1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Άλιμος: καυγάς με Δημ. Αστυνομία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γενικά θέματα' που ξεκίνησε από το μέλος amangos, στις 19 Οκτωβρίου 2009.

 1. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  Είχα πάει στον λόφο Πανί, με τα παιδιά μου, παίζουν ποδόσφαιρο σε κάτι γήπεδα 5Χ5. Σήμερα, λίγο πριν τις 7:00 έσκασαν μύτη 2 πιτσιρίκια της Δημοτικής Αστυνομίας, να προειδοποιήσουν καμμιά 10αριά άτομα που μαζεύονται και παίουν τα σκυλιά τους...

  Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη, έτρεξα το λοιπόν, κι ας μην είχα σκύλο μαζί μου! Βέβαια τους είπα να περιμένουν λίγο να τον φέρω, για να μην θεωρήσουν ότι εγώ θα γλυτώσω από κάποιο πρόστιμο.

  Έχουν τοποθετήσει και παράνομες ταμπέλες, ότι και καλά απογορεύονται οι σκύλοι. Τα ακούσανε για τα καλά, τους τάσουρα για τα σκουπίδια, για τις παρανομίες του δημάρχου δίπλα στο κολυμβητήριο, για τον νόμο που δνε καταργείται από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κλπ.

  Αχ, ξέδωσα, κι ας μην είχα σκύλο μαζί μου...

  :D
 2. denis

  denis Active Member

  Εγγραφή:
  25 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  8.834
  Likes:
  4
  Περιοχή:
  Athens
  Και τί είπανε ??
 3. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  Τους πήγα και βγάλανε φωτογραφίες τα σκουπίδια δίπλα στα δημοτικά γήπεδα 5Χ5, τα καλάθια των σκουπιδιών που ήταν ξέχειλα και τα σκουπίδια γύρω τριγύρω!!!

  Τους ζήτησα να με γράψουν ότι και καλά είχα τον σκύλο μου εκεί, και είπανε πως έχουν εντολές να έρθουν, να κάνουν συστάσεις, αλλά όχι να γράψουν κλήσεις ή να καταλογίσουν πρόστιμα.

  Τους πήρα από τα μούτρα αρχικά, τους ζήτησα να μου δείξουν βάσει ποιού νόμου κάνουν συστάσεις να φύγουμε, και έβγαλαν ένα κωλόχαρτο του Δήμου, και τους είπα πως κανένα χαρτί του Δήμου, δεν μπορεί να καταργήσει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

  Δεν έφταιγαν τα παιδιά, κάποιοι τους έστειλαν, αλλά εαν περιγράψουν ότι οι δημοτες που βγάζουν εκεί τον σκύλο τους είναι έξαλοι, ότι κόντεψαν να τους λιντσάρουν, ίσως σταματήσουν να ενοχλούν τον κόσμο που πηγαίνει εκεί.

  Ο Δήμαρχος Αλίμου, ο "κύριος" Ορφανός, είναι μέγιστο λαμόγιο, τον ξέρω από τις λαμογιές που κάνει στην μαρίνα Αλίμου. Τα έσουρα κι αυτά...

  Ας βάλει το προσωπικό να μαζέψει κάνα σκουπίδι, κι ας αφήσει τα σκυλιά ήσυχα. Ας κοιτάξει τα χάλια στις επικίνδυνες και παράνομες παιδικές χαρές, ας κοιτάξει τα χάλια στους δρόμους, και να μας αφήσει εμάς ήσυχους. Εαν δεν μαζέψουμε τα σκυλόσκατα των σκύλων μας, ας μας βάλει πρόστιμο, κι εγώ μαζί του.

  Τα παιδιά της Δημ Αστυνομίας, έλεγαν συνέχεια ότι εκτελούν εντολές, και τους είπα αφου παίρνουν τέτοιες εντολές, πριν τις εφαρμόζουν, να ελέγχουν κατά πόσο είναι νόμιμα όσα τους λένε να κάνουν.

  Μετά από κάνα 20λεπτο, έσκασε μύτη και ο Καφετζόπουλος, ίσως επειδή ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους, ίσως επειδή είναι "επώνυμος", κατάπιαν την γλώσσα τους και έφυγαν.

  Θα ξανάρθουν (εαν κάποιος τους στέλνει), αλλά... όσοι πηγαίνουν εκεί πρέπει να είναι μαχητικοί. Άλλωστε, είμαστε ψηφοφόροι, εκτός όλων των άλλων, και έχουμε τον νόμο με το μέρος μας. Δηλαδή εαν σε έναν λόφο (γεμάτο σκουπίδια), δεν μπορούμε να πάμε τον σκύλο μας, που στα κομμάτια να πάμε?
 4. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  Άλλωστε, μετά από πολλά χρόνια γυμναστικής, και αφού έχω και καμμιά 30αριά περιτά κιλά, δεν είμαι ακριβώς ο τύπος του ανθρώπου, που όταν φωνάζω σε κάποιους, θα τολμήσουν εύκολα να τσακωθούν μαζί μου.

