Σκύλι μέσα στο σπίτι


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Καλημέρα σε όλους/όλες.

Η αδελφή μου πριν 2-3 μέρες έφερε στο σπίτι ένα pitbull 8 μηνών, είναι γενικά ήρεμο άλλα όταν γαβγίζει το φοβάμαι. Έχω χάσει τον ύπνο μου από τον φόβο μου, δεν τρώω κτλπ έχει αλλάξει η ζωή μου. Δεν θέλει να το χαρίσουμε σε κάποιον άλλον. Τι να κάνω? :/ Είμαι σε απόγνωση..
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Εφοσων υπαρχει ατομο στην οικογενεια που φοβαται σε τετοιο βαθμο τα σκυλια, δεν θα επρεπε να εχει ερθει σκυλι στο σπιτι απτη πρωτη στιγμη.
Η αδερφη σου υπαρχει περιπτωση να παει να μεινει μονη της καπου συντομα? η εσυ?
Δεν ξερω τι αλλο να σου πω. ο φοβος πολλες φορες δεν εχει λογικη.
αυτο ειναι ενα θεμα που μπορεις να το συζητησεις μονο με την αδερφη σου. φοβαμαι πως δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις μας εδω μεσα.
 


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Η αδελφή μου είναι μικρή 15, και μόλις είπαμε να το διώξουμε άρχισε να κλαίει και τέτοια. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, κανείς από την οικογένεια δεν παίρνει από λόγια.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Εφερε σπιτι το σκυλι χωρις να ρωτησει κανεναν, η το ειχε μιλησει πρωτα με τους κηδεμονες?
το σκυλι ποιος θα το φροντιζει? εσυ προφανως οχι λογω της φοβιας. η αδερφη σου οντας τοσο μικρη εχει αλλες υποχρεωσεις. οποτε ολο το βαρος θα πεσει πανω στους κηδεμονες σας. εκεινοι θελουν να το φροντιζουν? ξερουν να το φροντιζουν? ειναι μια δυναμικη φυλη (εστω και τα ημιαιμα), και θελουν σωστη εκπαιδευση και ανθρωπους με χρονο και μερακι.
εαν δεν υπαρχουν ολα αυτα, και ειδικα σε συνδιασμο με την φοβια σου, το σκυλακι πρεπει να βρει καινουργιο σπιτι. καταλαβαινω πως η αδερφη σου το θελει πολυ, αλλα ειναι πολυ μικρη για να αναλαβει μια τοσο μεγαλη ευθυνη. οι ενηλικοι πρεπει να παρουν μια αποφαση. σε παρακαλω ομως αν αποφασησετε να το δωσετε, να βαλετε αγγελια και εδω στο φορουμ, και να περασετε ολους τους υποψηφιους απο κοσκινο.
 
  • Like
Reactions: Orjo


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Οι γονείς μου συμφώνησαν. Οι γονείς μου απλά του δίνουν ένα νερό και φαγητό αυτό. Τους έχω ζαλίσει να το δώσουμε πίσω άλλα τίποτα.. που έχω μπλέξει. Αυτοί που το χαρίσαν είπαν άμα δεν το θέλουμε να τους το πάμε πίσω αλλά εμείς τίποτα. Νιώθω ξένος μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Καλώς ήρθες @george_k και ότι καλύτερο με τον νέο συγκάτοικο!

Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο. Τι είναι καλύτερο να γίνει στην περίπτωση αυτής της συγκατοίκησης;

Τι φοβάμαι;

Αν βρισκόμουν στη θέση σου θα προσπαθούσα αρκετά να καταλάβω τι και γιατί φοβάμαι. Δηλαδή, ποιος είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος σε σχέση με αυτό το σκυλάκι που μπήκε, έστω και χωρίς την δική μου συγκατάθεση, στην ζωή μου;

Φοβάμαι μη με δαγκώσει και πονέσω, για παράδειγμα. Ή μήπως φοβάμαι πως μπορεί να με σκοτώσει μια μέρα;

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεγάλη διαφορά από το ένα στο άλλο. Κάτι σαν να φοβάσαι τα μαχαίρια του ψωμιού μήπως σε κόψουν ενώ κόβεις ψωμί ή μήπως σου καρφωθούν στην καρωτίδα και πεθάνεις. Είναι άλλες οι πιθανότητες για το ένα και άλλες για το άλλο. Επίσης, διαφορετικό το ένα "κακό" από το άλλο.

