξεκινήσαμε να την εκπαιδεύουμε με το που ήρθε και μπορώ να πω ότι τα παίρνει τα γράμματα, βέβαια όλοι για τα σκυλιά τους αυτό πιστεύουν. Αλλά αν δεν ξέρει ότι έχεις φαΐ πάνω σου μπορεί να σε γράφει με τον ποιο προκλιτικό τρόπο.

Από όταν ήρθε άρχισε να δείχνει ότι φοβάται όταν βγαίνουμε βόλτα. Μένουμε στο κέντρο της Αθήνας πάνω σε κεντρικό δρόμο και θεωρήσαμε ότι είναι λογικά μιας και πρώτη φορά έρχεται σε αστικό περιβάλλον συν του ότι προσαρμοζόταν και στην γενικότερη αλλαγή που της συνέβη. Είπαμε σιγά σιγά θα συνηθίσει. Τρεις μήνες μετά όμως δεν έχει συνηθίσει. Έχει κάνει κάποια πρόοδο δεν μπορώ να πω, όταν την βγάζουμε και οι δύο μαζί είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Είναι όμως συνέχεια σε μια κατάσταση εγρήγορσης. Κοιτάει δέξια, αριστερά και πίσω. Δεν της αρέσει καθόλου να έχει κόσμο που δεν ξέρει από πίσω της. Τρώει σκαλώματα και μπορεί να μην θέλει να πάει προς μια κατεύθυνση και θα αρχίσει να οπισθοχωρεί, να παίρνει φόρα και να τρέχει προς τα πίσω, να βγάζει τα νύχια της και να προσπαθεί να γραπωθεί στο πάτωμα για να πάει προς τα εκεί που θέλει, να χοροπηδάει (φαντάζομαι για να βγει από το σαμαράκι της) και διάφορα τέτοια. Φανταστείτε ότι για αρκετό καιρό δεν έπαιρνε καν φαΐ έξω, ακόμα και την ποιο λαχταριστή λιχουδιά, πλέον σε κάποιος ποιο ήρεμους δρόμους θα πάρει φαΐ και θα κάνει κάποιες εντολές του τύπου κάτσε και κάτω. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι είναι μια φοβική σκυλίτσα με χαμηλή αυτοπεποίθηση στο οποίο φανταζόμαστε ότι και μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ελλιπής έως μηδαμινή κοινωνικοποίηση που έλαβε λόγο του ότι ήταν και άρρωστη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά από σκυλιά μιας και είναι ο πρώτος μας σκύλος και σίγουρα κάναμε και εμείς πολλά λάθη στο πως την φέραμε σε επαφή με τον έξω κόσμο αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Αυτούς του τρεις μήνες έχουμε πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα για να καλύψουμε το κενό στις γνώσεις μας. Αυτό που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι ότι συνεχίζουμε να την βγάζουμε έξω και να μην δεν ενδίδουμε στον φόβο της, εννοώντας ότι δεν αλλάζουμε την πορείας μας γιατί αυτή δεν θέλει να περάσει από κάπου, εφόσον βέβαια η αντίδραση της είναι σε κάποια λογικά πλαίσια. Αν αρχίζει να μπαίνει σε φουλ πανικό προσπαθούμε να προσπεράσουμε αυτό που την κάνει trigger όσο ποιο ήρεμα μπορούμε και χωρίς να μας πιάνει και εμάς πανικός ότι ωχ τι κάνουμε τώρα πρέπει να φύγουμε από εδώ όσο ποιο γρήγορα μπορούμε. Για να πω την αλήθεια ιδικά τον πρώτο καιρό περισσότερο έκανε αυτή εμάς condition να ανησυχούμε για αυτά που την κάνουν trigger παρά να την κάνουμε εμείς counter condition στις φοβίες της αλλά νομίζω μάθαμε από τα λάθη μας. Επίσης προσπαθούμε να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση της βάζοντας την να κάνει διαφορετικά και περίεργα για αυτήν πράγματα. Δηλαδή να περνάει μέσα από αυτοσχέδια tubes που της φτιάχνουμε με κούτες, να τρώει μέσα από κουτιά που έχουν χαρτιά και άλλα αντικείμενα που κάνουνε θόρυβο όταν κουνιούνται και να της κάνουμε δυνατούς θορύβους όταν την ταΐζουμε για να της κάνουμε noise desensitization μιας και φοβάται τους δυνατούς και ξαφνικούς θορύβους. Πιστεύω ότι στο τέλος απλά θα μας μουτζώσει και θα γυρίσει πίσω μετά από τα τόσα "βασανιστήρια".