  Μου μιλούσαν όσο πιο ήρεμα, και όταν μου έλεγαν να ηρεμήσω, τους έλεγα ότι δεν είμαι θυμωμένος με αυτούς σαν πρόσωπα, αλλά με αυτόν που τους στέλνει, και με ότι εκφράζει η στολή που φοράνε.

  Στο τέλος αλληλοκαληνυχτιστήκαμε σαν παλιόφιλοι. Η ψυχούλα τους το ξέρει, είδαν τον τρελό να τους φωνάζει, και στο τέλος... φθηνά την γλύτωσαν!!!
 5. denis

  denis Active Member

  Εγγραφή:
  25 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  8.834
  Likes:
  4
  Περιοχή:
  Athens
  Αυτά να τα αποφεύγεις δύσκολες εποχές γάρ ... :p :p

  Πάντως καλά έκανες :)
 6. Ricos

  Ricos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  21 Σεπτεμβρίου 2009
  Μηνύματα:
  2.036
  Likes:
  37
  Περιοχή:
  Athens
  Σωστος!!!
 7. Chloe

  Chloe New Member

  Εγγραφή:
  14 Δεκεμβρίου 2006
  Μηνύματα:
  8.346
  Likes:
  16
  Περιοχή:
  Αθήνα
  Είσαι τρελός και μπράβο σου για ΟΛΑ :)
 8. Noela

  Noela Well-Known Member

  Εγγραφή:
  25 Οκτωβρίου 2007
  Μηνύματα:
  1.954
  Likes:
  220
  Περιοχή:
  Παλλήνη
  Σε πάω με τα 1000 λέμε! :D
 9. harryf3

  harryf3 Active Member

  Εγγραφή:
  27 Απριλίου 2009
  Μηνύματα:
  7.826
  Likes:
  35
  Περιοχή:
  Ξάνθη
  Επειδη βλεπω τον αναφερεις συχνα....
  Ποιος αυτος ο νομος και τι λεει Αντωνη? Με ενδιαφερει αφανταστα.

  Εάν ομως δεν υπαρχει σαφης νομος που επιτρεπει τα σκυλια σε τετοια μερη, τοτε η αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου εχει ισχυ νομου και ειναι αυτη η οποια ισχυει.
 10. foibos

  foibos Active Member

  Εγγραφή:
  12 Ιανουαρίου 2009
  Μηνύματα:
  7.534
  Likes:
  12
  Oι καημένοι οι δημοτόμπατσοι όταν θα σε βλέπουν θα αλλάζουν δρόμο!!!!:p:p:p

  Πολύ τις γουστάρω αυτές τις ιστορίες σου amangos!!!:D:D
 11. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  Ο νόμος 3170/2003 δεν απαγορεύει την είσοδο του σκύλου σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, καθορίζει τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητων σκύλων συντροφιάς, και επιβάλλει συγκεκριμμένες ποινές σε περίπτωση που δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας. Καμμία απόφαση Δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορεί να καταργήσει τα δικαιώματα μας.

  Για παράδειγμα, εαν για το καλό των κατοίκων, κάποιος Δήμος πάρει απόφαση ότι οι κάτοικοι άλλων Δήμων δεν θα επιρέπεται να περνάνε με τα αυτοκίνητα τους από τους δρόμους του Δήμου αυτού, η απόφαση αυτή είναι παράνομη. Κάποτε κάποιοι Δήμοι είχαν πάρει ανάλογες αποφάσεις, και φυσικά αναγκάστηκαν να τις αποσύρουν.

  Όπως επίσης, αποδείχτηκαν παράνομες οι αποφάσειςγια τα γνωστά σαμαράκια, που βάζανε για να κόβουμε ταχύτητα με τα αυτοκίνητα μας.

  Οι κανονισμοί πολυκατοικίας και οι δημοτικές αποφάσεις, δεν είναι νόμοι.

  Προφανώς, ο δήμαρχος Αλίμου, ορέγεται τον λόφο Πανί, που είναι ευάερος και ευήλιος με φανταστική θέα, για να τον "αξιοποιήσει", να μισθώσει τον δημόσιο χώρο σε καφετέριες-αναψυκτήρια, να κάνουν κάποια ιδιωτική παιδική χαρά (αφού η δημόσια είναι σε πλήρη διάλυση), και να γίνει κάτι αντίστοιχο με το sea park του Παλαιού Φαλήρου. Και εκεί, από τους σκυλοκαυγάδες ξεκίνησε η ιστορία.

