Άγανα... μεγαλοκαρδία και καλαζάρ!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Νομίζω ότι ο Κέστης έχει καταλάβει ότι έχει μπλέξει με ένα μάτσο τρελές....αλλά τι να κάνει ο άνθρωπος???
Ειρήνη...θα το κοιτάξω...αυτό για το διαμέρισμα!!
Περα απο την πλακα ο Κεστης ειναι ενας κτηνιατρος ενημερωμενος, αγαπαει αυτο που κανει, ακουει αυτο που
του λες, συμμεριζεται το αγχος σου σε δυσκολες στιγμες οποτε πως να μην τον ευχαριστουμε! Και ναι οντως το
εχει καταλαβει αλλα νομιζω δεν τον ενοχλει το εχει συνηθισει!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ρε παιδιά αυτός ο Κέστης θα με κάνει να αλλαξοπιστήσω και να πάω και τον χέστη τον δικό μου εκεί , αν και δεν έχω παράπονα όλα αυτά που λέτε αγγίζουν το τέλειο!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
να πας! ειναι και δικος μας γιατρος!!

εχει αντιμετωπισει αψογα πολλες δυσκολες περιπτωσεις αδεσποτων που του εχουμε παει, εκτος των αλλων.. Και ειναι πολυ ευγενικα και τα κοριτσια που δουλευουν μαζι του, η Αρτεμης στην υποδοχη, και η βοηθος του η Φαιη που ειναι επισης κτηνιατρος.:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ανοίγω πάλι το θέμα...γιατί ο Keagan πάει για 6η θεραπεία καλαζάρ...
Προχθές βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και ο αθεόφοβος έχει πάλι 1/1600...
Αυτό το σκυλί θα γραφτεί στο Βιβλίο Γκίνες...7 χρόνια με καλαζάρ...με με τίτλους από 1/400 μέχρι 1/1800...με 3 θεραπείες glucantim...και οι βιοχημικές του είναι πεντακάθαρες...(φτου να μην τον ματιάσω)
Το 2011 μετακομίσαμε στα Μεσόγεια...φουλ στο κουνούπι...φουλ στη σκνίπα...τη πατήσαμε εύκολα...5η θεραπεία...Περσι περάσαμε ΤΗΝ υγρασία...και φέτος φτάσαμε στο 1/1600...
Πάμε λοιπόν για Milteforan (κυρίως λόγω ηλικίας)...
Ο Μπου ευτυχώς αρνητικός...και η κτηνίατρος μου είπε ο μικρός ακόμα και μέσα στον χειμώνα , λουρί, αμπούλες και μόλις μπει ο Απρίλιος ξεκινάμε ζιλαπουρ...μέχρι τον Νοεμβριο, (όσο είναι μικρός) και όλο τον χρόνο αργότερα εφόσον ζει μαζί με ένα μολυσμένο σκυλί.
Η βλακεία που έκανα με τον μεγάλο είναι ότι κατά καιρούς σταμάταγα το ζιλαπουρ γιατι φοβόμουν παρενέργειες...ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟς...
Έμαθα (στα γεράματα) ότι η ουσία που έχει το ζιλαπουρ (αλλοπουρινόλη) είναι η τροφή των παράσιτων. Αν βρούνε τη τροφή τους σταματάνε να τρέφονται από το αίμα του σκύλου...και σταματάνε να αναπαράγονται...οπότε το ζιλαπουρ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ...
Επίσης, μου είπε ότι πρέπει να μην αλλάξω ποτέ τη ποσότητα...(πάει με το βάρος του σκύλου) και να είμαι τυπική στις ώρες που του το δίνω ώστε το αίμα του να μη μείνει "άδειο" από τροφή...
Για τον Μπου μου είπε ότι βγήκαν 3 καινούργιες έρευνες οι οποίες λένε ότι σε υγιή σκυλιά που ζούνε έξω, είτε σε επικίνδυνες περιοχές, είτε με άλλα μολυσμένα σκυλιά πρέπει να παίρνουν ζιλαπουρ και αυτά καθημερινά...γιατί στη περίπτωση τσιμπήματος από μολυσμένη σκνίπα...το παράσιτο θα βρει αμέσως τροφή και δεν θα εξελιχθει...