Εν κατακλείδι να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν γράφοντας εδώ περιμένω κάποια συμβουλή (μιας και νομίζω έχω καταλήξει ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνέχουμε ότι κάνουμε με υπομονή, επιμονή και συνέπεια) ή απλά θέλω να μοιραστώ τον "πόνο" μου και να τον συζητήσω με ανθρώπους που έχουν και ασχολούνται με σκυλιά μιας και είμαστε λίγο πολύ μόνοι μας σε όλο αυτό.

Καλός σας βρήκα λοιπόν και είμαι σίγουρος ότι έχω να μάθω πολλά από εσάς.
 

Attachments



mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Πάαααρα πολύ καιρό, είχα να διαβάσω τόσο σπουδαίο intro post!

Πολύ καλώς ήρθατε στο φόρουμ!

Συγχαρητήρια για την υιοθεσία της και μην απογοητεύεστε.
Είναι πολύ μικρή ακόμη και πολύ "καινούργια" στην νέα της ζωή, κι όπως σας ακούω εσάς:
...
νομίζω έχω καταλήξει ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνέχουμε ότι κάνουμε με υπομονή, επιμονή και συνέπεια
τα πάτε πάρα πολύ καλά (y)

Συνεχίστε όλα αυτά που κάνετε με επιμονή, υπομονή και σταθερότητα όπως ακριβώς λέτε και δώστε της χρόνο.

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα σας λέει και ο εκπαιδευτής σας.

Προσέχετε μόνο, μη τρομάξει και σας φύγει από το σαμαράκι της, μην την λύσετε πουθενά και να φοράει πάντα ταυτότητα.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλώς ήρθατε στην παρέα μας.
Πολύ γλυκιά σκυλίτσα. :love:

Χρόνο θέλει και υπομονή.
Δεν ξέρω αν είναι καλό για την ίδια να επιμένεις όταν την βλέπεις να νοιώθει άβολα. Εγώ ίσως να μην το έκανα. Εξαρτάται βέβαια από τις συνθήκες αλλά και από την ίδια και πως θα την διάβαζα την δεδομένη στιγμή. Ίσως η επιβράβευση βοηθούσε (είτε φραστική με χάδι ή/και λιχουδιά) σε τέτοιες φάσεις.

Να είναι πάντα γερή:)
 


YFCBanana

Member
19 Αυγούστου 2020
6
22
34
mareco και Yorkaddict σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια :D

Προσέχετε μόνο, μη τρομάξει και σας φύγει από το σαμαράκι της, μην την λύσετε πουθενά και να φοράει πάντα ταυτότητα.
Έχει πάει να μας βγει δύο φορές από το σαμαράκι επειδή τρόμαξε από κάτι και από τότε βάζουμε και ασφάλεια από το λουρί στο κολάρο έτσι ώστε αν καταφέρει να βγει να την κρατήσει το κολάρο μέχρι να την πιάσουμε και να της ξαναβάλουμε το σαμαράκι.

Δεν ξέρω αν είναι καλό για την ίδια να επιμένεις όταν την βλέπεις να νοιώθει άβολα. Εγώ ίσως να μην το έκανα. Εξαρτάται βέβαια από τις συνθήκες αλλά και από την ίδια και πως θα την διάβαζα την δεδομένη στιγμή.
Αν ξέρουμε ότι είναι κάτι που θα την πανικοβάλει προσπαθούμε να φύγουμε/προσπεράσουμε όσο ποιο ήρεμα μπορούμε, αλλά είναι πολλές φορές που θα κολλήσει κάπου και δεν θα θέλει να περάσει και με λίγη ώθηση μετά συνεχίζει οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις την πιέζουμε λίγο Ελπίζουμε ότι έτσι ίσως καταλάβει σιγά σιγά ότι δεν τρέχει κάτι και ότι δεν θα της κάνει χειρότερο τον φόβο.