  Άλλωστε, υπάρχει και το άλλο προηγούμενο με το παρκάκι στο Π Φάληρο, που μας είχε απασχολήσει παλιότερα, που είχε συντάξει ένα καταπληκτικό έξωδικο ο ζωόφιλος δικηγόρος κύριος Αγγελέτος, και οι ταμπέλες κατέβηκαν εν μια νυκτί. Δεν θυμάμαι που στα κομμάτια το είχα βάλει το κείμενο εκείνο, είχα μια φωτοτυπία του.
  Last edited: 20 Οκτωβρίου 2009
 12. TARA

  TARA Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Ιανουαρίου 2009
  Μηνύματα:
  5.764
  Likes:
  1.877
  Περιοχή:
  ΑΤΤΙΚΗ
  ...να σκάσω? γιατί να σκάσω!? ΜΠΡΑΒΟ!!!


  ....απ' ότι ξέρω στο Πανί ''πέφτουν'' συχνά- πυκνά φόλες.....:mad:
 13. harryf3

  harryf3 Active Member

  Εγγραφή:
  27 Απριλίου 2009
  Μηνύματα:
  7.826
  Likes:
  35
  Περιοχή:
  Ξάνθη
  Το θεμα είναι αν ο,τι δεν απαγορευεται επιτρεπεται.

  Πριν λιγες εβδομαδες πηγαμε με την κορη μου και την πινσερινα μας σε μια παιδικη χαρα που εχει γυρω γυρω μεγαλο χωρο με γκαζόν, οπου και εκανα βολτα την πινσερινα ενώ η κορη μου επαιζε με τα παιδια.

  Ο κηπουρος ηταν εκει και μου την επεσε λεγοντας ότι τα σκυλια απαγορευονται.
  Δεν υπαρχει πινακιδα παιδικης χαρας ενώ υπαρχουν κούνιες, τραμπάλες κλπ, ουτε πινακιδα για απαγορευση εισοδου σκυλων.

  Ποια είναι η αληθεια? Εφοσον δεν την αφηνω να λερωσει ή αν λερωσει τα μαζεψω, ειμαι ΟΚ? Και αν κατουρησει ή εστω σημαδεψει στο γκαζον ή σε ένα δεντρο πώς θα τα μαζεψω? Κατευθειαν δεν μπορουν να μου την πουνε ή να φαω προστιμο?
 14. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  ο κηπουρός που στην έπεσε, εαν γνώριζε από νόμους, το πιο πιθανόν θα ήταν δικηγόρος σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου, και όχι κηπουρός!!!

  το κατούρημα, δεν μπορεί να θεωρηθεί λέρωμα, αλλά θεωρητικά, ένα μπουκαλάκι με νερό για ξέπλυμα, δεν θα έβλαπτε.

  Ξεκολήστε με τις ταμπέλες!!! Οι ταμπέλες, δεν νομοθετούν, ούτε είναι Θέσφατα. Το ότι μια ταμπέλα λέει ότι κάτι απαγορεύεται, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει.

  το ότι ο καθένας θα στην λέει καθημερινά, θεώρησε το δεδομένο, αφού συνοδεύεις σκύλο. Χθές, ήμουνα στο Ναυτικό σαλόνι, και εννοείται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Κάπνιζα συνέχεια και αρειμανίως (ελπίζω να μην το σκότωσα...). Κανένας δεν μου είπε το παραμικρό, παρόλο που απαγορεύεται αυτό που έκανα. Εαν είχα μαζί μου ένα σκυλάκι, θα είχα ακούσει διάφορα. Δεν είναι μόνο οι σκύλοι που λερώνουν. Λερώνουν και τα παιδάκια, οι γονείς που καπνίζουν και πετάνε κάτω τις γόπες, τα μουκαλάκια, τα σκουπίδια τους γενικότερα. Τι είπε σε αυτούς όλους ο κηπουρός? Ξέρεις πόσες φορές έχουν κατουρήσει τα παιδάκια σε δημόσιους χώρους, γιατί δεν μπορούσαν να κρατηθούν άλλο? Τι φαντάζεσαι? Θα πληρώνουν πρόστιμα?

