Άγχος αποχωρισμού - φερορμόνες


marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, όπως είχα γράψει σε προηγούμενο θέμα, ο μπράντο από τότε που μετακομίσαμε έχει παρουσιάσει τρομερά έντονο πρόβλημα άγχος αποχωρισμού (κλάμα και ζημιές). Μίλησα με έναν εκπαιδευτή και μου έδωσε κάποιες οδηγίες και μου είπε ότι μιας και δεν υπήρχε πρόβλημα παλιά μέρα την μέρα θα υπάρχει βελτίωση. Το πρόβλημα όμως αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει έτσι πήγα στο παλιό μου σπίτι να ρωτήσω τους γείτονες αν υπήρχε κάποιο θέμα που δεν είχα αντιληφθεί, μου είπαν λοιπόν ότι υπήρχαν μέρες που ενώ έλειπα έκλαιγε αλλά όχι τόσο ώστε να μου κάνουν κάποια παρατήρηση. Μίλησα με τον εκπαιδευτή και μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω βαλεριάνα ή πιο αποτελεσματικά φερορμόνες, οι οποίες θα τον χαλαρώσουν και σταδιακά σε συνεργασία με τις υπόλοιπες συμβουλές θα λύσουν το πρόβλημα. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάτι τέτοιο? 1 Είχε αποτέλεσμα? 2. είναι ασφαλές για το σκυλί?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος έχει δουλευτεί σε πρόγραμμα, υπακοή και όλα τα συναφή?

Σε πολλές περιπτώσεις πάντως ο ιδιοκτήτης επιλέγει αυτά τα πράγματα γιατί δεν μπαίνει στην διαδικασία να δουλέψει τον σκύλο!
 


Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Η Βαλεριάνα είναι φυσικό αγχολυτικό-ηρεμιστικό(όχι χημικό). Ναι,λειτουργεί ως ηρεμιστικό,χωρίς προβλήματα,με σύμφωνη γνώμη και του κτηνιάτρου.Αλλά βασικά σε περιπτώσεις που υπάρχει μία έκτακτη περίπτωση άγχους. Τώρα για μία συνεχή κατάσταση λόγω μετακόμισης,δεν είναι δυνατόν να το δίνεις συνεχώς! Για δοσολογία, ρώτησε τον κτηνίατρο (ράτσα και κυρίως βάρος σκύλου).
 


marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Έχει τελειώσει με την βασική, έχει σταθερό πρόγραμμα βόλτας-φαγητού-ύπνου, επίσης προσπαθώ να κρατάω όσο πιο σταθερό πρόγραμμα γίνεται σχετικά με την απουσία μου από το σπίτι, το παιχνίδι μας στο σπίτι και την εκπαίδευση του (λόγω οικονομικών, δεν μπορώ να συνεχίσω με κάποιον εκπαιδευτή προς το παρόν, οπότε με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει συνεχίζω μόνη μου). Ο εκπαιδευτής μου πρότεινε κάποιο ηρεμιστικό γιατί κατά την γνώμη του έχει προκύψει από την αναστάτωση στο πρόγραμμα του και γενικά στην καθημερινότητα με την μετακόμιση, μου είπε να μιλήσω με τον κτηνίατρο για οδηγίες και να το κρατήσω για 1-2 βδομάδες ως βοηθητικό για να συνηθίσει. Γενικά εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο και ήμουν πολύ αρνητική, αν και ο κτηνίατρος συμφώνησε, σε συνδυασμό πάντα και με τις υπόλοιπες προτάσεις του εκπαιδευτή, και με την προϋπόθεση να μην γίνει μια σταθερή συνήθεια, αλλά ένα βοήθημα ώστε να χαλαρώσει γρηγορότερα...