Ίσως η επιβράβευση βοηθούσε (είτε φραστική με χάδι ή/και λιχουδιά) σε τέτοιες φάσεις.
Δεν βγαίνουμε ποτέ από το σπίτι πλέον χωρίς λιχουδιές επάνω μας. Από όταν άρχισε να παίρνει φαΐ έξω έχει φάει ένα κοντέινερ λιχουδιές.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Έχεις προσδιορίσει τι την φοβίζει;
Είναι οι θόρυβοι πχ, είναι τα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, άλλοι άνθρωποι, άλλα σκυλιά;;;;
 


YFCBanana

Member
19 Αυγούστου 2020
6
22
34
Έχεις προσδιορίσει τι την φοβίζει;
Είναι οι θόρυβοι πχ, είναι τα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, άλλοι άνθρωποι, άλλα σκυλιά;;;;
Είναι κάποια που είναι πολύ φανερά τα οποία είναι μεγάλα οχήματα και ειδικά τα σκουπιδιάρικα, ο παλιατζής και τα λεωφορεία. Είναι νομίζω ένας συνδυασμός μεγέθους και θορύβου που κάνει. Οπότε αν στρίψουμε κάπου και δούμε κάτι από αυτά να έρχεται θα την κάνουμε με ελαφρά γιατί αν φτάσει κοντά παθαίνει απίστευτο πανικό. Αλλά μετά έχει να κάνει και η συνθήκη στην οποία βρίσκετε εκείνη την στιγμή, και εξηγώ: Αν είμαστε σε ένα ποιο ήσυχο στενό και να περάσει αμάξι ή μηχανάκι δεν πανικοβάλετε, αν μπορούμε κιόλας θα την βάλουμε να κάτσει και θα της δίνουμε λιχουδιές όσο περνάει, αλλά αν βγούμε σε μεγάλο δρόμο που έχει πολύ κίνηση εκεί παθαίνει αμόκ Και το κακό είναι ότι μένουμε πάνω σε τέτοιο δρόμο οπότε για να ξεκινήσει και να τελειώσει η βόλτα πρέπει να περάσουμε από εκεί. Με τους ανθρώπους και τα σκυλιά δεν φοβάται. Αν δει σκύλο συνήθως θα κουνήσει ουρά και θα θέλει να πάει όπως και αν κάποιος την φωνάξει με γλυκό τρόπο. Όλα αυτά βεβαία αν είμαστε κάπου σχετικά ήρεμα, αν είμαστε κάπου με πολύ κίνηση δεν την νοιάζει τίποτα από αυτά.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Να την εκθέτετε στα ερεθίσματα αυτά που την πανικοβάλλουν, όσο περισσότερο μπορείτε. Να την επιβραβεύετε πολύ. Μόλις δείτε τον πανικό να έρχεται, καθοδηγείστε την σε κάτι άλλο, εγκαίρως. Σε εντολές υπακοής είναι καλή ιδέα.
"Κοίτα με"
"Κάτσε"
"Δίπλα"
"Κάτω"
Κατά ριπάς, με συνεχόμενη επιβράβευση. Να μην βρει τον χρόνο, να σκεφτεί ότι είναι ώρα να πανικοβληθεί. Η σε παιχνίδι με το αγαπημένο της (αν έχει) πίου πίου, ή ότι έχει. Καλώς εχόντων, θα ξημερώσει γρήγορα η μέρα, που δεν θα δώσει καμία σημασία.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αναμενόμενο το θεωρώ ειδικά σε σκυλάκια που έμαθαν σε άλλα περιβάλλοντα.
Αν μένεις πάνω σε δρόμο που περνάνε λεωφορεία, θεωρώ πως είναι θεμα χρόνου να τα συνηθίσει. Εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως. Όσο περισσότερο εκτίθεται σε τέτοιες καταστάσεις με ασφάλεια, τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβει πως δεν τρέχει τίποτα.
Εάν ήταν πιο μικρή και μέσα στο παράθυρο της κοινωνικοποιησης, θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Τώρα θέλει παραπάνω υπομονή, έχει κλείσει το παράθυρο και θέλει χρόνο.

Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία.
Προσπάθησε όσο μπορείς να πηγαίνεις αντίθετα στο ρεύμα που κυκλοφορούν αυτά που την τρομάζουν, ώστε να τα βλέπει. Να μην αιφνιδιαζεται.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Καλησπέρα και καλώς ήρθατε!