  Στην Γερμανία, κάθε λίγο έχει μέρος να κατουράνε τα σκυλιά. Είναι φορολογούμενοι πολίτες, και έχουν δικαίωμα να κατουράνε. Εαν υπήρχαν μέρη για κατούρημα, τα μέρη αυτά θα ήταν γεμάτα "προκλητικές" μυρωδιές, και οι σκύλοι μας δεν θα χρειαζόντουσαν ιδιαίτερο κόπο να μάθουν να κατουράνε μόνο εκεί. Οι απαγορεύσεις δεν λύνουν προβλήματα, οι λύσεις το κάνουν.
 15. amangos

  amangos Well-Known Member

  Εγγραφή:
  22 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.457
  Likes:
  30
  Περιοχή:
  Άλιμος-Νέα Σμύρνη
  όπου δεν απαγορεύεται κάτι, σαφώς εννοείται ότι επιτρέπεται. Δεν υπάρχει κανένας νόμος να επιτρέπει την αναπνοή, κι όμως... ο κόσμος αναπνέει. Ούτε νόμος που να επιτρέπει το κάπνισμα υπάρχει, αλλά όπου δεν απαγορεύεται, μπορούμε να καπνίζουμε.
 16. TARA

  TARA Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Ιανουαρίου 2009
  Μηνύματα:
  5.764
  Likes:
  1.877
  Περιοχή:
  ΑΤΤΙΚΗ

  συμφωνώ απόλυτα!
  όπως και με τα υπόλοιπα...
 17. Nalitsa

  Nalitsa New Member

  Εγγραφή:
  25 Ιανουαρίου 2011
  Μηνύματα:
  16
  Likes:
  0
  Σε ενα πάρκο του δήμου κορυδαλλού υπάρχουν πινακίδες ότι απαγορεύονται τα σκυλιά στα παρτέρια σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έχει και αριθμό απόφασης πάνω στις πινακίδες .Ένας δημοτικός σύμβουλος μου είπε πως ισχύει .. τα σκυλιά δεν μπορουν να πανε στο γρασίδι ακόμα και αν τα μαζεύεις γιατι σιγουρα μένουν ακαθαρσίες και δημιουργούνται μύκητες γι'αυτό λέει απαγορεύεται .Εγώ απο ότι καταλαβα απο τα παραπάνω που λέτε δεν μπορει μια δημοτικη απόφαση να είναι πιο ισχυρή από τον νόμο ετσι δεν είναι ??
 18. FrenchieFan

  FrenchieFan Well-Known Member

  Εγγραφή:
  26 Ιουλίου 2006
  Μηνύματα:
  4.828
  Likes:
  1.074
  Περιοχή:
  Athens
  Στον κορυδαλλο, τον δημο της συμφορας- δεν υπαρχει πουθενα μερος να παει κανεις ανενοχλητος με τον σκυλο του!
  Εμενα μεχρι πριν απο 1.5 χρονο εκει!!
  Εαν δεν υπαρχουν πινακιδες- υπαρχουν συνταξιουχοι που το παιζουν δημοτικη αστυνομια και σε πριζουν παντου!
 19. Anna x

  Anna x New Member

  Εγγραφή:
  4 Νοεμβρίου 2012
  Μηνύματα:
  33
  Likes:
  2
  Περιοχή:
  Athens
  Καλημέρα...:)
  Σε σχέση με το λόφο πανί (ή τα πάρκα του Άλιμου γενικά) ξέρει κανείς τι ισχύει ή τι παίζει γενικώς σήμερα? (Για να μην ανοίγω άλλο post, εκτός αν έπρεπε, οπότε sorry εκ των προτέρων...:oops:)
  Οι πολλές φόλες που αναφέρθηκαν κάπου πιο πάνω εξακολουθούν να μπαίνουν?
  Όποιος ξέρει κάτι θα βοηθήσει σημαντικά, δεδομένου οτι κάθε μέρα (ως νέα σκυλομαμά..) βγαίνουμε έξω με το κουτάβι μέσα σε πανικό αντί να κοιτάζει αυτή εμένα στα μάτια για το που να πάμε σκύβω συνέχεια εγώ να δω τι μυρίζει ή τι γλύφει..(άμα είναι και νύχτα δε, άστα βράστα..)8-[
  Εντομεταξύ γενικότερα ρισκάρω εφόσον δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό αλλά αυτό αφορά στην κοινωνικοποίηση και είναι μάλλον (δηλαδή σίγουρα...) άλλο θέμα..
 20. mareco

  mareco Well-Known Member

  Εγγραφή:
  13 Ιουλίου 2009
  Μηνύματα:
  26.972
  Likes:
  13.268
  Εγώ πάντως έχω αποφασίσει, πως αν κάποτε έχω θέμα με φόλες και στην γειτονιά μου, θα τους φοράω φίμωτρα. Τελεία και παύλα. Στον μικρό δηλαδή, που είναι ρουφήχτρας ακόμη.

Μοιραστειτε τη σελιδα