Η ενημέρωση και η επιμόρφωση είναι εχθροί του φόβου

Αν έχεις κάποια ή κάποιες τραυματικές εμπειρίες με σκυλιά να ξέρεις πως δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια και όλες οι στιγμές ίδιες. Αν πρόκειται για Pit Bull, όπως είπες, να σε ενημερώσω πως είσαι πολύ τυχερός μια που η φυλή διακρίνεται για την ανθρωποκεντρικότητα της και την σπάνια εκδήλωση επιθετικών συμπεριφορών προς ανθρώπους. Παρόλο που τα ΜΜΕ πιθανόν να σου έχουν διαμορφώσει διαφορετική άποψη, ένα Pit Bull σπάνια θα εκδηλώσει επιθετικότητα προς άνθρωπο. Συνήθως δε τα πάει καλά με άλλα σκυλάκια, περισσότερο του ιδίου φύλλου.

Γενικότερα, λοιπόν, ενημερώσου για τα σκυλάκια και τις συμπεριφορές τους. Ενημερώσου για το πως είναι καλό εμείς να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά (πως τα πλησιάζουμε, πως παίζουμε, πως μιλάμε, κ.α.). Ενημερώσου συγκεκριμένα για την φυλή ή τον τύπο που ο σκύλος που καλείσαι να συμβιώσεις μαζί του ανήκει. Επίσης, ενημερώσου για το πως δημιουργείς μια καλή σχέση με το σκύλο (σου).

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το να μάθεις πόσο σπάνιο είναι να σε δαγκώσει σοβαρά (όχι για παιχνίδι που απλά θα νιώσεις τα δοντάκια του) ένας σκύλος μπορεί να είναι παρήγορο, όπως μπορεί να είναι παρήγορο να γνωρίζεις πόσο απίθανο είναι να συμβεί κάτι κακό στο αεροπλάνο σας όταν ταξιδεύεις.

Τεχνικές που μπορείς να κάνεις μόνος σου

Βοηθά το να κάτσεις να γράψεις τι ακριβώς φοβάσαι και μετά να ενημερωθείς και να γράψεις ίσως για αυτά τα θέματα που σημείωσες και σε απασχολούσαν. Κάτι σαν ημερολόγιο/άρθρο/άσκηση.

Πολύ καλό είναι να μάθεις και κάποιες τεχνικές χαλάρωσης και ηρεμίας που θα προσπαθήσεις να ανακαλείς και να χρησιμοποιείς τις στιγμές του άγχους σου.

Βάζε μικρούς στόχους σε σχέση με το φόβο σου και να τους κατακτάς έναν-έναν. Για παράδειγμα, σήμερα θα χαϊδέψω το σκύλο στην πλάτη. Αύριο θα τον χαϊδέψω στο κεφάλι. Μεθαύριο θα του δώσω ένα κομμάτι ζαμπόν... Αργά και σταθερά βήματα και κάθε φορά να αναλύεις τι σε έκανε να επιτύχεις τον σημερινό στόχο ή τι σε έκανε να αποτύχεις.

Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την αυτοπεποίθηση ότι είσαι ικανός να ξεπεράσεις τους φόβους μέσα από δουλειά και λάθη ίσως, αλλά στο τέλος θα έχεις κερδίσει σε εμπειρία και γνώση.

Πως να αντιμετωπίσεις πρακτικά το φόβο σου

Στην καθημερινή ρουτίνα σου θα πρέπει να επιδιώκεις να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες κοντά στο σκύλο. Δες το όλο αυτό σαν μια μεγάλη ευκαιρία και όχι σαν μεγάλο πρόβλημα. Έχεις την ευκαιρία να ξεπεράσεις ένα φόβο σου και να μάθεις πολλά πράγματα για τα σκυλιά μα κυρίως για εσένα.