Καταρχάς να σου πω ότι είναι λογικό να έχει ο σκύλος σου κάποιες φοβίες, λίγο-πολύ σε όλα τα σκυλιά συμβαίνει αυτό, ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής τους, οπότε η υπομονή όπως σου ήδη συστήθηκε είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις.
Από εκεί και μετά, σου γράφω 2-3 πραγματάκια που έχω ζήσει με τον δικό μου σκύλο και ίσως σε βοηθήσουν.
Σε μια φοβία του τύπου, δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο ή δεν ανεβαίνει σκάλες, μπορείς να πιέσεις λίγο παραπάνω τον σκύλο να εκτελέσει την πράξη, με άμεση επιβράβευση μόλις το κάνει. Λογικά μετά από 1-2 φορές θα καταλάβει ότι δεν έχει κάτι να φοβάται και θα το κάνει εύκολα από μόνος του.
Σε καταστάσεις που είστε τώρα, με φοβία στους δρόμους, αυτοκίνητα κλπ, έχω διαπιστώσει ότι βοηθάει η ύπαρξη ενός 2ου σκύλου. Ενός γνωστού σας φιλικού σκύλου, που χαίρεστε όταν τον βλέπετε, παίζετε μαζί του, και ο οποίος δεν έχει αντίστοιχα θέματα. Αν ο σκύλος σου δει ότι κάποιος όμοιός του αντιδρά θετικά στις δυσάρεστες για εσάς καταστάσεις, είναι πιθανόν σιγά-σιγά να υιοθετήσει την ίδια στάση. Προσπάθησε να βρεις στο κοντινό σου περιβάλλον κάποιον άνθρωπο με τέτοιο σκύλο και να κάνετε κοινές βόλτες. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις κανέναν, δεν θα είναι δύσκολο να γνωρίσετε κάποιον στην γειτονιά σας και να του το προτείνεις.
Κλείνοντας, θα σου πρότεινα σε αυτή την φάση που προσπαθείτε να δουλέψετε τις βόλτες σας, να μην τον εκθέτεις σκόπιμα σε δυνατούς θορύβους που προέρχονται από την μεριά σας, μπορεί στο μυαλό του να το συνδέσει με κάτι άσχημο ως προς εσάς.

ΥΓ : oι αγγλικές σου εκφράσεις με έστειλαν, τίποτα δεν κατάλαβα. @betty coltrane τα ξέρεις εσύ αυτά; :p
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτό που λες Δημήτρη με τον άλλον σκύλο, παραπέμπει σε αυτό που γίνεται φυσικά με τις τοκοτεοομαδες. Όλα μαζί εξερευνούν το άγνωστο και ενδεχομένως να παίρνουν κουράγιο το ένα από το άλλο.
Επίσης υποπτεύομαι πως μπορεί ο άλλος σκύλος να λειτουργήσει και σαν αντιπερισπασμος.
Πολύ καλή ιδέα (y)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Αυτό με τον άλλο σκύλο, ισχύει όντως.
Το ζω δυό χρόνια τώρα.
Εχει όμως ένα ρίσκο, ο "άλλος σκύλος" να λειτουργήσει και ως...κακό παράδειγμα, για άλλα πράγματα... (n):mad:
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Σωστό κι αυτό Mαρία, ισχύει. Πας να φτιάξεις κάτι και χαλάς κάτι άλλο....
Οπότε ναι, θέλει λίγη προσοχή, μην πάμε με τον πρώτο τυχόντα :giggle: ...
 
  • Haha
Reactions: mareco


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Καλησπέρα και από μένα. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως είναι προτιμότερο να επιβραβεύει ς εν κίνηση πάρα στατικά.
Και το να έχει ότι επαφή με αυτό που πλησιάζει και να μην το έχει πλάτη είναι πολύ σωστό.
 
  • Like
Reactions: YFCBanana


YFCBanana

Member
19 Αυγούστου 2020
6
22
34
Δεν περιμέναμε τόση ανταπόκριση. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους! :giggle:

Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία.
Προσπάθησε όσο μπορείς να πηγαίνεις αντίθετα στο ρεύμα που κυκλοφορούν αυτά που την τρομάζουν, ώστε να τα βλέπει. Να μην αιφνιδιαζεται.
Θα το έχουμε στο μυαλό μας στις βόλτες μας!