Οπότε..μαζεύουμε λεφτά για το milteforan (300) και ξεκινάω να μαζεύω λεφτά για να αγοράσω την φαρμακευτική που βγάζει το ζιλαπουρ...!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
.μέχρι τον Νοεμβριο, (όσο είναι μικρός) και όλο τον χρόνο αργότερα εφόσον ζει μαζί με ένα μολυσμένο σκυλί.
Aυτό περι αυξημένης πιθανότητας μολύνσεως αν ζει με μολυσμένο σκυλί είπαμε ότι είναι μύθος. Η ίδια σνκίπα από τη στιγμή που θα τσιμπήσει τον ένα σκύλο μέχρι να μολύνει τον επόμενο, θέλει πολλές μέρες και κινείται σε ακτίνα χιλιομέτρων.... οπότε η πιθανότητα να μολυνθεί ο μικρός απο ΑΥΤΗ τη σκνίπα (σε σχέση με τις χιλιάδες μολυσμένες από τα δεκάδες καλαζαρικά αδέσποτα της περιοχής σου και των περιχώρων) είναι απειροελάχιστη. Πιο πιθανό είναι να του πέσει κεραμίδι στο κεφάλι....

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε λέω να μη δίνεις ζυλαπούρ (αλοίμονο), αλλά είδαμε κι πάθαμε να φύγει η ρετσινιά απο τα καλαζαρικά σκυλια.... ας μην αναβιωθεί αυτός ο ρατσισμός (δεν εννοώ από σένα φυσικά, αλλά καταλαβαίνεις τι λέω).

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν ο σκύλος που έχει βρεθεί θετικός παίρνει zylapour, μπορεί να το μεταδώσει; Είχα την εντύπωση πως όχι.

Αν ήταν έτσι, και ίσχυε και το περί μετάδοσης σε σκύλο που ζει κοντά, τόσα καταφύγια δεν θα είχαν όλους τους σκύλους τους με καλαζάρ; Είναι όμως πάρα πολλά που ζουν σε καταφύγια, έχουν αρνητικές εξετάσεις και μάλιστα σε συνθήκες που είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον να έχουν όλα τις προφυλάξεις στο βαθμό και τη συνέπεια που έχουν τα δεσποζόμενα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για τον Μπου αυξάνονται οι πιθανότητες λόγω και της περιοχής που ζεί...οπότε το ζιλαπουρ είναι μονόδρομος...Προς το παρόν πιο πολύ ανησυχώ για τον Keagan...και την 6η θεραπεία...στην ηλικία του.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Για τον Μπου αυξάνονται οι πιθανότητες λόγω και της περιοχής που ζεί...οπότε το ζιλαπουρ είναι μονόδρομος...Προς το παρόν πιο πολύ ανησυχώ για τον Keagan...και την 6η θεραπεία...στην ηλικία του.
Το εμβόλιο για καλαζάαρ στα άλλά δύο το έκανες Κατερίνα;

Περαστικά σας και καλό κουράγιο

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν έχω πειστεί ακόμα για το εμβόλιο...δεν ξέρω. Μία το σκέφτομαι θετικά και την άλλη κάνω πίσω..
Καταρχήν έμαθα ότι ακόμα και να το κάνω...οι προφυλάξεις που πρέπει να παίρνω παραμένουν ίδιες..(καθημερινό ψέκασμα, αμπούλες κλπ)..δεύτερον το εμβόλιο προστατεύει από το ένα είδος σκνίπας και όχι και από τα δύο...τρίτον υπάρχουν και οι παρενέργειες. όχι τόσο ο πυρετός αλλά περισσότερο τα αναφυλακτικά σοκ...Γενικά είμαι λίγο επιφυλακτική...χωρίς όμως να το αποκλείω..
Ευχαριστώ!!:):)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Όλα να πάνε καλά με τον Keagan εύχομαι. Το ζιλαπουρ και η δικιά μου μετά την θεραπεία το έπαιρνε εφ όρου ζωής δύο ημερησίως (ντοπερμαν ήταν). Ευτυχώς αυτό είναι και φτηνό. Και εγώ πάντως αν και καμένη από το καλαζαρ δεν εχω πειστεί για το εμβόλιο.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2