Επίλεξε να περνάς χαλαρές στιγμές μαζί με το σκυλάκο. Χάδια στον καναπέ με μεζεδάκια αφού έχει βγει την βόλτα του και έχει κουραστεί για παράδειγμα.

Ανέλαβε το τάισμα του και θα σε αγαπήσει! Πες στην αδερφή σου πως θες να του βάζεις (και) εσύ φαγητό και προσπάθησε να του δίνεις να τρώει και από το χέρι σου. Φυσικά μην τον "πειράζεις" με το φαγητό και μην τον ενοχλείς. Να είσαι ο καλός "κουβαλητής" (provider).

Να βγάζετε μαζί βόλτα το σκύλο όσο πιο πολύ και πιο συχνά γίνετε. Να παίζετε μαζί του και να είσαι παρόν ή να συμμετέχεις κιόλας στην εκπαίδευση του στις βασικές εντολές (ΕΛΑ, ΚΑΤΣΕ, ΞΑΠΛΩΣΕ, κλπ.).

Να πηγαίνετε μαζί τον σκύλο στον κτηνίατρο, να πηγαίνετε στο pet shop. Μπορείς ακόμα να πηγαίνεις και βόλτες σε πάρκα που πάνε σκύλοι για βόλτα, χωρίς σκύλο και απλά να βλέπεις και να νιώθεις πως είναι ανάμεσα σε σκυλιά, γαβγίσματα και γρυλίσματα από μακριά.

Όπως για τα περισσότερα πράγματα χρειάζεται θέληση, υπομονή και επιμονή. Από την κατάσταση μπορεί να κερδίσεις πάρα πολλά... σκέψου το! :)
 


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Ευχαριστώ @canis για όλα αυτά που έγραψες και τον χρόνο που αφιέρωσες. Το σκυλί το χαιδεύω δεν έχω πρόβλημα το μόνο που φοβάμαι είναι όταν γαβγίζει μην τυχών μου επιτεθεί. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μας είπε ότι όσο και να γαβγίζει ποτέ δεν θα επιτεθεί, άλλα δεν ξέρω.

Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι έχουμε ένα σκυλί ακόμα στο σπίτι 12 χρόνια και το έχουμε παρατημένο έξω. Αντί να βάλουμε αυτό μέσα πήραμε νέο, δύστυχος δεν αποφασίζω εγώ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν έχω καμία δύναμη.
 
Last edited:
  • Sad
Reactions: TheBestBoi


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Δεν κάνει τίποτα! :)

Επικεντρώσου στο πως μπορείς να επωφεληθείς εσύ από την ευκαιρία που σου παρουσιάστηκε και τα υπόλοιπα μπορεί και να τα "συμπαρασύρει" μια νέα αρχή, σε σωστότερες βάσεις.

Έχεις την δύναμη να ξεπερνάς τα προβλήματα, να βρίσκεις λύσεις, να προσαρμόζεσαι και να προχωράς.

Ένα πράγμα την φορά και με αφετηρία εσένα. Να βγεις εσύ καλύτερος μέσα από κάθε κατάσταση και κατόπιν να βοηθήσεις όσους επιθυμείς.

Περιμένω να μου πεις σε κάνα μήνα πως τα πας με τον σκυλάκο... :)
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αγαπημένε μου @george_k χαίρομαι που είσαι ένα νέο κι ευαίσθητο παιδί, στενοχωριέμαι που νιώθεις τόσο άβολα στη συγκατοίκησή σου με ένα σκυλάκι. Κάτι μου λέει δυστυχώς ότι και αυτό το σκυλάκι θα καταλήξει σύντομα έξω.
Οι γονείς μου απλά του δίνουν ένα νερό και φαγητό αυτό. Τους έχω ζαλίσει να το δώσουμε πίσω άλλα τίποτα.. που έχω μπλέξει.
Εννοείς ότι δεν το βγάζουν βόλτα, δεν παίζουν, γενικά δεν ασχολούνται πέρα από φαί/νερό??
 