Σε καταστάσεις που είστε τώρα, με φοβία στους δρόμους, αυτοκίνητα κλπ, έχω διαπιστώσει ότι βοηθάει η ύπαρξη ενός 2ου σκύλου. Ενός γνωστού σας φιλικού σκύλου, που χαίρεστε όταν τον βλέπετε, παίζετε μαζί του, και ο οποίος δεν έχει αντίστοιχα θέματα. Αν ο σκύλος σου δει ότι κάποιος όμοιός του αντιδρά θετικά στις δυσάρεστες για εσάς καταστάσεις, είναι πιθανόν σιγά-σιγά να υιοθετήσει την ίδια στάση. Προσπάθησε να βρεις στο κοντινό σου περιβάλλον κάποιον άνθρωπο με τέτοιο σκύλο και να κάνετε κοινές βόλτες. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις κανέναν, δεν θα είναι δύσκολο να γνωρίσετε κάποιον στην γειτονιά σας και να του το προτείνεις.
Έχουμε δύο φίλους που έχουν σκυλάκια και όντως όταν βγαίνουμε μαζί είναι λίγο ποιο χαλαρή αλλά δεν μένουν πολύ κοντά οπότε δεν μπορούμε να βγαίνουμε πολύ συχνά μαζί. Όποτε έχουμε ευκαιρία την εκμεταλλευόμαστε όμως.

Καλησπέρα και από μένα. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως είναι προτιμότερο να επιβραβεύει ς εν κίνηση πάρα στατικά.
Η αλήθεια είναι ότι αν είναι εν κινήσει ποιο εύκολα μείνει ψύχραιμη.

Αυτό με τον άλλο σκύλο, ισχύει όντως.
Το ζω δυό χρόνια τώρα.
Εχει όμως ένα ρίσκο, ο "άλλος σκύλος" να λειτουργήσει και ως...κακό παράδειγμα, για άλλα πράγματα... (n):mad:
Σωστό κι αυτό Mαρία, ισχύει. Πας να φτιάξεις κάτι και χαλάς κάτι άλλο....
Οπότε ναι, θέλει λίγη προσοχή, μην πάμε με τον πρώτο τυχόντα :giggle: ...
Λέτε να πάρει κακά παραδείγματα και να γυρνάει χαράματα με τεντιμπόηδες πάνω σε μηχανάκια;
 








betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
ΥΓ : oι αγγλικές σου εκφράσεις με έστειλαν, τίποτα δεν κατάλαβα. @betty coltrane τα ξέρεις εσύ αυτά; :p
αχαχχα και από αυτά ξέρω και από φοβιτσιάρηδες σκύλους ξέρω.
και να πω βιαστικά κάποια βελτιώνονται, κάποια επιδεινώνονται, κατά καιρούς εμφανίζουμε και νέα που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν.
με τον καιρό θα μάθετε τα χουγια του σκυλου και θα ξερετε να τα χειρίζεστε ανάλογα ή να αποφεύγετε τις κακοτοπιές.

Να την χαίρεστε. Ειναι μια γλυκα!! :love:
Εχω πολλά να πω για το θεμα αλλα δεν προλαβαινω τώρα
 
  • Like
Reactions: dimitris-skg


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Tο οτι επιδεινωνονται κάποια είναι λάθος του χειριστή και μόνο κατά την δικιά μου άποψη.
Να εμφανιστούν κι άλλα σε τέτοιες ηλικίες είναι φυσιολογικό σε ενηλίκους σκύλους εκτός κάποιων εξαιρέσεων πχ εγκυμοσύνης πάλι είναι λάθος του χειριστή.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν κατηγορησα το σκυλο μου. :LOL: Ειναι τελειος αλλωστε. Ομως δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα χρόνος γι απευαισθητοποίηση. Ούτε μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Ίσως όμως παίζει ρόλο και η ηλικία, η στείρωση και άλλα. Ή όταν λέω ότι εμφανίζονται άλλα εννοώ πχ ότι η βασική φοβία είναι οι έντονοι θόρυβοι, όπως κεραυνοί και πυροτεχνήματα αλλά δε φανταζόμουν ότι θα τον ενοχλεί το μικρόφωνο ανακοίνωσης στον ηλεκτρικό.
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3