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
@Aliki V. βόλτα μόνο ανοίγουμε την πόρτα και το βγάζουμε στην αυλή για λίγο, η αδελφή μου το πείρε καθαρά για το show off δεν την νοιάζει, απλά για λέει ότι έχει τέτοιο σκυλί για την φιγούρα.

Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, το σκυλί αυτό θα έχει μια πολύ καλύτερη ζωή κάπου άλλου αλλά κανείς δεν με ακούει.
 
  • Sad
Reactions: Aliki V.






TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
δεν εννοω μοναχα εμβολια
τα πρωτα εμβολια γινονται οσο το σκυλι ειναι κουταβι, ομως υπαρχουν και αλλα εμβολια, μερικα πρεπει να γινονται ανα 1 χρονο, και αλλα ανα 2-3 χρονια καθ'ολη την ενηλικη ζωη. επισης εξετασεις αιματος, βιοχημικες και καλαζαρ/ερλιχια καθε 6 μηνες
καθως και προστασια απο παρασιτα, κολαρο η αμπουλα, χαπακι για τα σκουληκια κλπ...
 




george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Τώρα σώθηκες.. άστα να πάνε φίλε. Εγώ τα λέω όταν παίρνεις ένα ζώο γίνετε κομμάτι της ζωή σου δεν είναι έπιπλο αλλά κανείς δεν ακούει. Έχουμε μεγάλο κήπο κι όλη μέρα έξω είναι το άλλο σκυλάκι.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
τι να πω ειλικρινα, δεν θελω να προσβαλω την οικογενεια σου σε καμια περιπτωση, αλλα ολα αυτα με τρελαινουν... και καλα να μην ξερεις, σεβαστο, αλλα να προσπαθουν να σου μαθουν πεντε πραγματα και να μη γουσταρεις να ακουσεις (οχι εσυ, οι γονεις σου).... ε αυτο με ξεπερνα...
δε ξερω τι θα εκανα στη θεση σου. θα ηθελα να πιστευω πως θα επερνα και τα δυο σκυλια και θα εφευγα.... αλλα με τι λεφτα.... και που να παω..... ειδικα με δυο σκυλια παραμαζωμα.
 


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
28
Έμενα να δεις, δεν ξέρω τι να κάνω άλλαξε η ζωή μου από την μια μέρα στην άλλη. Έχω τον φόβο μου, βλέπω και το άλλο το σκυλί έξω μόνο του. Κάτι πρέπει να κάνω.. δεν ξέρω τι θα γίνει
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
Αν το σκυλάκι δεν φέρει μικροτσίπ, μπορείς να βρεις εσύ μια άξια οικογένεια ή ένα άξιο άτομο ώστε να το φροντίσει. Επειδή μιλάμε για πιτ μπουλ έστω και ημιαιμο 8 μηνών θέλει μεγάλη προσοχή μην πέσει σε λάθος χέρια. Αν καταφέρεις να βρεις κάποιον που θα το θέλει πραγματικά θα το φροντίζει και θα το αγαπάει ως μέλος της οικογένειας, παρτο και δωστο κρυφά χωρίς να ρωτήσεις κανέναν. Άμα φέρει μικροτσίπ με τα στοιχεία σας, εκεί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Όσο για το άλλο το σκυλάκι στην ηλικία που είναι, δύσκολα να πάει αλλού. Αντι αυτου μπορεί να το βοηθήσεις κρατώντας ζεστό τώρα το χειμώνα. Τα σκυλιά στην τρίτη ηλικία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν μπορούσε να μπει σε κάποιον κλειστό χώρο με κουβερτες και μαξιλαρια θα ήταν πολύ καλό. Το τέλειο θα ήταν να έμπαινε μέσα στο σπίτι αλλά από ότι κατάλαβα αυτό δεν παίζει.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για τα δύο τα σκυλάκια αλλά και για σένα.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3